neznam kako je vama u drugim klinikama u pragu,ali odi u pronatala je ZAKON. pre ljubazni,predobri i jednom rjecu super doktori svi.prvi put da se osjecam kao pacijent(prijatelj)a ne euro
Printable View
neznam kako je vama u drugim klinikama u pragu,ali odi u pronatala je ZAKON. pre ljubazni,predobri i jednom rjecu super doktori svi.prvi put da se osjecam kao pacijent(prijatelj)a ne euro
Ja sam prvi (u biti 0 dan) se malo odmarala od anestezije i to, i predveče s mužem lagano prošetala po kvartu oko hotela. Sve ostale dane do transfera smo šetali po gradu, a dan prije transfera bili u ZOO-u, ali sve polagano, ko dva penzića, i sa puno pauza jer sam se brzo uspuhala. U stvari, kad bolje razmislim, ni sada mi nije puno drugačije stanje, osim što me sada umjesto jajnika zatežu prepone kad se preforsam i ne uzrujavam se što mi je trbuh napuhan nego ga ponosno pokazujem:-). Isto iskustvo želim i tebi!
samo da se opet javim s novim vijestima 22 embrija imam,a za 3 jos nisu sigurni. rekao mi je dr.da mogu cilu ulicu po mm imenu dati. ali nisu jos sigurni da ce mi biti transver,najvjerojatnije cu morati ponovo po embrije dolaziti,jer ih je strah moje hiperstimulacuje.
kockica, kakva ti je bila stimulacija? Pronatal je odredio stimulaciju?
kockicebravo za vaše zametke! biti će lijepog izbora. Sad ti ne preostaje drugo nego čekati.... moja preporuka - u ovih 5 dana učini sve što možeš (tekućine čim više, proteina, lagane šetnje) da ti se jajnici smire, pa da ti vrate bar jednu mrvu, ali ako neide... bolje i doći ponovo nego se igrati sa HS.
Kako se osjećaš? Jel imaš simptome HS (teško disanje, naticanje trbuha, bolovi...)?
Mene su ti isprepadali, tako da sam bila jako poslušna i natakala se vodom cijele dane i stalno "slušala" gdje me što boli i ne boli, ali zato, kad mi je doktorica prije transfera napravila još jedan uzv i potvrdila da nema slobodne tekućine u abdomenu i da možemo na transfer... niko sretniji od nas!
patuljček, podsjetila si me kolikog straha smo se onda naužili:-)
kockica, mislimo na tebe!
:kiss:, a vidiš... na kraju sve super završilo :-D - ko bi rekao tada da ću danas biti na "only 79 to go until due date" :heart:
svim dragim djevojkama na ovom forumu, čekalicama, razmišljalicama, planiralicama, putnicama i podupirućim dečkima, od srca želim da što prije stignu do ove naše faze (i naravno, dalje...)
ljubim vas sve!
nedisem tesko skroz normalno,smo me popodne kad se nejedem malo boli,a ja uvjek gladna.ostalo je sve ok.da tvoj savjet bas slusam i bude mi puno bolje. i meni je sutra uzv pa ce viditi sta ce biti. puno ti hvala patuhuljice. nadam se da ce imeni biti kao tebi da ce i meni jednu mrvicu vratiti.
Pozdrav svima,
Cure htjela sam vas pitati bar one koje su isle u Prag avionom koliko ste placale povratnu kartu za dvoje naravno.
Sto dalje razmisljam sve mi je vise privlacna ta ideja pogoto sto kada se sjetim one grozne ceste kroz Brno i 9 sati putovanja koliko nama treba pa nikada doci a trebamo tankati sigurno dva rezervara goriva tamo i nazad sto iznosi oko 2.500 kn +vinjete ajde one nisu velika stavka mislim 5 eur Madarska 15 eur ceska-slovacka bar tako mislim mi idemo preko madarske jer nam je blize.
A ovako sjednes u avion i tamo si iz zg-prag sigurno sat vremena.
I da ako idemo autom pretezno placamo i parking 10 eur dnevno bar za hotele u blizini klinike.
OKNP ako se ne varam je isla avionom pa me podsjeti koliko ste placali zaboravila sam.
Danas 6 dan isla na uzv i imam 2 js oko 10 mm i par manjih,slabo s time da su mi povecali dozu inekcija tako da ne znam jos kada idemo.
