ja kad sam bila na pregledima skužila sam da doktori kad nemaju gore na katu nešto hitno za obavljati tada se spuste dolje na preglede..
Printable View
ja kad sam bila na pregledima skužila sam da doktori kad nemaju gore na katu nešto hitno za obavljati tada se spuste dolje na preglede..
Samo da se nadovežem; sestra Erika je predivna žena. Bila je savršena na našem porodu, puno mi je pomogla.
A dr. Špoljarić je poštovala sve moje želje i nije me čak ni pregledavala kad je preuzela smjenu od dr. Jukića. Nije me htjela bespotrebno uznemiravati kad je od dr. J sve saznala.
Samo je na kraju bacila pogled dal me treba recnut il ne. A nije trebalo. :)
Cure, samo sam vam htjela javiti da vas iz prikrajka pratim. Prošle godine sam u ovo vrijeme i ja išla na tečaj i pregled... i sad mi je tak nekak slatko kad vas čitam i prisjećam se tih dana. Želim vam svima da ostvarite porod kakav želite. Varaždin je za to dobar izbor.
mozes platiti do kraja tecaja ili do zadnjeg predavanja kojem ces prisustvovati i donijeti uplatnicu ili potvrdu o uplati sa net-bankinga (ja sam napravila ovo drugo). broj ziro racuna na koji uplacujes imas na stranici OB Varazdin i to upises. u broj na poziv upisujes 12 pa svoj JMBG, a pod uplatitelja svoje ime i to je to. meni je na temelju toga primalja Erika dala potvrdu s kojom je mm prisustvovao porodu.Citiraj:
novy prvotno napisa
:lol: I ja škicam svako malo i prisjećam se kako je to bilo s nama prije godinu dana... kako vrijeme vuri, pa to je straaašno!Citiraj:
Ms. Mar prvotno napisa
Sretno curke! :love:
Evo samo da javim ... rodila sam prošli tjedan u Vž.
Porod je prošao super pogotovo jer sam prvorotkinja s većom bebom (3.670g/51cm).
Dovoljno će biti da napišem: rodila sam za 4 i pol sata, došla otvorena tek 2 prsta, odbila klistir, na porodu sestra Erika, nisam rezana, nisam niti pukla, sve je teklo prirodnim putem ... Muž je bio uz mene cijelo vrijeme ... ogromna podrška toplo preporučam svima.
Kad sam tek došla bila sam uplašena da će porod ful dugo trajati jer sam bila tek malo otvorena pa sam žicala epiduralnu, koju su mi i odobrili no na sreću rodila sam prije nego što je stigao anesteziolog. Uvijek sam mislila da će porod puno više boljeti i puno duže trajati, no na moju ogromnu sreću prevarila sam se.
Hvala svima koji su pisali postove o Vž rodilištu i svojim iskustvima zbog kojih sam se i sama odlučila tamo roditi! :*
Meni je termin 10.10. i također idem roditi u Vž iako sam iz Kc. Sutra idem prvi puta na pregled kod dr. Jukića. On inače radi četvrtkom u trudničkoj ambulanti jedino ako se poklopi da je dan prije dežuran onda naravno ne radi. Zato sam ja provjerila prije da ne dolazimo iz Kc nepotrebno. Ja sam isto jedva došla do informacije kad radi jer su me samo šaltali s jednog broja na drugi u nedogled. Najbolje je nazvati oko 8 ujutro na br. 042 393 114, broj odjela i tražiti njega pa se s njim dogovoriti. Možete nazvati i rađaonu na 393 108, tamo su jako ljubazne i upute vas kud da zovete jer znaju gdje je koji dr. ili u ambulantu na 393 123. Nadam se da sam vam barem malo olakšala.
Velika pusa svima! :love:
bok cure, čitajući vas sve više dobivam želju ići roditi u Vž. (iako se to potajice kuha već dugo). između ostalog me zanima gdje je točno to rodilište i kako doći do njega??mislim da mi je po mjestu stanovanja jednostavnije doći do Vž nego do petrove.. sutra idem kod ginića pa ću ga pitat za savjet, iako sam tek u 27/28 tjednu pa imam vremena ali ja volim biti unaprijed pripremljena za sve.
ja bih ti preporučila da ideš tamo na trudnički tečaj (ako želiš da muž ide s tobom u rađaonu, onda je to obavezno) pa ćeš se lako snalaziti kad dođe vrijeme za porod
za doći nije komplicirano, al ja ne znam objašnjavati :/ pa možda se javi netko tko zna...
