mislim da brkamo ono sto bimi napravili s onim sto mozemo napraviti.
Printable View
mislim da brkamo ono sto bimi napravili s onim sto mozemo napraviti.
Ispričala sam MM ovaj slučaj i debatu na topiku i on veli meni na to da je to baš američki način držanja pod kontrolom pedofila, naime susjedstvo se obavijesti pa nek on onda nešto pokuša... Ja pitam MM odkud on to zna da tako rade Ameri, a on kaže pa bio je neki dokumentarac na (njemačkoj) televiziji baš o tome, on gledao. Vidiš mene :?
Još mi je nadodao da se on ne boji za temperamentne Hrvate, oni će to sigurno riješiti.
samaritanka, tm ima pravo. naravno to važi samo za osuđene pedofile koji odsluže svoju kaznu.
Prijavljeni je već očito pod kontrolom.
e to i je problem našega društva, zakona i nas samih..što smo uvjereni da mi eto ništa ne možemo napraviti (valjda sam te dobro shvatila)Citiraj:
flower prvotno napisa
Ja znam da što mislim da bi napravila da bih i napravila.
Ljuti me kada ljudi misle da pojedinac ne može ništa, a to nije istina.
Sve i kreće od pojedinca koji oko svoje ideje skuplja druge istomišljenike.
Pojedinac može djelovati negativno kao npr. Hitler i oko svoje ideje okupitei masu istomišljenika, isto tako može djelovati pozitivno kao npr. Majka Tereza i pomoći milijunima.
Zašto se ne bi i mi organizirali ovdje, u svome kvartu itd. da se pobunimo kao prvo protiv naših zakona kojima je najviša kazna 40g, nema doživotne, kazne za silovanja su 2g s uračunatim pritvorom, postojie li uopće kazne za pedofile, postoji li zakon o njima, o dokazivanju...itd.?!!
Kažu da nam fali zatvora, a imamo predivan Goli otok, za doživotne robijaše bez mogučnosti pomilovanja, pedofile, silovatelje, ubojice...
Ljudi kakva druga šansa, o čemu vi to pričate, kada se radi o pedofilima ja sam za javni linč, objavu imena i fotografija; u novinama, internetu, mlijeku, Dnevniku, na stupovima, vrtićima, školama....kakvo izlečenje na slobodi, neka se liječi u zatvorskoj bolnici...tko će liječiti jadnu djecu...a znate da se tvrdi da zlostavljana djece često i sami postanu zlostavljači, i to je krug koji ne prestaje...
Možemo mi educirati djecu, ali pedofili djecu i otimaju, pa odrasla se žene ne može zaštititi od silovatelja ili ga prepoznati u svome prijatelju, a kao li će tek dijete!!!!!
Apeliram na vas sve ovdje da svi skupa poduzmemo nešto!!!
Žalosno je i neodgovorno da mislimo kako mi ništa ne možemo i neka radže netko drugi poduzme nešto :evil: a taj drugi možda nikada ne dođe ili on čeka da mi poduzmemo nešto.
I tako krivicu i odgovornost uvijek prebacujemo na drugog; političare ( koji su isto pojedinici i mogu se pozvati isto na ovu; zašto to ne bi netko drugi a ne ja), državu, zakone, razne ustanove, policajce koji skrivaju informacije, policajce koji odaju informacije......a mi znamo samo kvocati i prigovarati, ogovarati, kritizirati..ali i dalje sve ostaje na blebetanju i nitko ništa ne poduzima :evil:
Ne razumijem zašto smo onda uopće na ovome svijetu ako ne želimo sudjelovati u njegovom stvaranju i oblikovanju njegove sadašnjosti i budućnosti? Nikakva korist od nas, nismo se ni trebali roditi, korisniji je miš koji mački posluži kao hrana i ima nekakvu svrhu, nego pojedinac koji misli da on ne može ništa, osim zagađivati ovaj naš planet, zrak, vodu...
Ja mogu i hoću, bar ću probati!!!!!
