Stranica 42 od 155 PrviPrvi ... 3240414243445292142 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,051 do 2,100 od 7735

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kako sam slučajno posjetila link koji je mare stavila i tamo zatekla friški post naše forumašice simicv nisam mogla da ne napišem osvrt na hotel u divadla i kliniku pronatal.
    i dok naša kockica1 upravo hvali pronatal citiram post ''neznam kako je vama u drugim klinikama u pragu,ali odi u pronatala je ZAKON. pre ljubazni,predobri i jednom rjecu super doktori svi.prvi put da se osjecam kao pacijent(prijatelj)a ne euro'' naša simicv izgleda svemu nađe primjedbu pa ona za pronatal kaže sljedeće: '' Ova klinika daje jako šture podatke o tijeku postupka, tako da je nemoguće planirati točan broj dana boravka u Pragu. Stroga je hijerarhija liječnika i
    ostaloga osoblja i izgleda je dr-M jedini ovlašten pacijentima davati bilo kakve obavijesti o tijeku postupka i trajanju. Znači, o svemu što vas čeka podatke dobivate tek kada ste već u Pragu na konzultacijama.''
    ono što ja odgovaram ( već pomalo ljuta na objede pro po klinike )
    ja sam imala apsolutno drukčije iskustvo s klinikom i osobljem. išla sam na donaciju j.s. i za ET je bilo bitno uskladiti se s donorkom. radili su meni uzv i njoj. sve smo se dogovarali preko e mail-a o terapiji, vremenu polaska. donorka je imala 13-ti dan stimulacije uzv i padao je na nedjelju, dr je došao napraviti uzv i odmah su mi javili da je procjena dr da treba još koji dan prije štoperice i da će novi uzv biti u utorak, u ut su mi javili da će punkcija biti u četvrtak, tako da smo mi odmah u srijedu krenili na put. s danicom smo stalno bili u kontaktu i ona nam je prenosila što je dr rekao, dakle dr odlučuje a ona je zadužena za suradnju. dakle, simicv sve je išlo preko danice i dr me nije zvao i slao poruke. sve je uredno išlo. danica nam je točno rekla u četvrtak da budemo na recepciji u 8h, muž je dao spermu, i rekli su da smo free i da će nam javiti porukom kakvo je stanje u lab-u. i da će ET biti u ponedjeljak kad opet budemo na recepciji u 12h. i sve je upravo tako bilo. danica je poslala sms koliko se oplodilo stanica. u pon kad smo došli nismo čekali, odmah u salu, nakon samog postupka dr dao odmah otpusna i bio s nama da odgovori sve što imamo pitati. ja ne znam što više tražiti od tih ljudi??

ovo sam napisala isključivo zbog ljudi koji su novi i odlaze u dotičnu kliniku da ukoliko ne prate od početka forum da znaju da je puno više nas koji smo hvalili pronatal već ga kudili. osim friške kockice1, tu su blizanac, opa, mia, medeni..

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mare čitala sam ali večinom piše za smještaj u hotelima,mene zanima cijena avionske karte?

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

prag ja sam ode vec 7 dana.nisam trebala doc tako rano,ali ja sam tila na prvu folikulometriju doc ovamo gore doc. samo da ukratko opisem moj tok ode. s danicom sam se sve dogovorila kad cu doci. Dr.M sam pitala o svemu sta me zanimalo priko maila i uvik mi je odg. kad sam dosla gore on je bio na putu pa mi je bila jedna druga dr,koja me preljubazno primila.imala sam ima 2 dana punkciju,koja je uredu prosla,bili uz mene dok se nisam skroz dosla sebi(jer sam imala puno folikula).poslije su me u sobu zvali da vide kako sam treba li mi sta.i sve su se sami brigali za mene da mi jave o oplodnji ja o tome nisam vodila racuna,
    pa vas molim koji imate sta protiv ovoga,jer ovako me ni doma nebi gledali.ode je usluga.ophodnja na prvome mjestu.i njima su stvarno pacijenti sve.sad i prosli put sam to iskusila. ZATO PRONATAL JE ZAKONNN.

