Re: nalazi prije cijepljenja
Citiraj:
suzaks prvotno napisa
white musk napisa:
Citiraj:
I uvijek prije vakcinacije radimo kompl. nalaz, dakle sa krvnom slikom,brisom guše i nosa i ostalim pratećim programom
Svaka čast da ste to uspjeli izboriti...ali vjerojatno kod privatnog pedijatra...
Jednom kad je naša L. još bila mala , kad sam napokon saznala štogod i o drugoj strani cjepljenja, pitala sam pedijatricu zašto se ne radi baš to kaj ti veliš White_musk, ali veli ona da bi jedini realni pokazatelji bili oni silni Ig-ovi, ali je to skupo i uostalom oni se mijenjaju iz trenutka u trenutak. Znači ako sad napraviš pretragu ne mora značiti da će ti već za dva sata biti isto, a kamoli za jedan dan(koliko obično treba za nalaz)...
Pa mi se lijepo čini da se tu igramo ruskog ruleta u svezi cijepljenja...Pokušajte razmisliti kaj se dešava s organizmom ako ulazi u neki infekt, bolest bilo što - to je vojska svačega u pripremi protiv bolesti i da mu mi BAŠ TAJ TRENUTAK uđemo s koktelom koječega u cjepivu...
...ali eto 'R I J E T K O' se (TAKO BAREM KAŽU DUŠEBRIŽNICI NAUČNIM STUDIJAMA DOKAZANO) bilo šta dešava...ŽIVIO RUSKI RULET!!!!
mi se nismo uoće trebali nešto posebno boriti :/
Pedijatrica uvijek pristaje na sugestije roditelja i mi uvjek molimo što detaljnije preglede(tipa ovih gore navedenih) i ona odmah daje uputinice.
Ja imam običaj sa Isaom, 7-10 dana nakon cijepljenja otići neurologu da ga malko pregleda, ali ništa invazivno.
samo pregledamo reflekse i neke opšte testove.
To radim po svajetu mog profesora neurologije, pa sad ...
ali ovo što kaže Luna, također stoji, ovi pregledi koji mi radimo nisu savi dovoljni, ali sam barem sigurna(kad se već odlučim na cijepljenje) da mi je dijete zdravo primilo cjepivo.
Re: nalazi prije cijepljenja
Citiraj:
suzaks prvotno napisa
...ali eto 'R I J E T K O' se (TAKO BAREM KAŽU DUŠEBRIŽNICI NAUČNIM STUDIJAMA DOKAZANO) bilo šta dešava...ŽIVIO RUSKI RULET!!!!
isto tako se rijetko desava da dode do komplikacija ako se dijete razboli, ako se uopce i razboli od nekih danas rijetkih bolesti.
najbolje od svega je sto se stalno uvode nova cjepiva, dok se u isto vrijeme odustaje od starih! kao sto je npr. sad s BCG-om!!!
do jucer su nas bili u stanju proglasit ludima i prijavit socijalnoj sluzbi zbog necijepljenja navedenim cjepivom, danas se kolektivno odustaje od toga. ko je tu lud? :?
Re: Kakav je vaš stav o cijepljenju?
Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Zanima me što mislite o cijepljenju, je li to najveće postignuće 20. stoljeća ili pak najveće zlo, imate li grč u želucu kad cijepite svoje dijete ili to činite bez straha...
I pitanje za kraj: jeste li se prije cijepljenja informirali o cjepivu koje će vaše dijete primiti i mogućim nuspojavama?
To je jedno od najvećih dostignuća 20. stoljeća.
Ni u kom slučaju nije najveće zlo.
Bilo je pogrešaka i teških poljedica, ali nazvati to najvećim zlom, - imajući na umu silna zla koja su se događala u ratovima, genocidima, trovanjima lijekovima, insekticidima, pesticidima, novojavljajućim zaraznim bolestima, porastom nezaraznih bolesti, pušenjem, ovisnošću o drogama, organiziranim kriminalom, potrošačkim društvom i globalizacijom, općim zagađenjem okoliša, pa čak i zagađenjem i izvrtanjem vrijednosnog sustava itd.... - je najobičnija idiotarija (oprosti na izrazu).
Ne. Nisam se informirao o cjepivu i mogućim nuspojavama. Vjerovao sam pedijatrici koja mi je rekla da je veća korist od cijepljenja nego rizik od necijepljenja. To mi je bilo dosta. I još uvijek sam nakon 14 godina uvjeren da je bila u pravu.