Aha... a koliko dugo drzi taj antibiotik?
Da znam traziti kad istekne vrijeme :)
Printable View
Isla ja racunati koliko je moj malac dobio gr od zadnjeg pregleda i ispada da je po tjednu dobivao 350 gr - nemoguce!!! Onda bi trebala roditi kong kong dijete od preko 5 kg. Mislim da se ovaj zamjenski dr na proslom pregledu malkice zeznuo.
E onda isla racunati od zadnjeg pregleda kod ove moje i tada ispada oko 220 gr tjedno, sto mi je puuuunooooo normalnije. Ako ce tako do kraja dobivati, imat ce na porodu oko 4 kg.
Bmaric, nisu te mjere bas skroz pouzdane. Cesto bas promase svojski ;)
Mislim da je upravo rodila neka zena na patologiji trudnoce,nije stigla do radaone.Blago njoj!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Milenche-cekamo dobre vijesti!
bmaric-fulaju oni po pola kile bez beda
Znam, moja prijateljica je rodila prije 2 mj., procjena bila na 3600, rodila malu od 4300.
Meni je procjena od tog zamjenskog vec bila sumnjiva dok je mjerio. Ne kazem da je ova danasnja dobra, ali jedino su mi kod njega (zamjenskog) fl, ac i bpd bili tjedan manje nego tjedni trudnoce, a kod ove moje svaki pregled te vrijednosti odgovaraju skoro u dan sa tt.
Nisam vam htela spominjati, ali danas sam isla na pregled sa strahom od tih mjerenja. Odmah mi u glavi Zika i mikrocefalija (ili kako se vec zove). A toleriraju +/- 2 tjedna.
Lakse mi je vjerovati vrijednostima moje gin.
Cure moje,hvala na dobrim vibrama!!!
Stanje se nije promijenilo u tri tjedna ni mrvicu!!!UU zatvoreno,cervix i dalje 30mm
BH nikakvu stetu nisu napravile...
Tako sam sretna,ne mogu vam opisati!!!
Vjesticica se okrenula na glavu,hvatao ju je dobrih 15 min da bi joj mogao uzeti mjere.
Sve skolski...
Ljubim vas sve!!!
QueenBee, pitala sam Marka(mog frenda ginekologa) za stolcic da mi ga vec sad rezervira.Rekao je da vise nitko ne zeli roditi niti na njemu,a jos manje u kadi...da je to bio veeeeliki bum i sad vise nitko nista...
Moj je!!!
Bravo cure moje! Ja svoj pregled jedva cekam.. A tek je 07.09! Ovu sub.bi trebali proslaviti rockas od M, a slijedecu imamo svadbu. Kumica se udaje. A meni je full tesko... Hodat, sjedit, pa cak i pricat. Sva se uspusem i nd kuzim zasto?
Bmaric a kolko ti sad bebonja ima gr.?
Samo miruj i ostat ce tako do kraja. Moj cervix je od pocetka varirao: od 3 do 3,8 cm. I evo nas danas 33+1 tt.
A BH kontrakcije te u biti ne otvaraju. One sluze samo kao "vjezva" maternice za porod.
Ja danas po preporuci gin umjesto navecer popila Mg popodne i mogu vam reci da mi je za sada puno bolje sto se tice BH. E vidjet cemo sada kako ce noc proci.
Jupi jupi je je,
Sve smo zatvorene!
Bebice nam zdrave,
Mi smo buce prave!
Bezze je pjesmica jer sam chicken brain trenutno.
Bas mi je drago i znala sam da ce sve biti ok. Cekamo jos Leonu da izadje iz crvene zone i da sve odahnemo.
Viki-kad ides na ogtt? Jel.znas sto jesti dan prije i onu shemu s limunom?
Milenche-rekla sam ti da ce sve biti ok! Sad ti mogu cestitati godisnjicu :pivo: Bas mi je drago da ces dobiti stolcic :)
bmaric-meni su pogrijesili 500g par dana pred porod. Rodila bebicu od 3100g. A i da ti je bebulinko 4kg, to je ok. Samo nek je ziv i zdrav!
Sanja-sto ces obuci?
Meni su u prvoj trudnoci(mlada i bedasta) presle negdje u 28.-29.tt bas u prave trudove.Nisam tada znala sto su BH.Zadrzali su me u bolnici nekoliko tjedana na tokolizi,pustili kuci na prepar tabletama koje sam prestala piti 36.tt,36+2 sam isla roditi.
U ostalim trudnocama mirujem,pijem sve sto postoji,druge dvije sam dogurala do 40+, nadam se i ovu barem blizu tome.
Jednostavno mirovanje,koliko god tesko bilo...lezim od pocetka travnja,cak i jedem lezeci i bogami sam na +7...a 05.12.daaalekooo
Tako sam sretna nakon pregleda!!!Hvala na cestitkama❤️
Joj OGTT,dok sam bila na stazu nagledala sam se sirotih trudnica na tom testu,rekla sam nikad i odbila ga u startu bez diskusije.Secer mi je normalan,nitko mi nikad u obitelji diabetes nije imao,beba je u gabaritima,dobila sam ne previse kila...apsolutno ne
Moj muz se dere na djecu i ja cu dobit slom zivaca
Meji ogtt pregled skroz ok. Ona limunada mi bas fina :) mislim da moja ginekologica svih salje, a i da ne salje, mene bi vjerojatno poslala zbog dobitka na kilazi. Urin na secer ne testira.
Meni sutra ujutro pregled. Uf!
Moj je uvijek nekako bio na njihovom nivou...taj glas nikad povisio nije.Autoritet nula bodova,on se s njima zna samo igrati i divljati cak i sad kad su veliki.Zato sam ja uvijek partybrejker i zlocesta mama koja sve brani!!!
Po njemu oni ne bi niti isli spavati,a kamoli ista drugo...bez reda i poretka,a ja control freak
Jadro-bas tako i kod nas. Njega nikad nema kod kuce i tako mu se raduju kad dolazi. I onda on gubi zivce sto nece zaspat cim ih stavi u krevet/piskit kad ih stavi na wc/pojest sto im stavi u tanjur...pa nisu mozda pospane ili ne vole to jesti. Ne vidim zasto ne bi imale pravo izbora i one.
Ne mozes doci kuci nakon 11h ili tjedan dana i otimat igracke jer te nece slijepo slusat.
Dusa me boli kad tako lijeci frustracije na njima, a one mu se sutradan iznova raduju kao vjerni psici
Moj ih je znao usred zime odvesti u skolu bez skafandera,bez skolske torbe,zaboraviti otici po njih...
Dugo godina smo ucili,to je proces koji kod njih traje.Mi smo zene,majke i rodile smo se s tim,barem vecina...
Milenche-i ja sam ta koja kroji pravila kod cura-ali zato sto su stalno same sa mnom. Trudim se nekako drzati u ravnotezi njihove aktivnosti, ali nije lako kad moras usput i kuhat i prat i cistit itd. Ali svejedno nadjem vremena i da se mazimo i da se poigramo i da ucimo (pisat, racunat, engleski, kuhat i sl.). I onda me slusaju jer znaju da ih odrzavam na zivotu, so to say. Ali ne mozes doci kuci 1xtjedno i uzet si za pravo da utjerujes neki red s njima, a ne znas ni kako im se pedijatar zove maltene. Moras zasluzit to pravo da im govoris:sad je dosta price, morat cu uzet medu ako ne zaspete'.
Da ne bude da je sve tako crno, imaju oni svojih momenata kad se igraju. I tako ih je lijepo vidjeti i slusati onda, zaboravim na sve brige tada. Doduse, to su neke igre natezanja, vjesanja i guranja-ali daj sta das.
Pa rekli su mi da odem jedan dan to u jutro izvaditi ne moram se narucivati samo bitno da dodem izmedu 7 i pola 8.. Pa neznam valjda samo trebam slatko izbjegavati ili?
Ja sam radila prije par god ogtt nije mi bilo to nista strasno osim onih 2h sjedenja u cekaoni i cekanja i mirovanja..
Inace kupila sam u ljekarni glicerinske cepice i hvala Bogu za 15 min sam rijesila problem :)
Ne znam zasto su tako aljkavi u toj brizi za njih. Sve zaboravljaju. Mene je uvijek steah kad on ostane sam s njim ili ide nekud sam s njima. Umrem od brige. I uredno se nesto dogodi-ili padnu ili se razbole ili...ma joj..
Zelim biti muskarac na 2 dana da se odmorim.
Milenche drago mi je da je sve super :))))
Viki-tebe bas zastopalo!
Ogtt-probaj jesti zdravo dan prije, bez puno brzih uh (kruh, tjestenina, riza), bez slatkog-osobito u zadnjem obroku. A taj zadnji obrok neka bude tipa oko 7 navecer.
Nama daju samo tu slatku vodu-ne limunadu. Pa je super ponijeti sa sobom krisku limuna i nacijediti unutra.
Milenche-jesam dobro sve napisala?
Ja mislim samo da treba biti nataste 12h prije prvog vadjenja krvi. Ovo ostalo bi trebalo sve "izac" iz krvi nakon tih 12h nataste, ako sve ok funkcionira. A mozda i nije tako ;) Meni secer bio manji nakon limunade nego prije :D
E, i u Splitu moras donije svoj limun, ako hoces limunadu. Inace samo dobijes tu vodu sa secerom.