a da, dosadilo mi.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
ali, bojim se da ništa od toga - noćas sam ju htjela prevariti, ali se tako uvrijedila i naljutila da je počela urlati i onda više nije htjela ni cicu. :/
Printable View
a da, dosadilo mi.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
ali, bojim se da ništa od toga - noćas sam ju htjela prevariti, ali se tako uvrijedila i naljutila da je počela urlati i onda više nije htjela ni cicu. :/
:mrgreen: nije dijete vesla sisalo...Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
drame oko spavanja ... čim ju maknem sa sike, iako spava, odmah krene dernjava ... probala ja dati dudu više puta, no nema šanse ... da probam s onom od latexa? što mislite?Citiraj:
w latka prvotno napisa
probaj s nekoliko vrsta duda, raznih oblika. naša nije htjela obične ove , nego one... nemaj više pojma koje :lol: al fakat nemoj siliti i nemoj joj stavljati dudu uvijek i u svako doba (i nemoj zanemariti da plač u to doba djetetovog života uglavnom ipak i najčešće znači glad i da joj treba cica :aparatic: ). moja recimo nije dudala dok je okolo hodala, nego baš i uglavnom kad bi zaspivala. a kad bi joj po noći ispala, ako ne bi zaplakala, nisam joj je vraćala. zato nije ni bilo problema odvojiti je od dude kad je došlo vrijeme i za to.Citiraj:
Kornelija i Borna prvotno napisa
leonisa editirala post u skladu s pravilima doruma
Eh, kad bi moj hairlija htio culu :lol: Imam svih vrsta, ni jednu okusit, neće taj ni one grickalice za zubiće, generalno ne voli te plastične ili gumene stvari u ustima. Taj glođe isključivo prste ili što god krpeno :P.
Ja svojoj Lari nisam davala dudu, par puta sam joj ponudila kad je imala do nekih 3 mjeseca al je pljunula jer joj je bio bljak okus te gume. :P
Sada pije vodicu iz čaše ili na žličicu i papa kašice domaće spravljene na žličicu i dojim ju i to je sve. Svi me pitaju zašto nema dudu a ja odgovaram jednostavno da neće i neću joj niti nikad nuditi. Kupila sam joj multifunkcionalnu čašu sa čepom koji ima 2 rupe pa u njoj nosimo vodu a žličicu u vrećici kad negdje idemo a kad bude veća iz takve čaše može popiti sok da ne prolijevamo po putu. :*
mi nismo imali problema sa tim.moj sin je sve odmah prihvatio. probao je piti iz bočice,isto ide.
ma ubije me to stalno visenje na siki ... već me i bradavice bole; nije gladna nego jednosavno cucla siku satima ...
ne znam ... mislim da budem u nabavu duda ... probali smo samo s nukovom
Marko je htio onu u potpunosti gumenu. :roll: Dobili smo je na poklon i zato smo je imali kod kuće. Srećom Maja joj ne želi ni primirisat. U situacijama kad je stvarno uznemirena duda ne pomaže, već samo cicka.
ja se slažem.puno nas je imalo dudu varalicu i nema nikakvih strašnih posljedica tipa iskrivljeni zbi,usnice,gljivica i sl..ko želi nek ju ponudi djetetu ko ne nek nađe neki drugi način smirivanja.mislim da ni jedan način nije loš ako djeluje i ako je djete zadovoljno!pa tako ni duda varalica.a i danas su dude puno bolje napravljene i dizajnirane nego dok smo mi bili klinci.Citiraj:
penny prvotno napisa
Da, ali je naziv ostao isti: duda VARALICA ;)
Dok ne dođe moderatorica, molim vas da se suzdržite od pisanja imena proizvođača jer znate da to nije dopušteno: oni su kršitelji Međunarodnog pravilnika i kao takvima im nije mjesto na ovome Forumu.
Hvala :)
zasto bi zeljele?Citiraj:
w latka prvotno napisa
ona je veralica, zamjena.
moja npr. je odbijala. probale su bake koji put, ali zna ona da je to obicna guma i da njoj ne treba neko drugorazredno smece, pored prave stvari, tople, mirisljave, mamine sise, koja tako malom djetetu koje jos i ima urodjenu potrebu za sisanjem, je bila, a i treba biti, dostupna. :)
hvala, apri :)
ja cu samo poboldati :)
Citiraj:
apricot prvotno napisa
po tom ispada da djeca koja prihvate dudu da su glupa i neinteligentna kad cuclaju takvo "smeće"? :evil: djeca imaju refleks sisanja i to je normalno kao šta je normalno da ponekad cuclaju dudu jer normalno da mama nemože 24 sata sjedit sa cikom vani da bi bebe bila sretna.ja osobno nemam ništa protiv dude i ne smaram da je to zlo za djecu.ja svog sina volim najviše na svijetu,i dojim ga ali da nema dude već bi bila na rubu snaga.
meni je glupo kad vidim da ljudi guraju bebama non stop dudu u usta, cak i kad su ova mirna i nis ne traze :/
inace, i mene sa k. duda povremeno spasava, iako sam bas bila odlucna da ju necu davati, ali sam popustila nakon 3 brutalna mjeseca :mrgreen:
Jeste, moj sin je glup i voli to drugorazredno smeće, zovem ga Smećar.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Blago mamama s pametnom djecom koja znaju šta ne valja.
dijete je glupo jer cucla dudu!? :? hm.... moj sin nije glup iako želi dudu.nego je dobra i pametna beba koja se ponaša normalno kao i većina beba u svijetu.nika svom djetetu nebi rekla da je zato glupo......
naravno da dijete nije glupo ako prihvati dudu.
kao ni ono koje prihvati krpicu, prst... bilo što što zadovoljava njihovu potrebu za sisanjem.
ko su dijete i majka zadovoljni, zašto ne.
ali ipak ostaje činjenica kako je duda izmišljena kako bi zamijenila majku.
ponekad je to, možda, stvarno potrebno.
ali, ne treba tu činjenicu zloupotrebljavati i djeci "čepiti" usta iz vlastite komocije.
ne vjerujem da ovdje itko takvo što radi. :*
Potpisujem :)Citiraj:
apricot prvotno napisa
Mada svome ne dajem dudu osim za spavanje, mislim da ne bi funkcionisala za začepiti usta :mrgreen:
ajde da se bar oko nečeg složimo....niko ne kaže da djetetu treba čepit usta radi vlastite komocije... ponekad je nužno potrebno da bi svi bili zadovoljni,beba jer sisa a mama da se malo odmori ili nešto drugo napravi.šta ako npr baka čuva djete,i djete želi nešto sisati i lače...nnemože mu baka dati sisu....duda je korisna pomoć mama koju netreba zlorabiti nego pametno koristiti.niko nema traume u životu jer je cuclalo dudu ko mali!
Nitko nije rekao da je dijete glupo jer cucla dudu. Niti je duda nedopuštena. Leonisa je malo svisoka :mrgreen: primijetila da je duda "drugorazredno smeće" u odnosu na cicu. Ali nemaju sva djeca jednake potrebe niti svaka majka može (ili si može priuštiti, ili želi) čitav dan provesti sa djetetom na sisi. Cure koje ste nove, nemojte baš sve osobno shvaćati. :love:
mi nove možda još ne kužimo kako ovdje stvari funkcioniraju ali netreba odmah superiorno govorit da su drugi glupi jer im djeca cuclaju dudu.ispada da smo mi mame koje to prakticiramo loše mame jer čitav dan ne sjedimo sa cikom vani...mi isto volimo svoju djecu i želimo da budu sretna!
ma naravno, w latka...
vjerujem da nitko drugačije nije ni mislio :love:
Ja imam traume od dude :mrgreen:
Jel vjerujete da se sjećam momenta kad sam je bacila i kako je izgledala (prozirna sa puno malih rupica). I ne, nisam imala 6 godina, nego skoro 3.
