Č
Citiraj:
itam sve ovo i mislim si: baš super, neka tako i ostane, jedino to i zaslužujemo. Neka tete idu na godišnji samo kad nema djece, i neka misle da to mora biti tako.
najbolje da tete idu na godišnji kad su svi u grupama i kad je recimo privikavanje na vrtić, jer njihova djeca kreću u školu ili vrtić.
Citiraj:
Neka mi ne dovodimo djecu da bi tete mogle na godišnji i neka mislimo da to mora biti tako.
u zagrebačkim gradskim vrtićima niko nikada nije rekao da vam djeca moraju biti doma za praznike.
Citiraj:
Neka se tete i dalje osjećaju osobno pogođene kad god se netko usudi kritizirati sustav u kojem rade.
ti si kritizirala tete ne sustav.N
Citiraj:
eka ravnatelji sve organiziraju kako su radili i zadnjih 30 godina i podržimo to i dalje.
što i nije tako loše, ali i nije skroz istinito.
Citiraj:
Neka mi plaćamo naše poreze da bi se financirali zlatni wc-i, a ne kvalitetni uvjeti rada i boravka u vrtićima, i neka budemo uvjereni da to tako mora biti.. Neka plaćamo vrtić i kad dijete ne dovodimo i neka nam to ne bude teret, ali zato ih nećemo voditi na neke druge aktivnosti jer za to nemamo, nek je samo tako. Neka tete i dalje budu isključivo odgovorne za sustav predškolskog obrazovanja i neka misle da to mora biti tako i neka i mi svi ostali mislimo da to mora biti tako. Neka nam bude 30 djece u grupama jer se drugačije ne može, i neka mi zaista budemo uvjereni da to tako mora biti. Neka nemaju pročistivače zraka u sobama, pa što ako su često bolesni, ništa im neće biti ako im se zdravlje trajno ne ošteti, jer za bolje uvjete nemamo novaca, iako zbog bolesti ostajemo na bolovanjima i ne radimo i ne proizvodimo i ne zarađujemo te prijeko potrebne novce.
ovo nema veze sa tetama nego sa gradskom vlasti koja ne ulaže u vrtiće i stim se svi mi ovdje apsolutno slažemo.
Citiraj:
Neka djeca par mjeseci godišnje ne budu zadovoljna u vrtiću i ne žele ići tamo gdje ih ostavljamo po 10 sati dnevno, neka mi vjerujemo da je to za njih jako dobro jer će tako biti čvršća. Ili, neka nam djeca sa svim tim budu jako zadovoljna i sretna jer za bolje ne znaju, i neka mi vjerujemo da je to super, a sve ostalo je drama.
nijedno dijete nije sretno kad ga ostavljaš u vrtiću, pa bio on najbolje organiziran na ovom svijetu, klincu će uvjek biti teško rastat se od mame i tate.
Citiraj:
Neka se djeca prilagode svakom (ne)mogućem uvjetu života, to je zaista jako dobro. Neka im se ne može u vrtiću posvetiti dovoljno individualne pažnje pa neka budu zbog toga agresivna, isfrustrirana, neka nauče vikati kad nešto žele jer je u grupi zbog velikog broja djece stalna buka (ovo mi je rekla teta u vrtiću, samo da ne bude zabune i da ne budem superdrama-mama). Neka djeca budu zadovoljna i sretna samo kad su bolesna i kod svoje kuće, to je jako dobro za oblikovanje ličnosti. Neka ne nauče da se u vrtiću može lijepo igrati u grupama od 15-ak djece s dvije tete koje su doista zadovoljne, koje im se maksimalno posvećuju, neka nemaju super rekvizite i kvalitetno uređene prostore, neka su im igrališta nesigurna za igru, ili još bolje - neka im se uklone sve sprave jer za nove nema novaca. Neka tete u grupi od 30 djece za vrijeme radnog vremena u grupi sjede i pišu dnevnik, ili neka rade pripremu za aktivnost, jer to ne stignu nikad poslije i neka budu uvjerene da to tako treba raditi jer drugog načina nema.NIJE ISTINA...Neka tete do kraja svog radnog vijeka rade u nezadovoljavajućim uvjetima ucijenjene ucijenjene duplim GO-ima zbog dežurstava, prekovremenih, zamjena, (koje nama većini ostalima,
ovo stoji i niko nije rekao ništa vezano za to...cijeli topic je vođen isključivo na tvoj prvi post...dežurstva....i svi smo govorili isključivo o tome...
otvori topic stanje u vrtićima i nezadovoljstvo roditelja oko uvjeta i šta možemo promjeniti pa ćeš ćuti da svi mi mislimo da bi puno toga trebalo promjeniti, ali dežurstva ja i dalje tvrdim su napravljena korektno i prilagođeno potrebama za rad u takvim uvjetima...