Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
Dobila sam termin kod neke tete nutricionistice 18.6.

Izgleda da se svi naoko (prema informacijama na stranicama Mayo sistema) bave uglavnom edukacijom pacijenata s dijabetesom i onima koji idu na gastric operacije (bariatric, ovaj, onaj). Ova zena je navela general nutrition i wellness kao posebne interese pa se nadam da cemo imati o cemu razgovarati.

Malo sam traumatizirana nutricionistima koje srecem kroz posao ili sam bila u dodiru s njima kroz neke druge izvore jer im se savjeti uglavnom svode na stetnost zasladjenih gaziranih pica (preporuka: diet drinks), pazite da je mlijeko bez masti ili maksimalno 1% i jedite sto manje french fries i potato chips. Nadam se da ce u razgovoru 1:1 ove teme biti zanemarene.

Cekam jos jednu da se javi, onu iz lokalnog ducana.
Nemoj se obeshrabriti - nutricionisti (kao i meteorolozi) mogu sirokim narodnim masama dati jedino opcenite upute, a tek u razgovoru 1:1 mogu reci konkretno....

Sorry na offt - ne mogu odoljeti. Sjetilo me na pricu kolege s posla. Njegova sestra je zvala Hidrometeoroloski zavod da pita kakvo ce vrijeme biti taj-i-taj tjedan. Dobila je opceniti odgovor, a nakon toga je rekla "Slusajte, mi se spremamo mijenjati kroviste, bitno mi je da znam tocno, da nas ne uhvati kisa dok je kuca nepokrivena." Meteorolog ju je tada pitao za koordinate, da tocno zna na kojem mjestu se kuca nalazi i javio joj se u roku 10 minuta s tocnom prognozom po satima koja se pokazala 100% ispravnom. Aliiii za cijelu Hrvatsku ili samo za odredjenu zupaniju to se ne moze izvesti.