Kako rezervirati let kada ne znamo tocno u dan kada idemo i koliko traje povratna karta i jel bitno i za to znati termin
Netka od Vas je pisala koliko kosta taksi od zrakoplovne luke u Pragu do pfc,zapamtila sam samo da je vozac Simo naplacivao 50 eur a da je taksi jeftiniji.
olea, nadam se da će se oknp za avion javit ovdje: http://forum.roda.hr/threads/67953-S...%A1taj-u-Pragu
kako sam slučajno posjetila link koji je mare stavila i tamo zatekla friški post naše forumašice simicv nisam mogla da ne napišem osvrt na hotel u divadla i kliniku pronatal.
i dok naša kockica1 upravo hvali pronatal citiram post ''neznam kako je vama u drugim klinikama u pragu,ali odi u pronatala je ZAKON. pre ljubazni,predobri i jednom rjecu super doktori svi.prvi put da se osjecam kao pacijent(prijatelj)a ne euro'' naša simicv izgleda svemu nađe primjedbu pa ona za pronatal kaže sljedeće: '' Ova klinika daje jako šture podatke o tijeku postupka, tako da je nemoguće planirati točan broj dana boravka u Pragu. Stroga je hijerarhija liječnika i
ostaloga osoblja i izgleda je dr-M jedini ovlašten pacijentima davati bilo kakve obavijesti o tijeku postupka i trajanju. Znači, o svemu što vas čeka podatke dobivate tek kada ste već u Pragu na konzultacijama.''
ono što ja odgovaram ( već pomalo ljuta na objede pro po klinike )
ja sam imala apsolutno drukčije iskustvo s klinikom i osobljem. išla sam na donaciju j.s. i za ET je bilo bitno uskladiti se s donorkom. radili su meni uzv i njoj. sve smo se dogovarali preko e mail-a o terapiji, vremenu polaska. donorka je imala 13-ti dan stimulacije uzv i padao je na nedjelju, dr je došao napraviti uzv i odmah su mi javili da je procjena dr da treba još koji dan prije štoperice i da će novi uzv biti u utorak, u ut su mi javili da će punkcija biti u četvrtak, tako da smo mi odmah u srijedu krenili na put. s danicom smo stalno bili u kontaktu i ona nam je prenosila što je dr rekao, dakle dr odlučuje a ona je zadužena za suradnju. dakle, simicv sve je išlo preko danice i dr me nije zvao i slao poruke. sve je uredno išlo. danica nam je točno rekla u četvrtak da budemo na recepciji u 8h, muž je dao spermu, i rekli su da smo free i da će nam javiti porukom kakvo je stanje u lab-u. i da će ET biti u ponedjeljak kad opet budemo na recepciji u 12h. i sve je upravo tako bilo. danica je poslala sms koliko se oplodilo stanica. u pon kad smo došli nismo čekali, odmah u salu, nakon samog postupka dr dao odmah otpusna i bio s nama da odgovori sve što imamo pitati. ja ne znam što više tražiti od tih ljudi??
ovo sam napisala isključivo zbog ljudi koji su novi i odlaze u dotičnu kliniku da ukoliko ne prate od početka forum da znaju da je puno više nas koji smo hvalili pronatal već ga kudili. osim friške kockice1, tu su blizanac, opa, mia, medeni..
Mare čitala sam ali večinom piše za smještaj u hotelima,mene zanima cijena avionske karte?
prag ja sam ode vec 7 dana.nisam trebala doc tako rano,ali ja sam tila na prvu folikulometriju doc ovamo gore doc. samo da ukratko opisem moj tok ode. s danicom sam se sve dogovorila kad cu doci. Dr.M sam pitala o svemu sta me zanimalo priko maila i uvik mi je odg. kad sam dosla gore on je bio na putu pa mi je bila jedna druga dr,koja me preljubazno primila.imala sam ima 2 dana punkciju,koja je uredu prosla,bili uz mene dok se nisam skroz dosla sebi(jer sam imala puno folikula).poslije su me u sobu zvali da vide kako sam treba li mi sta.i sve su se sami brigali za mene da mi jave o oplodnji ja o tome nisam vodila racuna,
pa vas molim koji imate sta protiv ovoga,jer ovako me ni doma nebi gledali.ode je usluga.ophodnja na prvome mjestu.i njima su stvarno pacijenti sve.sad i prosli put sam to iskusila. ZATO PRONATAL JE ZAKONNN.
