Ne pusem. Ali rado bi :)
Printable View
Ne pusem. Ali rado bi :)
Totalno mi nabijas komplekse :P
Hvala cure! Bas mi je muka od pomisli sto se sve moglo dogodit :/ Sad samo gledam kako ce negdi zveknit i opet se opalit u tu bradu... a valjda nece. Vec je najavio da nece u vrtic dok ne skine "fjokice" - ne voli da mu neko vidi rane - cak ni, ako se samo malo ogrebe il nesto slicno... a slatkis mali :)
Desi se,koliko god da pazis.Moj srednji se zapalio prije par godina,dosao je vidjeti sto kuham i vatra s plinskog sparheta mu je uhvatila majicu.Srecom da sam bila uz njega,ugasila majicu,opekotine drugog stupnja cijela nadlaktica,tjedni dok je zacijelilo...
Tu situaciju nikad ne bih predvidjela...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jutar
joj nezgodne situacije mrzzim ih. Samo nek sve prode u redu pa je lakse.
Malenom mi pao autic a nogu. Tako ga boli da nije htio bos spavati nego u sandalama
strah je vrag
Ja danas na pregled isrcpljena sam jos moram do vrtica,samo da uspijem sto brze obavit :moli:
Tiia sretno!
Evo moj mali jos spava! Cini mi se da mu je ranica dobro - nista ne krvari i kaze da ga ne boli. Jedino je ispregovarao da ga ne vodim u vrtic dok mu ne skinu savove :) Al dobro, to moze...
Tajci, QueenBee, di ste? Kako ste? Vi usle u deveti mjesec?
Vratija se i Šime..
Prije svega saljem puse ozdravilice svim bubanim bradama i nogicama :*
Mi smo sinoc dosli kuci u 8 navecer. Nekih 5-6 sati voznje od kojih sam pola prespavala. Jucer cijeli dan spavam-ujutro do pola 9, u podne ćorka od pola sata, 3 sata u autu..kod kuce me neka nesvjestica uhvatila, nesto promrljala po tanjuru i u 9.30 opet legla. Jutros se jedva u 7 ustala. Sva natecena. I sad jedva cekam opet leci samo da skupim cure iz vrtica. Sto mi je??
Ne mogu ni jesti-od svega mi muka i nece niz grlo.
Nokakvog poriva za gnijezđenjem vise nemam. Samo da mi je u neki polumrak se zavuci i biti sama. Lezi mi se i nista mi se ne radi.
I ruzne sam volje, sva neka depresivna. Zivcira me mama koja voli jednu unuku vise od druge, odlazak u rodiliste kojeg se uzasavam, teta u hzzo kojoj je mrsko odgovorit na pitanje, urednica koja non stop salje nove materijale, kolege koje bi mijenjali raspored...toliko nekih mrskih stvari za obavljat, a ja bih najradije u ormar se zatvorila i cekala da beba isklizne iz mene.
Mazim trbuh, povezujem se s bebom sve dublje, zatvaram se u sebe skroz. Smanjila sam Mg na 350mg dnevno, danas sam 36+3tt. Nikakvih promjena nema-kontrakcije tu i tamo, kakam danas ko grlica, gaćone stalno malo mokre, iscjedak sluzav..osim tog umora i poludepresivnog stanja-nista za prijaviti.
Idem po cure..
Ja sam se jucer digla iz kreveta, otisla s curkom do parka i nakon nekog vremenapritisak nepodnosljiv, imala sam osjećaj da će bebica samo izletiti! vratila se u krevet i jos sam u njenu.Dr kaze nema mrdanja do kontrole, a imala sam 1001 plan za 9.mj.
Idem si staviti u glavu da bi gore od ovog bilo: ne biti trudna,lezati na ginekologiji, roditi 3miseca ranije.... već mi je bolje :)
Evo i mene cure. Queenbee zao mi je sto se tak osjecas. Valjda je samo par losih dana pa ce bit bolje.
Tia sretno :)
Ostale cure sretno i da sve izguramo do kraja najbezbolnije sa svojim malim zamotuljcima :)
Ja dns bila na pregledu i brisu, sutra moram nosit urinokulturu. Zatvorena sam, sve je mirno veli dokt, za tj dana jos kod nje i onda TA. Uzv nije radila jer su ga radili na Sv. Duhu dva puta kad sam bila. Hvala Bogu da sam zatvorena i da su se kontrakcije smirile. Mi smo danas 35+4 :)
Bravo Tajci. Ti ces na Sv.Duh? I ja :scared:
QB sto se tice :drek: ja danas 7-mi dan da sam isla. Luda sam od tog zatvora, i ne redovitog hranja :cupakosu:
Tiia sretno, nadam se da si bar malo uspuhala danas :fige::lool:
Ja sam vec 2x danas zatrpala wc skoljku. I sve mi se cini da cu jos. A nis ne jedem. Kilaza stoji. A puuuuuuna vode-otekla sam sva od usiju do pete.
Imam problema s curama jer nece piskiti. I stalno urinarne neke infekcije imaju. U vrticu nece piti, nece jesti i nece ici na wc. Mala se ne zeli igrati s nikim u skupini
Starija se zali da ju stalno netko maltretira-ne zna ni napast ni obranit se. I luda sam vise od brige i bojim se za njih. I onda ih kod kuce udarim i posaljem u krevet i toliko se sad grizem da bi se izbicevala. Uopce nisam uravnotezena hormonalno i ne znam si pomoci.
Mozda imate pravo-neka zuta minuta dosla i proci ce. Valjda se pred kraj bude ovakav musicav.
Ja sam opet :drek:
Hmmm...nisam svoja danas uopce
Draga moja,to hormoni iz tebe pricaju.
Kad smo kod prilagodenosti vrticu moj brat nije od najranije jaslicke grupe pa do godinu pred skolu ni jeo,ni pricao s bilo kim...moji su bili ludi!!!Danas ima 35,cista suprotnost,uvijek u centru paznje,najrazgovorljiviji.
A ja sam dr House po ljubavi za drustvom ljudi...
A sto se uroinfekata tice i pijenja malo tekucine,to sam ja...E.coli u mjehuru cijeli zivot,zadnjih godina je nemam.
Ono sto sam naucila je da bakterije u urinu ne vole kiselo,daj curama vecu dozu C vitamina jer se visak izluci mokracom koju zakiseli i bakterije pocrkavaju,tu je i brusnica u bilo kojem obliku im uspijes uvaliti.Bakterije jako vole slatko...
Tako sam ja eliminirala svoju prijateljicu E.coli!
Svatko od nas ima pravo na los dan,sutra je novi...
Danas sam bila kod svoje socijalne ginekologice po doznake i uputnicu za IRA i kaze ona ajmo napraviti utz jer nismo vec 2 mjeseca gledali gabarite bebe(je Klaric,ali nije je uspio uhvatiti).Danas je beba bila spremna za suradnju i lijepo se namjestila,dr sve detaljisticki svaki parametar nekoliko puta izmjerila i bebulinka sisa gestacijsku dob za 2 tjedna...28+ 2 po gabaritima,procijenjena na 1300g...
Poslala me vaditi secer ofkors,ali ona misli da je to zato sto stalno mirujem i nis sto pojedem ne trosim nego ode sve njoj i meni naravno(kit nasukani na kaucu).
MM je bio samnom i odmah upao u depresiju kao da cu roditi Blanku Vlasic s gradom tijela Sandre Perkovic...on voli sitne cure...bas me nazivcirao!!!
3.5 cm otvorena.
Kaze da misli da ce kroz dva dana krenuti. Moze mi drip dati sad ali da ce boliti i da nebi forsirao.
Nek krene!
Dobra je! Moj je neki dan imao 900g a ja se prepala da je previse;)
Tiia sretno!! Nek krene samo! Drip je ajme majko;)
Doma sam 2 dana. Sama. Jeej. I samo bih spavala, više mi to na živce ide.
Ne znam kak vi ostale stojite s glavom, ali mene migrena svako malo pere zadnjih nekoliko tjedana. Inače sam joj sklona i uzrok su hormoni, a u trudnoći ih ima za raspametit se. I s malom mi je bilo slično. Ono što mi pomogne je sada prejako, a tamo neki lupocetići su mi smješni za ovu razinu boli. Ak me glava ne rastura, onda je barem "načeta". Al srećom ne traje cijelu trudnoću.
I kakve su ono fore - mučnina, umor... prestaju s 1. 3mjesečjem? Meni to famozno 1. 3mjesečje traje 5 mjeseci.
Milenche-ides se boriti za slobodnu Irsku? Hihihi-zekim se
Tiia-nek polako krene kad za to dodje vrijeme. Nema smisla ubrzavati nesto sto fino ide svojim tempom
Sadie-nije nista bolje ni pred kraj. Evo rezala djeci cajnu i dusa mi u nosu. Hranu mogu samo zvakat i mislim da je charlie chaplin vise gustao dok je jeo onu kuhanu cipelu
Uzv-koliko god volim vidjeti svoju bebu na ekranu, toliko me pocinju zivcirati ti gabariti u koje guraju nasa majusna bica. Moja bebulinka po zadnjem mjerenju ispade neka žaba s duuugim nogama i uskom glavom.
