ja inače kad se sjetim kupim u lokalnoj pekari maslac Mljekare Vodopijevec po 11 kn 250 g. meni je fin (to je redovna cijena)
Printable View
ja inače kad se sjetim kupim u lokalnoj pekari maslac Mljekare Vodopijevec po 11 kn 250 g. meni je fin (to je redovna cijena)
Ma di kupujete sve te maslace? Ja znam samo za Veroniku i ima je Britancu i Dolcu.
Antirecesijski pečem kruh, u pećnici, i planiram obroke - npr, napišem popis što ću kuhati idući tjedan pa onda po tome radim popis za kupnju.
i ja kupujem veroniku. osim maslaca, kupujem sir, parmezan, sirutku, jogurt. nekad mlijeko.
bohneca sam, čini mi se, vidjela u sparu.
chris blue - propustila si Križevačku mljekaru - imaju dva štanda na Dolcu, jeftiniji su (i meni bolji) od Veronike.
No, u keksima se ne osjeti da je maslac bio smrznut - znači nije mi fin samo za jelo
mi ne vidimo nikakvu razliku, ali ja zamrzavam i kruh i svašta nešto , možda je do toga.
10 kuna za 250 gr. je ok cijena, ali već dugo nije takva čak ni na akciji. Već dugo nisam čula da ima po 10 kuna i u redovnoj prodaji.
A jeste vidjeli ovaj članak, jako zanimljiv: http://www.jutarnji.hr/template/arti...jsp?id=1143394
Pa maslac je bio u konzumu na akciji za 10kn prije cca 2tj.
i trenutno je meggle u konzuma 11 kuna. onaj od 250 grama.
Dobili smo bonove za Muller u vrijednosti od 3x200 kn. Nismo nikad ništa tamo kupovali. Ima li nešto povoljno/kvalitetno što kupujete baš u tom dućanu?
(Inače, da budem "poštena" - bonovi su za djecu, ali njih smo već riješili na druge načine pa možemo bilo što :))
u mulleru kupujem prašak za rublje, omekšivače i nutellu. ostale sitnice ako naletim, nemam baš običaj. ali znam po prijateljici da imaju super čarape/najlonke
papirnate maramice!
veliko pakiranje od 30 komada je 15 kuna
od ostalog - imaju super izbor raznoraznih poklona za djecu, papirnata galanterija, odlican izbor slatkisa, Milka u Mulleru je najjeftinija, dobar izbor cajeva
nisu im losi sapuni, tekuci sapuni, gelovi za tusiranje njihove robne marke (ne znam kako se zove, ne kupujem redovito), a cijena je dobra
sredstva za ciscenje Blink su mi sva bila ok, cijena isto vise nego ok
Sa mnom nećeš puno potrošit' :mrgreen: , ali ako ti ostane koja kuna do zaokruživanja cifre, preporučam njihovu "kućnu" marku mlijeka za tijelo za suhu kožu (AVEO Intensiv - reichhaltige bodymilk), nije masno, savršeno se upije, vrlo lako i brzo razmazuje (a opet nema onu prelaganu strukturu kao body-losion).
400ml 11-12kn.
OK su mi i AVEO šamponi.
Tablete za suđe BLINK.
CORAL tekući za šareni veš, nije baš najjeftiniji, ali je odličan.
Probaj bonove staviti na njihovu kartiocu. pa troši kako ti paše.
Mi u Mulleru kupujemo ngorespomenute tablete za suđe, ali i njihovu robnu marku šampšona za kosu i paste za zube. Ako pak koristiš skupe curaprox četkice za zube, kod njih su najjeftinijhe. Kupujem i orašaste plodove tamo, a i slatkiše. Imaju odlične otkoštene datule
Prašak za veš (baš prašak, ne gel - Dash, Blink, Ariel, Lenor) i to onaj koji je tad kad mi treba najjeftiniji i omekšivač (isključivo Lenor lavandu) kupujem isključivo tamo.
Također, kupujemo njihovu marku gela za tuširanje za bebe jer je super za osjetljivu kožu, a također i gelove za tuširanje, tekući sapun za ruke, papirnate ručnike, papirnate maramice (dobro, papirnatu galanteriju nekad kupujem i u DM-u). Volim tamo kupiti i raženo brašno, nutellu obavezno (drukčija je nego u drugim dućanima, a sad imaju i pakiranje od 800 g), čajeve, Merci čokoladu koja je puno jeftinija nego u drugim dućanima. MM kupuje i njihovu marku gela/pjene za brijanje, britvice (obično uzme veliko pakiranje koje je jeftinije pa je duže vremena miran).
U CC1 West imaju i dobar izbor posuđa.
Ja u Mulleru kupujem kozmetiku, deterdžente, omekšivače i slatkiše (Nutellu, Ritter Sport, Toblerone, Haribo...) jer su za zapadno tržište, a k tome često i jeftiniji od drugih dućana. Tamo kupujem i alu-foliju i ziplock vrećice, imaju i dobar izbor wc papira.
Hvala vam puno, super ste!:love: Idem radit spisak :-)
NanoiBeba, to i jesu tri darovne kartice (svaka 200 kn). Ili si mislila na nešto drugo?