nemam ja nista ni protiv drugih klinika,nisam bila pa neznam,al ja sm ode dosla i nema za mene te klinike koja bi mi bila bolja. Sorry na dugome tekstu al eto da znate.pozzz iz hladnog praga svima
prag ja sam ode vec 7 dana.nisam trebala doc tako rano,ali ja sam tila na prvu folikulometriju doc ovamo gore. samo da ukratko opisem moj put u prrag. s danicom sam se sve dogovorila kad cu doci. Dr.M sam pitala o svemu sta me zanimalo priko maila i uvik mi je odg. kad sam dosla gore on je bio na putu ,pa mi je bila jedna druga dr,koja me preljubazno primila.imala sam ima dva dana punkciju,koja je uredu prosla,bili su uz mene dok skroz dosla sebi(jer sam imala puno folikula).poslije su me u sobu zvali da vide kako sam treba li mi sta.i sve su se sami brigali za mene da mi jave o oplodnji ja o tome nisam vodila racuna,
pa vas molim koji imate sta protiv ovoga,nek kaze.jer ovako me ni doma nebi gledali.ode je usluga.ophodnja na prvome mjestu.i njima su stvarno pacijenti sve.sad i prosli put sam to iskusila. ZATO PRONATAL JE ZAKONN
:klap::lol:
olea,oprosti nisam pratila od kuda si i sada sam na poslu pa cu ti kratko napisat..ja i mm se spramamo u cetvrtak za Prag i nasla sam preko wizzaira povratne karte za 155€ za oboje ali mi smo iz Rijeke pa na Venecija nije daleko
Ima dosta low cost kompanija sigueno ces nesto iskopat...sretno draga
Oleica djelomicno sam ti odgovorila na Marinom pdfu,a detaljnije cu ti u pp.
Hvala Sela,poslala sam ti pp.
Cure imam jedno mozda bezveze pitanje jucer i danas kada se obrisem poslije wc-a primjetim da imam dosta prozirne sluzi i navecer lagane grceve.Ne znam jel bi to bila ovulacija malo prerano danas mi je 7 dc,u prijasnjim stimulacijama nisam imala takvo sto.
Inace sva sam se osula po licu ne ynam jel od hormona...
e da da vas pitam one koje su putovale avionom jel problem ako nosite ljekove npr utrogestan.
Nadam se da cu stopericu primiti ovdje pa necu morati nositi.
Jel tko nosio injekcije i jesu pravili probleme
za lijekove nemaš nikakvih problema ali ih ne smiješ unijeti u ručnoj prtljazi u putnički dio (pogotovo injekcije) nego ih spremi u torbu koja ide u teretni dio. Ja sam imala slučajno u torbi malu fiziološku otopinu pa su mi je bacili.
olea i ja sam tako 7 dc imala sluz,pa sam se prepala sta je a bilo je sve uredu.to je samo reakcija na hormone.
i meni ce biti transver 5 dan,ali samo jedana mrvica. patuljice puno ti hvala na savjetima koji su mi pomogli da dode do transvera.
Ja sam vec nekoliko puta isla avionom i sa sobom imala malu ''apoteku''(heparin u injekcijama,utrogestan,estrofem,folnu).Najvaznije je da svi lijekovi budu u rucnoj prtljagi,koja ide sa tobom u avion.ja sam svaki put trazila od dr. da mi napise da mi je to svakodnevna medikacija i rekla sam svaki put onim cikama na pregledu i niko papir od dr. nije ni pogledao.
Bravo Kockica sto si izbjegla HS i sto ce biti transfera!!Neka bude jedna mrva ali vrijedna!