jedno pitanje za one koje imaju iskustva sa vž rodilištem... da li je stvarno potrebno ići tamo na pregled i ctg? ja sam sad 39.tj. i sve obavljam privatno. prije 3 tj. sam ležala tamo tjedan dana radi krvarenja i zaista mi je svejedno tko će mi biti na porodu. jedino što nisam baš sposobna tamo čekati više sati na pregled, pa mi je jednostavnije ići privatno :/
Ne trebaš, nitko te neće otjerati kad dođeš u trudovima.Citiraj:
klokica prvotno napisa
A ovo za čekanje na pregled - ja sam stigla samo jednom jer sa rodila tjedan dana ranije, ali stvarno nisam dugo čekala.
Hvala ti! nego, danas sam bila kod soc. gin. po uputnicu za porod pa me izribala da šta si ja mislim, da zašto ne idem u bolnicu na preglede, da kaj si je mislim kak će me gledat kad im dođem na porod, a privatno sam radila ctg :? . žena mi je jedva dala uputnicu za porod :evil:
Nisi joj trebala reći da nisi bila u bolnici. Da sam rodila samo dan ranije ni ja ne bi imala ni jedan pregled u bolnici.
Ma, bezveze me naživcirala. Hvala ti jš jednom!
tek sad vidim...meni je dr. u Vž rekoa da nema potrebe da dolazim tamo ali ako bas zelim da mogu...
ptpisujem Ms. Mar!!Citiraj:
Ms. Mar prvotno napisa
mi smo zajedno bile u to vrijeme na istim mukama i ja mogu reci d ami je porod u VŽ-u ostao u predivnom sjećanju a niko mi ne vjeruje kad to pricam
jer mnogo zena nema takvo iskustvo. dr. jukic mi je bio na pregledima a na samom porodu dr. tot kojoj je dr. jukic objasnio sve moje zelje i bilo je super! a primalja viktorija ak se dobro sjecam. zena se stvarno trudila oko mene, a sjecam se da me morala rezati i bila na sto mukama sto to mora učiniti. drugdje bi me sigurno rezali cim prije :/
Ms. Mar!!! bok, kako si? malo ot al kako beba? dugo se nismo tipkale!
hvala ti ali mm je odlučio da neće ići u rađaonu.. a što se tiče objašnjavanj :lol: i ja sam tu malo jača tako da znam na šta misliš. trebalo bi mi tri stranice da neš objasnim i na kraju nebi niš rekla :lol: thanx na savjetuCitiraj:
Ginger prvotno napisa
Ginger,Citiraj:
Ginger prvotno napisa
baš sam se iznenadila kad sam ovo pročitala. Već dugo nisam bila na varaždinskom topicu jer cijelo ljeto nisam imala pristup kompu. Mene ja porodio Dr. Dokuzović u 12. mj. 2007. Očito se stvari mijenjaju, samo da dr. Jukić ne ode iz bolnice kad dode moje drugo zlato (koje je zasad samo u sretnim planovima za budućnost). Kod dr. Jukića sam obavila sve pretrage i on je bio u noćnoj kad sam došla i Zagreba jer mi je puknuo , bolje rečeno eksplodirao, vodenjak usred noći. Toliko o priči iz jednog baby časopisa da su filmske scene slapa koji se odjednom slije samo filmske priče, e pa kod mene nisu bile. Naravno, nisam rodila u njegovoj smjeni nego tek predvečer.
Vidim da više rodilja hvali primalju Viktoriju pa se i ja pridruzujem. Uz nju sam tj. ona uz mene, provela onaj lakši dio (do 6 cm), a porodila me mlada primalja Janja i dr. Dokuzović i oboje su bili stvarno dobri i pozitivni iako je beba bila velika (4290 kg i 53 cm).
Kako nisam baš u toku zanima me da li su nabavili ono uze koje se prikazuje u videu o porodima iz klinike u Beču? Netko zna nešto u vezi toga?
jedno malo pitanje:
zna li itko raspored dezurstava za 10-i mjesec u varazdinu? koliko sam ja shvatila, svaki mjesec imaju drugi plan, a nije bas lako saznati detalje preko telefona kad je koji doktor dezuran ...
ja sam naime u 33-em tjednu, i moja priv. gin me uputila na hitan pregled u bolnicu u kojoj se namjeravam porodit jer je beba malo mala (trbuscic je malen), pa bi trebala vidjeti sta oni u vz namjeravaju sa mnom..
rado bih otisla kod dr jukica na pregled, ali nikako da saznam kad je on dezuran..
ne znam da li je uopce moguce naruciti se kod nekog doktora na pregled, ili jednostavno treba doc ujutro u ambulantu i cekati.
thanx!! :-)
mozes sae dogovoriti s dr. Jukicem za pregled...on ti veli kad da dodjes...
