Stranica 394 od 581 PrviPrvi ... 294344384392393394395396404444494 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 19,651 do 19,700 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Dobro jutro curke.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Vera nam je rodila. Javila se na drugoj temi.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ajme,Sani prestrasno...kod nas je proslo vise od 13 tjedana,nadam se da je to to.
    Citala sam da 30% beba pokupi parvo od mame,a od tog postotka 3-5% razvije fetalni hidrops.
    Jesi li i tebe pratili utz svaki tjedan?

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja, peta bolest moze izazvati fetalni hidrops kod bebe.
    Moja najbolja prijateljica je zbog pete bolesti izgubila bebu u 30. tt.

Kad se radi torch, negdje na pocetku trudnoce, onda vidis jesi li je imala, odnosno imas li ili ne antitijela.

U zadnjoj trudnoci su je skupili moji klinci, ja antitijela nisam imala ali se nisam ni zarazila.
    Tako je..najbolje je odraditi TORCH cak i prije planirane trudnoce a kasnije u trudnoci se mogu testirati samo virusi na kojima se nema antitijela.
    Ja npr.nisam preboljela parvo ni toxo.
    U slucaju da su nekome pozitiva antitijela na toxo, trudnocu treba odgoditi na 6 mj.do godine dana dok se nesteknu antitijela.
    Potrebno je naravno vise vadjenja krvi dok se sve to stabilizira i dok gin da zeleno svijetlo.
    Cure koju su u Zg torch mogu napraviti u Mirogojskoj 16 bez narucivanja cini mi se cak do 13 h od pon-pet.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Milenche, dobro ste sve izdrzale!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

U Rijeci ne rade parvo rutinski,samo u slucajevima kao sto je bio moj na vlastito inzistiranje.Moja soc.ginekologica,zena pred penziju nije znala o cemu joj pricam...infektolog prof.dr.sc.mi je savjetovao prekid trudnoce,ali da dodem u pon da si malo vise procita o parvo virusu...
    Uzasno mi je zao tvoje prijateljice...
    Sad sam opet u paranoji od te proklete beshtije!!!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jadranka,hvala ti!
    Nadam se da jesmo,tako mi je tesko kad nesto ovako procitam...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti! I meni su rekli da se daje na porodu, ali me je strah da ne napravi jos vecu stetu dok se ne porodim. Imam jos 7 tjedana do termina...
    Kad je tebi termin?
    Termin mi je 30.11.Nemas kaj napraviti. Meni su rekli da je to bakterija koju normalno imas dole ali da kao i druge da maha u trudnoci. Vazno da znas da ju imas i da znaju na porodu. Sto se tice ulozivosti ja sam uloziva za clanak od pocetka trudnoce i nitko ne dize frku. To je normalno za viserotke.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moj L je imao ja sam bila 15tt. Ali ja nisam dobila, i ne znam dal sam imala prije. Zvala sam ginicku tada i ona je rekla da mirno spavam... Ali budem za 3tj.,pricala da me mozda posalje na vadenje krvi
    Posljednje uređivanje od Sanja :) : 19.08.2016. at 10:12

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Sanja,ma sigurno si prebolila u djetinjstvu da ni ne znas.Mi smo se na kraju svi izredali i MM i ostatak djece...
    Kazu da ga je najgore dobiti izmedu 16. i 20.tt
    Procitala sam valjda svu literaturu na tu temu koja postoji...
    Vani se fetalni hidrops uspjesno lijeci transfuzijom krvi bebi intrauterino,ali gdje smo mi od tog...

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Eee a koje simptome si imala?

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Cestit Ver na mirisnom smotuljku..

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Samo fleke po licu i usima,MM apsolutno nikakvih simptoma,a klincima je islo uz par dana grlobolje i onda osip prvo po licu pa po rukama i nogama cca 5 dana.Moj je trajao tri dana.
    Svima sam im povadila krv i poslala u laboratorij(inace radim u laboratoriju).
    Tako se nadam da je to iza nas i da ona to nije pokupila od mene!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Znaci mogla sam imati i bez simptoma! Divota!
    Njemu leukociti bili ok,. jedan dan temp., 39,4 a dva do 37,5 i fleke po dlanovima, tabanima, grlo, malo po nogicama

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Mojem su leukociti bili ok,ali limfociti su mu bili poviseni sto ukazuje na virozu.Ali specijalistica pedijatrije je u jeku epidemije pete bolesti zakljucila da je to alergija,iako su eozinofili bili normalni,a MM je naglasio da kuci ima trudnicu.Dobio je Rinolan...
    A ti si to sigurno prebolila kao mala,90% ljudi je.Kod mene nikad nista ne ide jednostavno,zato je tako moralo biti.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jesi sigurna da je kod tvojeg bio parvo?On ne ide s osipom po dlanovima i tabanima?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nisu me uzv pratili jer su moji klinci dobili petu nakon mog 20.tt
    Ne brini se, proslo je dosta tjedana i ja vjerujem da ce s tvojom bebom biti sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Milenche prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi sigurna da je kod tvojeg bio parvo?On ne ide s osipom po dlanovima i tabanima?
    Ha cuj pedi je rekao bit cevto peta ili sesta bolest! Pa ga ti sad znaj
    Prvo su pomislili na streptokok ali bris je bio uredan.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Hvala na rijecima utjehe,nadam se da je tako i da smo parvo pricu zavrsile.
    Dode mi da danas odjurim na jos jedan 4D utz,da se uvjerim da je tako.
    Paranoja,dok se ne rodi!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Sanja,oni pojma nemaju...uvjerila sam se u to toliko puta!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Hvala na rijecima utjehe,nadam se da je tako i da smo parvo pricu zavrsile.
    Dode mi da danas odjurim na jos jedan 4D utz,da se uvjerim da je tako.
    Paranoja,dok se ne rodi!
    Moze li objasnjenje sto je parvo? Ja samo kad citam hvata me panika...

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Parvo b19 je virus kojeg zovemo peta bolest,spada pod djecje bolesti i velika vecina ga preboli u djetinjstvu i stekne dozivotni imunitet.Bolest kao bolest je nista posebno,nespecificni simptomi neki temperatura,neki ne...grlobolja i nakon toga osip koji pocne na licu i siri se na ruke i noge. Opasan jedino moze biti u trudnoci kad se prenese na bebu,to se desi u 30% zarazenih majki.Od 3-5% zarazenih beba dode do komplikacija,do prestanka stvaranja bebinih eritrocitia sto se vidi na utz kao fetalni hidrops.Fetalni hidrops se vani lijeci intrauterinom transfuzijom s uspjesnoscu od 80%.Kod nas to ne postoji...
    Bmaric nemoj se sekirati,sigurno si prebolila petu bolest,to sto ja nisam uz troje djece,to je cudo...

Tanita14 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Bmaric, nisi radila TORCH? Ja bas sad pogledala, preboljela parvo.

Bila danas na kolposkopiji, sve ok, nema invazivnih promjena. Uzeli mi bris za papu, kontrola za 5tjedana kad stignu nalazi.

*sunshine* avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Pozdrav cure, nismo se dugo javljali, pa evo nas
    Evo nas danas u 27+3 tt , buša raste, pokreta i lupkanja ima sa svih strana .
    U utorak smo bili na kontroli, sve ok, zatvorena,urin uredan, tlak uredan, jedino kile stoje cijelo vrijeme(+4kg), to me cudi jer u prvoj trudnoci sam do sada
    vec imala dosta kila, al sada sam se uvjerila da niti jedna trudnoća nije ista po pitanju svega ..
    kontrola za 3 tjedna, sljedeći tjedan imamo termin za uzv .
    Go završio, sve je bilo super dok smo bili na moru.
    Prije go sam išla na hitnu zbog jačih bolova u donjem dijelu trbuha, više onako bol prema preponi lijevo, i dan danas boli,
    ne mogu dići nogu dok se oblacim, boli dok ležim kada se okrecem s boka na bok, kada mirujem je sve ok onda nema nikakve boli, kaže dr
    da je to od toga kako trbuh raste, maternica se širi pa se pritišću ligamenti . Nisam imala takvih problema u prvoj trudnoći pa mi je to sve novo.
    Dr. je rekao da mirujem, da pijem magnezij. Pijem i željezo jer mi je željezo nisko.

Vidim da zapisujete termine, nama je termin 16.11.

Da vas pitam, što bi vi uzele? - dobila sam poklon bon od Centravita, nude mi dva proizvoda, a mogu izabrati samo jedan besplatno:
    Centravit prenatal tablete + kapsule (za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću) ili Centravit postnatal vrećice (vitamini i minerali za mame nakon poroda) ?
    Ja se nemogu odlučiti što da uzmem ?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

U Ri ne rade TORCH,samo toxo,hiv i hepatitise rutinski ili moja soc.ginekologica trazi samo to.
    Bravo za kolposkopiju,i papa ce sigurno biti super.

