Istina je, ja bila volonter...nisam dobijala za prijevoz (godinu dana se švercala u tramvaju), ali sam dobila više nego mnogi a to je plaćen stručni ispit..
Sve je to od slučaja do slučaja, ali prijevoz većinom nije plaćen..
Sad smo otišle off, na jedan način, ali na drugi i nismo...kako netko reče, do rasprave je došlo jer su se odgajatelji osjetili prozvanim..
Žao mi je što neki ovdje misle da se "svrstavamo na ovu ili onu stranu", jer to naprosto nije točno...mi smo na istoj strani, a to je uvijek strana djece....no kad netko ustvrdi da su odgajatelji na beeeeskrajnim praznicima, onda je to prozivka na koju se mora reagirati..
Odgajatelja ima različitih (kao što nas ima u svakom zanimanju) i lagala bih kad bi rekla da nema onih koji su fulali profesiju, koji su još prije 30tak godina završili srednju pedagošku ili medicinsku školu i sada rade za plaću veću od prosječne, a pitanje koliko stručno..ili su završili skoro, ali to nije ono u čemu se nalaze...
...ali kad ja pošteno i s ljubavlju radim svaki dan 6-6,5 sati u vrtiću, plus dežurstva, zamjene, vijeća,radni dogovori, probe za predstave (u popodnevnim satima), pripreme...kada sveki vikend pripremam materijale, šivam, režem, kaširam, skupljam kamenčiće, šišarke, školjke, grančice, kutijice, stiropor, platno...satima!!-jer je to u opisu mojeg radnog mjesta i jer je to ono što sam izabrala radit...-a godišnjeg imam koliko je propisano zakonom-i onda mi netko napiše da sam na beeeeeskrajnom praznicima....reagiram!!
Puno lijepih pozdrava i dobre volje svima!!![]()