ja ovo ne razumijem...dijete lijepo prepoznaje svoje emocije, barata terminima...a ti onda izbjegavas govoriti o svojim osjecajima? Zasto ako dijete razumije o cemu pricas. I zasto je to "nametanje".Citiraj:
Ian recimo (3 godine i mjesec dana) već pola godine vrlo često govori "tužan sam" i "sretan sam" pa ja izbjegavam nametati mu još svoje osjećaje jer ih on vrlo dobro prepozna.
Pa sati i sati psihoterapija se svode na to da se čovjeka nauci prepoznati svoje emocije, pravilno ih imenovati pa tek onda nositi s s njima. Znate li koliko odraslih ljudi uopće ne zna imenovati emociju koju osjećaju...koliko ljudi će, kada ih pitamo kako su se osjećali u nekom trenutku reći: trasao sam se, šetao sam okolo, vikao ili sl. I, uopće ne kuži da ne priča o emociji, da ju ne zna imenovati...
Tatek, odlican point, djetetu se stvarno može pomoći da nauci prepoznavati i svoje i tuđe emocije i to je važno...
Sanja, nisam ja nis prekrajala niti vadila, izvukla sam onaj dio koji mi je upao u oci - meni je uoap kao takva cjelina i bas zato sto si ranije spominjala neverbalnu komunikaciju mi taj dio nije bio jasan. Ja sam htjela naglasiti da govorili mi o emocijalam ili ne neverbalni dio ostaje, dakle nis nismo rijesili odlukom da ne govorimo o tome kako se mi u nekom trenutku osjecamo.