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

nemam ja nista ni protiv drugih klinika,nisam bila pa neznam,al ja sm ode dosla i nema za mene te klinike koja bi mi bila bolja. Sorry na dugome tekstu al eto da znate.pozzz iz hladnog praga svima

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

prag ja sam ode vec 7 dana.nisam trebala doc tako rano,ali ja sam tila na prvu folikulometriju doc ovamo gore. samo da ukratko opisem moj put u prrag. s danicom sam se sve dogovorila kad cu doci. Dr.M sam pitala o svemu sta me zanimalo priko maila i uvik mi je odg. kad sam dosla gore on je bio na putu ,pa mi je bila jedna druga dr,koja me preljubazno primila.imala sam ima dva dana punkciju,koja je uredu prosla,bili su uz mene dok skroz dosla sebi(jer sam imala puno folikula).poslije su me u sobu zvali da vide kako sam treba li mi sta.i sve su se sami brigali za mene da mi jave o oplodnji ja o tome nisam vodila racuna,
    pa vas molim koji imate sta protiv ovoga,nek kaze.jer ovako me ni doma nebi gledali.ode je usluga.ophodnja na prvome mjestu.i njima su stvarno pacijenti sve.sad i prosli put sam to iskusila. ZATO PRONATAL JE ZAKONN

mario avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    Mare čitala sam ali večinom piše za smještaj u hotelima,mene zanima cijena avionske karte?
    olea,oprosti nisam pratila od kuda si i sada sam na poslu pa cu ti kratko napisat..ja i mm se spramamo u cetvrtak za Prag i nasla sam preko wizzaira povratne karte za 155€ za oboje ali mi smo iz Rijeke pa na Venecija nije daleko
    Ima dosta low cost kompanija sigueno ces nesto iskopat...sretno draga

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Oleica djelomicno sam ti odgovorila na Marinom pdfu,a detaljnije cu ti u pp.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Sela,poslala sam ti pp.
    Cure imam jedno mozda bezveze pitanje jucer i danas kada se obrisem poslije wc-a primjetim da imam dosta prozirne sluzi i navecer lagane grceve.Ne znam jel bi to bila ovulacija malo prerano danas mi je 7 dc,u prijasnjim stimulacijama nisam imala takvo sto.
    Inace sva sam se osula po licu ne ynam jel od hormona...

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e da da vas pitam one koje su putovale avionom jel problem ako nosite ljekove npr utrogestan.
    Nadam se da cu stopericu primiti ovdje pa necu morati nositi.
    Jel tko nosio injekcije i jesu pravili probleme

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

za lijekove nemaš nikakvih problema ali ih ne smiješ unijeti u ručnoj prtljazi u putnički dio (pogotovo injekcije) nego ih spremi u torbu koja ide u teretni dio. Ja sam imala slučajno u torbi malu fiziološku otopinu pa su mi je bacili.

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

olea i ja sam tako 7 dc imala sluz,pa sam se prepala sta je a bilo je sve uredu.to je samo reakcija na hormone.

i meni ce biti transver 5 dan,ali samo jedana mrvica. patuljice puno ti hvala na savjetima koji su mi pomogli da dode do transvera.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj olea77 prvotno napisa Vidi poruku
    e da da vas pitam one koje su putovale avionom jel problem ako nosite ljekove npr utrogestan.
    Nadam se da cu stopericu primiti ovdje pa necu morati nositi.
    Jel tko nosio injekcije i jesu pravili probleme
    Ja sam vec nekoliko puta isla avionom i sa sobom imala malu ''apoteku''(heparin u injekcijama,utrogestan,estrofem,folnu).Najvaznije je da svi lijekovi budu u rucnoj prtljagi,koja ide sa tobom u avion.ja sam svaki put trazila od dr. da mi napise da mi je to svakodnevna medikacija i rekla sam svaki put onim cikama na pregledu i niko papir od dr. nije ni pogledao.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bravo Kockica sto si izbjegla HS i sto ce biti transfera!!Neka bude jedna mrva ali vrijedna!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Alma vjerovatno si nosila manje kolicine-inace;sve vece kolicine lijekova a pogotovo injekcije ide u checkiranu prtljagu,u rucnu samo ono sto eventualno
    treba tokom leta-moze koja plocica tableta itd.Injekcije se mogu nositi u rucnoj prtljazi uz medicinsku dokumentaciju i to samo nuzni broj

Kad sam u Pragu kupila Clexane (30 komada),sigurno ih ne bi stavila u rucnu....