Alma vjerovatno si nosila manje kolicine-inace;sve vece kolicine lijekova a pogotovo injekcije ide u checkiranu prtljagu,u rucnu samo ono sto eventualno
treba tokom leta-moze koja plocica tableta itd.Injekcije se mogu nositi u rucnoj prtljazi uz medicinsku dokumentaciju i to samo nuzni broj
Kad sam u Pragu kupila Clexane (30 komada),sigurno ih ne bi stavila u rucnu....
kockice super vijesti da će ti ipak raditi transfer! :-D samo ti strpljivo, pa da se mrva lijepo uhvati! I... pretpostavljam da znaš, kažu da kad beta počne rasti HS se isto zna pojačati (kod mene se to na sreću nije dogodilo, pa su dr. i bili sigurni da ništa od toga - a kad ono...). Dakle, i nakon transfera - nema opuštanja! Litre vode, i pripremi se na duugi put doma (mi smo stajali otprilike svakih 1,5 sat da ja idem na wc). I nemoj se bojati onog kvrgavog puta od Praga prema Brnu, mrvi neće ništa biti, ali tebi može biti neugodno. Spusti si malo sjedište da si u poluležećem položaju, ako imaš kakav jastučić stavi pod leđa... pokušaj si olakšati...
Meni je dr.L. rekla neka nakon par dana od povratka odem kod moje doktorice da mi napravi uzv jajnika, da vidi dali se smiruju i da nije došlo do oslobađanja tekućine u trbušnu šupljinu. Pitaj svog dr. što on misli o tome...
Btw. moj pregled je pokazao da se jajnik (meni je jedan bio kritičan) smiruje, pa mi je doktorica rekla da se previše ne nadam pozitivnoj beti, jer bi po pravilu reakcija trebala biti obnuta... No, naše malo čudo ih je sve iznenadila! :-)
I kupi si višak nutridrinka za doma ;-)
poz i želim ti svu sreću!
Obavezno u rucnom prtljagu nositi lijekove(tako pise i u onom dodatku koji stoji uz kupljenu kartu,prtljag koji ide u teretni dio aviona se nekad zna zagubiti,pa valjda iz preventivnih razloga).Ja do sad 6 puta letila avionom sa injekcijama fraxiparina u rucnoj prtljagi(Turska,Belgija,Srbija,Hrvatska,nikad nisam imala problema),uvijek sa papirom od dr. da mi je to potrebna svakodnevna medikacija.
ja doduše nisam imala papire možda je i to razlog, ali na letu iz Londona ništa mi nisu dali unijeti u avion, pogotovo injekcije (utriće sam ionako popila prije leta), očito ovisi o strogoći kontrole jer London je za eventualne teroriste interesantan cilj a ove gore baš nisu.
najbolje onda da si priskrbiš papire od liječnika pa da se ne misliš
Sada mi ništa nije jasno,gdje nositi sa sobom ili u prtljagi.
Jer imam dvije opcije otići ranije i primiti stopericu tamo (znaci moram je nositi) ili primiti tu pa ići ali tebam nositi utriće.
Koga da tražim da mi napiše potvrdu mog soc.gin ili dr L?
Imam još jedno pitanje kada idem avionom koliko love možemo nositi ima neko ograničenje ili ne?
ne znam nikada nisam putovala avionom i jel kozmetika mora biti u plasničnim vrečicama(kupka,šampon....?
olea moje iskustvo inače sa avionima i aerodromima: najbolje ti je pitati direktno kod kompanije s kojom putuješ. Inače, imala sam isto iskustvo kao venddy sa londonom - tamo su fakat najstroži, ali i tamo sam npr. smjela unijeti upaljač u torbici u avion, a ja sam bila sigurna da mi to neće dopustiti, vođena logikom "što bi moglo biti opasno".
Nekako mi se čini manje komplicirano da se lijekovi stave u prtljagu koja ide u teretni prostor... a ako se izgubi - a što ćeš, morat ćeš tako i onako u kupnju po osnovne stvari koje ti trebaju, pa možeš i kupiti kutiju utrogestana i štopericu. Ja sam na kraju u Prag išla nabrzaka (ali autom), pa nisam u zg stigla nabaviti ni ovirelle niti uttriće. Dr. L. mi je ovitrelle dala kod njih u klinici, da se naveče "piknem", a što se tiče utrića, napisala mi je recept (kao i kod nas - crni), pa smo kupili u apoteci. Ako me sjećanje ne vara, kod njih je čak i malo jeftiniji nego kod nas. Mislim da to sve zajedno te može koštati nekih 200-injak kuna, pa sad ti procjeni jel ti se isplati taj rizik... :-)
U svakom slučaju, ne moraš se bojati da ćeš ostati bez lijekova a da ih u Pragu nećeš moći nabaviti!
