Nena-Jabuka prvotno napisa
Mislim da je to danas točno. S prosječnim primanjima, nikako, nikako, s tim da je prosječna plaća danas 5,500 kuna.
To možeš steći ako imaš vlastitu firmu koja odlično posluje ili vrlo visoka primanja s kojima možeš otplaćivati isto tako velik kredit.
Druga opcija je ovo što ti spominješ-dobar vjetar u leđa.
Pod tim mislim ili na stalno novčano podupiranje od strane roditelja koji su dobrostojeći, ili stabilna firma koju su oni stekli pa ti nastavljaš, ili život s njima u istoj kući, ili nadogradnja njihove/djedove/bakine kuće, dakle, nasljedstvo, ili nasljedstvo isto tako apartmana za rentanje. Uz to još trebaš biti i sposoban i radišan i crnčiti svjetski.
Kod nas, konkretno, vjetar u leđa je bilo postojeće prizemlje kuće gdje živi sveki.
Mi smo na tome digli svoj stan, sve, od stropa do krovišta, ali nismo morali kupovati zemljište koje je već bilo tu, dakle, naslijeđeno.
Otplaćujemo velike rate, 5 i pol mjesečno (dakle, prosječna hrvatska plaća), znači, podrazumijeva se da bar jedno ima nadprosječnu plaću. Nismo uredili ni pola stana, i tko zna kad ćemo, ali živimo solidno.
U današnjim hrvatskim kapitalističkim uvjetima nije moguće bez niza "podupirućih" čimbenika i raznih kombinacija biti stambeno sređen, bez dugova, repova i strahova.