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kockice super vijesti da će ti ipak raditi transfer! samo ti strpljivo, pa da se mrva lijepo uhvati! I... pretpostavljam da znaš, kažu da kad beta počne rasti HS se isto zna pojačati (kod mene se to na sreću nije dogodilo, pa su dr. i bili sigurni da ništa od toga - a kad ono...). Dakle, i nakon transfera - nema opuštanja! Litre vode, i pripremi se na duugi put doma (mi smo stajali otprilike svakih 1,5 sat da ja idem na wc). I nemoj se bojati onog kvrgavog puta od Praga prema Brnu, mrvi neće ništa biti, ali tebi može biti neugodno. Spusti si malo sjedište da si u poluležećem položaju, ako imaš kakav jastučić stavi pod leđa... pokušaj si olakšati...
    Meni je dr.L. rekla neka nakon par dana od povratka odem kod moje doktorice da mi napravi uzv jajnika, da vidi dali se smiruju i da nije došlo do oslobađanja tekućine u trbušnu šupljinu. Pitaj svog dr. što on misli o tome...
    Btw. moj pregled je pokazao da se jajnik (meni je jedan bio kritičan) smiruje, pa mi je doktorica rekla da se previše ne nadam pozitivnoj beti, jer bi po pravilu reakcija trebala biti obnuta... No, naše malo čudo ih je sve iznenadila!
    I kupi si višak nutridrinka za doma
    poz i želim ti svu sreću!

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    za lijekove nemaš nikakvih problema ali ih ne smiješ unijeti u ručnoj prtljazi u putnički dio (pogotovo injekcije) nego ih spremi u torbu koja ide u teretni dio. Ja sam imala slučajno u torbi malu fiziološku otopinu pa su mi je bacili.
    Obavezno u rucnom prtljagu nositi lijekove(tako pise i u onom dodatku koji stoji uz kupljenu kartu,prtljag koji ide u teretni dio aviona se nekad zna zagubiti,pa valjda iz preventivnih razloga).Ja do sad 6 puta letila avionom sa injekcijama fraxiparina u rucnoj prtljagi(Turska,Belgija,Srbija,Hrvatska,nikad nisam imala problema),uvijek sa papirom od dr. da mi je to potrebna svakodnevna medikacija.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja doduše nisam imala papire možda je i to razlog, ali na letu iz Londona ništa mi nisu dali unijeti u avion, pogotovo injekcije (utriće sam ionako popila prije leta), očito ovisi o strogoći kontrole jer London je za eventualne teroriste interesantan cilj a ove gore baš nisu.
    najbolje onda da si priskrbiš papire od liječnika pa da se ne misliš
    Posljednje uređivanje od venddy : 18.10.2011. at 12:32

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sada mi ništa nije jasno,gdje nositi sa sobom ili u prtljagi.
    Jer imam dvije opcije otići ranije i primiti stopericu tamo (znaci moram je nositi) ili primiti tu pa ići ali tebam nositi utriće.
    Koga da tražim da mi napiše potvrdu mog soc.gin ili dr L?
    Imam još jedno pitanje kada idem avionom koliko love možemo nositi ima neko ograničenje ili ne?
    ne znam nikada nisam putovala avionom i jel kozmetika mora biti u plasničnim vrečicama(kupka,šampon....?

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

olea moje iskustvo inače sa avionima i aerodromima: najbolje ti je pitati direktno kod kompanije s kojom putuješ. Inače, imala sam isto iskustvo kao venddy sa londonom - tamo su fakat najstroži, ali i tamo sam npr. smjela unijeti upaljač u torbici u avion, a ja sam bila sigurna da mi to neće dopustiti, vođena logikom "što bi moglo biti opasno".
    Nekako mi se čini manje komplicirano da se lijekovi stave u prtljagu koja ide u teretni prostor... a ako se izgubi - a što ćeš, morat ćeš tako i onako u kupnju po osnovne stvari koje ti trebaju, pa možeš i kupiti kutiju utrogestana i štopericu. Ja sam na kraju u Prag išla nabrzaka (ali autom), pa nisam u zg stigla nabaviti ni ovirelle niti uttriće. Dr. L. mi je ovitrelle dala kod njih u klinici, da se naveče "piknem", a što se tiče utrića, napisala mi je recept (kao i kod nas - crni), pa smo kupili u apoteci. Ako me sjećanje ne vara, kod njih je čak i malo jeftiniji nego kod nas. Mislim da to sve zajedno te može koštati nekih 200-injak kuna, pa sad ti procjeni jel ti se isplati taj rizik...
    U svakom slučaju, ne moraš se bojati da ćeš ostati bez lijekova a da ih u Pragu nećeš moći nabaviti!
    To je samo moj prijedlog...

