U Mtk, u domu zdravlja. Dok mi je dr. Matuško.
Printable View
VeraM a da napravis generalku u kuci? Mozda te pokrene ;)
Leona kako je danas?
Vera, mislim da ti indukciju spomenu tek 10-ak dana iza termina ;) don't worry.
Jutros smo stariji i ja cak dva sata bili vani :) sad su mu dosli baka i dida pa koristim priliku da forumiram.
Draga Sanja evo u fazi lezanja. Leda malo manje bole ali i dalje bole. Sinoc je dragi malo masirao pa je odmah malo bolje bilo.. Ti?
Evo i nas. Na igralistu. Razmisljam hocu brojati razmak izmedju osjecaja pritiska u dnu stomaka. Ne obadajem vise te kojekakve kontrakcije. Sinoc sam sanjala da sam bila na pregledu i da sam otvorena.
Cure, hocemo se preseliti na temu 'dnevni boravak' isto na ovom podforumu? Nekako me strah da ce nas moderatori sami potjerati. A bas se lijepo druzimo :) pa bih to nastavila
Nema veze sto pise da je za zadnje tromjesecje
Leona a guram... Vucem se po malo,po stanu... Skuham pa legnem, stavim ves pa legnem, operem kosu pa legnem... U gl. Stalno sam umoran i stalno mi treba sna i samo sna... Strasno se i uspusem !
Izgubila sam apetit, ne znam kaj da jedem,a da mi je sa voljom? Doruckujem, rucam, i vecera voce, jogurt... Probudi me glad u noci ili mucnina od gladi ali ja nemam apetita! Izgubila sam cak i 2kg!
Ne bih me brinulo da jedem, pa se puno krecem.. Al ja ne jedem, ne krecem se i cak izgubim kg.
Haha tako i mene zna glad probudit navecer oko 3h/4h ujutro. A citav dan nemam volje za jest. Premda eto ja sam dobila 3 ipo kg. Nekako sad u zadnji par dana cekam sljedeci pregled da vidim dali je sve ok
Najvise me je strah radi e.coli dali smo je se rijesili. Da se jos samo rijesim negativnih misli bilo.bi super..
Kaj si pila za e.coli? Nadenanu brisu il urinu?
Klavocin, nadena u cervikalnom.brisu.
Curke, pozdrav. Da se i ja pridruzim. Danas smo 19+2, oko 9.1. stize nam deckic.
Imate li vi ruzne snove? Meni su poceli, pa sam cijeli dan pod dojmom. Jucer sam imala napadaj panike da moje tijelo nece izdrzati trudnocu. Imala sam spontani prosle godine, ova trudnoca je za sad uredna.
Draga Tanita i ja ih imam. Mene znaju budit navecer tako da mi srce lupa ko ludo. Vrlo stvarno izgledaju. Ali negdje sam.citala da je to sasvim normalno u trudnoci bas da snovi budu izrazajni.
U istom ovom podforimu 'Trudnoca i sve sto ona (do)nosi', odmah ispod ove nase teme 'strahovi, strepnje, "panika"..' je tema 'dnevni boravak za sve nas u zadnjem mjesecu trudnoce'.
Malo odbija naziv 'zadnji mjesec' jer nas ovdje tipka sa svakkvim stazem, ali sam mislila kako bi mozda mogle tamo se preselit.
Meni je, zapravo, totalno svejedno gdje cu s vama tipkati. Ako nas moderatori 'poćeraju' odavde, mozemo se tamo preseliti.
Meni definitivno stima bilo koji oblik dnevnog boravka s vama :)
Imam i ja ruzne snove. Spojim osobe i mjesta s kojima sam bila u kontaktu taj dan u neku 'noir' pricu o trudnoci i porodu. Npr.jucer sam ravno 21x zvala ginekologinju da mi pomakne pregled na jutarnji (sutra je trebao biti u 11.30 a moram cure skupit iz vrtica u 11.45 pa pomjerila na 9h). I jedva dobila sestru da me ubaci ujutro. Navecer krenem sanjati da me ta ista sestra pregledava umjesto doktorice (?) i kaze kako se vidi čep koji je poceo curiti jer sam se otvorila. Probudim se nasilu, izroštiljam par puta pa opet zaspem i usnem sljedeci scenario:
Pregledava me ginekologinja i cim je zabola prste u mene, pukne mi vodenjak i sve se izlije po njenoj ordinaciji. Zeli da idem izravno u radjaonu, ja se svadjam da necu dok ne sredim tko ce po cure u vrtic-osim ako nije doslo do prolapsa pupkovine. Legnem na pomocni krevet, dupe u zraku drzim i zovem prvo svoju sestru. Ona ne moze sad odmah, kaze, kod prijatelja je na kavi. Posvadjam se s njom pa zovem tatu. On pocne plakat jer ga strah bit sam s malom djecom. Poklopim i njemu slusalicu. Zovem muza koji je na terenu u Đakovu-on pak lezerno pita jel mogu sjest u auto i doci po njega. Doktorica sa strane ne vjeruje kojim debilima sam ja okruzena i šizi totalno. Med.sestra se dere da ce mi ona po djecu otici. Ja objasnjavam da mladja nece ni u ludilu k nepoznatoj osobi i da ce dobit zivcani slom...na kraju popi*dim i kazem da ode po cure u vrtic sama i da cu rodit kod kuce pa nazvat hitnu.
Eto kakve ja strahove imam :-|
Leona, ja sam ju imala sa M ali u urinu. Popila klavocin... Nekoliko puta za redom radila urinokulturu i sterilno. Nikad se vise nije vratila.. Niti u trudnoci sa L, niti sa nasom zeljno ocekivanom T :zaljubljen:
Tanita dobro nam dosla... Valjda su nam snovi takvi od stresa :neznam:
Nego jel imate imena za svoje bebice :-)
Odnosno djecu. Jednom mi je dok.rekao nije to lutka, to je djete :lol:
Nase cure su Eva, Lucija i sad stize Maša. Svaka seka daje iducoj seki ime.
Da je bio braco, Lucija bi bila Spiderman, a Maša-Papuča!
U opciji je bila jos i Barbara
Znaci, nisam jedina. Queen, stvarno zivopisni snovi.
Mi za sad imamo Marin ako se ne predomislimo.
Ne da mi se nista zivo. Upoce nemam taj sindrom gnjezdenja. Al zato muž sve riba. Mislim da jadan zeli nekako pomoć pa bar tako jer kod nas nemogu na porod ni u rodilište. Govori kako se osjeca bespomoćno i da šta ce on radit dok ja budem rađala..... Dođe mi ga žao.
Ja jedva skuham rucak i malo poslozim stvari po kuci da nije nered dok on dode s posla.
A sto se tice pretraga, drago mi je da me ne muči dr s obilaskom ordinacija. Samo kad vidim da druge zene stalno nesto kontroliraju, zelim bit sigurana da moj dr ne preskače nešto full bitno.
Vidit cemo sto ce bit u pon ako ne rodim prije.
Moji pak svaki dan imaju novo ima... Kak im se koja svidi u parku, vrticu... Matilda, Una, Tara, Iris, Franka... I sve moze samo ne ono koje ce biti :lol:
Ja sam u principu dala deckima ime, uz muzevo misljenje... Marko, Leon :heart:
A muz je svojoj princezi dao ime Tia :zaljubljen: i uopce ga nije zanimalo nicije, pa ni moje misljenje. Ona je samo njegova! Sta da ti kazem svi ju obozavamo vec sada, i jedva cekam trenutak da ju zagrlimo :zaljubljen:
A i ime mi se svida :-)
Sto se snova tice nekad mislim da sam pocela luditi. Svako malo sanjam nesto o trudnoci, a zadnje je bilo prije 2-3 noci kad sam sanjala da stojim u tus kabini, a ona puna neke tamne krvi (navodno moje), pa sam odjednom na wc skoljki, obrisem se kad ono krv. Budim mamu da me vozi u bolnicu, a ona totalno flegmaticno nesto u smislu da ima jos vremena. Onda lutam ulicama i trazim gin., ne mogu ga naci, pa odem u kafic u wc privjeriti situaciju, opet ista...
Uglavnom cesto sanjam da sam prokrvarila, probudim se sva u grcu doj ne skuzim da je sve ok.
A sto se imena tice, moj malac ce se zvati Mateo.