Tajci66 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Hvala vam cure, moram si poslozit u glavi da su sve te promjene normalne pred kraj.
    Jadranka hvala na pitanju, puno bolje smo danas. Smanjile su se kontrakcije, pijem Mg i Normabel i puno sam bolje. I fizicki i psihicki.
    Tanita super da je sve u redu
    Milenche nadam se da je sve u redu

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Tajci bit ce sve savrseno, vjeruj mi jer sam to sto prolazis prosla tri puta do sada.Danas imam kraj sebe skoro pa odrasle ljude od 16, 13 i 10 godina.Znam koliko zivaca te to kosta,ali na kraju ces dogurati do termina,vidjet ces.

Tanita14 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

U Ri ne rade TORCH,samo toxo,hiv i hepatitise rutinski ili moja soc.ginekologica trazi samo to.
    Bravo za kolposkopiju,i papa ce sigurno biti super.
    To oni očito odokativnom metodom.TORCH sam ja tražila prije trudnoće, dala mi. Sad kad sam trudna, slala me na toxo, hepatitis i sifilis, hiv ne. Tko će ga znati kako oni to rade eliminaciju. Ali, napokon sam se nekako prepstila s vjerom da znaju što rade Više ne guglam

Tajči, sve te promjene u tjelu znaju uplašiti. I ja se svaki dan osluškujem, meni su bh počele već u 16.-17. tjednu, pa me uplašile, nitko me nije na to upozorio

Sunshine, možda bi uzela ovo ako sam pri kraju sa svojim prenatalima Centravit prenatal tablete + kapsule (za trudnice, dojilje i žene koje planiraju trudnoću)

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Tanita14 prvotno napisa Vidi poruku
    Bmaric, nisi radila TORCH? Ja bas sad pogledala, preboljela parvo.

Bila danas na kolposkopiji, sve ok, nema invazivnih promjena. Uzeli mi bris za papu, kontrola za 5tjedana kad stignu nalazi.
    Nesto mi je radjeno na pocetku trudnoce. TP antitijela i HBs antigen.
    Ima li ovo sto sa TORCH-om?

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

QueenBee 26.9.2016.
    Tajci66 30.9.2016.
    Jadranka 2.10.2016.
    bmaric 10.10.2016.
    *sunshine* 16.11.2016.
    Milenche 5.12.2016.
    Viki88 15.12.2016.
    Tanita14 9.1.2017.
    Sanja 22.1.2017.
    Leona29 23.1.2017.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Bmaric to je dio TORCHA, nemoj se opterecivati jer si u sigurnim tjednima i nemas zasto brinuti.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Bokic, curke
    Evo i mene u drustvo!
    Citala sam sto pisete o petoj/parvu..ja nemam blage veze jesmo li cure i ja to prebolile. Kao mala sam imala ceste osipe po licu i tijelu-mozda je to bilo to. A cure mi vjecito imaju neobjasnjive 1ili 2 dnevne temperature/grlobolje/osipe. Pripisujem to blagodatima vrtica.
    TORCH test-koliko ja znam nisam ga radila. Moram provjerit u nalazima.

Ja sam imala bas lijepo i ispunjeno jutro. Odvela curke u vrtic, odnijela papire za izdvajanje iz grijanja (sarmirala didu na salteru pa je proslo glatko), bila u trgovini (sama!nakon par mjeseci!) i onda otisla na kavicu s kolegicom u 37tt. Evo curke sad u krevetu,gnjave se, a ja tipkam i razmisljam kako mi se siri zdjelica jer mi kosti dole oko piškomata kao natucene. Priprema se, priprema!
    Bas se dobro osjecam otkako sam prestala bolovati d trudnoce. Psihicki sam bolje.

Ja isto vjerujem da cemo sve trudnicit do termina i roditi lijepe i zdrave bebulinke i bebulince.

Drago mi je cuti da su nalazi dobri i da se boljke smanjuju. Ili bar mijenjaju za neke druge.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ta trudna kolegica vodi trudnocu privatno. Malo joj zavidim. Voljela bih imati novaca za ljudskiji tretman. Ali nema veze.
    Nju salju u bolnicu na kontrole od ponedjeljka. Zatvorena je i bez kontrakcija. Rekla sam joj da se ja ne bi zurila na te preglede ako nema naznaka poroda. Budu li joj forsirali amnioskopiju dok je zatvorena, istraumatizirat ce zenu. Ja cu vala cekati kraj 38 tjedna za ctg. Kad im dodjem s ovim kontrakcijama i rupčagom dole promjera durbina, nema sanse da me puste kuci..

