sandra 123, ja bih se na tvom mjestu sa prodavacicom lijepo i u cetiri oka porazgovarala.:mrgreen:
sto se tice ovoe 4-stranicne raspravice koja vidim ide dalje u revijalnom tonu, ne bih se u nju upustala, jerbo je po meni bez puno smisla (osim da se svi u raznim smjerovima ventiliraju), naopako postavljena....
svatko zivi kako hoce i zna. (a i raspravlja onako kako umije)
ali ovaj post od anledo mi se jakoooo svida.
napokon netko koje svoje odabire ne upakirava u raznorazne ideologije, predrasude i ino, ne lamentira o dobrobiti obitelji, dijece, nataliteta, ili intelektualnog postignuca, sa podtekstom manje ili vise citljivim, kako su drugaciji odabiri ipak malkice manje vrijedni, opet potkrepljeno ideologijom, predrasudom, mozda i zaviscu i ljubomorom...Citiraj:
anledo prvotno napisa
ne objasnjava kako mu je najteze od svih..... i kako zasluzuije orden za rad, hrabrost, zalaganje...
netko tko ne trazi odobravanje drugih, da zivi kako zivi i pri tom je jos i iskren:
"avansirala sam (svojevoljno) u status domacice (jer mi moze biti)"
"cupam se rukama i nogama da to tako ostane jer stvarno mi se vise neeedaa biti umorna i frustrirana od drugih, ako vec budem umorna nek to bude od mog djeteta, njezinog tate i nasa cetiri zida"
"rad je kazna Bozja, ljenost je imanentna ljudskome bicu, ali uvjerena sam da je je svakoj od nas rad (pa onda i ljenost) definiran posve razlicitim okvirima"
stvar je vrlo jednostavna:
ako zelis raditi izvan kuce, radi.
ako ne zelis raditi izvan kuce, a moras, radi dok nesto bolje ne smislis.
ako ne zelis raditi izvan kuce i ne moras, jer ste ti i tvoj partner odlucili da ce novce zaradivati samo jedno, nemoj raditi.
ali bez obzira sto zelis ili ne zelis, nemoj druge proglasavati onakvima ili ovakvima i traziti da oni nose tvoje vijence i krizeve.
napomena:
sve ima svoje + i -.
zene imaju tu privilegiju da mogu birati. pa i u slucaju, ako im je posao izvan kuce naporan, tezak, frustrirajuci, ne da im se.......bez obzira na njegovu vrstu i dobru ili losu placenost, mogu ga ostaviti.
razloge mogu i ne moraju navoditi. ako zele mogu ih jos ideoloski obojati i to je to.
zasto iz toga uvijek mora proizici rasprava, tko je bolji, atko losiji, nije mi jasno.
muskarci obicno nemaju tu privilegiju izbora, oni se obicno "osudeni" na jedan izbor sa malim digresijama, htjeli ili ne htjeli.
zasada.