Pokazuje rezultate 1 do 50 od 202

Tema: "popustanje" u skoli

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius, imate li školskog defektologa ?
    Mislim, nastavnica ne može takve stvari niti znati. IP se radi individualno za svakog učenika s pp. Mislim da je školski defektolog taj koji bi trebao iskomunicirati takve stvari s osobljem koje drži nastavu.
    Imamo, na pola radnog vremena.
    Profa kaze da defektolog nema vremena, a defektogog se kune da je razgovarao sa profom.
    Nitko ne mora raditi nikakav poseban program za dijete. Vec su radili , ali vrlo opcenit ( ono sa vise vremena za pisanje koje se ne moze primjenjivati , a zapravo njemu to i ne treba, i jos neke opcenite stvari). Ali skola ima i vrlo detaljne preporuke , tocku po tocku , privatnog psihologa koje samo treba primjeniti. Ali to je cini se nemoguca misija.
    ja sam vec nekoliko puta detaljno objasnjavala strucnoj sluzbi kako test treba izgledati. Ja ucim sa djetetom svakodnevno i vidim sto bi mu pomoglo. Ne treba nitko smisljati toplu vodu, samo treba primjeniti ono sto je preporuceno.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo, na pola radnog vremena.
    Profa kaze da defektolog nema vremena, a defektogog se kune da je razgovarao sa profom.
    Nitko ne mora raditi nikakav poseban program za dijete. Vec su radili , ali vrlo opcenit ( ono sa vise vremena za pisanje koje se ne moze primjenjivati , a zapravo njemu to i ne treba, i jos neke opcenite stvari). Ali skola ima i vrlo detaljne preporuke , tocku po tocku , privatnog psihologa koje samo treba primjeniti. Ali to je cini se nemoguca misija.
    ja sam vec nekoliko puta detaljno objasnjavala strucnoj sluzbi kako test treba izgledati. Ja ucim sa djetetom svakodnevno i vidim sto bi mu pomoglo. Ne treba nitko smisljati toplu vodu, samo treba primjeniti ono sto je preporuceno.
    Pa, po meni ovo jest razlog da pozoveš inspekciju. Nisi ti ta koja treba objašnjavati stručnoj službi kako test treba izgledati, to bi stručna služba trebala objasniti tebi i nastavnicima. I ne mogu ti oni napisati općeniti program za dijete. Pa nije svako dijete s ADHD isto ! Tvoje dijete ima pravo na primjereno školovanje, a ti imaš pravo da mu budeš roditelj, a ne defektolog i nastavnik u jednom. Ovo je stvarno jedan nemaran pristup i ja ne bih prešla preko toga.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

E, rehab moja , ja jesam nastavnik i defektolog u jednom.
    Samo sam se malo umorila od toga ...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Eto to što si tu napisala isprintaj i odi ravnatelju. Nije to rocket science primijenit. Ja da predajem tvom sinu, to bi mi bilo 2 minute više posla, i to bih radila kad bih jasno dobila poruku da je to dio mog posla. Da to nije nešto extra. Stvarno mislim da ovim obilaženjem službi i prof., ljudi koji rade u školi dobivaju dojam da je to nešto extra.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mima, zar se može i za privatnog psihologa dobiti preporuka i uputnica? Ja mislim da kod nas ne može, mada stvarno nisam više sigurna, kod nas se svašta menjalo.

Ali skola ima i vrlo detaljne preporuke , tocku po tocku , privatnog psihologa koje samo treba primjeniti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, zar se može i za privatnog psihologa dobiti preporuka i uputnica? Ja mislim da kod nas ne može, mada stvarno nisam više sigurna, kod nas se svašta menjalo.
    IP je odlucila komisija ( psiholog, psihijatar i defektolog ) na uputnicu, ali kako njihovi nalazi nisu detaljni sto se ucenja tice, platila sam dodatno i privatnog psihologa koji je testirao : pamcenje , radnu memoriju i nacin ucenja , te napisao vrlo detaljne i konkretne preporuke.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

IP je odlucila komisija ( psiholog, psihijatar i defektolog ) na uputnicu, ali kako njihovi nalazi nisu detaljni sto se ucenja tice, platila sam dodatno i privatnog psihologa koji je testirao : pamcenje , radnu memoriju i nacin ucenja , te napisao vrlo detaljne i konkretne preporuke.
    Tako sam ja i shvatila- da je dete svakako dobilo IP, ali da ta detaljna uputstva potiču od privatnika, pa škola ne mora da ima obavezu da se drži baš njegovih smernica, tj. to može da im bude izgovor da se toga ne drže. (Ono "pitajboga" je svakako bilo sarkastično, u slučaju da nije očigledno.)
    Edit-sad vidim-Mima, meni nije namera da osporavam kredibilitet autoriteta,-ali misliš da jedan šef škole zna ko je najveći autoritet za taj problem i da ga se to tiče, ako reši da ga se ne tiče?
    Posljednje uređivanje od pulinka : 21.05.2015. at 21:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •