Boxica sretno, mislimo na vas :heart:
Printable View
Boxica sretno, mislimo na vas :heart:
boxice cekamo te ............ javi nam se :*
boxica :kiss:
evo me!!
uglavnom sve je ok, bebili ima 500 g +/- 70g!
(konačno mi dijete jede kako treba :lol:)
sve tri žile kroz pupkovinu su u funkciji
ja zatvorena
i sad još da vam ispričam kak sam happy od jutra!
imam frendicu s faksa s kojom sam u kontaktu, ali se evo nismo čule 4 mjeseca...
i slučajno danas na face-u ona on-line i ja joj tipkam, pitam kaj ima novo...
veli ona trudna 5 mjeseci...reko ja isto...pitamo za termine...
ona 24.12 ja 29.12 i onda smo se nazvale i pričale do besvijesti :-D
ono što je poanta cijele priče..ostala je trudna, ali mi nije htjela reći da ja ne budem tužna poslije svega kaj sam prošla..
a i ja sam ostala trudna pa nisam njoj htjela reći da ona ne bude tužna jer su pokušavali ostati trudni nekih 1,5 godinu
i tako se danas čujemo i sad smo happy obje!:zaljubljen:
eto ovo sam vam ispričala da i vas malo razveselim i da na vas prijeđe malo moje dobre volje i radosti...
:* svima!
osijek sutra za pregled ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~
sve će biti ok!
Boxice, divne vijesti :-D
Bas mi je drago sto je tako ispalo s frendicom, dva najbolja frenda/ice vec sada :heart::heart:
Osijek, sretno sutra draga, mislimo na vas :heart: :*
Boxice:-D
Osijek, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ za sutrašnji pregled!
Boxica :-D za bebolinca!
super mi je ova priča s friendicom! ko zna možda i rodite na isto dan! :-)
osijek, draga još jednom šaljem hrpu ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra!
samo pozitivno, pozitivno, i bit će sve super! :heart:
javi nam čim se vratiš s pregleda!
Boxica Bravo! :klap:
Osijek ~~~~~~~~~~~~~~:heart:
Jedan leteči kiss od nas, čitamo al kako su mi tu svekar, svekrva, mama, tata - nemam vremena ni za okrenut se :*
PS: Boxica šaljem recept danas garant! ;)
Evo mene po preporuci na ovaj pdf. Prošla sam pred deset dana kasni spontani (nitko mi ne može reći da sam pobacila a ne rodila).Jedno jutro se probudila kao i svako do tada, i primijetila čudan iscijedak. Kao "za svaki slučaj" otišla na pregled. Spontano sam se otvorila, bez bolava, bez naznaka, beba je bila živa. Taj dan i idući sam se držala za trbuh. Počeli su i trudovi čim sam stupila nogom u bolnicu. Iduči dan sam "pobacila".
Deset dana poslje.......
Na momente sam smirena i sigurna (imam srećom stabilnog i snažnog partnera koji me gura naprijed- ajmo se prošetati, ne treba ti ta tableta (radi se o cafetinima koje popijem automatski čim se ustanem "za svaki slučaj") itd.....), shvatila sam da vrijeme ipak prolazi i da se zapravo nisam ni okrenula a već sam imala trbuh. Kao da je bilo jučer kad sam držala test sa plusom u rukama. Nadam se da će vrijeme isto tako i sada brzo prolaziti. S druge strane imam osječaj strašnog gubitka, u tim trenucima se ne mogu kontrolirati, obično se javljaju kad me neko pita kako sam, kad razgovaram s ljudima koji nemaju pojma šta se desilo. Još nisam smogla snage javit nekim dobrim prijateljicama. Osječam se kao yo-yo. Malo gore, malo dolje. Dobila sam i mljeko, kojeg sam se užasno uplašila. Nisam mogla ni zamisliti koliko hormoni mogu utjecati na majčin nagon. Prvi put sam u životu iskusila praiskonski nagon da se stisne čedo, kojeg nemam.