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga olea77, ja sam putovala avionom. Dobro ti savjetuje patuljchica. Sve lijekove sam stavila u onu veću prtljagu koja ne ide sa tobom u kabinu, već u teretni prostor. Tamo sam je dobro osigurala u jednu plastičnu kutiju da mi se ne zgnječi ili prolije. To mi nije nitko gledao, ako ne presjedaš, nema mogućnosti da ti se izgubi prtljaga. Za slučaj da se to i dogodi, u klinici ti mogu prodati šprice za taj dan, pa im vratiš kad stigne prtljaga (pitala sam).
    U ručnoj torbici sam imala samo jednu pločicu Utrogestana i nitko me ništa nije pitao. Ja sam za svaki slučaj sobom nosila primjerak protokola i upute sa konzultacija, i nikakvu više potvrdu nisam trazila. Ni to mi nije trebalo, ali eto za svaki slučaj.
    Što se novaca tiče, postoji granica, ali mi ne nosimo tolike svote. Nitko ti ne gleda u novčanike. Baš da uzmeš kovčeg pun love, možda bi skužili

Šamponi, deodoranti, parfemi i slično (sve što je u tekućem stanju) mogu slobodno ići u teretni prostor. Ako nešto od toga nosiš u ručnoj prtljagi mora biti u pakiranju do 1dcl (najbolje je kupiti one male putne) i onda sve zajedno staviš u jednu prozirnu vrećicu koja ima onaj zatvarač sa gornje strane. Prilikom prolaska te torbe kroz onaj detektor tu vrećicu izvadiš da bude vidljiva. I to ti je cijela filozofija.
    Pitaj ako te još nešto zanima i sretno draga, neka se ti nama vratiš trudna!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Vam svima na savjetima,tako cu i napraviti,a sto se tiće love nikakve velike svote samo za troškove hotela,cugu i klopu i možda koju sitnicu.
    Baš sam nestrpljiva i jedva čekam da idemo gore,ali sutra ću više znati.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kockica1 prvotno napisa Vidi poruku
    prag ja sam ode vec 7 dana.nisam trebala doc tako rano,ali ja sam tila na prvu folikulometriju doc ovamo gore doc. samo da ukratko opisem moj tok ode. s danicom sam se sve dogovorila kad cu doci. Dr.M sam pitala o svemu sta me zanimalo priko maila i uvik mi je odg. kad sam dosla gore on je bio na putu pa mi je bila jedna druga dr,koja me preljubazno primila.imala sam ima 2 dana punkciju,koja je uredu prosla,bili uz mene dok se nisam skroz dosla sebi(jer sam imala puno folikula).poslije su me u sobu zvali da vide kako sam treba li mi sta.i sve su se sami brigali za mene da mi jave o oplodnji ja o tome nisam vodila racuna,
    pa vas molim koji imate sta protiv ovoga,jer ovako me ni doma nebi gledali.ode je usluga.ophodnja na prvome mjestu.i njima su stvarno pacijenti sve.sad i prosli put sam to iskusila. ZATO PRONATAL JE ZAKONNN.
    kockice, ti si iz splita isto i vidim bila si u Cita..sad usporedi dr Poljaka i dr Mardešića...nebo i zemlja jel da? u dr Poljaka Cito sam se osjećala kao redni broj s lovom ( jednom sam bila 3 min u ordinaciji i uredno mi naplatio 300 kn ) a dr Mardešić pored toga što vodi kliniku, direktor, sveučilišni prof. se tako ljubazno ophodi, ima vremena koliko hoćeš da ga pitaš što hoćeš i najbitnije ima odlične rezultate iza sebe a koliko vidim njegova klinika je i rasadnik novih klinika tj dr u njih dobro ispeku zanat pa otvaraju svoje klinike..
    sretno u postupku i da nam se vratiš trudna!!!
    ako ste s autom ja bih preporučila da izbjegnete lošu cestu preko prag-brno-beč već da idete preko češke budejovice-graz-maribor. vidi na via michelin.com shortest trip

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Zašto toliko bure oko kritika upućenih klinikama?
    Zašto bih pisala hvalospjeve i reklamirala institucije koje su jako dobro
    plaćene da odrade svoj posao?