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

QueenBee,jos malo!!!Zavidim ti...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bmaric to je dio TORCHA, nemoj se opterecivati jer si u sigurnim tjednima i nemas zasto brinuti.
    Hvala ti! Sad sam mirnija.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-ja se tebi pak divim. Cekas cetvrto! Meni je 4 djece san, ali nekako se ne vidim opet trudnu..tko zna

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

I mi smo htjeli troje djece, cak i kombinaciju dva starija sina i princezu koju imam.
    A cetvrto je doslo neplanirano gratis.Uz sve komplikacije toliko smo sretni svi petero i jedva cekamo nasu princezicu br2.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

'U nas' sve cure
    U svaku sobu stavili 1 veliko ogledalo i policu s cetkom za kosu i labelom. U kupaoni kukica na svakoj ravnoj povrsini za okacit rucnikice. Ugradbeni plakar u predsoblju ima 10 polica-jedna je za muza, 9 za nas zene. 2 trokrilna i 1 dvokrilni ormar za odjecu-samo za zene-svakom otpala sperploca od iza koliko su krcati...stedjeli smo za rozi Smart curama, ali sad moramo smislit im auto za 3 persone. Imam jednu vjencanicu-ne smiju se udavat istovremeno. Muz ce kuci donijeti par onih revera za metke pa cemo okacit izmedju zidova i potutkat tampone unutra.
    Veselo, a?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Hahahaha!
    Cure su zakon,bit ce sigurno bliske i povezane.Meni je uvijek bilo zao sto nemam sestru.
    Moj sin od 16 je trenutno moja najveca pomoc kad mi muza nema.Tako sam ponosna na njegovu ozbiljnost i razumnost u ovoj situaciji kad sam ja za nista.Ovog od 13 je uhvatio pubertet na vrhuncu,ali podnosljivo.A desetogodisnja princeza je moj mali krpelj nalijepljen na mene,ovo ljeto joj bas i nije bilo neko,ali se silno veseli seki i sva je time preokupirana.
    Tako da mi nije tako strasno mirovati,tebi je teze jer su tvoje jos malene,ali jos malo...
    Brojim dane do pocetka skole jer ce onda puno brze prolaziti uz sve njihove obaveze.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Sunshine ovisno cega ima vise! Ako je ista kolicina, onda ovo poslije poroda!

Ja sam danas otisla kod pedikera, i osjecam se juhuuu! Noge su mi bile uzas, a ne mogu se sagnut da sama rjesim pedikuru! Sve su me pete svrbile kolko mi je trebao pediker

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ja sam sjedila sad 2,5h da dovrsim jedan projekt i sad me tako gadno pritisce u donjem dijelu stomaka. Uzasno nelagodan pritisak koji te tjera da se sav zgrbis dok hodas i drzis stomak rukama nebil' ga kako podigao..fuj fuj..jedva sam docekala da cure pojedu i brze legla. Automatsko olaksanje!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Gravitacija...

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Pitam se kako je biti trudan na Jupiteru npr..
    Imam i ja ove nalaze krvi sto ima bmaric

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Mislim da bi bestezinsko stanje bilo idealno za trudnice na mirovanju.Nista ne pritisce,nista ne boli...savrseno
    QueenBee kod tebe nema sekiracije oko toga,ti brojis sitno,kakav TORCH

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Skuzila sam da se ne moram vise brinuti, ali me bas zanimalo jesu li mi to mjerili. Ja sam ti mali know-it-all pa moram sve pitati i istraziti

Beztezinsko stanje..ovakva napuhana i okrugla-netko bi mi uzicu za nogu zavezao misleć da sam balon

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

A da vidis mene!!!!Ogromna sam u ovoj trudnoci,24+4 a s ovolikom trbusinom sam isla roditi ostalo troje...5 kg sam dobila do sad.Uvjerena sam da se unutra skriva jos jedno.
    Idem se otusirati,uzmem sampon i trbuhom si zatvorim vodu na tusu.A jos tri mjeseca...nece me uspjeti izvuci iz kuce kad budem isla roditi!!!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mene zena u parku pitala jel nosim blizance koliki mi je trbuh. ☺
    Posljednje uređivanje od Ayan : 19.08.2016. at 22:16

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

meni je u svakoj trdnoci stomak sve veci-rekla bih
    Tusiranje...hihihi...mi smo u kupaoni imali mjesta samo za malu tus kabinu 70x90cm. Ajde ulazak mi nije problem, ali izlazak je uredno tragikomican...kako god da zakoracim, trbuhom zakacim jedna vrata. Na kraju sam pocela izlaziti unatraske kao rak jer me manje boli kad si podrapam dupe nego stomak

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ajde molim vas da mi kazete jer bar ovo priblizno tom TORCHU
    Indirektni antiglobulinski test-negativan, napomena ; nisu nadena antieritrocitna protutijela., kontrola u 8mj.trudnoce

HBsAG/ negativ
    Anti-To (IGC+IGM) negativ.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •