Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi čitala Marqueza?

ja sad čitam njegovu Sjećanje na moje tužne kurve, a čeka me još i O ljubavi i drugim nečistim silama

i stigla je u moju knjižnicu knjiga koja mi se čini odlična: Tuga Belgije (Hugo Klaus)

jesi čitala Francusku suitu (Irene Nemirovsky)?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    jesi čitala Marqueza?

ja sad čitam njegovu Sjećanje na moje tužne kurve, a čeka me još i O ljubavi i drugim nečistim silama
    O ljubavi... je super!
    malo puknuta na dijelovima no nije to ništa čudno

nabrojala si sve laganini knjige
    mislim da je tanja_b čitala tugu belgije (ja je isto imam u tekici, ali nisam još čitala)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je tanja_b čitala tugu belgije (ja je isto imam u tekici, ali nisam još čitala)
    Jesam
    Dobra je knjiga, ipak, nije me tako fascinirala kako sam očekivala. I dosta je teška, nije baš lagano štivo.

Francuska suita je izvrsno djelo, i lako je čitljiva i za manje koncentriranog čitatelja, a opet nije trivijalna... za svaku preporuku!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Eat, pray, love sam čitala i svidjela mi se jako, najprije jer žena izvrsno piše (a i izvrsno je prevedena) tako da ne možeš knjigu ispustiti iz ruku. Baš tečno pripovijedanje i duhovito. Ideologija i karakter junakinje su mi na momente odbojni, ali svejedno sam je progutala. I baš je dobra preporuka, hvala ti Anci, i pitko i pametno. Šteta šta već jesam.

Marqueza sam čitala dosta, on mi je jedan od najdražih. Sto godina samoće me je odvalila kao što ništa prije nije. Promijenila me je kao čitatelja (što bi rekao Jurica Pavičić), kad već nije kao pisca Prije nje nisam imala knjigu koju sam mogla nazvati najdražom. Kad sam je počela čitati, u prvoj rečenici sam znala da ću je obožavati, i onda sam se dogovorila sa sobom da je čitam u 4 dijela - jer mi se činilo da ću je čitati cijelu noć dok ne završim - pa da mi dulje traje. Na kraju sam je uspjela "razvući" na 3 noći. Nakon toga sam je stalno čitala mjesecima - još sam je nekoliko puta zaredom pročitala. A sad se je više ne usudim uzeti u ruke, iako je imam. Puno je godina i knjiga prošlo, i bojim se da mi više ne bi bila ista. A ne želim mrlju na toj ljubavi. Također mi je prekasna Ljubav u doba kolere, a njegovi memoari - Živjeti da bi se pripovijedalo - izvrsni su, osobito u prvih sto stranica, gdje opisuje svoje djetinjstvo toliko slično Macondu i njegovim stanovnicima. Još sam njegovih knjiga čitala, među ostalim i Jesen jednog patrijarha, koja je najgušća knjiga koju sam u životu pročitala - ni poglavlja, ni razmaka, ni interpunkcije; skoro pa moraš olovkom označiti gdje si stao
    Ali, Marquez mi u drugim knjigama nije na razini ove tri - pa i logično je - koliko književnog genija i nadahnuća može biti u samo jednom čovjeku - i ove tri su vrhunac svjetske književnosti.

laumi, misliš da je Francuska suita dovoljna čitljiva za moje bunovne minute?

(Ajme posta
    Manje kave, Jurana, manje kave :vrti_glavom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •