ajde javi jesi ju kupila, ja isto se jos uvijek dvoumim ...
Printable View
Kupila sam. Al nisam još isprobala :mrgreen: Izgleda ok.
Samo mi nešto nije jasno, i ne mogu nać u uputama ništa. Da li ju smijem vruću odložiti na postaju? Jer podloga su neki gumeni čepići pa mi nije baš jasno...
sad sam zvala rodakinju koja ima 2 PP i kaze da i njena tefalova ima te gumene cepove
i da im nije nista ako odlozi vrucu peglu na njih
a budemo vec i mi probale,valjda ce nam prezivjeti nasa jeftina peglica:-)
Isprobano. Dajem joj solidnu trojku. Ništa posebno, kol'ko para tol'ko muzike. Bolja je od moje stare obične definitivno al da sam poželjela ispeglat sav veš - nisam :mrgreen:
I da, odlaže se na postaju iako može i vertikalno na stol.
može se slobodno odložiti na postolje dok je vruća... ali to zagrijavanje 8 minuta mi se čini too much ,
koji put u žurbi moram nešto ispeglati pa mi se i 2 minute kod tefalke čine ko vječnost
ja za jednu-dvije stvari brzinski ispeglati mislim koristiti peglu vulgaris...
a sta je s ovom iz lesnine, tocnije mobelix http://www.moebelix.hr/brochures
http://oi39.tinypic.com/o5vrb7.jpg uslikala sam je :D
Bila je neka novija tema ne mogu naći pa ću ovdje.
Koliko dugo imate parne postaje? Moja ima već 7 godina, prije 2 god je čišćena od kamenca, oko 220kn sam platila u ovlaštenom servisu. I sad opet zeza nakon 2 peglanja traži opet čišćenje...pa vadim onaj nastavak i izbacujem sve van. Po uputi koristim vodu iz vodovoda. Ima li smisla kupovati onu neku tekucinu za pegle vidjela sam u Mulleru ili da se oprostim s njom jer počne i jako puštati peru u toku peglanja toliko naglo da me prestraši...
Tefalova je.
Nama isto pise da ide voda iz pipe u obicnu peglu, al mi uvijek kupimo demineraliziranu. Zg voda je jako tvrda i bas se puno kamenca radi.
Ja sam žrtvovala dvije parne pegle (ne stanice, nego obične pegle, isto Tefal) slušajući upute proizvođača da se stavlja voda iz vodovoda. Šipak! Otkad sam prešla na demineraliziranu vodu, nikakvih problema nema. Prevelika je to investicija da bi je čovjek upropastio zbog 3 kn ili manje, koliko košta litra demineralizirane vode.
S druge strane - proizvođačima nije u interesu da taj proizvod dugo traje. To je JEDINI razlog zbog kojeg piše da se u njih toči voda iz vodovoda. Ljudi se već godinama bore protiv "planiranog životnog vijeka" proizvoda, sumnjajući da proizvođači namjerno ugrađuju slaba mjesta, kako bi npr. kućanski aparati trajali koliko im traje i garancija, ali ne i dulje. Evo, ovo sam na brzinu našla: https://www.telegram.hr/politika-kri...on-par-godina/
Daklem, daj stanicu na još jedno čišćenje, a nakon toga investiraj u demineraliziranu vodu.
Mislim da cu morati novu, jucer peglala sa obicnom to sve neato curi ja s tim ne znam peglati. Roba je zguzvana iako sam peglala s paromcna obje strane i na najjace sto s postajom ne moram, uh...
Kod postaje mi je ostecena i doljnja povrsine pegle tako da cu pricekati blagdane i mozda loviti kakav popust. Hvala
Da, u tom slučaju se više isplati nova, ali onda fakat odustani od vode iz vodovoda. Sretno!
Offt. Moja rođakinja se kune da se sa Phillips.ovom parnom stanicom preporodila i da je puno bolja od Tefalove. Eto - nije moje iskustvo, tako sam čula.
Hvala curke moja odluka je nova pegla bez vode iz pipe jos samo moram izabrati koju. Frendica ima Philips kaze sama pegla haha...i Tefal je imala prije stalno joj se šopalo kao i meni...
novi modeli?
(prisjetila sam se na ovom topicu da sam imala tefalovu, bila je dobro, sve dok nije počela curiti, nakon dva servisa sam kupila philipsovu. bila sam lijena na servis čišćenja i sama sam ulila tekućinu z ačišćenje i sad curi kao da je pipa...)
uvjet: brzo zagrijavanje, dodavanje vode tijekom peglanja bez gašenja
s obzirom da mi je tefalova bila jako draga, mislila sam opet tefal kupiti, ali po modelima ne vidim niti jednu u koju s emože dodavati voda tijekom peglanja (bez isključivanja postaje iz struje, što je ova zadnja philipsova mogla)
ja sam imala tefalovu prije 8,9god i bolje mi je od Philips koju sam kupila par god.kasnije. Philips nosila na ciscenje kamenca tada 300kn kostalo...onda ok peglala i onda opet...slaba para...peglanje koma...odustala i od nje.
prije mj dana kupila najjacu Tefalovu parnu i bas sam jako zadovoljna. 100e na akciji i mrak!
Kupila nedavno Tefal GV7912, odlicna! Na snizenju 230 euro, inace 350, isplatio se svaki cent. Pegla i okomito. Nemoze se dodati voda tijekom peglanja, ali meni i netreba. Jedno punjenje mi je sasvim dovoljno za jednu turu peglanja, mozda do 40 minuta. Duze mi se ni ne da. Obzirom da je jaka para, sve nabrzinu ispeglam