prokulice ili prokelj przen sa piletinom i paradajzom
Printable View
prokulice ili prokelj przen sa piletinom i paradajzom
Ovo sam kuhala jučer + recept za tortille s coolinarike
http://www.videojug.com/film/how-to-...hicken-fajitas
Ovo je inače super site.
pohane bukovače + neko povrče na lešo
Danas - maneštra sa kukuruzom
Dinosaur, ode videojug u fejvoritse!
Jako zabavan sajt, nema sto.
Sve jako slasno izgleda, a prikazi su dusu dali za pocetnike.
Za sutra sam dinstala juneci but sa sampinjonima. Uz to njoke.
Ja sam neki dan "lažnu sarmu" radila sa prosom umjesto riže i zalila sa vrhnjem za kuhanje.
Ispalo odlično!
Mi danas imamo sarmu koju sam skuhala u subotu i zamrznula.
To nam je prva ove godine, baš se guštam! :mljac:
Danas ručamo punjene paprike i krompir pire,
a večeras kuham sarmu, također prvu ive godine :mrgreen:
Jučer su bile mašnice s piletinom i brokulom, danas ja ostanjke, a MM juhu od gljiva iz vrećice i pečena jaja.
Sutra radim svinjsko pečenje s krumpirima u rolu, juhu od rajčice, uz to zelena salata, a za desert muffini od banana s čokoladom
Prekosutra ostaci svinjskog pečenja, hladni, sa šopskom salatom.
mi imamo danas cobanac :)
mi smo danas imali patku s mlincima
paradjz juhu jer je klinci obožavaju
a za desert voćnu kupu sa piškotama i šlagom(nestalo već :mrgreen: )
Tortelini s umakom od šampinjona
nemam pojma sta da kuham :mrgreen:
nesto bi brzinski. A i slabo mi jedu, pa mi vise muka od kuhanja i nejela :(
Gusta juha od poriluka + naglo piletina
ja imam svega po malo u kuci. Moram hitno u nabavku. Tako da sam napravila malo graska, malo cevapa... moze biti meni i djeci. mm ruca na poslu.
Snorki - grašak i ćevap :).
Nas je danas baka počastila skušama i krumpir salatom.
Pojma nemam što ću sutra za ručak, al za popodne smo namireni.
Ispekla sam večeras Crnu tortu - sutra samo šlag.
Danas budu špinat i pire, po želji jaje na oko.
Jučer su bili ostaci od prekjučer - juha od paradajza, rizi-bizi, hladno svinjsko pečenje, šopska salata, a za desert sam smućkala običan biskvit u kojeg sam dodala ribanu narančinu koricu i malo cimeta, narezala ga na kockice i stavila u zdjelice, zalijala s malo iscijeđenog soka od naranče, posipala malinama i zalila vrućim pudingom od čokolade kojeg sam još malo 'podebljala' čokoladom u prahu. GOre šlag. Bilo je super!
Jučer; sarme i pire krumpir
Danas; rižoto sa kozicama
Jučer: juha, picek i mlinci, zelena salata, hola kocke
Danas: ćufte i pire, voćna salata za desert
A što ćemo sutra kuhati? najmrskije pitanje u našoj kući
Primam prijedloge...
danas, tripice
Ja sam ovaj produženi vikend opet skuhala gomilu papice za skoro cijeli tjedan. Danas vadimo iz škrinje pašticadu.
Hobotnica
Kuhati hobu 30 min (ako je velika 40), na maslinovom ulju popržit luk, češnjak, dodat hobu izrezanu na komadiće, krumpir na komadiće i mrkvu na kolutiće, dodati 2dc vode i dinstati 15min (mješati jer se voli primit)
Zatim dodati začine: sol, papar, lovor, ružmarin i koncentrat rajčice.
Dodati 1dc vina i dinstati još 20min ( po potrebi dodati još vode)
:mljac:
ništance z gledancima
još jedemo ćufte
Mljac, hobotnica...Citiraj:
printemps prvotno napisa
Ja volim manje hobe, budu mekane kao maslac. Naučila sam od jednog kuhara trik: kada voda proključa, hobotnicu umakati par puta u vrelu vodu i brzo vaditi van, a tek onda staviti nakuhanje, tako se meso hobotnice neće zgrčiti nego će biti mekše. Nakon pola sata kuhanja izvaditi ako vam se žuri, jer je bolje da se ostane ohladiti zajedno sa vodom. Ja ih obično tada spremam u pećnici sa krumpirima, sol papar, maslinovo ulje i vino, pokrijem folijom pola sata na 200°, poslije maknem foliju i zapečem do kraja, još dvadesetak minuta, dok krumpir ne omekša.