I iskrivljeni zubi, možebit od dude. Baš sam je voljela :heart:
Nisam protiv nje, niti za, ali nemam izbora, dojenje nije uspjelo, nešto je moralo da umiruje bebu s grčevima. Čak i da dojim, ne bi funkcionisalo kada počne da plače u autu a ništa osim sisanja ne pomaže.
jesam rekla da je glupa?Citiraj:
Manch prvotno napisa
ili je wlatka rekla svojim postom da sve bebe ne zele dudu, i da moja koja ne zeli je glupa? i da se nudi i nudi dok ne prihvati? pa smo obje glupe jer nije prihvatila.
nije to rekla.
nisam ni ja sa svojim.
pisala sam za svoje djete.
i da, kad usporedis ljudsku kozu, i kopiju plastike, reci jesu li u rangu?
namjera mi nije bila vrijedjati niti se svadjati.
a da maloj bebi koja ima urodjenu potrebu za sisanjem treba sisa, a ne plastika, je istina. ili i to osporavas?
editirala sam necitljivi dio koji je posljedica tastature na izdisaju
istina, malo sam s visoka jer su me uzdrmali silni porstovi koje sam trebala editirati jer se forumasice nisu pridrzavale pravila. na tome se ispricavam.Citiraj:
Joe prvotno napisa
a da sva djeca nisu ista, moj post je isao kao dokaz tomu i pitanju "ja sam mislila da sve bebe žele dudu varalicu...možda joj trebaš češče ponuditi i kad ju baci iz usta ponovo joj stavit... mada vjerujem da si to već probala pa neče.". ne, nisu. neka odbijaju i zele ono cemu je varalica zamjena.
smatram da dijete koje izbaci dudu iz usta izbaci ju s razlogom i da ju ne treba silit i gurati joj u usta protiv njezne volje.
to mi je u rangu napada na integritet djeteta.
kao sto mislim da je majka na porodiljnom radi djeteta.
bas kao i sto mislim da ako mama da (malo starijoj bebi, ne novorodjencetu) dudu varalicu, i beba to prihvati, a njoj to sto je beba prihvatila puno znaci, nece bti smak svijeta.
bas jednako kao sto mislim da zivimo u kulturi koja ima mali pomak od prirodnog i izvornog, u kojoj je beba po defaultu sa dudom, kao da je i ona zajedno s njome izasla iz trbuha....
Wlatka je mislila da stvarno sve bebe vole dudu, jer nije čula za drugačiji slučaj. Sad zna.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Moj nije htio da doji, znači plastika je bila neumitna. Ne upoređujem dudu sa sobom, niti upoređujem barbiku (pošto je i to komad plastike) sa majkom koja bi se možda umjesto barbike trebala igrati s djetetom kada dođe u tu dob. Duda je zamjena. A ja je gledam kao i sve ostale igračke.
pa ni ja ne uspoređujem dudu sa sobom... samo mi je glupo da se djeca koja dudaju dudu stavljaju u grupu "onih koji neznaju šta je dobro" a mame koje daju dudu ispadaju loše majke.
please, nemoj izokretati rijeci ;)Citiraj:
w latka prvotno napisa
:predaja:
sorry leo, al' uljepsala si mi dan :lol:Citiraj:
skladu s pravilima doruma
jel ti znas da ja nemam tipku d? fali komad. pa onda sva slova okolo plesu kolo :))))
sa slovom i na čelu :mrgreen:
:)
Uh što su se ovdje stvari zahuktale. Htjela bih samo reći da se recimo duda varalica na engleskom kaže pacifier - umirljivač (u slobodnom prijevodu). I čak neka istraživanja kažu da je dobro da beba duda dudicu jer to navodno smanjuje rizik od SIDS-a. Ne treba nikog osuđivati što djetetu da ili ne da dudu.
sisanje smanjuje rizik od sidsa, a ne duda.
a sisati se moze i, vidi čuda, sisu :!:
joj lut :roll: poslije ovog tvog posta se svaka koja je davala dudu može osjećati kao idiot.
a zamisli, neke cure ne doje. i mnoge daju dudu, a vjerujem da se ne usude napisati da ih netko ne bi poklopio.
Ako dite ne sisa sisu, može sisat dudicu. Ili????? That's the point
disklejmer: moji su dojili odnosno još doje, dudu nisu nikad dobili. ali ne potcjenjujem one koji rade drugačije. samo nek se drže pravila doruma :mrgreen:
Ja sam mama i dojim svoju curicu i pratim redovito ovaj forum. Ali, iskreno, ne mogu se oteti dojmu da rode ponekad ipak pretjeruju u nekim stvarima. Ako je ovdje dopuštena sloboda govora (pisanja), nemojte odmah poklopit svaku curu koja napiše nešto što nije u skladu s razmišljanjima osoblja foruma. Neka se nitko ne naljuti :love: