hej pa mislim da oće,ja sam imala isti taj uzv hsg i uopće nije pitao za drugi,al pitaj da budeš sigurna
Printable View
slatkice, žao mi je za folikule ali vjerujemo u smrziće:-D
Javi šta su ti rekli sutra!
ivka kako je bilo?
uh imamo još puno za čekat al brzo će i to doć
Imamo 6 folikula. Doktor nije prezadovoljan, kaže da ih je očekivao oko 20tak s obzirom na jako dobar endometrij (toliko sam folikula imala i s klomifenima).
No dobro, napomenuo je da se nada da će ovi biti kvalitetni pa će nam i to biti dovoljno. Već je i s Dejanom dogovorio da će raditi PICSI.
Nastavljam dalje s gonalima i u petak je 2. uzv.
Slatkice, baš šteta za ova dva što su pobjegli. Držimo fige smrzlićima!!!
Ivka, zar u Vinogradskoj rade PICSI!?
Yeap! Rade ga sad od 10.mj. I tako mi je drago radi toga da vam to ne mogu opisati.
Kao prvo, oni su stvarno ekipa koja je zaslužila sve tehnološke mogućnosti ovog svijeta, a i to mi je itekako prihvatljivo s financijske strane jer sam razmišljala o Splitu ili Pragu.
A ovako mi je Zagreb blizu, ostajem kod doktora kod kojih sam otpočetka i u koje imam povjerenje. Baš sam jako sretna zbog toga.
hej da javim,zvala sam biologa,odmrzli su svih 15 stanica,i od toga su se 2 oplodile,al su tak-tak,idem sutra na transfer,sretna sam što uopće idem,ali mi nikako ne ide iz glave da smo mogli uhvatit stanice sada,a i da ne kažem da je zakon bljak,jer nebi bilo 15 stanica nego 15 embrija,što nije mala i ista stvar
slatkice, baš mi je žao za pobjegle folikule, imaš pravo za zakon, koji je no comment!
slatkice, sretno sutra!
bit će to sve u redu mora....
što god čitam na forumu samo neke loše vijesti i taj niz se mora prekinut
cure javite se da nas razveselite s velikim betama
Ivka pa to su dobre vijesti, jeli u pitanju samo PICSI, ili rade možda i IMSI... Sorry, ali mislim da ove stvari zanimaju sve koje u zadnje nisu bili gore. Tnx.
Slatkice, kao što je Dea napisala, vrijeme je da netko prekine loš niz i to ćeš biti ti!!!
Ni kod mene nije bajno, imamo 8 folikula, ali jako sporo rastu tako da me opet čeka uzv u ponedjeljak. Opet me i jajnici bole kao zadnji put u postupku i onda sam još manje raspoložena kad vidim da mi se ponavlja ista priča.
Anddu, ne znam da li imaju i IMSI, nisam se još vidjela s Dejanom da ga ispitam sve oko novih metoda. Al čim ga vidim budem sve ispitala pa vam javim.
cure moje bio danas transfer 2-stanični i 4-stanični,veli biolog-nekad se i čuda dogode,tako da ne daje neke šanse
dok god postoji i malo nade mi vjerujemo u čuda...sretno slatkice
Evo i mene...danas štoperica, u četvrtak punkcija. Imamo lijevo i desno po 3 folikula 17/18/19mm.
slatkica, kako si?jel izdržavaš čekanje?
Cure iz Vinogradske di ste nitko se ne javlja kako napredujete?:-)
sve navedeno+ i dalje bolni jajnici i svako malo bolovi kao predmenstrualni....
ali izdržat će se :-)
čekamo ivku s rezultatima s punkcije, sretno!
Dobili 6 stanica, čekamo dalje :joggler:
3 nisu bile zrele, 3 se lijepo razvijaju pa opet sutra zovem Dejana
Ivka13~~~~~~~~~~~~~
Ivka, neka ti tri budu dobitne kao i meni ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
11dnt kućni test negativan...vadit ćemo u pon. betu reda radi
Slatkice i Ivka mislim na vas.....
Dea, kao što sam ti rekla...glavu gore, jedina mjerodavna je beta!
Mi idemo na transfer u ponedjeljak, to će biti 4.dnp, još se uvijek sve 3 dobro razvijaju
hvala cure, a niš već sam isplakala svoju turu sada je već bolje:-)
Vidjet ću šta će biti u pon. a ako ništa drugo idemo na razgovor za dalje.....
Ivka, ako si saznala da li rade i IMSI u Vinogradskoj bila bi ti zahvalna da tu informaciju podijeliš. Naravno sretno i nadam se da će ti ovaj postupak biti dobitni!
dea84 mislim na tebe...
hvala svima na podrški ali ß=0
ništa već smo za vikend odradili plakanje nakon negativnog test a sad idemo dalje...
ništa idemo dalje u četvrtak smo na konzultacijama...:-D
samo nisam pametna da li čekati stimulirani ili probat možda i s klomifenima pošto sam na menopurima ionako imala samo 3 folikula od čega 2j.s?
slatkica i ivka držite mi se cure i čekamo pozitivne rezultate
Dea, najbolji lijek za negativnu betu je planiranje slijedećeg postupka. Najbolje ti je da pitaš doktora da li je dobro ići dalje s klomifenima ili čekati stimulirani. Ja s klomifenima nisam imala ništa bolju reakciju nego u prirodnom postupku, ali svi smo mi individue pa nijedna neće isto reagirati.
Meni su vraćene danas 3 mrvice: jedna morula, jedna skoro pa morula i jedan 6-stanični embrij kojeg smo vratili reda radi.
Da odgovorim na ono pitanje za IMSI. Rekao je Dejan da on ne prakticira IMSI jer mu to nije toliko bitna metoda s obzirom da kombinira PICSI i MACS. Kaže da se s ove dvije metode centrifuga radi nekoliko puta gdje se znači radi već vrlo dobra selekcija spermija i još da onda radi MACS (vezanje na magnet) s kojom se stvarno proberu najispravniji biokemijski spermiji koji su sposobni prepoznati jajnu stanicu. Koliko se radi o naprednoj metodi možemo zaključiti po tome što mi je rekao da će se tom metodom vrlo brzo moći birati spol djeteta i da je to definitivno metoda budućnosti.