zašto i u Grazu je sve badava , zakaj kod nas ne bi bila.
Printable View
jelena meni nije normalno da sam ja jucer platila prijevoz iz ZGB u svoj grad za dvije osobe 8 kn. decki su se vratili ranije autom, a vlak mi se nije cekao.
jucer sam otisla oko 15:45 i guzva je bila ogromna, jos kako tako dok je bilo tragova dana, ali isti tren kako se pocelo mraciti guzva je postala nesnosna.
zrinjevac smo preskocili, red za uspinjacu je bio ogroman, nisam ni planirala ici s njom, ali me iznenadio. i da smatram da je to bas blesavo. nije problem se popeti stubama gore.
slazem se s mimom oko HNK. ugodno je. nema guzve. i muzika iz te kugle je super. Osim onog Djeda Mraza ili ti ga Bozicnjaka. Ono je strasno. no mojoj curi (10) je super, pa mozda je za tu publiku ciljano. meni je kic nad kicevima. zao mi je svih onih zgrada koje ga moraju trpiti :lool:
fritule na toj lokaciji kucica kraj amelie, su nesto najgore sto sam stavila u usta.
danas silom prilika sam opet u gradu i vidjet cu kakva je guzva ponedjljekom.
joj, ja svakodnevno tam prolazim - i fakat uopće ne kužim cijelu tu strku. Osim par koncerata, niš drugo se ne zbiva. Ono - ljudi se fotkaju kraj bora s umjetnim snijegom.
Klopa - to me uopće ne zanima - a i higijena je upitna.
Kuhano vino volim - obično je očajno. Na GG gradu sam uspjela popiti fino - al košta 15 kn. Halo!!
Čak i moji klinci stalno komentiraju gužvu - bome su i oni GHrinčevi
Očita namjera besplatnog prijevoza je da ljudi ne dolaze autom u centar grada, i tu stvarno ne vidim ništa loše.
ja vidim. Osim što kružim svojim kvartom i tražim parking - zakaj turisti ne bi napunili ZETovu blagajnu i time stanovnicim grada omogućili jeftiniji prijevoz ostali dio godine. Ak se već busaju u prsa dobrom zaradom od Adventa. Koju objektivno ne osjetimo, baš suprotno - naplaćuju nam "turističke" cijene . Jučer slušam nekog tipa na dvnevniku koji priča o povoljnim cijenama - halo, 15 kn za čašu vina ili 20 za 5 fritula nije povoljna cijena
Taj dio još razumijem, ali ovo s uspinjačom je glupo ko noć. Uspinjača je turistička atrakcija i baš bi sad na njoj ZET mogao itekako zaraditi (neš ti skupe karte - 4 kn). Ionako se većinom turisti voze njome gore. Ovako se časte, ne građani Zagreba koji financiraju sav taj ZET (čija je usluga sve gora i gora neovisno o cijeni), nego strani turisti.
da imam manje klince bi bila luda ko puska, jer ih grcevito drzala za ruku. ovako sam opusteno hodala s curom.
a za prijevoz ne kuzim, ja samo kazem da sam ga jako malo platila.
jasna mi je ideja rasterecenje centra od auta, ali s obzirom na trenutno stanje ZETa koji ima minus malo mi je to prerastrosno. mogli su uvesti neku zonu, pa da je od nje besplatno, a ne cijeli grad.
Pa i uveli su, prvu zonu.
Mi smo isto bili jučer. MM je cijelo vrijeme gunđao. Mali je htio jesti pa sam stala nasumično na Zrinjevcu u nekakav red za firtule, nisam vidjela cijenu, ispalo 20 kn!! U Bogovićevoj su 15 kn. Nije ni to malo, al 20 je besramno. Još su prodavači nabrijani.
Ja to fotkanje ne kužim. Ide kolona i onda obitelj stane i slika se. A mi iza stojimo i čekamo. Nekako bi trebalo biti opušteno, a s druge strane se čudim kak je sad ovima palo na pamet da se baš tu slikaju... Uglavnom Zrinjevac ću izbjegavati u velikom luku, ako se opet potrefi da odemo. Tomislavov eventualno s istočne strane. Još smo super lijepo nasli parking na cesti. Bebonja je sve stoički podnio uz "povoljne" fritule :)
I mi smo prošle godine naletili na grozne fritule...gdje bi mogli uloviti fine fritule?
Fritule su mi iskreno rečeno najbezveznija stvar na Adventu, ali evo prošli tjedan sam ih kupila na štandu na samom početku Bogovićeve (Roko možda) i bile su fine, nemasne, tople, ima puno vrsta dodataka, i nema ih pet nego puna čaša.
