kad kazes kristalna soda, mislis na sodu za pranje?
Printable View
kad kazes kristalna soda, mislis na sodu za pranje?
kupila sam sebi traperice, one po 88 kn(ja mislim), super su. A još sretnija sam bila kad sam vidila da opet nosim br 36:mrgreen:. U pon. su dječje traperice termo, znam da su i prije bile na akciji, jel ih netko kupovao, kakve su?
Nisam ove sezone, ali jesam pred koju godinu (ako su to iste, ne znam). Bile su malo tamnije boje od prosječnih traperica. OK hlače, pogotovo što su uski krojevi (takve nosi moj mlađi sin i teško mi ih je naći). Lijepo su se prale, nisu vidjele peglu ni jedan jedini put. Imale su samo jednu manu - brzo ih je prerastao.
Jeste li kupovale oštro brašno u pakiranju od 5 kg? Ja da, dvije vrečice, nek se nađe. Ajme! Preoštro! Neke prezle su finije od ovog brašna.
Kaže mi svekrva da je isto brašno u manjem pakovanju (valjda od kilu) ok, a ovog se isto pokušava riješiti.
Kakva su vaša iskustva?
nemam pojma meni je ok..... niš drugačije od drugog brašna koje sam koristila
Sad je bio na akciji mileram koji je ojačan želatinom :bljuc:
Samo upozoravam...
lupilu majice duo pack krasne 49,90 kn
Ne znam koji dan, ali bit će pekač kruha na akciji. Neću prežaliti što prije godinu-dvije nisam kupila, bio je 300 kn, sad je 400. Jel ima netko taj Silvercrest?
E da, hvala, i ja sam išla sad pogledati. Probat ću se zaletiti tokom dana. Još sam vidjela zanimljivih stvarčica tipa el. cjedilo za agrume, dječje čaše (kojih ziher više nema), pletena haljinica, štrample, čizme... Đizs, bolje da ne idem u Lidl. :roll:
kupila sam sinu hlače i u pravu si Jurana, treba broj veće nego što dijete inače nosi, odlične su hlače. Gledala sam i čizmice i izgledaju mi dobre, tople su, unutra je krzno i izgledaju nepropusne. Ali ih nisam kupila jer nemam love. Inače bi uzela i čizmice i onu haljinicu za cure. A o pekaču smo isto razmišljali ali ne znam da li se isplati dati toliko novaca, valja li?
Trina, ja već godinama važem kupiti ili ne. Kao, navučeš se na topla peciva pa udebljaš. Ili ona računica koliko te kruh dođe jeftinije. Nakon svega, ak uspijemo naći pare za to u budgetu, stvar je u kvaliteti kruha - u svoj znaš što ćeš, odnosno nećeš staviti.
Pa u stvari smo razmišljali o isplativosti. Mi kupujemo 1,5 ili 2 kruha dnevno. Koji je ustvari bezveze. Kruh koji bi pravili u pekaču bi sigurno bio bolji ali vjerojatno bi nam jedan bio malo. A da li bi se isplatilo praviti dva kruha dnevno? Koliko dugo se jedan kruh otprilike pravi, oće nam to progutati više struje nego što bi potrošili za sto kruhova mjesečno? I takve stvari se pitamo. Jer kažem, ne znam o tome ništa.
Mi imamo pekač kruha iz Lidla i jako smo zadovoljni. Platili smo ga 300 kuna, a sad je 400 - sve u Lidlu je fakat poskupilo, pa tako i to (npr. i teleskop je poskupio i to dosta)
Pekač ima garanciju nekoliko godina, sad sam zaboravila koliko, 2 ili 3, i nama se nekoliko puta pokvario, a oni su nam svaki puta zamijenili ili dio, ili cijeli aparat - tako da sad imamo potpuno novi pekač.
Meni je taj pekač sjajan, totalno smo se navikli na svoj domaći kruh.
850W mi se ne čini puno, ne znam.
Mi kupujemo 2-3 kruha tjedno.
Nanoibeba, super onda!
Te me garancije kod njih oduševljavaju, fakat se možeš opustiti i ne brigati. Jedino moraš sačuvati račun, što meni baš ne ide od ruke. :oops:
Imam recimo Silvercrest ručni mikser, nešto mi u zadnje vrijeme krči, psihički se premam potražiti račun i pomiriti se s činjenicom da sam ga izgubila.
Mislim da se jedan kruh peče oko 3 sata, tj. mijesi, diže+ peče.
