Originally Posted by
davorka
Sirius, očigledno je da imate lošu učiteljicu i nažalost mislim da što god ti napravila neće biti pomaka jer je ona jednostavno takva da ne razumije tu problematiku ili se ne želi potruditi. Da ja imam takvu situaciju prvo bi se dobro raspitala i onda premjestila dijete kod nekoga tko se zna posvetiti takvoj djeci, tko ih razumije i želi im olakšati život. Pa makar ga morala voziti ne znam gdje, vjerovatno negdje u Zagrebu postoji takav profesor.
Htjela bih se sovrnuti samo na ono što je napisala Deadi vezano za "perspektivne" sportaše.
U pojedinim gimnazijama i srednjim školama u Zagrebu postoji mogućnost da djeca koja imaju kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog odbora mogu zatražiti odgovaranje po dogovoru. To znači da testove pišu kada i svi drugi u razredu, a za usmeno odgovaranje ako ih prozovu mogu reći da nisu spremni i dogovore se s profesorom kada će odgovarati.
Osobno smatram da je to u redu, djeca koja su toliko angažirana u sportu da dobiju kategorizaciju HOO treniraju svakodnevno i gube na to više sati u danu, naravno da nisu u istoj poziciji kao djeca koja nemaju te aktivnosti.