Ne znaš da li bude bolja hobotnica ili krumpir!!! :D
Prošli tjedan sarma. Ja ju mogu danima jest :mljac: , ali MM ne voli...
Jučer: njoki s 4 vrste sira
Danas: ?? Razmišljam o faširancima.....ili vinskom gulašu, ne znam ni sama. A nekako mi se na sve želudac buni lagano :/
Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
DI, DI? Priznajte, di je taj recept?
Marta, obećajem da ću se danas baciti u potragu.
Našla sam ga na nekom njemačkom site-u i nadam se da sam ga isprintala :oops:
Evo obećanog recepta
http://www.chefkoch.de/rezepte/53251...t-Auflauf.html
Ako treba prijevod, recite ;)
I još jedan zanimljivi recept sa kiselim kupusom
http://www.chefkoch.de/rezepte/67305...k-Auflauf.html
Treba 8)Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
Sastojci:
765 g kiselog kupusa
2 luka
3 svežnja mažurana (kažu svježi, pretpostavljam da može i suhi)
50 g špeka
600 g kobasica za pečenje
2 žličice crvene paprike
sol, papar
1 kg valjušaka od krumpira
250 g sira
400 g vrhnja, milerama (moj slobodan prijevod :mrgreen: , nemam riječnik na poslu)
1 žlica limunovog soka
1 žlica maslaca
Kiseli kupus ocijediti i sitnije narezati.
Narezati luk, mažuran, špek na sitne kockice. Oguliti kobasice i razmrviti.
Špek popržiti, dodati meso kobasica i lagano popržiti. Izvaditi meso i na istoj masnoći pirjati luk 5 minuta, dodati kupus i još malo pirjati. Začiniti mažuranom, dodati papriku, sol, papar.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, protvan nauljiti. Valjuške pomiješati sa mesom.
2/3 sira naribati na sitno, ostatak krupnije. Vrhnje pomiješati sa limunovim sokom, dodati papar, malo soli i sitno ribanim sirom.
Redom slagati kiseli kupus, valjuške pa mješavinu vrhnja. Zadnji red ostaviti valjuške, politi rastopljenim maslacem.
Složenac peći 30-ak minuta u pećnici dok ne porumeni. Ostatak sira, 10-ak minuta prije kraja posuti po složencu.
Gotov složenac posipati sa ostatkom mažurana.
Anchi, pretpostavljam da možeš improvizirati bez mesa.
Ali zato sam baš jutros pronašla puno recepata na Alnaturinoj stranici i prije spomenutoj http://www.kuerbis-company.de/ sa tikvom i sjetila se tebe :* .
Puno hvala. Bez imalo grižnje savjesti izbacim bilo kakvo meso iz recepta i zamijenim onim što mi se čini prikladno. Ovdje bi valjda legao dimljeni tofu ili sejtan.
A što se tiče budeve - idemo na onaj topic! Moram pregledati Alnaturinu stranicu.
Mama Natasa, ja tek nedavno otkrila špecle i šufnudle, razlika je samo ide li krumpir u tijesto ili ne.
Ovaj recept i ja znam i to uglavnom jedem u germanskom svijetu u gostionicama. Mrak mrakova!!!
Odličan je.
Joj, špecle sa sirom :mljac:
danas: piletina na indijski :D po receptu jedne forumasice :heart: :
PILETINA NA INDIJSKI
- pola manjeg pileta narezati na komade, posoliti i popapriti
- u vatrostalnu posudu ili manji dublji lim staviti redom:
jednu šalicu riže, sitno nasjeckane pola glavice luka, žlicu grožđica, 5 dag sjeckanih badema, dvije žličice curryja i jednu žličicu soli. Sve to preliti s pola litre vode i dobro promiješati.
- u zdjelici otopiti dvije žlice maslaca (margarina) i pomiješati sa žličicom mljevene crvene paprike i žlicom curry praška. Time premazati svaki komad piletine i slagati na pripremljenu rižu. Prekriti folijom i peći na 180°C oko sat vremena, tj, dok piletina bude gotova. Zadnjih 15 min. skinuti foliju da se lijepo zapeče. Prije posluživanja posipati nasjeckanim svježim peršinom.
... pa preporucam probajte ako vec niste :love:
Danas - zapečeni grah sa porilukom, vrhnjem i parmezanom i faširani šnicli
kelj od jucer za mene i sina,a za dragog koji ne voli kelj ,specijalno samo za njega *PECENJE*,naravno uz kelj(ako hoce,ak nece kaj mu ja mogu)
Pizza po želji milostive.
Ali prvo pileća juhica.
rižoto sa bundevom i faširanim mesom :mljac: