Curke imam pitanjce, vec desetak dana osjecam navecer kad legnem u krevet bol kao pred mengu, traje desetak sekundi i onda prodje. Dal se jos kome to desava ???
Printable View
Curke imam pitanjce, vec desetak dana osjecam navecer kad legnem u krevet bol kao pred mengu, traje desetak sekundi i onda prodje. Dal se jos kome to desava ???
Vojvođanka, ne miješamo, nego smo pričale kako nekima od nas dr. rade detaljnu morfologiju na svakom uzv, tako da uzv oko tog 20tt nije ništa drugačiji, nego upravo sve to što pišeš. A u vezi 3d je bila druga priča, ja sam pitala kad se bebica najljepše vidi, jer ćemo ići na to radi nas, da malo uživamo u bebolini. Za to neki kažu da se bolje vidi ranije, a neki kao ti nakon 25tt. Vidjet ćemo još s dr.
TOMISLAVA, ja sam ti imala te "menstrualne" bolove skroz negdje do 10tt, a i sad ponekad nalete. Rekao mi je dr. da je to sve normalno. No prije oko tjedan dana sam prvi put imala braxton-hicks kontrakcije i prepala se užasno. Premda sam čitala o tome i sve u teoriji znam, kad se tebi to događa totalno je jezivo. Jel imala to koja od vas? Imam još jednu frendicu koja ih je isto počela osjećati dosta rano.
Da nije ti bas svejedno, tako i tako imam fobiju da ne rodim prerano pa sad jos i to.
I ja sam imala tu fobiju, posebno jer mi je bliska frendica rodila u 26+5, na taj dan svoje trudnoće sam bila van sebe. Pa sam sanjala da me trjeraju da rodim u 30 tt. Pa da rađam bebu ovakvu i onakvu... Svi ti strahovi su normalni.
Uzmi si magnezij, osjetiš li grčeve, prijavi ih na sljedećem pregledu, nek ti to lječnik komentira čisto da budeš mirna. Ja sam ih dosta dugo osjećala.
mozda sam se malo nezgodno izrazila, ali potpisujem Valu - ne mijesamo 3D i anomaly... htjela sam samo reci da, koliko sam skuzila Kosa, slicke su bolje kasnije nego ranije...
ja sam imala BH od oko 17tt i trudnoca se nekoliko tjedana nakon njih poprilicno zakomplicirala... ali to je sve vjerovatno potaknuto priraslicama od operacije, tako da i nisam bas neki ogledni primjerak... ali ako te ista tjesi - rodila sam s 39tt (nakon nekoliko mjeseci tokolize, doduse. BH su se s 30tt pretvorile u trudove i otvorila sam se unatoc lijekovima, ali sve je na kraju zavrsilo super).
I meni je moj dr. reko da je za 3d najbolje ić iza 20. tj. jer se bebica bolje vidi. mene je naručio za 3.9. i bit ću u 25 tj. i radit će mi 4d!
Tomislava definitivno se posavjetuj sa svojim dr., a i uzmi si magnezij, štetit ti neće, može samo pomoć!
Ja sam prošli tjedan imala te menstrualne grčeve neka dva tri dana i na kraju saga završila u Vinogradskoj na hitnoj.. Sve ok osim upale mjehura i probavnih problema ..
Dobila sam antibiotike i počela sam piti Mg i puno mi je bolje..
BH meni nisu imale veze s menstrualnim grcevima - ne mozes ih fulati - trbuh ti se odjednom stisne i pretvori u kvrgu tvrdu kao kamen. ali nisu boljele same po sebi...
mojoj srećici kuca srce,veliko je 7mm :-D
sad smo na 6tt-2 dana
sjetio me se Šparac i rekao vidiš da je i jedan bio dovoljan :-)
Klara, predivno, čestitam!
ValaMala, mozda sam negdje propustila...jesi bila na UZV-u?
:)
Jesam draga, scrolaj gore, sve sam ti detaljno opisala danas. Sad vidim da je to na 39.stranici, danas smo se raspisale
Hvala draga moja, sad ćeš i ti k nama uskoro! :-)
Mah...meni se to uopce vise ne cini...nade su mi isparile skupa s ovom vrucinom.
Lily, neće te vrućine još dugo. :love2:
Klara čestitam!!
bah, izgleda da sam vas krivo skopčala. ali imam opravdanje, trudna sam :lol:
BH kontrakcije su i meni rano počele, neznam točno koji tjedan, ali znam da mi se stomak jedva vidio, sad ih skoro pa nemam, možda se jave jednom tjedno. Naravno da sam sad zabrinuta zašto ih nemam, kao što sam prije bila zabrinuta zašto ih imam :roll:
e da, zaboravih.....
