Mi smo oboje 0+ i moram ponavljati.
Printable View
Mi smo oboje 0+ i moram ponavljati.
Ili netko pise doktorat ili nase zdravstvo ima novca za bacanje...
Sanja,sestra je slucajno ili planski rodila kuci?Kako je proslo?
Beti,sta stvarno???Tako si me utjesila!!!U kojoj bolnici,da li znas?
Sad i ja ufatila čačkat...
Kod mene na nalazu iz transfuzije pise:
Indirektni antiglobulinski test-neg (to mi pise uz krv.grupu i rh)
a na drugoj strani imam:
HBsAg (qualitative II Architect, Abbott)- neg
TPHA-neg
Na ostalim nalazima krvi sto sam u laboratoriju vadila imam klasicne Leukociti, Eritrociti, Hemogl., Hematokrit, MCV, MCHC, RDW, MPV i Trombocite + TIBC, UIBC i TSH
majketimile cijelu abecedu sam iskoristila...
Jesam ja na ista testirana?
Jesi na antitijela na bebine eritrocite,treponemu palidum iliti sifilis i hepatitis.I sve je super!
Ok, hvala :*
Osjecam se kao da sam dr.Housa odgledala :D
Nema na cemu,draga moja.Drago mi je ako sam pomogla.Ponekad moras biti svoj dr House,na zalost
Nemas pojma koliko ti hvala Beti na toj informaciji.Kolegica mi radi na transfuziji Sv.Duh.Odmah ujutro cu je nazvati.
Kad sam u Ri to spomenula pogledali su me kao da sam luda,ne...to u Hrvatskoj nitko ne radi...
Hvala!!!!Nocas cu mirnije spavati.
Sanja-sta si danas jela? :D
Ja sam skuhala lonac sataraša pa cu zaledit za kad se vratim iz rodilista. I sad razbijam glavu sto jos skuhati i zalediti da bude poop-friendly i boob-friendly..dajte ideja
Mcv i mchc su ti neke konstante vezane za prosjecnu velicinu eritrocita,nemaju preveliki klinicki znacaj...
Sad ja upade k'o baba iz bune sa sarašem..zanemarite moj post :oops:
Kaae-ne drzi vodu ono 'nema graha/kelja/luka' dok dojis?
Ajme meni,ja sam to sve pozaboravljala!!!
Milenche :D dosta ti je velika razlika izmedju treceg i ovog cetvrtog djeteta, covjek zaboravi puno toga
Zamrzni si bolonjez, grah... Tak ta neka variva
A i godine su tu,posenilila sam u meduvremenu,a i malo poglupila moram priznati...
Sestra ne ne planski rodila doma... Zvali su hitnu kad su trudovi krenuli... Al su rekli da nek idu autom! "Ali mi nemamo auto"! Guzva nam je, doci cemo kad stignemo!
U medjuvremenu se porodila... Muz ju je porodio! Mali je bio terminska beba, ali palcic zbog kilaze... Bio u bolnici cca 3tj. Danas je full napredan trogodisnjak!
Svaka cast muzu,treba ostati pribran u takvoj situaciji.I kad sve dobro zavrsi.
S trecim sam dosla na pregled tjedan dana prije termina,skroz otvorena i rodila za 10 min tako da se pomalo bojim sto me ovaj put ceka
Ja sam bas mislila kak sam si pametna do veceras kad smo krenuli s nalazima krvi i boob friendly ishranom :D
Cure, kako vam je kad sjednete po turski? Mislim, kakav vam je filing dole? Jerbo ja kad tako sjednem imam osjecaj kao da imam trulu zgnjecenu breskvu dole i da ce mi nesto saki tren ispasti van
IgG negativan, IgM negativan: nema serološkog pokazatelja infekcije toksoplazmom (smatra se da se u životu nije dogodila infekcija toksoplazmom).
Žene koje su serološki negativne, moraju ostati pod nadzorom i kontrolirati se u svakom tromjesečju.
Liječenje toksoplazmoze provodi se pirimetaminom i sulfadiazinom uz folnu kiselinu.
Grah, bolonjez i crveni kupus. Moze. To ce biti dovoljno za prvi tjedan.
Milenche-a kakva su bila prva dva poroda?
Da-svaka cast muzu. Mislim da bi se i moj snasao. Dobio bi PTSP, ali bi se snasao.
QueenBee,kad su pocele sijede,a s njima i sve svijetlije nijanse kose i sve jaci postotak hidrogena moja inteligencija je blijedila zajedno s nijansama kose...
I eto,tu sam,gdje sam...
