inače, meni je hrana iz konzerve super. grah, leća, slanutak, kukuruz, srdela, skuša.. ja to uredno jedem i uvjerena sam da jedem zdravo.
inače, meni je hrana iz konzerve super. grah, leća, slanutak, kukuruz, srdela, skuša.. ja to uredno jedem i uvjerena sam da jedem zdravo.
u Konzumu gule krumpire! žalila mi se jednom prodavačica :lool:
jedno vrijeme sam se hranila na gotovoj hrani u Konzumu, uzela bih povrće sa žara ili tako neke kombinacije. Nakon nekog vremena pojavile su mi se probavne tegobe, koje su se, slučajno ili ne, povukle kad sam prestala uzimat tu hranu svaki dan, ako ništa previše mi je posole.
Sad ako ne ponesem od kuće, ostanem na kiflicama.
ma, daj? :mrgreen:
:lol:
meni njihov krumpir s blitvom ispadne skuplji od ribe. jako puno teži zbog tekućine. i ja sam prestala jesti hranu iz konzuma.
Mi ne jedemo ništa iz konzervi osim kukuruza kojeg znam smiješat sa svježim sirom ili skutom, lanom, maslinama i pokojim komadom šunke, pancete whatever :-) to mi je kao konkretniji doručak.
Ako uzmem uz to krišku kruha komotno bi mi mogao biti i međuobrok za izdržat do dom (to govorim o međuobroku između ručka 12-13h i dolaska doma :mrgeeen:), hebi ga jedem svaka 2-3 sata.
Edit: hranu iz Konzuma nisam nikad jela. Izgleda mi premasno i teško.
Osim kukuruza iz konzerve mi jedemi grah (jer smo požderali sav ciganski koji sam pripremila za zimu), slanutak, mahune u konzervi ljeti nosim na more, a znam i pelate kupiti kad mi se potroše zalihe domaće zimnice. Još kupim povremeno kompot od višanja (lani ihje bilo malo, pa nemam svoje ni smrznute). Kupujem masline i kapare. Kupujem tunjevinu i slane ribe, bakalar na bijelo....vjerojatno bi se još toga našlo.
kad gledam što Peterlin pobroja vidim da je i nama veća uporaba nego sam mislila: kompote isto znam uzet al rijetko, tunjevinu, pelate, a masline i kapari su uvijek u staklenci šta ne?
Evo baš sam danas išla obratiti pažnju što mi školsko dijete pojede u jednom danu:
doručak: sendvič i čaj, zajutrak (baka došla pa joj podgrijala moje ostatke od ned) juha (ostaci lešo mesa+povrće) + riža s mesom na saft, ručak (škola): kelj varivo + voćka+ čoko kroasan (al njega nije jela jer nije ljubitelj čoko hrane), doma poslije škole/prije treninga (17h): tanjur juhe, prženice s pekmezom (pohani kruh), banana, poslije treninga (19:30h): kajgana s pršutom i bosiljkom, zadnji obrok pred samo spavanje (21h): griz s ribanom jabukom (dodam meda i malo limuna) + čaša mlijeka.
Ostala sam paf jer mi se čini da je to dosta u jednom danu (ok to je dan s treningom), a opet ona jede češće a manje ko i ja, raste brzo, aktivna je fizički, a full je vitka. uglavnom ne čini mi se to tako loš izbor namirnica za radni dan.
Lili al tu je faktor baka.
Sto bi tvoje dijete jelo da je doma odmah nakon skole i sama?
To je tema cijele teme.
Al baka rijetko dođe (L.voli svoj mir) i to samo kad ide u popodnevnu smjenu. Kad je jutarnja sve je lakše. Nitko joj nikad ne dolazi.
A dogodine će valjda moći sama podgrijat. Ona je ranije krenula u školu.Ima 8,5 god.
Al dobro dođe sigurno da baka nekad može doći.
Da se vratimo na temu - moji vole razna rižota. No ne kuham ih jer je meni rižoto jedino dobar kad se jede odmah.
Međutim, kako sam ostala bez ideja, krenula sam ipak s tim rižotima. Kupila sam u Italiji onu skupu rižu (tam nije skupa, kod nas je mislim 40 kn/kg)- carneroli.
I fakat, taj rižoto mi nije tako očajan popodne iako je skuhan ujutro. E sad, jel to stvarno do riže, ili ja sama sebe tješim - samo da stalno ne kuham isto.
Pokušala sam radit "rižoto" od ričeta - i to nam nije loše
Mi najviše volimo rižoto s šunkom, porilukom i graškom, što je isto recept jedne roda forumašice. No, to rijetko kad grijemo, jer je to jelo MM-ov specijalitet (jedan od rijetkih), pa ga on skuha kad je doma u zgodno vrijeme.
Gdje kupite ječam? Ja gdje god ga kupim u zadnje vrijeme, ne skuha mi se dobro :gaah:
Inače volimo i kašu, a i varivo od ječma.
Ima i ona mišanca od Zlato polje: riža, ječam i pir. To mi je super, skuha se odlično za nešto tipa 18 minuta, jednom nismo toga imali pa sam stavila ječam iz Refuža, pa mi se isto nije dobro skuhao
ii mi. Ja obično kupim na placu. al sam zadnji kupila u Lidlu.
Probajte tu carneroli rižu - odlična je. Ak idete u Italiju, cijena je oko 2 eura. A kod nas lovite sniženje.
Pola moje djece ne pregrijava rižoto neg jede hladno.
Ono kaj se ja spremam napraviti je kupiti na Dolcu friških lignjuna (jeftiniji su od lignji) i uzet ih jedno popodne čistit i zamrzavat po porcijama. Nekako mi smrznuti muzgavci iz dućana ne ulijevaju povjerenje - ne znam im porijeklo.
Ovo je čak i recesijska mjera - kila svježih je 30 kn
Da, i moja mama kupi ječam na placu, nije baš uvijek dobar. Ja sam kupovala u DM-u, pa po raznim bio dućanima, i pretpostavljam da je to sve staro.
Nanoibeba guglam pa vidim da je ima Gallo carnaroli riža, tu skoro uvijek u kupujem.
Ječam obično kupim na placu. Valjda sam dosad imala sreće, uvijek je ok.
Šta nije ričet isto što i ječam, odnosno orzo?
Ja ga kupim u Lidlu, u redu je.
Pa da, je. Probati ću kupiti u Lidlu.
i rićet je bolji ako se prethodno namoći
zar ričet nije kombinacija ječma i graha?
Nalazim da je ričet jelo od graha i ječma kao orzo-fažol, a nalazim i da je ričet sami ječam
Ja zovem jelo koje je kombinacija ječma i graha ričet, a ječam zovem ječam. Ali, što ja znam, primiejtila sam da neki ljudi žitaricu ječam zovu ričet.
ja npr. Meni je sve ričet. :)