Dani mi prolaze uz tv (jako iritira mog dragog a i mene), na kauču. Istina je i ta da sam se fizički izmaltretirala, dobila sam dvije epiduralne u kičmu prije kiretaže kasnije patila od užasnih glavobolja i povraćanja, sad opet imam nuspojave na ljek (bromergon).
Čini mi se nekako prebrzo ostati trudna za tri , četiri mjeseca. Prelijepo da bi bila istina. Meni je gin rekla tek za pola godine. Zašto toliko vremena ako je tijelo spremno nakon dva tri ciklusa? Imam dojam da ću se oporaviti do kraja tek kad ponovo budem imala pozitivan test u rukama....
draga optimistična jako mi je žao :cry: Razumijem tvoju bol...
I ja sam ljuta i razočarana što naše porode zovu pobačajem. Prije nekih dva mjeseca bila sam kod jednog doktora koji me je pitao koliko ste puta rodili - ja mu kažem jedanput - ali prerano, bebe nisu preživjele, a on kao iz topa to nije porod već spontani pobačaj. Baš mi je nekako bilo teško, ja sam 8 sati bila u boksu dok ih nisam porodila.
A što se tiče daljnjeg nastavka, ja sam htjela odmah bebu i u bolnici su mi rekli da je dovoljno 3 ciklusa pauze, dok su mi na potpomognutoj rekli 6 ciklusa. Na kraju su me zaribali sa terminom tako da će mi ispasti skoro godinu dana od kada sam ostala trudna. Sad samo molim Boga da nam uspije iz prve jer ne znam kako ću još podnijeti ako postupak ne uspije.
Što da ti kažem osim da slušaš svoje tijelo i sama procijeniš kad je optimalno. U mom slučaju sam kockice skroz posložila za nekih 5-6 mjeseci. Drži se draga :love:
osijek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za današnji pregled :heart:
boxica bravo za bebicu koja lijepo napreduje :zaljubljen:
svima velike puse, a najveću ovom našem predivnom momčiću Špiri :kiss:
Optimistična, kratko je prošlo da bi ti mogla funkcionirati. Meni je trebalo puno duže , ali isto sam jedva čekala novu trudnoću. Rekli su mi da može odmah, i ostala sam trudna odmah , ali nije dobro završilo. Već sam pisala o tome. Nije ni za 6 mjeseci dobro završilo. Tu sam godinu više bila u bolnici nego bilo gdje drugdje.
Zatim su mi rekli da se čuvam godinu dana, jer očito moje tijelo i duša nisu još bili u redu. Nakon dvije i pol godine konačno sam držala bebana u rukama.
Nekome treba više, nekome manje. Ali optimistično dalje, i bit će !! A možda i više djece ( vidi moj nick):yes:
optimistična, kao prvo nadam se da ćeš među nama naći potporu i razumijevanje! :love2: jako mi je žao što ti moram reći dobrodošla ovdje jer bi najviše voljela da nitko više nikada ne mora prolaziti gubitak djeteta. ne postoji veća bol u životu od te boli!
ono što ti sa sigurnošću mogu reći je biti će bolje! ili da se bolje izrazim biti će drugačije!
mi imamo iza sebe dva gubitka, našu curicu u 35.tjednu, i našeg sinčića u 27.tjednu. sve to dogodilo se vrlo brzo jedno za drugim, i nakon toga uslijedili su mjeseci i mjeseci oporavka, napadaja panike, odlazaka kod psihologa... i onda iz vedra neba odjednom evo potpuno neplanirano plusića, i evo me u 37.tjednu. :zaljubljen: svaki dan zahvaljujem dragom Bogu na ovom čudu. 4 godine traje ovaj naš križni put, i dok ne primim svoju mišicu u ruke vjerojatno neću vjerovati da je ona stvarno tu!
gubitak djeteta je križ, to je nešto što se nikada ne preboli, samo se s vremenom čovjek nauči živjeti s tim!
ovdje među svim ovim divnim ženama će ti sigurno biti lakše, i vidjeti ćeš, premda znam da se to sada ne čini tako, postoji život nakon gubitka djeteta... :heart:
veliki :love2: ti šaljem! samo polako, daj si vremena da skupiš snage!