Ja ne znam kak vi, ali mene svi grudnjaci tiskaju. I to ispod, pritiscu mi trbuh... I vec sam luda... Onda hodam bez grudnajak, pa mi pozvoni postar! Prebacila sam sal oko vrata da bas ne gleda jel' te :lol:
Na odgovaraju mi ni oni fitness topici!
Prvi porod 36+2, zatvorena potpuno,12 sati dripa,bebi pali otkucaji,nalijeganje na trbuh...za pozeljeti!
Drugi porod 40+4 dosla jer mi se cinilo da mi curi voda,zadrzali me preko noci nigdje nista...u 6,30 prvi trud,nakon nekoliko min drugi.Taman dosla smjena i prijenos sluzbe,primalja u prolazu pita stisce li vas sto,rekoh sve me stisce,okrene me s boka i kaze gđo pa vi se skoro pa sami rodili.Ja kazem nisam...Slijedeci trud,evo njega vani...Nisam se uopce snasla!!!
Knedle-daaaaa! Napravim ih pa zaledim prijesne, jel da? Nisam ih nikad ledila dosad. Ni kupovala..
A farbanje-uzas. Farbam se sama u sve nijanse od roze do trule visnje. Meni nikad kao na slici ne ispadne. U mom redu za sladoled nitko ne bi stajao-ako se sjecate te reklame..
A nemojte mi nista o kucnim modnim kreacijama pricati :D omiljene su mi xxl vojne boxe od muza, leđere potfrkane ispod trbuha, odozada otembešene i vjecito šav popol jednog guza jer ne znam centrirat kad ku... ne vidim. Gore bijela obicna muska potkosulja jer sam si iz nekog razloga zabrijala da ce cool izgledat na meni; sroljavi grudnjak bez zice bespomocno lamata skupa s domorodačko obješenim grudima koje svako toliko odignem da se dobrano počešem kao pas pun buha...mlohave miške sa strane i oni potpazušni jastučići što izgledaju kao napol ispuhani baloni s proslogodisnje djece rodjendanske zabave...ili druga opcija s kivi zelenom štrafastom majicom, pruge idu poprečno da bi što bolje naglasile gore spomenute atribute s tim da su štrafte preko trbuha veličine ekvatora, krasan modni detalj velike ruže s lažnim cirkonima na desnoj naramenici sto me bode u nos svaki put kad pogledam ustranu-jer majica je ipak iz kineskog-i tu strahotu koja mi jos jedina prekriva trbuh do odredjene mjere nekad kombiniram s dimijama mrkva kroja i tigrasto leopardastim uzorkom koje također potfrčem ispod trbuha pošto imaju gumu u struku tako da mi fino stegnu nekadadnji struk-dupe prijelaz i naprave predivne 'love-handles'.
I to je moja obleka za otvorit postaru. Onda se mozete mislit na sta lici ona u kojoj ne otvaram vrata...
Smijem se sad sama sebi...
Milenche-prvi i drugi porod su ti nebo i zemlja!
Da prinesne ih ledis. Ja ih stavim na tanjur lediti cca 20min, toliko da stvrdnu i onda u vrecicu s njima.... Onda se ne polijepe jedna na drugu
Meni bubsice full cool izgledaju u grudnjaku. Inace imam male, a sad su nice and big! Jedino su vruce, imam potrebu ih hladiti ledom! Veselim se zimi, jer lakse podnosim debljinu, natecenost, voda u organizmu... Medjutim znam da cu krepat sa odjecom! Inace sam komotan tip, a u trudnoci osobito! Ne pase mi ni ispod ni iznad trbuha! Sve gace, hulahopke, tajce... uredno rezem sa strane... I poslije u smece
I ja imam set mudanti s prorezima na laštiki...
Kad obucem trudnicke hlace sto imaju onaj nasiveni dodatak za preko trbuha, smuci mi se. Pljunuti Obelix samo da jos pletenice svezem. Pa obucem majicu preko, a ono strsi rub tih hlaca posred ledja-totalno bezze. I jos pupak koji mi iskocio i izgleda kao ručka koliki je. A ispod trbuha sve nategnuto u pravocrtnoj liniji skroz do koljena i nema nikakve krivulje da prati prepone..ma tragikomicno.
Zimi ne volim biti trudna zbog jakni u kojima izgledam ko sarma s nogama.
Oprostite na upadu, nisam trudna ( pokusavam to biti) al vas redovno citam zbog ove kraljice Bee :lool:
Zeno otvori svoju temu kad rodis i pisi, bit cu vjerna citateljica :lool: