Moja frizerka kaže da je kosa Jadranke Kosor obojana jer da nikad sijeda nije tako jednolična u tonu, već šarenija.
A i da je Tuđmanova kosa bila tonirana.
Printable View
Ma kako ne, pa ja znam puno ljudi koji imaju potpuno bijelu kosu a sigurno je ne farbaju - jedino je JK možda za to premlada.
Ali tonirana definitivno, pa sve one bakice bijele kose koja baca na plavičasto tj ima taj neki odsjaj toniraju kosu.
Ima žena kojima odlično stoji sijeda,ali u principu se slažem s Trinom. Uglavnom "s godinama" bi kosa trebala biti nešto kraća,a i nešto svijetlija. Tako da bi ja vas crnke iznad 50-55 rado malo posvijetlila :mrgreen: Za Jacu mislim da u najmanju ruku tonira sijede,o Anne Bancroft ni neću..sigurna sam da ovo nije "samo sijeda" kao šta bih rekla da i ten nije "samo ten",zubi također. Sve to lijepo i prirodno izgleda....jedini problemčić je šta nije 100% prirodno :bye:
Joj pa naravno da nije prirodno, na se tako farba. I kod "Anne Bancroft" iz našeg sokaka, tj, gospođe koju znam a koja je vrlo nalik glumici se ne radi o prirodnoj sijedoj kosi nego o vrlo pomno pofarbanoj sa sijedim pramenovima na strateškim mjestima oko lica, ali meni se jako sviđa kako joj to stoji.
Joj nem nikad zaboravila dok se pojavil na telki sa plavim tjemenom od ehotona...nisu mi nikad bile jasne te ženice koje su si namjerno to stavljale na sjedine,kakti da "ubiju" žuti ton sijedih,i da im kosa živne.
Ma daaaj,pa dok im frizerka ne rasporedi taj ehoton kak se spada i onda babica šeta gradom s plavim flekima po glavi.. :facepalm:
Ma ajd još i taj sivi,al dok su ma praxi znale tete reči da očeju baaaaš taj blue il ajd neki lila,smijeh mi pucal...
ma daj. kada sam ja bila mala, takvu kosu su imale sve bakice - čista nostalgija je to meni
joj, sjećam se tog ehotona, moja mama je stavljala neku crvenu nijansu.
a slušajte ovo.
moja nona je svoje sijede farbala pivom i kapulom :lol:
piva za učvršćivanje, a kapula za ton.
imala je groznu kosu, tanku i nikakvu i s tom pivom i kapulom je bilo...a očajno :mrgreen:
al se nije dala krstiti.
Eno, neki dan smo baš vidjeli ženu u godinama s plavom bojom kose, baš plavom i komentirali smo je li te žene takvu boju stvarno žele ili se nekom omaklo :neznam:
Kad sam bila klinka, puno bakica je nosilo takav look, danas ih rijetko vidim.
:lol:
Neke žene nemreš krstiti...utuve si u glavu da su lijepe od toga i toga al badava im sve pive ovoga svijeta..
Sječam se flaše pive od jedne dame koja nam je stajala u ormariću.
I ta je bila uvjerena.
ja zadnjih godinu dana radim ombre. tj. frizerka mi ga radi. ali mislim da to nije za sijedu kosu, nek me ispravi netko stručniji. i ne volim baš veliki kontrast, ali mi se čini da mi je zadnji put malo tamnije ispalo nego inače jer sam radila u drugom salonu. i nemam ni jednu sijedu s 42 8-). barem ne na glavi.:mrgreen: al mi se ne sviđa moja prirodna boja i zato se piturajem otkad sam valjda u srednju krenula.
Šta je ombre?
nakon što sam vas čitala, ohrabrila sam se i prvi put samu sebe ofarbala s onom mousse bojom. imam 42 godine i puno sijedih. prirodna mi je tamno smeđa kosu a volim se farbati u crvene tonove.
kad sam se vratila s porodiljnog na kojem se nisam farbala, cijeli ured me gladio po kosi i zgražao se kako sam sjeda. nakon te epizode trudim se redovno ići frizerki ili mojoj teen nećakinji (to mi je super zabavno, kupimo dvije crvene boje, pofarbamo jedna drugu i onda njena mama nas špota)
ombre je odličan za sve one kojima je ko meni tlaka svako malo se farbati. samo stvarno ne znam da li može na sijedu kosu:unsure:
isto ovako i kod mene - bio&bio boje mi nisu valjale, koristim biokap, na meni je skroz ok
samo što ja nemam (još) puno sijedih tako da se farbam cca dva-tri puta godišnje
ali moja kolegica s posla je bila dobila groznu alergijsku reakciju na biokap, koja je kakti "zdravija", a farbala se svim i svačim prije toga i ništa :unsure:
tako da se ja ni ne usudim preporučiti nekome boju nakon što sam ovo čula
i da, ove sijede što rastu su valjda tri puta deblje od nesijedih, poput žice koja strši :-x