NiB, super :)
pulinka, u toj priči ničije, osim onih eventualnih drugih sporijih, iz Miminog primjera, ali sam pokušala općenito govoriti.
Kužim da si htjela naglasiti ravnateljicu.
Printable View
NiB, super :)
pulinka, u toj priči ničije, osim onih eventualnih drugih sporijih, iz Miminog primjera, ali sam pokušala općenito govoriti.
Kužim da si htjela naglasiti ravnateljicu.
Evo, u medjuvremenu sam doznala da kcer ne ide u nasu skolu i da je ravnateljica stajala na prednjim vratima i s jednom nastavnicom rasoravljala - ostaviti cu ih da tu sjede, ioak cu ih premjestiti i tako pol sata dok nije donjela odluku da ce ih ipak razmjestiti ili kako bi one rekle potjerati.
Da ona je prosvjetni radnik i da ona je "jaca" i moze raditi sto zeli s 12godisnjacima
Vjerojatno nisam sve dovoljno pažljivo pročitala, no nikako ne nalazim koje to nezaslužene privilegije ostvaruje ravnateljica?
Inače za info svima, ravnatelj/ica škole bio/la fizički u busu s učenicima ili u svom uredu jedina je odgovorna osoba za sve što se dogodi na terenskoj nastavi. Tako da je u potpunosti deplasirano raspravljati ide li službeno na izlet sa učenicima svoje škole ili koristi gratis.
Mislim da je dodatni problem pulinka što situaciju u školama/obrazovanju u Bačkoj pokušavaš generalizirati na RH.
Vjerovali neki ili ne, no ovdje su stvari ipak puno uređenije.
Ovo nije terenska nastava.
Ili se svaki skolski izlet zove terenska nastava?
Gle, nauči čovek koliko ne zna na Wikipediji. Sada čitam kako Hitler uopšte nije ignorisao Owensa niti ga na ikakav način maltretirao, čak se i rukovao sa njim! A dobro, valjda je to neka moja pogrešno zapamćena lekcija iz istorije...Možda i bolje, ionako je primer neadekvatan.
Ne, ja sam se odmah ogradila u prva dva posta i rekla da govorim o svojoj državi, i ponovila to više puta, ali sledeći put ću koristiti i Google translate ne bi li bila razumljivija.
Mislim da nisi sve dovoljno pažljivo pročitala, ali nema svrhe da ti objašnjavam JA, mrzi me da prevodim večeras.
Daću ti hint: kada je ravnateljica podigla decu, njena ćerka je "slučajno" sela baš pored mame - zgodna koincidencija, da se i mesto pored nje upraznilo samo od sebe u taj čas, tako da nije bilo privilegija nikakvih, ni mami ni ćerki....
Ne, ne zove se.
Školski izlet je oblik izvanučioničke nastave koji obuhvaća poludnevni ili cjelodnevni zajednički odlazak učenika i učitelja/nastavnika/odgajatelja (u daljnjem tekstu: učitelj) u mjesto u kojem je škola ili izvan njega, a koji organizira škola u svrhu ispunjavanja određenih odgojno-obrazovnih ciljeva i zadaća.
Terenska nastava je oblik izvanučioničke nastave koji se izvodi u izvornoj stvarnosti, s ciljem njenog upoznavanja u kojoj se mogu primjenjivati i istraživačke metode.
mene su kao roditelja u školi uvjeravali da nema više izleta već da je sve terenska nastava. Meni ni u džep ni iz džepa (tj. u oba dva slučaja iz džepa), imam dosta svojih pravilnika za proučavanje
A kajaznam, ja se sjećam kad smo išli na maturalac da su neki pokušali sjesti za stol al su ih profe digle. Meni je odmah bilo jasno da ce tu profe jer budimo realni, oni su stariji, put je dug a ta sjedala su puno udobnija.
Da je moje dijete doma imalo taj plan, ja bi mu odmah rekla da ne sanja, i sad se bas čudim kolikima od vas to nije normalno da stariji sjede za stolom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
daj ponovno pročitaj prvi post.
Ovo nije prvi izlet i djeca uglavnom sjede za tim stolovima jer im je fora iz ne znam kojeg razloga. Drugo, mna mjestu 4 djece sjele su ravnateljica i njena kćer - i nisu sje niti odmah, niti kada su vidjele ta tamo netko sjedi, nego minutu prije puta. No da ne tupim stalno po istom- meni je ovo čisto pokazivanje smoći jačeg prema slabijem na ružan način. one su mogle sjediti na tim mjestima isto tako ali su to mogle i trebale napraviti na kulturan način tako da djeci kažu da tamo ne mogu sjesti.
a s druge strane ne bi bili primjerno da je ravnateljica ili njena mala prva trčala na ta mjesta, po mojem trebale su sjest tamo gdi ima mjesta
najbolje da su profe i razrednica trčale za autobusom.
ovu sam temu pokazala svim svojim kolegama i kolegicama u svrhu permanentnog usavršavanja.
tako da slijedeći put legnu pred bus da bi djeca preko njih ušla i zauzela mjesta po svojoj volji.
znam da sve volite svoju djecu, ali ima i druge.
djece. jelte
:lol: :lol:
meni je ovaj slucaj u rangu "biram svoje bitke"
ili cak ni to
tim vise sto je dijete (i prijateljice) vec na putu "preboljelo" nepravdu
(oft. cim sam procitala prvi post, predvidjela sam barem 3 stranice topica :vidovita:)
nazočila sam sceni kad je majka histerizirala jer kofer njenog djeteta nije bio dovoljno dobro smješten pa je inzistirala da nastavnik stoji ,a da se taj kofer vozi na sjedalu .
