Film nisam gledala, a knjigu sam procitala prije nego je film napravljen i bila mi je zaista jedna od onih koja se pamti. Iako, ima surovih, tuznih i tragicnih detalja. Ali, eto, takav je zivot. Pogotovo na tom kraju svijeta. Svakako preporucujem
Printable View
Martinove strune - tečno i zanimljivo za početak
završila Subotu (isto po preporuci odavde)- na momente me umarao moram priznati ali sveukupno dobar dojam
Anci upravo to - meni se gubila nit u dugačkim opisima medicinskih dijagnoza, radnja i inog
čak mi je bilo i dosaaaaadno
ali na kraju je ispalo bolje nego sam mislila
Strune mi se zasada čine životne - onako, ne trebam se truditi da zamislim tu obitelj i za njihov život - bliski su mi
T. C. Boyle "Talk talk"
velika preporuka! ne znam ni u koji žanr bih je smjestila, krimić ili "roadtrip", ali nisam je mogla ispustiti iz ruku. također, vrlo zanimljiv psihološki opis gluhonijemih odnosno gluhih osoba.
Jose Carlos Somoza: Spilja ideja
Čini mi se da je još nije nitko spominjao. Krimić smješten u Atenu u 4. st. pr. n. e. Heraklo Pontor, antička inačica Herkula Poirota, pokušava riješiti misteriozna ubojstva,
a kako on napreduje misterij se produbljuje. Na kraju nas čeka veliko iznenađenje. Knjiga se čita u dahu.
Na koricama piše da je dostojan nasljednik Imena ruže - ali ja ne bi išla tako daleko.
Zanimljivo je kako se spominju neke filozofske teme na koje čovjek zaboravi nakon što završi srednju školu, a koje sad zvuče zabavnije nego onda. :)
Citam Folleta, "The Pillars of the Earth" - uzivam! :)
Edmund de Waal: Zec jantarnih očiju
http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kriti....php?ppar=6426
OMG
Ovo je stvarno čudno - nikad nisam bila ni Silbi niti znam išta o njoj, ali, dok sam čitala, baš sam pomislila da se o njoj radi.
Hvala, tanja!
Opet ja.
Evo nešto zanimljivo - lista najboljih knjiga po izboru pisaca.
Skoro sve sam pročitala :-)
I ja, osim Prousta :mrgreen:
jeste li se već dotakle Pjesme leda i vatre?
konačno sam nabavila knjigu 1. od ukupno 5 napisanih, 7 ih se planira izdati.
prema tim knjigama snimljena je HBO svjetski popularna serija Game of thrones koja se i dalje snima kod nas u Dubrovniku. bit će uskoro prikazane na HRT-u, jeee
jučer sam dakle počela čitat 1. knjigu Igra prijestolja i jedva je ispuštam iz ruku...
ima li ovdje fanova? :)
Da dotakle, i da ima li fanova :mrgreen:
Vrati se malo unatrag s postovima, pisale smo... svasta. :mrgreen:
(P.S. ja cekam li cekam da mi stigne zadnji dio 5. knjige (ukratko, u Italiji je svaka knjiga podijeljena u barem 2 ili 3 dijela, zadnja izdana je podijeljena u 3 dijela i ja cekam da mi dodje taj, 5/3. dio)).knji
Na ljetovanju sam slabo citala, previse nam je bilo dobro i nije mi ostalo vremena za citanje. No, uspjela sam procitati Paolu Mastrocola, "Loptice kruha" ("Palline di pane" u originalu, ne znam da li je izdata i kod nas). Ne bih ju preporucila dalje: po sazetku mi se cinila mozebitno zanimljiva, pobrala je i neke nagrade, medjutim stil pisanja mi se nimalo ne svidja (OK, u principu bas i nisam ljubitelj toka misli, osim kod Faulknera) i opcenito mi se nije dopala ni tema ni glavni lik. Srecom je kratka, pa sam, eto, izgurala do kraja.
Sad zavrsavam Folleta, "The Pillars of the Earth" (sinoc ju doslovce nisam mogla ispustiti iz ruku!), a upravo sam isla na stranice biblioteke pogledati koliko cu jos morati cekati na Martina, i vidjela da mi je stigla i ceka me "Bring Up the Bodies" od Hillary Mantel (2. dio trilogije o Cromwellu) - joj, jedva cekam! :-D
Za ljubiteljice Kinselle, izasla je njena nova knjiga, Wedding Night.
Shafak Elif 40 Pravila ljubavi i bas mi je "legla"
Zavrsen Follet, "The Pillars of the Earth", ukratko: vrlo zanimljiva knjiga (mrvicak mi je banalan kraj s hepi endom, ali sve u svemu zanimljiva).
Pocela citati H. Mantel, "Bring Up the Bodies", i uzivam u svakoj rijeci. :)
Sada sam pročitala tri knjige:
Tajna kći, Shilpi Somaya Gowda - meni jako dobra knjiga, čitala sam je s guštom
Gospa od sedam brežuljaka, Jean Plaidy - isto odlična knjiga, sada je subotom ekranizacija te knjige " Obitelj Borgia", jako mi je bila zanimljiva i iznenađujuća
Pregrijavanje, Lousia Edwards - pa onako... nakon prethodne dvije knjige malo plitka i sladunjava, ali ok za pročitati
Jurica Pavičić, Brod u dvorištu.
Da ne trošim puno riječi, jedna je dovoljna-izvrsno.