(za pečenje kruha se specijalizirao MM, to on radi, pa ne znam 100% točno)
Ovaj pekač ima opciju napraviti kruh od 500 grama, i od 900 grama. Mi uvijek radimo kruh od 500 grama, to bude kruhić kao iz kalupa, dugačak možda 30-ak cm a šnita je malo veća od npr šnite Lidlovog tosta. Pogledaj taj kalup u pekaču, to je veličina kruha. Kruh od 900 grama je ista dužine, samo je viši - pa šnita bude veća.
I ima onu opciju odgođenog početka pečenja?
Mislim da ima, ali nismo to nikada koristili.
Ja inače ne znam napraviti dizano tijesto, ne ide mi to baš, pa mi je pekač odličan i za to, napravim tijesto za pizzu ili za bilo koje kolače od dizanog tijesta ili neki poseban kruh, ima opciju da se samo napravi tijesto.
Znači, pekač sam napravi tijesto (jasno ako se unutra umetnu sastojci), ili sam ja nešto krivo shvatila?
Da, ubaci se voda, brašno, kvasac, pekač zamijesi tijesto, pa se to diže i onda ispeče kruh - dakle samo ubaciš sastojke na početku i izvadiš kruh na kraju. Ali ima i opcija samo za izradu tijesta, ubaciš sastojke koje pekač umijesi, digne se tijesto i onda ga možeš izvaditi i raditi sa njim što hoćeš - pizzu, perece, kolače - meni je to super jer ne znam sama ručno napraviti dizano tijesto.
Oh ali nemam taj samostojeći mikser, a izgubila sam i nastavke na zavijutke za ovaj obični - tj. imam neke ali ne pašu pa mi se sve čini da sam dobre bacila a krive sačuvala. Zmiksam ja tijesto nekako i ručno, ali ne uspije mi uvijek, a u pekaču nema greške.
Kupljen! :) Koliko mi je MM prenio, ima 3 veličine kruha (od 750 do mislim 1200g).
Ja jako volim ručno raditi dizano tijesto, kad imam vremena. Zapravo to bih mogla po cijele dane raditi, promašila sam profesiju. Uglavnom, bez obzira na recept, uvijek treba nešto sitno dodavati, pod rukom se osjeti kako tijesto diše, treba li još vode, brašna, ulja... Kako je to u pekaču?
E da, kupio je i one male čaše, veli da aplikacije nisu neš super, ali dobro. Luminarcove su čaše.
Trina, meni je Lidlov drugi pekač kruha u životu, pa imam s čime usporedit. Ukratko - odličan!
Kruh koji radimo je gust, težak i zasitan, pa dugo traje, ne znam kakve biste izjelice kruha morali biti da krug (ako je od crnog brašna, plus kukuruzno, integralno...) smažete u jedan dan. To mi je čisto teško zamisliti, ozbiljno. Možete raditi i manji.
Osim toga, ovaj aparat divno mijesti tijesto za rezance, kuha pekmez, bude sjajan, sva dizana, a nekad i prhka, tijesta radim u njemu, ponekad stavim da se s odgodom skuha palenta ili veća količina griza, čak sam jednom i radila rižu u njemu (duga priča zašto i kako, uglavnom ima smisla...). Svakodnevno je u upotrebi, fakat je multipraktičan, divan je kruh, sve štima, ima odgodu, nema što nema od tipki i čuda.
Volim tipku brzi kruh - napravi kruh za 2.5 sati (tako nešto), i odičan bude, za razliku od starog aparata gdje je ta funkcija značila pregoren i tvrd kruh s debelom korom.
Što se računice tiče stričeki koji su malo geekovi su računali da je potrošnja struje tipa 20 lp po kruhu (ako radiš noću, upola manje), i čak i ako stavljaš najbolje brašno, i dalje je drastično jeftniji od kupovnog kruha. Isplati se kroz tipa godinu dana za neku prosječnu upotrebu. Koliko ga ja koristim, vjerujem da je već tri puta otplatio sam sebe.
Nemam pojma, ja uvijek dizana tijesta radim "od oka", tako da meni nije bitno kakav je osjećaj pod prstima, nego izgledom.
Vidi se kako se odvaja, da li se radi kugla,... U krajnjem slučaju ga mogu i pipnuti u posudi, ali nije presudno.
Tako i s biskvitima i sličnim stvarima, sve to dodajem odokativnom metodom.
Sve vam je isto tako i u pekaču jer ga možete otvarati (osim dok traje dizanje tijesta) i provjeriti stanje. Nije problem skužiti da li nešto treba dodati!
Ja sam štreber pa kad se radi o slasticama pratim recept u miligram, bez obzira kaj me na tom polju ima već 25 godina. Izuzetak su dizana tijesta, te šećer i ulje u ostalim stvarima, tu redovno smanjujem (bez znanja MM-a :lol: ). No i kod izuzetaka pratim recept, odatle mi sve kreće, nema ničeg "iz glave".