Jučer imala prvi i zadnji pokušaj masiranja međice
?????? gurneš palčeve "unutra" i onda navlačiš kožu prema van! Moš' si mislit! Pa kome to uspjeva??
Odustala sam, ostajem na vanjskom utrljavanju bademovog ulja u stomak, cice, bokove i "tamo dolje"
pozdrav svim curama
evo ja vam se pridružujem s foruma MPO u Češkoj tek nakon što sam ušla u 15 tjedan trudnoće. iako sam sretnica da mi je MPO ( donacija jajne ) uspio iz prvog pokušaja ipak nisam do sada imala blaženo stanje..odmah nakon povratka iz Praga sam imala upalu pluća i pila Novocef. pa se dogodilo u dva navrata krvarenje, hematom koje me je jako prepalo. morala sam donedavno mirovati, još uvijek sam laganini, bez kupanja u moru, odnosa itd..samo lagane šetnje.
tek nakon zadnjeg UZV sam se počela opuštati jer sam vidjela svoju živahnu bebicu koja se hvala Bogu dobro razvija, nuhalni nabor ok. suze su mi išle na oči dok sam buljila u ekran.
ne znam je li se ijednoj od vas dogodilo da od hormona od kojih obično kažu da se žena deblja dogodi da mršavite..ja sam od trisequensa kojeg sam koristila 3 ciklusa prije postupka smršala 3 kg ( mislim da je to bila samo nakupljena tekućina jer godinu prije toga nisam imala menzes) a onda po povratku iz praga 4 kg još. to pripisujem stresu, upali itd.
uglavnom sada u 15 tj ne izgledam kao trudnica, veoma mali stomačić i kako sam smršala svi koji me vide ubiju me u pojam, ženo na šta ličiš, ti trudna gdje ti je stomačić, to je kao da si se malo više najela..itd..pa me uhvati strah najradije bih svaki tjedan na uzv da dr potvrdi da je sve ok.
u ovih 15 tj sam dobila samo 1 kg. mog gin to ne zabrinjava kaže da je normalno.
hvala Bogu ja vam nisam imala mučnina, jer da jesam koliko bih tek onda izgubila na kilaži. samo mi malo kavica smetala.
sada jedva čekam da osjetim bebicu da se miče..
prijateljice koje su zatrudnile normalnim putem ne mogu razumjeti strahove i odsustvo '' blaženosti'', samo jedna koja je isto bila na MPO pa se njoj izjadam. a mislim i da vi sve djelite iste osjećaje, sreća pomješana s strahom i iščekivanjem..
na sljedećem uzv bi se mogao znati spol jer ići ću s 17 tj ali mi nije bitno, nek je živo i zdravo.
Baš sam o tome razmišljala enki dan, ovak napamet, bez da sam probala imam osjećaj da će mi ruke biti prektratke. :lol:
Evo uputa za one koje zanima http://www.youtube.com/watch?v=DK2P8Ziqc6Y (za vizualne tipove),
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=180&Show=659 (za one koje vole čitati upute) :)
Btw... ima u Mullera neko ulje za masažu međice, od Welede. Oko 70-80 kn, skupo, ali teško da bi tamo bilo što utrljavala. :)
prag čestitam!!!
ma ne brini za kile, ja sam u 23 tj. i do sad samo dobila 2 kile i dr. veli da je ok, samo mi je trbuh iskočio!!
ti samo fino papaj i uživaj!
Prag, dobro nam došla! :heart:
Bravo za uspijeh u prvom pokušaju! Tvoje brige su savim razumljive, ja sam isto pila Novocef na početku trudnoće, umirala sam od straha. Sad si prošla kritični period, samo polako dalje. :) Glavno da je bebica živahna da je nuhalni ok... Biti će to sve ok, samo strpljenja. :)
Praške bebe mene posebno vesele, moram priznati. I nadam se da će tvoja roda iz avatara dovesti na ovoj topic još puno. :zaljubljen:
Moram priznati da u prvoj trudnoći nisam ništa masirala jer sam bila u uvjerenju da ako mi je suđeno da ću morati na rezanje, ništa me neće spasiti. Na kraju je tako i bilo. Neću nikoga plašiti, ali kasnije me peklo i bolilo da sam morala paziti na svaki pokret (samo rezanje nisam osjetila jer sam imala popriličnu dozu epiduralne). Sad se nadam da mi neće trebati rezanje. Sjećam se žene koja je rodila par sati prije mene bez epiziotomije, šetala se, smijala i sjedila u hodniku bolnice odmah nakon poroda kao da i nije rodila. Velika je razlika, pa ako tko ima volje nek ipak pokuša. Ništa nije garancija, ali ipak vrijedi pokušati.
prag, čestitam od srca i dobro došla! Hej pa ako ti je sada 15tt, onda imamo termine negdje u isto vrijeme! :-) Meni je jučer bilo 15tt i također uzv i vidjeli smo spol, tj. da je 80% curica. Možda i ti saznaš uskoro.