Meni je drago Prag što si uspjela.
    A što nakon negativne bete?
    Da li se itko sjetio kako se osjeća žena koja je dobila negativnu betu, a koja je mjesecima
    čitala hvalospjeve o doktorima, koordinatorima, gledala vibracije...koja je slušala kako je donatorica
    savršena, kako su jajne stanice savršene, kako je spermiogram fenomenalan...

I kako je sve bilo u savršenome redu dok svo to savršenstvo nije završilo u transferu i otišlo?????

Kako zašto, zašto ja?

Pa da podsjetim auditorij. Ta se žena osjeća kao da je samo ona u cijeloj priči podbacila, i kako je
    samo ona promašen slučaj.

Ne podnosim hranjenje ionako prenapuhanoga doktorskog egoizma, i dosta mi je ovih zadnjih strana
    dance macabre egoizma. Hoću čuti one cure koje su zbog ovakvog slijeda događaja doslovce
    pobjegle sa foruma (znam da ste tu), i koje se ugušene kompleksima nemaju snage više ni javiti.
    Nismo sve stretno trudne, ima još boraca, tu smo i te silne klinike nisu nebeska vrata, već
    medicinske ustanove.
    Inače, u mome slučaju stručnjaci u RH nisu preporučali Prag nego Valenciju. Da ne gubim vrijeme.

m arta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

simicv, ima nas još nažalost koji polako odustajemo od svega
    u pravu si.
    ja sam sretna zbog svih koji su uspjeli i tužna zbog svih nas koji još nismo
    al nemam više volje ni redovito čitati, a kamoli više pisati
    sretno svima!
    ja i dalje volim naš grad Prag, bilo nam je lijepo oba dva puta.

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

daPRAG u pravu si sto se tice dr.ne nebo-zemlja nego 2 puta toliko. nemamo mi sta hvaliti,cunjenice i dokazi su tu.njihov uspjeh sve govori.a oni su 4 klinika u svijetu i prva u ceskoj po uspjesnosti. to je njihova hvala,a prema pacijentu se ponasaju kao prema svome najblizemu.
    SIMICV niko nemoze garantirati nikakav uspjeh,a niko nikoga ne hvali vec pisemo cinjenice i stvarnu situaciju,jer sam tu i prolazim

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

simic, radila si betu? negativna? žao mi je,,,

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    simic, radila si betu? negativna? žao mi je,,,
    I meni je zao..

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sela, možda sam krivo shvatila post od simicv, pa čekamo da nam se javi... iako se ja ne osjećam ko promašen slučaj i kao podbačaj,daleko od toga, svejedno hvala na sućuti....

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Moj je put bio dug i krvav.
    Mnoge cure koje su mi bile frendice na ovom forumu, zauvijek su odustale.

1986-upala mjehura prelazi u upalu jajnika
    1992- dijagnoza karcinoma grlića maternice, konizacija
    1996- prvi znaci bračne neplodnosti
    1998- dijagnoza neprogodnih jajovoda obostrano
    1999- prvi IVF na VV-neuspjeh
    2000- ponovno VV-neuspjeh
    2001- Crkva i mambo jumbo sa njeniom glupostima o kojekakvim čudima i demonizmu IVF-a- neuspjeh
    2002- refleksološka terapija u Mađarskoj- trošenje para
    2006- Šimunić uklanja oba adneksa, pokušaj IVF klinika- ništa
    2007- Maribor- ništa
    2008- Bauman i Sveti Duh-prazna obećanja i gubitak vremena
    2009- gospodin seljak koji misli da će od Like napraviti medicinski turizam i njegov primitivni zakon
    2010- prvi odlazak u Prag-Pronatal, borba sa administracijom pola godine

Danas imam 45 godina. Nakon postupka u Pronatal klinici u Pragu na 19 dnt beta je 5450.

Ovo opet pišem zbog onih koje posustaju. U mojoj priči ostalo je jako malo majčinskih osjećaja.
    Postoji samo borba i fanatična želja za uspjehom. Ali ovo nije samo moja borba, ova beta nije uspjeh
    samo moj. Nikome ne cvatu ruže nakon teške dijagnoze. U groznoj smo situaciji, i osim nas samih
    nitko neće pomoći.