To je samo moj prijedlog...
Draga olea77, ja sam putovala avionom. Dobro ti savjetuje patuljchica. Sve lijekove sam stavila u onu veću prtljagu koja ne ide sa tobom u kabinu, već u teretni prostor. Tamo sam je dobro osigurala u jednu plastičnu kutiju da mi se ne zgnječi ili prolije. To mi nije nitko gledao, ako ne presjedaš, nema mogućnosti da ti se izgubi prtljaga. Za slučaj da se to i dogodi, u klinici ti mogu prodati šprice za taj dan, pa im vratiš kad stigne prtljaga (pitala sam).
U ručnoj torbici sam imala samo jednu pločicu Utrogestana i nitko me ništa nije pitao. Ja sam za svaki slučaj sobom nosila primjerak protokola i upute sa konzultacija, i nikakvu više potvrdu nisam trazila. Ni to mi nije trebalo, ali eto za svaki slučaj.
Što se novaca tiče, postoji granica, ali mi ne nosimo tolike svote. Nitko ti ne gleda u novčanike. Baš da uzmeš kovčeg pun love, možda bi skužili :lol:
Šamponi, deodoranti, parfemi i slično (sve što je u tekućem stanju) mogu slobodno ići u teretni prostor. Ako nešto od toga nosiš u ručnoj prtljagi mora biti u pakiranju do 1dcl (najbolje je kupiti one male putne) i onda sve zajedno staviš u jednu prozirnu vrećicu koja ima onaj zatvarač sa gornje strane. Prilikom prolaska te torbe kroz onaj detektor tu vrećicu izvadiš da bude vidljiva. I to ti je cijela filozofija.
Pitaj ako te još nešto zanima i sretno draga, neka se ti nama vratiš trudna! :love2:
Hvala Vam svima na savjetima,tako cu i napraviti,a sto se tiće love nikakve velike svote samo za troškove hotela,cugu i klopu i možda koju sitnicu.
Baš sam nestrpljiva i jedva čekam da idemo gore,ali sutra ću više znati.
kockice, ti si iz splita isto i vidim bila si u Cita..sad usporedi dr Poljaka i dr Mardešića...nebo i zemlja jel da? u dr Poljaka Cito sam se osjećala kao redni broj s lovom ( jednom sam bila 3 min u ordinaciji i uredno mi naplatio 300 kn ) a dr Mardešić pored toga što vodi kliniku, direktor, sveučilišni prof. se tako ljubazno ophodi, ima vremena koliko hoćeš da ga pitaš što hoćeš i najbitnije ima odlične rezultate iza sebe a koliko vidim njegova klinika je i rasadnik novih klinika tj dr u njih dobro ispeku zanat pa otvaraju svoje klinike..
sretno u postupku i da nam se vratiš trudna!!!
ako ste s autom ja bih preporučila da izbjegnete lošu cestu preko prag-brno-beč već da idete preko češke budejovice-graz-maribor. vidi na via michelin.com shortest trip
Zašto toliko bure oko kritika upućenih klinikama?
Zašto bih pisala hvalospjeve i reklamirala institucije koje su jako dobro
plaćene da odrade svoj posao?
Meni je drago Prag što si uspjela.
A što nakon negativne bete?
Da li se itko sjetio kako se osjeća žena koja je dobila negativnu betu, a koja je mjesecima
čitala hvalospjeve o doktorima, koordinatorima, gledala vibracije...koja je slušala kako je donatorica
savršena, kako su jajne stanice savršene, kako je spermiogram fenomenalan...
I kako je sve bilo u savršenome redu dok svo to savršenstvo nije završilo u transferu i otišlo?????
Kako zašto, zašto ja?
Pa da podsjetim auditorij. Ta se žena osjeća kao da je samo ona u cijeloj priči podbacila, i kako je
samo ona promašen slučaj.
Ne podnosim hranjenje ionako prenapuhanoga doktorskog egoizma, i dosta mi je ovih zadnjih strana
dance macabre egoizma. Hoću čuti one cure koje su zbog ovakvog slijeda događaja doslovce
pobjegle sa foruma (znam da ste tu), i koje se ugušene kompleksima nemaju snage više ni javiti.
Nismo sve stretno trudne, ima još boraca, tu smo i te silne klinike nisu nebeska vrata, već
medicinske ustanove.
Inače, u mome slučaju stručnjaci u RH nisu preporučali Prag nego Valenciju. Da ne gubim vrijeme.
simicv, ima nas još nažalost koji polako odustajemo od svega
u pravu si.
ja sam sretna zbog svih koji su uspjeli i tužna zbog svih nas koji još nismo
al nemam više volje ni redovito čitati, a kamoli više pisati
sretno svima!
ja i dalje volim naš grad Prag, bilo nam je lijepo oba dva puta.
daPRAG u pravu si sto se tice dr.ne nebo-zemlja nego 2 puta toliko. nemamo mi sta hvaliti,cunjenice i dokazi su tu.njihov uspjeh sve govori.a oni su 4 klinika u svijetu i prva u ceskoj po uspjesnosti. to je njihova hvala,a prema pacijentu se ponasaju kao prema svome najblizemu.
SIMICV niko nemoze garantirati nikakav uspjeh,a niko nikoga ne hvali vec pisemo cinjenice i stvarnu situaciju,jer sam tu i prolazim
simic, radila si betu? negativna? žao mi je,,,
Sela, možda sam krivo shvatila post od simicv, pa čekamo da nam se javi... iako se ja ne osjećam ko promašen slučaj i kao podbačaj,daleko od toga, svejedno hvala na sućuti....
Moj je put bio dug i krvav.
Mnoge cure koje su mi bile frendice na ovom forumu, zauvijek su odustale.
1986-upala mjehura prelazi u upalu jajnika
1992- dijagnoza karcinoma grlića maternice, konizacija
1996- prvi znaci bračne neplodnosti
1998- dijagnoza neprogodnih jajovoda obostrano
1999- prvi IVF na VV-neuspjeh
2000- ponovno VV-neuspjeh
2001- Crkva i mambo jumbo sa njeniom glupostima o kojekakvim čudima i demonizmu IVF-a- neuspjeh
2002- refleksološka terapija u Mađarskoj- trošenje para
2006- Šimunić uklanja oba adneksa, pokušaj IVF klinika- ništa
2007- Maribor- ništa
2008- Bauman i Sveti Duh-prazna obećanja i gubitak vremena
2009- gospodin seljak koji misli da će od Like napraviti medicinski turizam i njegov primitivni zakon
2010- prvi odlazak u Prag-Pronatal, borba sa administracijom pola godine
Danas imam 45 godina. Nakon postupka u Pronatal klinici u Pragu na 19 dnt beta je 5450.
Ovo opet pišem zbog onih koje posustaju. U mojoj priči ostalo je jako malo majčinskih osjećaja.
Postoji samo borba i fanatična želja za uspjehom. Ali ovo nije samo moja borba, ova beta nije uspjeh
samo moj. Nikome ne cvatu ruže nakon teške dijagnoze. U groznoj smo situaciji, i osim nas samih
nitko neće pomoći.
Mardešić Tonko je veliki stručnjak, i to nisam sporila, jer se ne bi godinu dana borila za postupak u
Pronatalu, ali što sam prošla, sa hrvatskom administracijom, česima i njihovom pohlepom da zarade na smještaju, isčekivanjima da me pozovu
skoro tri mjeseca...nisam vjerovala u uspjeh. Mardešić osobno me zaustavio da ne odustanem jer sam od stresa prokrvarila kada sam konačno došla do klinike.
Pronatal je fenomenalan, ali doći do tamo, e to je več druga pjesma.
Ne odustaje se zbog doktora i samog postupka. Odustaje se jer nas ko pseta vozaju uokolo bez zrna
samilosti dok se borimo za pravo na liječenje. Cure odustaju jer im je muka od novih papira, uputnica, kredita, objašnjavanja
sa mužem, slušanja trudnica i njihove euforije, ispitivanja okoline jesi li-nisi li... To pije snagu i iscrpljuje.
Ma da mi je ležati godinama na klinici kao što je Pronatal, pa stimulirati,
usklađivati cikluse,ali biti u bolnici, kao pravi pacijent, a ne hodati uokolo ko ukleti holandez.
Mare popišala sam se na vražji plus!