Ja imam ta buđenja po noći gdje pipkam trbuh u nevjerici...nevezano sto sanjam.
tanita...dobro dosla
moji snovi su samo sexualne prirode....tako mi je uvijek u trudnoci :lol:
ja sam se ipak sutra narucila na pregled, drzite fige da nije nista
krvarenje je i dalje tu,smedje i dalje
javim sutra kaj je bilo
Cuj mm je dobio zadatak da spajzu vrati natrag u funkciju wc-a... Dakle dva tjedna, je slagao garaze di cemo sa stvarima iz wc spajze! Wc je velik kao kupaona! Onda je trebalo i kuhinju preslozit! A onda je trebalo i svu robu, nasu i djecju sortirat... A onda je morao u Ikeu po kutije (inace ikeu obozava ahaaa :roll::mrgreen:), onda je trebalo sve to oprat... Kuhinju, zavjese, ispod/iza kreveta... Pomogla sam i ja... Ali na lojtre ne mogu :mrgreen:... Eee sada moramo u kupovinu novog wc-a, lavaboa... Jer ja ne bih veliki lavabo... A u medjuvremenu sam ga poslala po novu vesmasinu... A staru da odvede baki, a bakinu na reciklazu.. Aa danas mam super ideju da na ormar u hodniku naljepi ogledalo...
U gl.covjek jedva docekao posao... I pita se sto ce bit kad udem u termin :lol::lol:
Nego zasto ne moze na porod?
VUBS, vibrice za pregled. O sexu sam prestala sanjati ulaskom u drugo tomjesecje. Iako bi rado da se vrate :)
Vubs sretno sutra :love:
A sto se snova tice... Hvala ne bih vise! Prvi san da imam pokvareni zub i ide krv... Taj dan sam prokrvarila i zavrsila u bolnici! A ako me mm malo sexualno isprovocira... Kaze mi da dahcem po noci! Pa kako i necu, a kazu da to potice kontrakcije pa nastavi li on tako boravak mu ne gine :yes:
Pozz cure! nisam dugo bila, samo da javim da sam rodila svog dečkića 11.7. Mj dana ranije od termina..bila sam sveukupno u bolnici 46 dana, od 32 tt do 35 tj kad su me porodili carskim putem...a onda još malo dok je mališa bio spreman ići sa neonatologije doma. Tako da smo doma već 20 dana..uživamo i snalazimo se.
Čestitam vucice!
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Vucice cestitke od :heart:
Najteze je iza vas, a sada lijepo uzivajte :heart:
Vucice, cestitamo od ❤ Mazite se i pazite.
Vucice, cestitam!
Zasto su te porodili tako rano?
A te seksualne snove imam s vremena na vrijeme. U prva dva tromjesecja cesce, u trecem rijetko, iako ne bi imala nista protiv da se proceste.
Kad sam ja svojoj gin rekla za orgazme u snovima, jer sam mislila da ih ne smijem imati zbog mirovanja, rekla mi da smijem, da oni ne mogu nista napraviti (jedino bi mi bilo zabranjeno da sam se pocela rano otvarati). I bas se sada prorijedili... :/
Vucice, cestitam!!! Uzivajte!
Ja s prvim malcem imala neke mocne snove pune simbolike, i to prije nego sam znala da sam trudna. Sanjala majke medvjedice i jos neke divlje zivotinje za koje je ispalo da su simboli plodnosti. S ovim sad malcem sanjala isto zive, al mracne snove tu negdi na pocetku trudnoce.
A u zadnja dva tjedna, dva put sanjala da krenuo porod. Mozda se nesto kuha ;)
I mene uhvatilo neko sredjivanje kuce. I bacanje nepotrwbnih stvari!
Koja mene paranoja puca u zadnje vrijeme od puknuca vodenjaka. Kad god se dignem s kauca ili kreveta, ili ako malo duze stojim (pod duze stajanje kod mene se smatra par min. i duze), imam osjecaj kao da mi je kapljica pala negdje na nogu ili se slila niz nogu ili da su mi bedra vlazna. I ka ludjakinja se pocnem pipati.
Sinoc isle mama i ja malo prosetati, i naravno ja opet imala isti osjecaj, lipo na sred ceste digla haljinu i isla se pipati po bedrima.
I tek kad stanen sa opipavanjem sebe, sjetim se da ne moze kapati, ako pukne onda ce prvo gacice biti mokre. Al aj ti to ludi objasni... Pa ja stvarno vise nisam normalna!!!
Bmaric, i ja sam svasta pipkala ;)
To se u nasem rodilištu ne radi, mislim da jednostavno ne daju jer ne daju..... To je malo rodilište bez sale ili anesteziologa, samo dr i babice, za porode bez komplikacija koji idu svojim tokom. A bi li mogli pustit muza, mogli bi, nije tijesno i ne bi smetao. Al sta ces, nismo tako naprednih stavova kao vi u velegradu. ;-P.