Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Citiraj:
Bubica prvotno napisa
Meni se isto čini da bi umor mogao biti problem. Isto tako dirigirane aktivnosti: koliko on sam bira aktivnosti u kojima će sudjelovati a koliko ipak vi. On je vjerojatno kao i moj osam sati u vrtiću i to je vrlo strukturirano vrijeme, ako mu još cijelo poslijepodne mi strukturiramo djetetu je to puno.
Bilo pedagoški ili ne moje dijete svaki dan kada dođe iz vrtića odgleda malo crtića. Ja sam primjetila da to vrijeme njemu treba da se jednostavno odmori, pogotovo sada kada u vrtiću ne spavaju. Ja mogu razumijeti da nakon cijelog dana više ili manje kreativnih aktivnosti i igre u vrtiću on nema snage čim dođe doma ponovno ulaziti u isto. Sat vremena odgleda crtiće a onda je već puno više suradljiv i spreman za nove aktivnosti.
Tako i moj M. Nakon toga sve drugo može proći. Pa i mi se želimo malo odmoriti kad dođemo kući, zašto ne bi i djeca.
Kod nas je malo drugacije - obicno su oboje vec mirniji krajem bnoravka u vrticu (prevladavaju mirne aktivnosti - crtanje itd), zatim slijedi cca 20 minuta u autu do kuce i onda su taman obicno (ne uvijek) vec u raspolozenju za neku akciju ... ne jurnjavu, ali recimo slaganje kockica, pretumbavanje po kutijama, knjigama, trazenje ovog ili onog ...
Apsolutno ista stvar i kod mene,to nam je već kao neki ritual...dođu iz vrtića,sjednu na svoja mjesta,stavimo crtić po želji,pojedu voće i tako 45 minuta odmaraju.
A onda se dalje igramo-vani ili u kući ovisi o vremenu.I primjetila sam da obojica jako vole malo se umiriti kad dođu iz vrtića.