Ne znam mjere li bebu jos na uzv do poroda sad u ovim zadnjim tjednima
Drip sam dobila na drugom porodu. Nista posebno nije napravio glede boli-jednako mi nisu bili bolni trudovi (na ctgu se ocitavali do 80-90). Tek sam nakon busenja vodenjaka osjetila ono pravo i rodila za cca 20 min
Ma grijese, kako ne! Kad pogledas-jedan mm odstupanja znaci jedan tjedan gestacije vise ili manje. Bubam sad-ne znam tocno omjer.
Meni su prvu mjerili na uzv unutar 2 dana-razlika je bila 200g. Koja beba raste 100g na dan? Pa nisam slon!
Pred porod su mi ju procijenili/izmjerili 3700g. Rodila za 2 dana bebicu od 3100g.
Znas onu-misljenje je kao š...., svatko ga ima. E tako bi ja sad rekla i za to njihovo procjenjivanje uzv.
Ja volim na uzv vidjeti svoje malo bice, pogledati taj mali nosic da vidim hoce i ovaj put liciti na moj (sve tri cure imaju moj 'crnacki' nos), volim vidjeti te rukice i nogice sto me gurkaju nemilice...spol volim da mi kazu, ali ne i da mi pokazuju sto zbog blentavih izraza i usporedbi (zrno kave mi jos jedino moze proci), sto zbog toga da ionako nista ne kuzim.
Ovu trecu su mi u 32+2tt procijenili da ima glavu za 32tt, a noge za 32+6tt. Nisu to sad neka odstupanja velika. Procijenjena je na 2040g. Recimo da ce biti oko 3600g s 40tt. Prva je bila 3100, druga 3400g.
Ja opet :drek:
Cijeli dan samo gledam gdje cu leci i gdje cu kenjat, da prostite. I dalje ne jedem, nije mi do toga.
Jel'to neki novi simptom kod mene?
Trbuh se jos malo spustio, ali me zgaravica pocela patiti. Nema logike. Beba stuca svakih par sati po 10ak minuta. Mrvicu je mirnija nego inace.
Muz otisao s curama u soping. Jutros sam ih preobuvala 2x. Sve su prerasle! Sad mi salje muz slike iz trgovine da dam blagoslov-roze patike na princezu Sofiju, šljoka na šljoki se šljašti, svjetlucaju do druge galaksije. Mala br 26, velika 30. Šiljo 1 i Šiljo 2.
I svaki par 130kn. Kad tajo kupuje, nije beg cicija. (Kupuje jednom u 2 godine)
Dobila sam preslatku fotkicu,ima nosic svoje seke i njenu donju celjust i bradicu.Gledali smo je kako hvata rukom svoje stopalo,preslatko.
Nakon utz se uvijek osjecam tako povezanija s njom,svaki put neki novi detalj koji je cini malom osobicom...sretna sam!
Sto nije ono pred porod da izgubis apetit i trcis na wc?
Ili mozda imas virozicu kakvu probavnu,zgaravica zamjenjuje mucninu,trcis na wc...
Princeza Sofija Prva,17,45 RTL Kockica svako popodne!!!Vec me je utlacila da kad bude u skoli moram za nju pogledati i prepricati joj.Blago meni...
Da Sanja, na Sv. Duhu cu rodit :)
Milenche-je, bas se posebno osjecas nakon uzv. Osjecas se blize svojoj bebi. Hvatala je stopalo? Slatkooo! Moja je gutala vodu, zijevala i smjesila se. Ja mislim da je njoj lijepo unutra :)
Princeza Sofija trakavica-znam kako ti je...
A moja probava-ne znam sto reci. Nemam temp.pa sam odbacila virozu. Mada je i mala sinoc nonu 3x napunila..nije da trcim na wc-onako se lezerno odvucem do wc-a :D i potrosim pola role papira prije nego odustanem i jednostavno odlucim oprat tur.
Tajci-ima li kakvih naznaka kod tebe? Dugo se nisi javljala
Evo moje ekipe..sad cu im dati zganaca i slanine (moj kuharski domet danas) i da lizu limun iza toga da im zakiseli pipi
Prestala sam se cistit
Valjda nema sta vise. Ali me pati mjehur. Cim ustanem iz lezeceg polozaja, moram automatski na wc piskiti. Beba odmah nalegne na mjehur. Maloprije sam se naglo ustala s kauca i tako me probolo kroz rodnicu, kao da mi je noz medju preponama. I trajalo je to dok ga nisam 'rashodala' po sobi.
A stidne kosti/prepone bole sve gore. Valjda mora tako biti. Nije neizdrzivo, samo vrlo neugodno i vec zamara.
Kontrakcije ne brojim. Ima ih 10ak dnevno sigurno. I onaj pritisak u dnu stomaka kao da je malo manji. Mozda se spustila beba jos nize u zdjelicu.
Gegam se i bole me kriza kad sam duze na nogama jer mi je centar za ravnotezu skroz poremecen
Ja sam Jeremija.