Pa ja neznam Daedi zbog čega jedna prosječna višečlana zaposlena obitelj s oba roditelja koji su sposobni omogućiti svojoj djeci egzistenciju nebi mogla bez pomoći baka i djedova, tj. bez nasljeđa i nekakvog zaleđa svojoj djeci sagraditi kuću?!
Mi smo svojedobno zarađivali (mi - moj muž i ja) jako dobre novce (mislim dobre, ne tajkunske, mafijaške i sl.) i kuću smo, uz sva davanja i dozvole, projekt arhitekte i sl., od 3 etaže stavili "pod krov" u roku od 3 mj. (od dana početka gradnje) tzv. roh bau BEZ ijedne lipe kredita ili bilo čije pomoći! Zbog čega to nebi mogli i drugi? Mi smo štedili i planirali, sakupljali... Poslije nam je trebalo još 1.5 god. do useljenja, isto bez ijednog kredita, bez ičije financijske ili materijalne pomoći, bez dobitka na lotu. Nemamo sreću biti bogati nasljednici. Danas su vremena drugačija, morali smo u kredit na 1 g. za promjenu prozora na kući (fala Bogu i to je otplaćeno). Ali u vrijeme kad netko uzima kredit za fancy kaput u istom vremenskom otplatnom roku...

S druge strane, najveći je broj prosječnih hrvatskih obitelji s prosječnim plaćama koje naravno da svoje stambeno pitanje rješavaju kupnjom stana na kredit i ne vidim u tome nikakav problem, bez obzira na broj djece. I ovi s jednim ili dvoje djece živje isto na donjoj granici egzistencije. Pa nije valjda da sve u životu od nekoga trebamo dobiti na gotovo???!!!
Zapravo se nikakva klima nije promijenila, onaj tko nema toliko djece jednostavno nemože razumjeti onoga tko ima. I to je jednostavno tako... Neznaš dok ne probaš.