SupergirlR33 prvotno napisa
Bok cure,
imam pitanje vezano za folnu kiselinu. Ne znam da li je kome bilo tako kao meni. Naime, trudna sam sad već skoro 11 tj, tek sam sad od ginekologa dobila Folnu, tj. Folacin Tablete 5mg (1 dnevno pijem), sve pretrage koje sam napravila bile su u redu, međutim prva trudnoća u 33oj i kaže ne može škoditi dodatni vitamini. No meni ta folna izaziva tolike mučnine i povraćanja da evo tek sam popila 3ću tabletu iz pakiranja (od 30kom) da ne znam kako da nastavim dalje. Ja ju zdrobim i pomiješam sa vodom jer općenito ne volim piti nikakve tablete niti ih ikada pijem. I svaki dan iz 15h kad ručam evo popijem jednu, no međutim, nakon toga me lovi užasna slabost i povraća mi se, ne mogu ništa jesti više ostatak dana. Zvala sam ginekologa da objasnim situaciju no međutim on tvrdi da moram popiti to do kraja pakiranja. Inače sam sportski tip, nikad nisam uzimala nikakve vitamine i dodatke, hranim se zdravo s tim da nit jedem neki junk, niti slatko/slano, moj organizam ima neki svoj bio ritam, i te tablete mi predstavljaju grozotu, inače jedem po 5-6 manjih obroka, a sad poslije te tablete ne mogu pojesti niti voćku odmah mi se digne mučnina i trčim povraćati.
Da li je netko imao sličan problem i kako da gin objasnim da ih ne mogu piti? Meni je sasvim jasno da je folna dobra za bebu, mislim barem svi tako tvrde, no međutim, kako je nešto dobro ako izaziva mučnine i povraćanje i sprečava me ostatak dana jesti. Ne mogu živjeti samo na vodi popodne, a ujutro jesti, mislim da to nikako nije dobro za bebu.
Hvala svima na odgovorima