Da nije bila sarma unutra? :zimovanje:
Ma ohladila se Nano, a sve se to uz dogovor moglo drukčije riješiti na obostrano zadovoljstvo.
a dobro, da, al mene smijeh vata i kad zamislim ravnateljicu kako vata stolicu za stolom, diže ove koje su već krenule jest sendvič, djeca plaču...i tako.
u principu, na ovo me ova tema odmah asocirala, al rekoh, nemoj, budi pristojna :D
https://www.youtube.com/watch?v=jC0t5ccdMT0
:lol:
ok, ne bih se htjela miješati, ali ipak bih rekla da te osjećaj vara. ništa ti se ne pripisuje konstantnije nego svima nama drugima.
sve u svemu, jezičnih barijera na topicu nema i prevoditelj ne treba.
ja se još smijem :mrgreen:
nakon što sam se nauživala straha prije par dana polako me napušta ludilo :lool:
edit: ili sam ono mislila reći da me opsjeda ludilo? :D
a kad se turistički vodič izderava na djevojcicu od 10 g dok se ne rasplace pred svima jer je skakutala okolo metar dva a ne cekala mirno na sred Trskoscana
sjetilo me ovo na jedan događaj iz busa u zg-još sam bila student.
sjede dva dječaka:4.-5. razred u busu i dolaze dva starija muškarca-ne starčići, onak stari, ali dobrodržeći, stanu pored njih i vele: tu ćemo si sjesti.
niti molim, niti su se djeci direktno obratili, ništa. samo su konstatirali kako će tu sjesti...djeca se digla i sjela drugdje, bus je bio poluprazan.
a meni je i danas žao što nisam bezobraznicima rekla što ih ide.
što se tiče teme,
ne bih ulazila u to jesu li i neka druga djeca htjela sjesti na ta mjesto, pa nisu stigla, treba li to nekome uopće biti važno, ili pak ne, i do koje dobi bi nekome trebalo biti važno s kim sjedi u busu (eto, ja i sa četrdeset i kusur ne bih rado 6 sati provela s nekim osobama zajedno u busu), ali sam postupak te ravnateljice ne odobravam i smatram da je postupila bezobrazno i neprofesionalno.
ma jos je ovima sto su otisle bilo dobro, ko zna kako su se proveli ovi sto su ostali...ustali u pet za tihu misu s ravnateljicom lol
Zamišljam ravnateljicu kako se žali sutradan prijateljici:
"Ti bahati, prezahtevni, prezaštitnički roditelji su se usudili da mi kažu da nije u redu što sam podigla njihovu bogatu, razmaženu, moćnu decu da bismo ja i moja sirota ćerka sele tamo gde nam se najviše sviđa, nego bismo trebale da sednemo sesti bilo gde na slobodno mesto, kao i svi ostali obični putnici!
Kuda ide ovaj svet, autoritet se više nimalo ne poštuje!
pulinka ti radiš u školi ili ?
Ne, ja sam od onih frustriranih nezaposlenih koji bi samo voleli da rade u školi jer imaju odgovarajuću stručnu spremu.
MM je od onih koji rade u školi, naravno, pretpostavljam da mi nećeš verovati ako kažem da je jedan od uspešnih, voljenih i cenjenih predstavnika svoje profesije, što od strane učenika, što od strane roditelja i kolega...
Jedini sa kojima obično nije u ljubavi su ravnatelji, što nije teško pogoditi iz mojih postova- svako se češe di ga svrbi.
A kad smo već tako direktni, smem li da pitam kako bi ti okarakterisala postupak ravnateljice, u smislu profesionalan ili ne, opravdan ili ne?
Pa lepo piše da je opravdano "zapitati se, i zapitati i ravnateljicu za objašnjenje".
Ne piše, ni tu, niti igde kod mene "linčovati nekoga, otpustiti, pisati preteća pisma, urlati, piti lekove za smirenje" i slične preteranosti.
To je nešto što treba da ostane na nivou pristojnog razgovora sa ravnateljicom, i ev. insistiranju na boljoj organizovanosti i kulturu na idućim izletima, po mom kriterijumu.
Po drugima ne bi trebalo reagovati ni na koji način, i ja mogu da razumem i njihov stav.
Razumem i tebe, što misliš da je u pitanju sitnica- jer jeste.
Ali uz dužno poštovanje forumu, i manje bitne stvari su punile stranice i stranice foruma...
I ne razumem šta smeta nazvati stvari pravim imenom- i fucking mesto u busu je privilegija, koliko god ona sitna i beznačajna bila.
to si dobro napisala - beznačajna
mene više razljuti kad me u dućanu prevare za 2 kn neg za 20 - mislim si, pa kaj će ti te glupe dvije kune (valjda idu na puno puta po malo)
I ne bi bila privilegija da su djecu, čim su ih vidjeli gdje sjedaju, premjestili. Ali ako su djeca tamo sjedila pola sata , skroz do polaska busa, i ista ta ravnateljica je tamo bila - onda je privilegija to što ih je ona premjestla pred sam polazak i time pokazala svoju moć, privilegiju ili što već.
Uz to premjestila je 4 osobe (istina male) da bi oslobodila mjesto za dvije (jednu veliku i jednu malu)Ali meni i dalje nije jasno što nekom odraslom čovjeku znači mjesto u busu.
I najbitnije - ona radi u odgojno obrazovnoj ustanovi