a joj, optimistična strasno mi je zao sta si to sve morala proci. sve je to jako friško, pusti nek malo vrime prode,i kad tvoje tjelo i duša odluce, krenite u novi pokušaj. ja sam svoje tri bebe ( u samim pocecima trudnoce) izgubila u godinu ipo. pa smo napravili neku pauzu od godinu dana pa pokusali dvi inseminacije, pa nista ni od toga...pa opet odmorili godinu dana..i evo sada se pomalo blizimo kraju trudnoce, i brojimo dane kad cem napokon uzeti svoju bebu u ruke. zelim ti svu srecu ovog svita. :*
osijek javi nam kako je prosa pregled. cekamo te! :*
optimistična, nadam se da ćemo ti uspjeti bar malo pomoći, bar sa suosječanjem i savjetima, bol nažalost ništa ne može olakšati. Strašno mi je žao, i svaki tvoj osječaj i emocija su i u meni bili tako jaki oba dva puta što sam izgubila svoje bebe.
Baš kao večini cura ovdje, i meni je trebalo dugo, nakon što smo izgubili našu curu čekali smo 2 godine, a kad smo izgubili dečke 4 mjeseca. I evo napokon sada držim dijete u rukama, i mogu ti reči samo da, ja sam bila gdje si ti sada, na dnu dna, u depresiji, tužna i neutješna, mislila sam da gubim razum, život mi nije vrjedio ni pišljiva boba, osječala sam se kao što su se uostalom i večina cura ovdje osječale nakon što bi izgubile svoje navrjednije. Ali doči će bolji dani, moraš u to vjerovati, i iči dalje. Ne odmah naravno, to ide kako ide, pusti da se dogodi sve što se ima dogodii, ali kad bude pravo vrijeme opet češ zatrudniti, i na svijet donjeti živu i zdravu bebu koja če ti spojiti komadiće srca i držati ih svojim malenim rukicama, neče dati da se mamino srce opet slomije. Tako mi je žao da moramo prolaziti kroz sve ovo...tu smo za tebe što god ti treba...oprosti ako je moj post malo zbrčkan, odavno nismo imale "novu curu" i odmah su mi suze došle na oći :cry:
poslala sam osijek poruku, sve je super bilo na pregledu! :-D
hvala Bogu, već sam se bila prepala! sutra će nam napisati izvještaj! :klap:
bzarić baš si draga kad toliko brineš o svima :love:
osijek jedva čekam izvještaj :dancingfever:
Evo da napisem jucerasnji izvjestaj.
Toliko ljudi uvjek ceka da ih obavjestim tako da uvijek netko izostane, tako jucer nisam stigla ovdje nista napisati.
Uglavnom bebica je super napreduje bas kako bi trebala,mase nogicama i lupa, dugacki smo ot tjemena do trtice cca.9,2 cm, a sa nogicama cca.12 cm.
Probali smo vidjeti spol iako je jos rano, doktorica kaze ili nemamo pisu ili ga je jako dobro sakrio, ali jos je rano, iduci put cu kod nje ici sa 18 tt onda ce se sigurno moci reci.
Ja se nisam udebljla skoro nist,oko kilu za 5 tj.
Dobila sam opet milion uputnica za urin po sanfordu, krvnu sliku i urin, test zgrusavanja i jos neke pretrage krvi koje ne znam sta su mozda netko od vas zna to moram u kbo u cent. lab. fibrinogen, LAC. kardiolipinska antitjela, APTV,protein C,protein S,D-dimeri.To nisam jos nikad vadila to je Kasum trazio pa nemam pojma uopce kakve su to pretrage.
Uglavnom dobili smo dvije slikice i sada se ja i MM nadmudrujemo ja vicem isti ja, a on da je beba isti on...neka bude kakav god i sto god samo nek bude zivo, zdravo i nek na vrijeme dode!
Bzara hvala na brizi jucer,ali dok sam otisla kod mojih nakon pregleda da ih izvjestim i da vide slike, pa poslije isto to sa svekrvom, pa onda obavezno moram poslati sms curi koja je bila samnom u postupku i isto je trudna koliko i ja kad smo zajedno bile na aspiraciji, ona me zadnji put nagrdila sto joj nisam nista napisala...itd...
Optimisticna znam da je sada jako tesko,evo ja sam trudna i sretna, a opet svako vece placem za svojim curama, ali tako sam sada navikla da zivim sa tom boli i kao sto su ti cure vec rekle sa vremenom postane podnosljivo, samo moras si zadati neki cilj u zivotu za dalje.
Ja sam istog trena kad sam rodila mislila kako hocu da sam opet rudna istog trena i odmah sam krenula u dogovore ya postupak i eto nakon 6 mj. sam imala srecu da uspijem opet od prve i sada sam 14+3 tt i mogu ti reci da me nije toliko strah koliko sam mislila da ce me biti.
Ti si uzmi vremena koliko ti treba tvoje tijelo i razum ce ti najbolje ynati reci sto je za tebe bolje!
osijek, draga tu smo da se brinemo jedna za drugu! :love: bitno je da je sve ok i da maleni/a lijepo raste, napreduje! :zaljubljen:
mazi bušeka, i vidjeti ćeš, nećeš se ni snaći već ćeš pakirati torbu i ići roditi! :yes:
Tibi :love:
kakva je situacija? kad krećete u postupak? joj, draga moja svaku večer mislim na tebe i molim Boga da vam uspije od prve (a hoće, sigurna sam u to)
pusa svima od nas dvije!
mi smo od danas u 37.tjednu, i ne znam da li je netko registrirao moj post imamo 2800g., doktorica je jako zadovoljna sa cijelom situacijom!
Nia i ja smo se dogovorile da će ona doći početkom 9.mjeseca! ;-)
bzara od sada mozes ocekivati svaki tren...:DDDD
Mingola, draga znam, svjesna sam toga, ali bi nekako voljela da još barem 1-2 tjedna ostanemo 2U1.
26.8. je mm i meni godišnjica braka, ko zna možda naša mala mišica odluči doći na poklon svojoj mami i tati! mislim da nema ljepšeg poklona od tog! :zaljubljen:
bzara super je velika tvoja cura. mislim da bi vam to bio najlipsi moguci poklon za godisnjicu! al opet, nek bude kako ste se vas dvi dogovorile! :yes: ipak sad kad god odluci da dode, znas da ce biti sve super.
osijek :klap:
tibi saljem ti puno ~~~~~~~~~~ da sta prije krenete u postupak, i naravno (u sto uopce ne sumnjam) da bude dobitni! :*
nama je pregled tek 1.9. uff jedva cekam! sve me nekako hvata neke strah, neka panika, pa si svakakve gluposti prebacujem po glavi. pravim se kao da sam dobro, da muz ne brinem, al tako me strah. samo da bude sve dobro.
optimistična sve su cure već rekle...stvarno me dirnula tvoja priča,žao mije da itko to mora prolaziti...ja sam bila doma mjesec dana i vratila se na posao,nekako me radi i promjena okoline držala u boljem raspoloženju.Makar bi mi dr pisala bolovanja koliko treba i pitala me što već idem raditi,neka budem doma...ali jednostavno mi je pasalo maknuti se.Imam doma curicu koja mi također nije dopustila unedogled ležati...jer da nje nema ne znam kad bi se digla iz kreveta.Razumijem te i nadam se da će sunčaniji dani dići što prije...