Na Amelie štandu na Europskom trgu sam jela churros - španjolske fritule, i to mi je baš jako fino, uz njih daju nutellu i jako fini dulche de leche (25 kuna)
Ja sam uživala i bez šalice tople guste čokolade. I to navečer,
Ljudi se ionak vecinom svercaju koliko cujem. Da se za advent placa,sumnjam da bi bilo puno veci prihod, jedino ak posalju xy puta vise kontrolora. A i to svi kazu da ih ne sljive, izadu van iz tramvaja i dovidenja.
Plus guzve u tramvaju,barem kad smo mi bili,bi to jos teze omogucile. Mi isli od AK do glavnog,prestrasno bilo. Sub, 17 sati
wow, nano, stvarno si grinch jutros :)
ne znam, ja sam bila dva sata na ZG adventu i već deset dana pričam kako je divno
meni je super što ima toliko različitih stvari u ponudi, puno više nego kod nas, i sve što sam jela i pila bilo mi je fino. bio je četvrtak i nije bila strašna gužva
jesam. Sorry. Guram se kroz tu gužvu svakodnevno. Sam čekam hoću li slomit nogu prek kakve žice dok hodam gradom.
ja bih recimo nešto i pojela tam - i onda gledam naokolo, i niš mi nije primamljivo (osim kuhanog vina za zagrijavanje).
Sad bolje razumijemo vas i ljetnu turističku sezonu :)
Gastronomska ponuda je stvarno dobra i bogata, jedino što je gužva ogromna, tako da treba čekati i čekati u redu - meni se to isto baš i ne da.
Lani smo na Sv. Stjepana čekali na Mundoakinom štandu njihov popularni šiškobas valjda sat vremena, a ove godine sam došla kad je bilo par ljudi ispred mene na štandu, i OPET sam dugo čekala, tako da zaključujem da su jednostavno jako spori.
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/p...-kune/6826011/
netko je pitao za fritule, pa evo malo i o hrani...
Hvala za savjete za fritule, nije ni meni baš do fritula, ali klinci ih vole :)
Nano, može recept na pp pliz?
Mi bili prekjucer.... Nama je bilo preeeeekrasno! Curka je uzivala u svakom pogledu a najvise u tramvaju djeda Mraza, muz nam je bio odlican vodic jer pozna svaki kutak u Zg, a i ja sam valjda luda za Zagrebom. :mrgreen:
Al ste grintavi, da nemate nista onda bi vidjeli da je ljepse kad imas mogucnost izbora, ostati kuci ako ti se ne ide ali i imati otici kamo ako ti se ide.
Za placanje prijevoza - neka je besplatan, meni je to super
Turisti potrose ohohoho dok samo dodu do Zg Adventa, plus na samom dogadaju, valjda mogu tih mjesec dana provozati se tramvajem besplatno?
Napadale ste Dalmatince da bi zaradili masne pare a grintaju ta tri mjeseca na turiste.
Hm.
I molim recept za fritule
ponedjeljak vece. nije bila guzva i bilo je super. gornji grad: bilo je ljudi al nije bilo pretrpano. ma zapravo je bilo svagdje ljudi ali ugodna atmosfera. puno bolje nego nedjelja.
spajka, tako sam ja bila u četvrtak i bilo je taman toliko ljudi da učini štimung, a da ne proizvodi frustraciju
flopi, ja nisam puno puta radila fritule, ali kad jesam radila sam ove i bile su mi odlične http://www.gastrodiva.bloger.index.h...m/1371720.aspx
ja sam fritule radila po ovom receptu
https://www.coolinarika.com/recept/fritule-na-brzinu/
odnosno, ja niš ne važem , neg radim otprilike. Samo još dodam predhodno namočene grožđice jer ih juniorka voli.
Ja nemam talenta za prženje i izbjegavam ga u širokom luku. Al evo, radim te jednostavne fritule jer ih djeca vole. Negdje sam pročitala da ih treba pržiti u loncu što manjeg promjera i to je meni savjet zlata vrijedan. Fakat mi skroz dobro ispadnu.
e to s malim loncem spasilo mi je svo prženje, i falafel i mesne okruglice
Hvala tang, ovaj drugi mi se cini nesto jednostavniji...
Ja fritule volim, ali isto ne znam to przenje potrefiti to je strasno..
Hvala NiB
Upravo se spremam mrknuti jedne na adventu :-P
Edit: ja uvijek przim u velikom loncu, bas cu probati po vasem...
Moj je recept za fritule kao ovaj drugi, skoro isti (kod mene j 18 žlica brašna i 2 žlice rakije). Za prženje mi je ovo mjera: vadim čajnom žličicom, stane mi ih 10-12 u teću, i dok stavim zadnju, prva treba tek malo pozlatiti. I onda ih dalje frigaš do lijepe boje.
edit: sa tih desetak je gužva u teći, ne znam koji joj je promjer...
Što stavljaju u sendvič od porchette, odnosno što ide kao prilog s porchettom na adventu?
meni su ove fritule fantazija, svi gosti uvijek traže recept!
https://www.coolinarika.com/recept/f...lje-na-svitu-/