Angelina_2, znas li mozda na koji broj da zovem da se dogovorim s njim. vec sam zvala na hrpu brojeva, od ambulante, radjaone,.. ali bezuspjesno..
Spider pig nadam se da si/ces naletjeti na dr Jukica i da je s bebom sve 5! posalji mi na pp kak je u trudnickoj u Varazdinu!
jesi ga uspjela dobiti??
btw. frendica mi danas rodila u Vž...jis neznam podrobne informacije...
uspjela sam se dogovoriti za pregled kod dr jukica :D :D
... nakon sto sam nazvala bolnicu 157 tisuca puta :mrgreen:
skoro su me zadrzali u bolnici - zbog sumnje da postoje zastoj u rastu.. a onda se ispostavilo da mi je termin poroda 8 dana kasnije i da nema razloga za paniku.. :)
beba je po tom terminu manja za tjedan dana - a to je nevazno..
ne moram vise mirovat na lijevom boku, jeeeee :D :D :D
i na kraju koji si broj zvala? i kad ideš ponovno-tak da ti se pridružim :mrgreen: (moram za 3-4tj pocet ici u trudnicku)
Pozdrav svima! Evo da se konačno i ja javim nakon što sam došla k sebi i uhvatila malo vremena. Dakle, rodila ja 19.09. jednog malog dečkića u Varaždinu. Kako je bilo? Pa... dobro iako nam se želje nisu ispunile. Htjeli smo prirodan porod na stolčiću, ali je došlo do komplikacija.
Meni je puko vodenjak, a od trudova ništa i bila sam otvorena tek za prst. Suprug me tjedan dana ranije obrijao, ali to očito nije bilo dovoljno jer me sestra svejedno još par puta potegnula i to ne baš s puno osjećaja. :x Klizmu nisam odbila i nije mi bila prestrašna. Nakon tuširanja smjestili su nas u boks i onda smo čuli da je dežurna dr. Dombaj-Cvijović. :shock: Bilo me strah zbog svega što sam o njoj pročitala, ali nije da sam mogla birati. Uglavnom, trebala sam dobiti drip što se i nije baš uklapalo u naš plan poroda. :/ Posjetili su nas tad sestra Erika i dr. Jukić sa riječima ohrabrenja. Sestra Erika nam je donijela svakakve spravice za masažu, a dr. Jukić je i sam savjetovao da prihvatimo drip (s obzirom na puknuti vodenjak, otvorenost tek za prst i činjenicu da još uvijek nemam trudova). Na kraju smo se složili da nećemo biti tvrdoglavi i prihvatili drip. Sedam sati sam bila na dripu i jako sporo se otvarala. Negdje pred kraj sam pristala i na nešto protiv bolova što ujedno pomaže omekšati cerviks tj. pomoći će da se brže otvorim.
Onda su naglo pali otkucaji bebina srca :( i sve se odigralo vrlo brzo. Sjatila se cijela ekipa u naš boks. Mene je uhvatila panika jer nisam znala što je s bebom. Vrtili su me sad na jednu sad na drugu stranu, a otkucaja nigdje. Doktorica je rekla da mu treba izvaditi krv iz glavice. :shock: Od stolčića ništa i brzo u rađaonu na glavni stol. Odjednom sam bila otvorena 8cm pa 10cm i naša primalja Alenka je rekla da mogu tiskat kad dođu trudovi! Ovo je bio najbolniji dio, ali bebač je bio vani za 20-ak minuta (2980g, 47cm). Suprug je htio prerezati pupčanu vrpcu, ali zbog uzimanja matičnih stanica za zakladu Ana Rukavina nije uspio. Apgar je bio 8/10 i odnijeli ga odmah na intenzivnu gdje je i proveo cijelu noć. :( Meni je međica ostala čitava, ali sam zato strašno popucala iznutra. U toj brzini rodnica se nije imala vremena dovoljno rastegnuti. Koliko je bilo šavova nisu mi rekli jer ih je bilo teško brojati.
Eto, htjela sam opisati ukratko, a vidi sad kako se odužilo. Neće mi valjda nitko zamjeriti. Uglavnom, zaključak je da je dr. Dombaj-Cvijović prema meni bila jako korektna i znala što treba napraviti u ključnim trenucima. Ustvari cijela ekipa je bila ok (primalje Alenka i Ksenija i specijalizant K.? zaboravila sam). Dakle, nismo dobili porod koji smo željeli, ali smo zahvalni na tome što se sve dobro završilo i što smo dobili krasnog i zdravog dečkića. :heart:
tocekica, doktori u stalno u pokretu (relacija ambulanta-rađaona-radna soba...) pa ih je teško dobiti na određeni broj.
ja sam zvala:
rađaonu 042/393-108
trudničku ambulantu 042/393-123
xy ambulante 042/393-114, 393-115, 393-116
soba dr jukića 042/393-103
još ne znam kad ću na slijedeći pregled - tek za 2-3 tjedna bi trebala
pozdrav :-)
Palonkica,
čestitam na bebaču! Drago mi je da se sve dobro završilo i da ste zadovoljni :-)
Imam nekoliko pitanja:
- koliko je vremena prošlo od puknuća vodenjaka do uzimanja dripa - jesu li ti dali vremena da sačekaš svoje trudove, il su ti odmah ponudili drip?
- koliko je sve skupa trajalo - od puknuća vodenjaka do samog poroda?
- jel te jako boli sada nakon poroda? ... pretpostavljam da je pucanje rodnice gore i bolnije od rezanja međice..
pozdrav :-)
cestitam na bebacu! :)
moze par pitanja? :)
zasto su ti savjetovali drip odmah nakon pucanja vodenjaka?
zasto nisu pristali na cekanje tvojih trudova?
da li su ti davali neki vremenski rok do kada 'moras' roditi?
Vodenjak mi je puko u dva sata u noći, u Vž smo krenuli oko tri, a drip sam dobila u devet u jutro. Dakle, nije to bilo odmah nakon smještanja u boks, ali moji su trudovi bili jako slabi pa tko zna kolko bi trajalo prirodno otvaranje. Zbog puknutog vodenjaka možda nije bilo vremena za čekanje... ne znam.
Nisu mi dali nikakav vremenski rok za porod. Dr. Jukić i sestra Erika dali su naslutiti da zbog dežurne doktorice možda nećemo ostvariti svoje želje u potpunosti, a mi se nismo htjeli previše inatiti. Rodila sam oko četiri popodne. Ne čini se vremenski prestrašno iako dok čekaš, nikad dočekati.
Pucanje rodnice moram priznati nisam niti osjetila jer se sve zbilo jako brzo, ali zato je šivanje nakon toga bilo nezaboravno. Za razliku od rezanja međice nakon čega ne možeš normalno sjediti ja sam to odmah mogla jer nije bilo nikakvih vanjskih oštećenja. Samo naravno, ipak je to bila rana koja je bolila, ali na drugačiji način. E sad, međicu smo masirali od 34. tjedna trudnoće pa je to možda razlog zbog čega je ostala čitava.
I da, hvala na čestitkama. :)
Velike čestitke i :D što je sve dobro prošlo. I ja sam htjela sve idealno po svom planu poroda pa je završilo drugačije (ipak moram reći s manje panike nego kod tebe), ali na kraju uvijek bude najbitnije da je bebač ok i da je mama zadovoljna pruženom pomoću kako ju diktira situacija. Što se tiče dripa svi ga vole dati. I meni je vodenjak pukao nesto prije 2 u noći, ali su mi redoviti trudovi krenuli prirodno oko 6 h, pa smo na drip pristali oko 13.30 kad sam zapela nekoliko sati između 5 i 6 cm. U svakom slučaju si dobro odlučila jer najbitnije se na porodu osjećati sigurno.
Puno sreće s bebom i uživajte!
Vanjaml,
čestitke velike i tebi. Prošli tjedan sam ti napisala lijepu čestitku, ali kad sam stisnula pregled ona je nestala, pa je moja beba zaplakala i ja umorna ostala spavati s njom. Drago mi je da ti je sve prošlo po planu i tako dobro, a tek brzo. Sad ste već sigurno uhodani tim i uživate u zajedničkim trenutcima. Ja se svaki put raznježim kad se rodi još jedna "varaždinska" beba, ne mogu si pomoći :heart: .
čestitam svim friškim mamama varaždinskih bebica :D
sad nas je već popriličan broj :)
Pozdrav i od mene nakon duugo vremena.
Svašta se izdogađalo, svašta preživjelo ali najvažnije je da sam sada 40 + 4 i čekam još jednu princezu. S D nije bilo problema, rodila sam u Vž, tako lijepo i prirodno, da je bilo milina, i to na dan termina. Ali sada se nešto kuha pa sam se odlučila javiti iz sjene samo da rastresem misli. I danas sam bila na kontroli u bolnici i poslali me doma, nek se javim sutra. Moje novo zlato već ima preko 4 kg, ugodno joj je i nikamo joj se ne žuri. Ali na zadnjem pregledu nešto su počeli pričati o indukciji, pa ak nebu išlo onda o carskom i sve se bojim da će me sutra ostaviti tamo. I hvata me panika. Ali ozbiljno! Znam da ima cura i cura, žena i žena koje su to sve preživjele, ali, ali..... Jel netko zna kakvu ulogu igra visina žene? Negdje sam čitala o tome, ali zaboravih. Ja sam visoka manekenskih 157 cm.
Uf, nadam se ću uloviti smjenu dok J. ili dok T. , ali i sestru Eriku, pa šta bude.
Još jedno pitanjce, na prvom porodu sam hopsala na lopti ali sa svojim trudovima, a da li je to moguće i sa indukcijom?
Hej mama,
kako ti zavidim na ovim trenutcima (minus strah zbog neizvjesnosti). Ja navelike ovih dana moram razmišljati o povratku na posao pa mi se čak i tvoja nervoza čini sentiš.
Kak je danas prošlo? Mislim da nema frke za hopsanje ako ideš na indukciju. Ja sam zadnja 3 i pol h bila na dripu pa sam mogla sve (osim što meni tad više nije pasalo pa sam legla na bok). Doduše vodenjak mi je pukao prirodno...
Svakako mislim da nema razloga ako sve ide ok da ti to ne bi dali u bilo kojoj smjeni.
Puno sreće s novom malom srećicom. :heart:
Drage Iskusne Mamice i buduce Nove Mamice,
Ja sam 23+2 i naveliko razmisljam gdje cu roditi i progutala sam sve sto ste napisale za Varazdinsku bolnicu.
Najprije zelim pitati da li netko zna da li je T-M rodila i kako je sve proslo?
Drugo zelim pitati sve vas koje ste vec tamo rodile, da li su vam se muzevi vracali doma i slijedeci dan vas samo dosli posjetiti i da li ste pokusale neke alternative dogovoriti sa osobljem? Naime, MM svakako zeli biti pri porodu, i ne bi htio da se mora vracati, jer je stranac i inace se ne snalazi bas po nasim cestama. Mozete si misliti kako bi nasao put doma nakon sto je prisustvovao porodu svog prvog djeteta. Garant bi zavrsio u Majdarskoj!
MM se vratio doma u zagreb nakon poroda
i dosao u posjetu sa starijom kćeri preksutra (na moje inzisitiranje, meni posjete tamo uopće nisu bile potrebne jer mi je bilo prekrasno s margitom, pa mi je bilo glupo da se obitelj vozika amo tamo)
ne znam na kakve alernativne dogovore s osobljem mislis - u bolnici sigurno ne može ostati :) MM-u su preporučili neki hotel u blizini, ali on je radije išao doma.
hej,
MM je ostao spavati u hotelu Varaždin što je 100-tinjak metara od bolnice. Kako nismo spavali cijelu noć a u rađaoni je bio s nama od 5,30 do 19,00 ja sam mu naredila da se ne vozi tako umoran u Zagreb kako bih ja prvu noć mogla uživati u svom zlatu , a ne misliti da li će se on čitav vratiti doma. Umor+ adrenalin + bio je 12.mj i kiša. Posjetio nas drugi dan kad se probudio i slijedeći dan nije dolazio, nego nas treći došao odvesti doma.
Imala sam tad i broj nekog hostela , ali nije to imao snage tražiti (tako je izjavio naš tatica iscrpljen od poroda)....
Hotel Varaždin je jedna od većih zgrada u centru (neboder) pa ga nije teško naći.
imaš hotel Turist (mislim da na njega misli EvaMONA) koji nije daleko
hotel Varaždin je noviji hotel, ali bizu željezničkog kolodvora i nije baš blizu bolnice
imaš i pansion BBC što je čak bliže od Turista (preko puta Suda) i pansion Maltar
vjerojatno ima još toga, al se ne mogu sad sjetiti
u bolnici ne može ostati
sretno!
Još sam doma, danas izvela cijelu generalku kuhinje, spavaće sobe i hodnika. Ali pomaka nema. Sutra ostajem zasigurno u bolnici prema nalogu dokt Fare, jer je to onda tjedan dana poslije termina i čekam što će odlučiti. Pozdrav, uskoro javljam novosti, NADAM SE!