bzara ajme pa ti možeš svaki čas!sad sam se sjetila tjedna pred moj porod s Karlom,svaki dan trudovi,a ništa,već sam sama sebi bila smješna..:)
Optimistična, jako mi je žao ...:love2:. nažalost treba vremena da se svi ti osjećaji donekle stabiliziraju, ja sam samo plakala tjedan dana bez prestanka, sljedeća dva tjedna imala sam osjećaj da se raspadam, tražila sam krivca, ali ga nije bilo, zatim sam se vratila na posao, na poslu su me (radim sa strankama) i muževi i žene bombardirali sa sličnim iskustvima.....to mi je bio još dodatni napor...uzela sam si hrpu obveza, da jednostavno više ne razmišljam iako je to bilo teško izvesti.... u bolnici su mi rekli da mogu pokušati ponovno za 3 mj, no iako je želja bila jaka nisam se usudila, fizički sam bila ok, ali psihički daleko od toga.... a sad 6 mjeseci poslije dobila sam zeleno svjetlo od gin da pokušamo ponovno, a bojim se kao nikad do sada, napravila sam nekoliko pretraga tek toliko da vidim stanje organizma i ako bude sve ok krećemo u akciju za nekih mjesec dana, i nadam se najboljem.....
Osijek :klap: !
Djevojke hvala vam....
Danas sam javila napokon jednoj dobroj prijateljici. Plakala je više od mene.....
držite se cure, jednom mora i nama osvanuti sunčano jutro :kiss:
svih skupa puno volim i pozdravljam, toliko sam umorna od posla da nemam snage ništa pisati ali mislim na sve vas, :kiss: do neba
bzara draga pitala si kad krećem u akciju. Još ti ništa ne znam, čekam da se vrate sa go, a to bi valjda trebalo biti idući tjedan. Držite fige da me odmah prime u slijedeći ciklus i da naravno bude dobitni :heart:
mandy i ja sam nekako umorna ovaj tjedan, jedva preživljavam dan, ali nasreću je sutra petak :sing:
Svima šaljem veliki zagrljaj :love:
tibi saljem hrpu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da vas odma prime u postupak! nadam se da ce past dogovor cim se "ekipa" vrati s godisnjeg! a da ce bit dobitni pokusaj, u to i ne sumnjaj, ja sam 100% sigurna da hoce! :*
ajme, mene ubi ova vrucina. ne mogu nista sa sobom, klima mi pocela smetat, glava me boli od nje, tako da se lagano kuham svaki dan. jednostavno je meni ovo neizdrzivo. al malko more spasi stavr, idem kroz jutro ranije, mada mi je vec pomalo i dosadilo.
saljem vam svima :*
To su pretrage koje se rade pri sumnji na neku od autoimunih bolesti, trombozu i sl. stvari koje mogu ugroziti trudnoću.
Rekla bih, da je Kasum izuzetno pažljiv i da ništa ne prepušta slučaju, što je jako dobro.
Nemoj se brinuti, ako slučajno neke vrijednosti budu povišene to se uspješno riješava niskomolekularnim heparinom.
Ja sam ga primala cijelu trudnoću, preventivno, iako su mi svi ti nalazi bili OK.
Tibi, jesi ti na VV kod L.?
snješka da jesu to testovi za zgrušavanje krvi, to me moja gin. poslala da vadim jer sve moguće ostale pretrage evo već po drugi puta radim pa je htjela da i ovo napravimo za svaki slučaj i ona je sada kao i Kasum max. oprezna. Baš danas sam opet odnijela urin da naprave po sanfordu, a u pon.idem izvaditi opet urin, kks....a uskoro ćemo i briseve ponoviti!
Tibi držim ti najveće fige na svijetu, tvome plusiću ću se posebno veseliti!!!:klap:
bzara još maaaaaaaaaaaloooooooooooo!!!!!! mislim da bi stvarno bilo lijepo da dobijete poklon za godišnjicu! :zaljubljen:
optimistična i ja se jako rastužim kad nam se netko ovdje pridruži...i znam da ti je ovo što ti sad svi pričaju vjerojatno neki SF, ali biti će bolje jednog dana...posložiti će ti se kockice prvo u životu pa onda u glavi...nekome se to desi prije nekome poslije, ali zagarantirano je svima! :love2:
Tibi od srca ti želim da konačno drugi tjedan dobiješ smjernice za dalje!
kao što je mali Špiro bio najočekivanija beba na forumu tako je tvoj plusić trenutno najočekivaniji (mandy i višnjica no hard feeling!) :zaljubljen:
tko je na redu iza bzare? bambus?
:* svima!
boxice ja mislim da je tako nekako. sad nam i choco moze svakog dana! :*
hej drage moje!
Boxica, mislim da po terminu bi Choco trebala prije mene, ali to je sad na kraju sve relativno koja će prije!
i onda prva poslije nas je bambus :zaljubljen:
sad sam skužila da mi je godišnjica braka u četvrtak, to mi je malo preblizu! ja bi voljela da se rodi u 9.mjesecu. sad pričam kao da to ja određujem! bit će onako kako mišica kaže! :yes: ma samo neka ona sretno dođe na svijet, nema veze kada!
Tibi, od sveg srca ~~~~~~~~~~~~~~ da idući tjedan krene! mislim da ćeš se odmah bolje osjećati kad znaš da se nešto događa!
jedva čekam tvoj plusić! bit će to jedno ogromno slavlje na forumu! :klap:
optimistična, ares :love2:
svim curkama veeeeelika pusa!
mm ima danas roćkas, pa slavimo danas! valjda ću izdržati sve što smo isplanirali! ma naravno da hoću! ionako svaki dan landram okolo! :-)
optimisticna,tu smo jedna za drugu i kada ti je najteze pomisli da neko misli na tebe i da ima puno cura koje su imale slicnu situaciju...bice bolje,vjeruj.
bzara,i ja bih da bembo saceka bar do prvog septembra...onda bi krenuo u skolu sa 7 godina,a ne sa 6(o cemu ja kontam hahaha).Samo da dobro prodjemo i da bebe dodju zdrave,svejedno je kada,svakako smo pregurale najbitnije.
tibi,ja sam uvjerena da ces uskoro roza stvari da kupujes!
bambus,kako si ti?
Moj sin se vratio sa odmora,ne odvaja se od nas,naucio je dolje neke trikove pa nas kupuje kao malu djecu:)
pozdrav svima :heart:
boxica ma kakvi hard feelings , ja i onako kontam kako moram biti zadnja i sve ispred sebe ispratiti, jer ipak ja već imam dvoje prepreprekrasne djece, a većina vas nema :yes:
svima držim fige da uspiju pa makar sve tri odjednom :klap:
bzara, choco, još malo izdržite ovih 1-2 tjedna vrućina, pa će biti lakše čekanje :-D
pusica svima :kiss:
choco pa mi smo relativno dobro. danas me je nesto malko trbuh bolio, kao neki grcevi.ajme sta sam se pripala. nisam znala sta je i zasto. i na trenutke je bio malo jaci pritisak. al eto, srecom, sve se smirilo. i jos da samo malo padne ova vrucina, bilo bi mi super. tebe mozemo ocekivati svaki dan! :klap: ali ipak bit ce kad mali bembo odluci......
bzara samo ti pomalo danas, nemoj se ti nama puno umorit. i lipo se provedite. :*
tibi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :*
Hej cure drage, samo da vas pozdravim i pošaljem svima puno poljubaca.
None nas je napustila prije par dana pa sam malo u out-u, bile smo dosta bliske, ali doživila je 90 godina zdrava, umrla tiho u snu, okružena najmilijima, smrt kakvu samo poželit svatko može. Tako da sam zapravo sretno tužna.
Jedva čekam vijesti o prvim komešanjima Bzarine curice i momčine od Choco, a onda pomalo i Bambus ulazi u to odbrojavajuče razdoblje :)
Osijek kako si ti? Jeli se bebica rita?
Tibi i Mandy vibram da se i kod vas dogodi plusić ili crtica. A kad smo kod toga gdje nam je crtica??? Nema je več jako dugo...
Ljubim vas sve, i čitam stalno, al eto nekako sam bezvoljna za duga pisanja.
Špirić je super, veliki i jak, mi smo over the moon i non stop smo s njim, posvetili smo mu se 100% i ništa nije važnije od njega. Još uvijek je jako dobar, nije nešto posebno razmažen, ali se budi po noči puno i traži papat, pa sam ja još uvijek iscrpljena, a dohrana kao da je i nema, na prsima je jednako kao i prije. Al neka, znam da je to dobro za njega pa izdržavam.
:* i čekam dobre vijesti!