Pozivam sve pravnike na ovom forumu da nas educiraju, da kažu gdje treba potpisati peticiju, da se promjeni kazneni zakon u RH???? Komu da se obratimo...u ministarstvo pravosuđa....?????
Vjerujem da ljudi ovdje imaju jako puno ideja o tome kako se zaštititi ne samo osobno nego i zakonom i kako kazniti počinitelje.
Imam i novinara koji bi trbali o tome stalno pisati i komentirati, pritiskati vlast i ministarstvo pravosuđa da nešto promjeni...ima i raznih drugih zanimanja, a i sam glas naroda, da ne spominjem prosvjede...koji bi mogli utjecati na to, da neki možda ipak promisle dva put nego se upuste u zločin!!!!!
Voljela bih biti upraviteljica jednog takvog zatvora gdje su pedofili osuđeni doživotno-dala bih da ih snimi TV- za dokumentarac pa da ih gledaju oni koji imaju sličnih poriva- neka vide što ih čeka!!!!!!
Smrtna kazna nije riješenje, lako je umrijet, treba živjet i odgulit i platiti za zločin!!!! :evil:
ZA PEDOFILE POSTOJI SAMO JAVNI LINČ I DOŽIVOTNA ROBIJA BEZ MOGUĆNOSTI POMILOVANJA. NIKAKVA DRUGA ŠANSA ILI BOLNICA!!!!ZA NJIH NEMA OPRAVDANJA I TOČKA. KRIVI SU DOK IM SE NE DOKAŽE SUPROTNO-NAMA SAŽALJENJA NI SUOSJEČANJA-OVDJE SE RADI O DJECI!!!!!!!!
Znači, tvoje dijete može za tebe reći u napadu mašte, da si ga pipkala kako ne doliči mami....i ti si kriva dok ti se ne dokaže suprotno? Treba te javno linčovati i oblajati na sva zvona tvoje "sklonosti"....tvoj se muž podhitno treba rastati od tebe, tvoji roditelji odreći te se preko novina i trebaju ti svi zatvoriti vrata pred nosom da doke se ne dokaže suprotno spavaš na nekoj klupi u parku?
Istina je da su djeca nevina i najbitnija...ali da zbog djece i napada opće panike možda nepovratno strada nevin čovjek, to nije niti malo u redu! Zato neki pametniji ljudi i jesu davnih dana rekli "Čovjek je nevin dok mu se ne dokaže suprotno!".
A kad bi narod za sve preuzimao zakon u ruke, bojim se da tek onda ne bi bilo reda u nijednoj državi! A svi znamo kako anarhija izgleda!
P.S. Ivana, radže ili maharadže? :lol:
...draga moja, baš me zanima da li bi se tako lakonski razbacivala tuđim (zašto nužno i pametnim?) mislima nakon što vidiš 46 isprintanih slika dvo/trogodišnjaka koje je taj monstrum imao na kompu :(Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Nevin prema zakonu? O da. Na žalost tako je.
Što misliš, na koliko će dugo tog nečovjeka skloniti sa ulice? Ja ću ti odmah i reći - već je doma.
Komentar mislim da nije potreban.
Maya&Leon, draga moja, po meni je 46 takvih isprintanih slika itekako dokaz da je osoba kriva! U slučaju da nije nađena niti jedna slika to bi značilo da mu nije dokazana krivnja. Ovako ne shvaćam što ti nije jasno u svezi "dokazane" krivnje? A to što je takva osoba puštena na slobodu, sramota je pravne države.
Dakle, i dalje se ne bih mogla složiti da je u svakom slučaju čovjek kriv dok mu se ne dokaže suprotno! Stavi sebe ili svog muža, ili nekog bližnjeg u tu rečenicu pa ćeš vidjeti da i ti misliš isto. ;) Po toj pametnoj rečenici- svi su ljudi krivi dok im se ne dokaže suprotno....pametno?
I ne razbacujem se ja "lakonski" (što god to značilo) tuđim mislima....ali definitivno su to pametne misli, što god ti mislila o tome ;)
Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Izbrisao mi se nastavak posta. :evil:Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
Ovdje se ne radi o anarhiji već promjeni kaznenog zakona, tj. duljine kazne.
Javi se kada rodiš....baš me zanima koliko bi ti bila racionalna, objektivna i hladne glave, i spremna ispitati i dokazati jeli istina, ako bi ti tvoja princezica rekla da ju je neko pipkao, ili bi mu oči iskopala??!!! ( da se to može, ljudi ne bi imali osjećaja, bili bi roboti, ne bi bilo ratova ni pedofila, a ovo bi bio Raj, a ne Zemlja-Pakao).
Vjerujem da postoje neka djeca, većinom tinejđeri koji se možda žele ružno našaliti ili osvetiti svome učitelju ili svečeniku...( mada ne vjerujem previše u to, jer žrtvu je obično sram i misli da je sama izazvala ono što joj se dogodilo, osjeća krivnju i ne želi prokazati krivca...a i veća djeca mislim da ne bi riskirala osude vršnjaka i možda naziv "peder", zato što mu se to dogodilo!!)...a pogotovo ne vjerujem da mala djeca lažu!!!!!
Ti izgleda misliš da su i silovane žene krive jer su sigurno izazivale svojim izgledom ili ponašanjem.
Čini mi se da ti tražiš dokaze da je žrtva kriva,a ne počinitelj..zanimljivo je to kako uvijek žrtva treba nešto dokazivati, a ne počinitelj????
Kužim ja što si ti htijela reći, ali to nije realno stanje stvari i ovo nije savršeni svijet.
A meni se nikad neće dogoditi da me djeca lažno prokažu, jer pazim kako se ponašam sa svojim djetetom i sa tuđom dijecom, a s tuđom djecom ne ostajem na samo, niti ih želim čuvati bez prisustva njihovih roditelja.
Ja sam za DIKTATURU kada su u pitanju pedofili, ubojice i silovatelji, rado bih nad njima provela svoje zakone-ali ne smrtnu kaznu!!!!! :evil:
[quote="ivana zg"]Normalno da bih toj osobi iskopala oči! Ali ovdje nije niti bila riječ o zlostavljanom djetetu, nego o tome da je čovjek kriv dok mu se ne dokaže suprotno. Ne bih sigurno išla kopati oči bilo kome dok ne dirne u moje dijete! Ne znam kako uopće možeš te dvije stvari uspoređivati!Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
Odakle si, molim te ovo izvukla???? :shock:Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
Uopće me ne poznaješ, jer da me poznaješ- ne bi nikada rekla tako nešta ženi koja je bila u situaciji biti žrtva i kao dijete i kao odrasla žena :/ Stvarno zanimljive zaključke donosiš!
I ja sam za to (kao što sam u prijašnjim postovima i napisala)...i svaki normalan čovjek je za to. Ja sam se samo osvrnula na rečenicu: "Krivi su dok im se ne dokaže krivnja."....a s tim se ne slažem i to je jedino što sam ti ja rekla u prijašnjim postovima. Sad što ti shvaćaš drugačije- tvoja stvar.Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
... a upravo su se po tom pitanju ovdje lomila koplja :roll: (my point exactly).Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Isprika ako si se našla osobno prozvana (nije mi bila namjera), dosta je bilo prepiranja, svi smo mi na istoj strani, TO ne treba gubiti iz vida :love:
Jao, nisam se našla osobno prozvana :lol: Samo pričamo lijepo :love: Nema tu prepiranja, jer kao što kažeš- nitko od nas ne misli drugačije...to su samo nijanse i sitnice...a u onom glavnom se naravno slažemo :love:
Rađe po ovom pitanju pušem na hladno, nego da se opečem, a gdje ima dima ima i vatre, bolje ju ugasiti, nego čekati da se požar raširi, i nekoga ugrozi. Bolje spriječiti, nego, liječiti.
Mjenjaj mom zakone, i neka pametniji, racionalniji,pacifisti itd. ne popuštaju, jer će inače svijetom vladati, budale, rat........