Ne znam što čitati. Upravo sam završila Dimljenu haringu bez senfa, treću knjigu o djevojčici-detektivki Flaviji de Luce koju sam čitala jer imam OKP kad se radi o knjigama pa uvijek posegnem za knjigom koja je nastavak neke koju sam čitala ili ima iste likove i setting.
A i čitati stignem samo u krevetu prije spavanja što se svodi na par stranica dnevno napola spavajući pa mi se zna desiti da se pogubim i u jednostavnoj fabuli.
Čitam sve one naslove na temi o knjigama života, ali mi se čini da bi bilo uludo potrošiti neki tako dobar naslov s obzirom kako čitam. Mislim da mi se već desilo da neku knjigu koja bi me inače oborila ne doživim intenzivnije baš zbog ovog rastezanja i slabe koncentracije.
Pa bi mi trebalo nešto light.
Možete li mi što preporučiti?
ja sam prošli tjedan dovršila eat, pray, love
lagano je, pitko, ali nije glupo
pametno je pisana, iako bi možda nekoga na prvu odbila: žena, amerikanka, nakon razvoda braka traži duhovni mir :mrgreen: u italiji, indiji, indoneziji. no, i sama se na par mjesta kao sprda malo s tim.
stvarno je ok :)
sad čitam atwoodicu, handmaid's tale. nije lagano štivo pa pričekaj :D
jesi čitala Marqueza?
ja sad čitam njegovu Sjećanje na moje tužne kurve, a čeka me još i O ljubavi i drugim nečistim silama
i stigla je u moju knjižnicu knjiga koja mi se čini odlična: Tuga Belgije (Hugo Klaus)
jesi čitala Francusku suitu (Irene Nemirovsky)?
pa Marquez je laganini, što nije? :-P
e da, Jurana, Lodge ti je super, pitak i duhovit
Eat, pray, love sam čitala i svidjela mi se jako, najprije jer žena izvrsno piše (a i izvrsno je prevedena) tako da ne možeš knjigu ispustiti iz ruku. Baš tečno pripovijedanje i duhovito. Ideologija i karakter junakinje su mi na momente odbojni, ali svejedno sam je progutala. I baš je dobra preporuka, hvala ti Anci, i pitko i pametno. Šteta šta već jesam.
Marqueza sam čitala dosta, on mi je jedan od najdražih. Sto godina samoće me je odvalila kao što ništa prije nije. Promijenila me je kao čitatelja (što bi rekao Jurica Pavičić), kad već nije kao pisca :mrgreen: Prije nje nisam imala knjigu koju sam mogla nazvati najdražom. Kad sam je počela čitati, u prvoj rečenici sam znala da ću je obožavati, i onda sam se dogovorila sa sobom da je čitam u 4 dijela - jer mi se činilo da ću je čitati cijelu noć dok ne završim - pa da mi dulje traje. Na kraju sam je uspjela "razvući" na 3 noći. Nakon toga sam je stalno čitala mjesecima - još sam je nekoliko puta zaredom pročitala. A sad se je više ne usudim uzeti u ruke, iako je imam. Puno je godina i knjiga prošlo, i bojim se da mi više ne bi bila ista. A ne želim mrlju na toj ljubavi. Također mi je prekasna Ljubav u doba kolere, a njegovi memoari - Živjeti da bi se pripovijedalo - izvrsni su, osobito u prvih sto stranica, gdje opisuje svoje djetinjstvo toliko slično Macondu i njegovim stanovnicima. Još sam njegovih knjiga čitala, među ostalim i Jesen jednog patrijarha, koja je najgušća knjiga koju sam u životu pročitala - ni poglavlja, ni razmaka, ni interpunkcije; skoro pa moraš olovkom označiti gdje si stao :-)
Ali, Marquez mi u drugim knjigama nije na razini ove tri - pa i logično je - koliko književnog genija i nadahnuća može biti u samo jednom čovjeku - i ove tri su vrhunac svjetske književnosti.
laumi, misliš da je Francuska suita dovoljna čitljiva za moje bunovne minute?
(Ajme posta :roll:
Manje kave, Jurana, manje kave :vrti_glavom:)
je, Jurana, Francusku suitu ćeš bez problema moći čitati i bunovna
potpisujem tanju
U rukama mi je :-)
Uživaj onda :)
poželjet ćeš još :-)
meni je tako žao što nije uspjela dovršiti ona 3 preostala dijela romana koje je zamislila :-(
posto imam mogucnost da mi se donesu neke knjige iz Zagreba , predlozite mi par divnih hrvatskih autora i knjiga .Jedva cekam
Hvala ti puno, to mi treba
Laumi :P
Potpisujem sve pohvale Marqueza, meni je jako drag. Sto godina samoce sam samo jednom :mrgreen: procitala i odusevila se.
No, narocit dojam je na mene ostavilo jedno drugo njegovo djelo- Pukovniku nema tko da pise (mislim da je tako prevedena :mrgreen:). Pamtim je kao kratku :D i upecatljvu. Nije bas nesto spominjana, ako se uzme u obzir Sto godina samoce i Ljubav u doba kolere (koja mi je isto odlicna).
Procitala sam ju prije dosta godina, tako da se sada ne sjecam detalja, ali bila mi je lagana i zabavna.
French Women don't get fat. Mireille Guiliano. Evo i na hrvatskom:
http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=21683
Jurana, tako za razbibrigu mi je bio super i Lov na losose u Jemenu.
ili dobar krimić, T.C. Boyle - Pričaj, pričaj.
Trenutačno čitam njegov roman Dr. Seks - fiktivna biografija A. Kinseya, ali nije me prikovala za naslonjač :-/