Kanga, tamo ti je reciklirani wc papir najjeftiniji. Meni je taj omiljeni.
Marta, thnx!
Ja u Mulleru kupujem (kad odem tamo) dosta gore navedenog, sve što sam probala od njihovih robnih marki mi je dobro, a kupujem i Frosch sredstva za čišćenje za kuhinju i kupaonicu, nisu ništa posebno jeftina, ali su mi dobra i ne smrde.
No, u Mulleru imaš i super stvari za kućanstvo, posuđe i slično.
Obozavam Muller ali ga tu kod nas nema. Kod nas su i proizvodi u konzumu skuplji nego u ostatku HR...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
kupovanje maslaca izravno od mljekara je rješenje. malih.
mi smo digli stambeni kredit i kredit za auto kad smo bili jako mladi i imali malo staža.
Sad smo nešto stariji :D, kredit za stan još mnooooooogo godina, za auto barem sad ističe.
I skužila sam da nam se u apsolutu povećala plaća (zbirna) s obzirom da je to neki staž i rad iza toga. Ali relativno se zapravo jako smanjila-više smo imali novaca onda.
Nastavak na temu s prethodne stranice...
I meni se kao najbolja mjera pokazalo izbjegavati supermarkete. Krenes, recimo, po taj maslac na akciji pa kupis jos sto stvari... Ne kupujemo skoro nista iz vrecice niti ista sto ima reklamu :) Samo hranu u njenom "izvornom" obliku. Meso, povrce, mlijeko... Izbjegavamo salame, sve preradjevine... Npr necu kupit pahuljice s vocem, nego zobene i sama staviti suseno voce.
Sama pravim kruh, zobeno mlijeko, jogurt, tofu... Zdravije (i jeftinije) je napraviti kolac nego kupiti kekse.
Naravno da nekad popustimo kao sad za praznike
Sto kupujete u Hoferu?
Slucajno sam uletjela u predbozicno doba u njega u Sezani i vidjela da je dosta povoljniji u odnosu na Tus, Interspar, i sl.
a da im posaljemo mail i pitamo planiraju li otvoriti? ja danas pa ti iduci tjedan? a
ko imamo 3 dm-a znaci da je trziste dovoljno veliko, samo trebaju uzeti market share od dm-a. glupo mi je iz st-a dovlaciti te stvari a sad s dvije bebe ni ne mozemo. a kad padnem na onih 2500 kn trebat ce mi svaka kunica. idem citat ovu temu od pocetka da mi ne promakne koja ideja.
za pocetak, po 1000. put krecem s tablicom troskova!
Mi smo nekoc prihode i troskove vodili u programu MS Money-u.
Puno vremena to oduzima. Vodili smo svaku stavku. A i koristili smo dok nismo skuzili gdje nam "curi lova".
Npr na moje cigarete u doba dok sam ih konzumirala. (A bome ni kondomi nisu jeftini :lol: ) Al kazem, nama je bitno da zivimo u svojim mogucnostima, i samo trebamo pazit da ne odemo preko (to muz pazi). Banci nismo duzni ali zato jesmo muzevoj firmi jer je za obnovu i opremanje stana za dio uzeo pozajmicu iz svoje firme (sam sebi duzan, vraca kad hoce, kamate manje nego u banci, isplatit ce se brzo). Ali kad se radio plan obnove (budget nam je bio fiksan 25 tis eura) muz je napravio neku turbo nabrijanu tablicu gdje se sve biljezilo u kunu. Ocekivano/izvrseno/razlika/budget/jzvor financiranja. Ako sam htjela bolju napu, morala sam popustit na nekoj drugoj stavci... sve racionalno. Bilo je tu i svadja ponekad, al on bi uvijek povjedjivao. Ja sam se uvijek vodila onom da je bolje uzet i to nesto drugo kvalitetnije pa povecat pozajmicu, a on bi me spustao na zemlju.
Hvala na odgovoru! Nisam ni mislila da je neka visa matematika u igri - isto je kao i kod nas. Vec godinama nemamo nikakav softver za to jer ga ne trebamo, znamo gdje su (bile) rupe. Ali ova sezona nam je teska jer smo imali vecih investicija (nuzna obnova kuhinje) i oporavljat cemo se do proljeca. Ali u to smo usli svjesno i znali smo da ce tako biti. Eto, vec smo 2/3 kuhinje otplatili, a majstore i materijal smo iskesirali iz carape.
Vec dugo nismo bili ovako na rubu minusa, ali nozdrve su nam ipak iznad vode, pa se ne zalim. Ulog se vidi - ganc nova kuhinja ipak mi je oku milija od stare koje smo se morali rijesiti.
U Tezenis trgovinama -50%. Isplati se otići vidjeti. Obukla sam potomčicu u majice bez rukava za cijelo ljeto: imaju rebraste i obične.
njifove potkošulje su 29
kod nas se nose i kao potkošulje i kao majice
29,90 su bez uzorka, a 49,90 s uzorkom..jedne pored drugih stoje..
Sad je apsolutno vrijeme za shopping, u Zari je drugo po redu sniženje, bude im još tih naljepnica jedne preko druge, ali pitanje je što će ostati od veličina. Majice dugih rukava s aplikacijom su im sada 39kn, običnije su po 29kn.