Mi sve ovdje itekako znamo kako je strepiti nad teško stečenom trudnoćom i čekati beskrajno između ultrazvuka. Meni je puno puno pomoglo to što smo nedavno nabavili masov baby watcher. Ne upotrebljavam ga užasno često, no kada se preplašim za bebicu, prekrasno je što mogu čuti njezino srčeko i smiriti se. Ajme kako to svima preporučam koji dijele ovakive strahove...
Što se težine tiče, nemoj se obazirati na druge, ljudi će uvijek imati svoje ideje i prigovore. Ako si deblja, ako si mršavija, kako nosiš, što jedeš, blabla. Bitno je da si ti zdrava, da jedeš dobro i kvalitetno i da se kloniš očitih loših stvari. Dobro je dobiti malo masti - ne mislim ono ugojiti se, nego dobiti na pravim mjestima koju kilicu - to sam često slušala, ali ako i ne dobiješ neće biti nikakvih problema ako unosiš u sebe sve što tvoja bebica treba (i podebljaš s kojim prenatalom. ;-))
Puno pusa od mene i veselim se druženju.
ako gin kaže da je ok, onda je ok....bolje je da dobijaš manje.. vjeruj mi...em ti je lakše, em ti doktori ne prigovaraju....evo ja sam sad na 28+ bila kod doktora i dobila sam 10kg...ona kaže da je to puno...da je normalno dobiti od 11-13 kg u cijeloj trudnoći...e sad znam da tu svaki ginić svoju politiku vodi ali evo ja dobila i šećer pa sam sad na dijeti i tako...naravno šećer je stvar orgnizma ali je to valjda kod mene sve povezano.... ukratko sad sam na dijeti za dijabetičare koju propisuje Vuk Vrhovec..za tjedan dana kontorla šećera pa ćemo vidjeti....
prag ne brini za kile.. Ima nas još takvih koji smo zatrudnile sa - 3 do - 4 kg od normalne težine i još nismo došle u normalu..
meni je 17 tt i 2,5 sam + u odnosu na početak T .. znači još sam u minusu..
Pa kako vam uspjeva ne debljati se?
Ja sam u stimulaciji dobila 2 kg, a u 20 tt + 8 kg! Sve ukupno + 10 kg više od svoje normalne težine.
Do kraja trudnoće ću se približiti stotki!
Prag, ja sam u 23tt i dosad sam dobila samo 3+ i doktorica je rekla da je zasad sve ok-da pazim na prehranu što više voća i povrća što i radim od prestanka mučnina i povraćanja koje sam imala prva tri mjeseca.Upozorila me da ako mogu izbjegavam veće količine kruha i slatko što mi i odgovara jer od slatkog imam žgaravicu.Jutarnje i večernje šetnje kao i prehrana očito odgovaraju mojoj bebici jer dobro napreduje i samo nam pupica raste.:-)
mia lily tako te razumijem! Ja danas 19tt na plus 8 kg, a vec 3 tjedna pazim sta jedem... Do poroda cu bit lopta,a ne zena :(
šumkica, ali ti imaš dvije bebe!
A meni je sve fino za papati!
AAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Stiže nam frendica!!!! Joj čim se vratim u Ri idemo na kavicuuuuuu.. Sad sam malo euforična i jaaako sretna (bilo me i malo strah pitati, nisam znala da se nalaz čeka tako dugo).
btw jel rodila Ksena, meni se osjećaj za vrijeme skroz poremetio ali mislim da je već trebala
Da rodila je malu Klaru :zaljubljen:
juupiii..svašta čovjek propusti kad nadgleda jednog puzavca:zaljubljen:
ja vam gledam sebi po tablici koju imam http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm , samo si promijenite u opcijama na metrički sustav....po toj tablici sam bila stalno u maximalnoj koloni...ali opet u dozovoljenoj i opet sam nagrabusila od doktora:mrgreen: dobro Luči je tu malo fleksibiliniji on je rekao da se do 15kg smatra prihvatljivim... to i ova tablica je meni pokazivala..ali ovaj drugi doktor kod kojeg ću do kraja bome nije:D ona kaže da treba u trudnoći dobiti max 11 do 13kg
Ja sam preko granice i dalje rastem. :)
Istina, zatrudnila sam s 15 kg viška.