Mardešić Tonko je veliki stručnjak, i to nisam sporila, jer se ne bi godinu dana borila za postupak u
    Pronatalu, ali što sam prošla, sa hrvatskom administracijom, česima i njihovom pohlepom da zarade na smještaju, isčekivanjima da me pozovu
    skoro tri mjeseca...nisam vjerovala u uspjeh. Mardešić osobno me zaustavio da ne odustanem jer sam od stresa prokrvarila kada sam konačno došla do klinike.
    Pronatal je fenomenalan, ali doći do tamo, e to je več druga pjesma.
    Ne odustaje se zbog doktora i samog postupka. Odustaje se jer nas ko pseta vozaju uokolo bez zrna
    samilosti dok se borimo za pravo na liječenje. Cure odustaju jer im je muka od novih papira, uputnica, kredita, objašnjavanja
    sa mužem, slušanja trudnica i njihove euforije, ispitivanja okoline jesi li-nisi li... To pije snagu i iscrpljuje.
    Ma da mi je ležati godinama na klinici kao što je Pronatal, pa stimulirati,
    usklađivati cikluse,ali biti u bolnici, kao pravi pacijent, a ne hodati uokolo ko ukleti holandez.

Mare popišala sam se na vražji plus!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj simicv prvotno napisa Vidi poruku
    U mojoj priči ostalo je jako malo majčinskih osjećaja.
    Postoji samo borba i fanatična želja za uspjehom.
    ova krasna beta je najbolji dokaz da si uspjela, a sigurna sam da će i majčinski osjećaji rasti kako buša bude sve veća i veća...čestitam i želim ti sve najbolje, urednu trudnoću i zdravu bebicu!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

simic čestitam ti od srca na beti i neka za 9 mjeseci dočekaš svoju tako dugo i teško čekanu bebu (bebe). Neka ti trudnoća, nakon svih boli, razočaranja, depresija i bitki bude jedno prekrasno, opušteno, sretno iskustvo.
    Razumijem potpuno tvoje stanje psihe, nisam ni pola toga prošla što ti jesi ali u nekim stvarima koje si spomenula pronašla sam i samu sebe. Bez obzira što ti se trenutno čini da su majčinski osjećaji na minimumu, ne bojim se ja za tebe, sve će to doć na svoje mjesto. Radujem se zbog tebe i želim tebi i tm svu sreću koju ste zaslužili.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Simicv dokaz si da ne treba odustajati ni kad zivot pise najgorce price!Cestitam!
    Samo polako i pazi na sebe.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

simic,svatko od nas ovaj težak put doživljava na razne načine,toliko gorčine koju ti nosiš u sebi u ovim trenucima kad bi sve ono što je bilo trebalo pasti u drugi plan,ako ne i zaborav,teško mi je i pojmiti,ali pripisat ćemo to tvojim pravim trudničkim hormonima,i od srca ti želim da narednih 9 mjeseci budu čista suprotnost svemu što si dosada prolazila i da se sada posvetiš samo lijepim mislima i trenucima dok u tebi raste taj novi život toliko dugo isčekivan(a po brojci bete moglo bi tu biti i više od jednoga).U svakom slučaju želim ti puno sreće i da ova teško stečena trudnoća bude pravo školska i uredna,pa makar ti nama bila i cijelu trudnoću ovako nastrojena.sretno i čestitam

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga Simicv predivna beta! Ma koliko god ti je teško bilo u najgorim trenucima tvoje borbe, kad primiš to malo biće u ruke, zaboraviti ćeš sve ono što je bilo. Drži se, čuvaj se i sada uživaj.
    Tvoja beba (ili ) je izabrala svoj trenutak da postane glavna zvijezda u vašim životima.
    Rasplakala si me sa ovom zadnjom rečenicom
    SRETNO!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj simicv prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je put bio dug i krvav.
    Mnoge cure koje su mi bile frendice na ovom forumu, zauvijek su odustale.

1986-upala mjehura prelazi u upalu jajnika
    1992- dijagnoza karcinoma grlića maternice, konizacija
    1996- prvi znaci bračne neplodnosti
    1998- dijagnoza neprogodnih jajovoda obostrano
    1999- prvi IVF na VV-neuspjeh
    2000- ponovno VV-neuspjeh
    2001- Crkva i mambo jumbo sa njeniom glupostima o kojekakvim čudima i demonizmu IVF-a- neuspjeh
    2002- refleksološka terapija u Mađarskoj- trošenje para
    2006- Šimunić uklanja oba adneksa, pokušaj IVF klinika- ništa
    2007- Maribor- ništa
    2008- Bauman i Sveti Duh-prazna obećanja i gubitak vremena
    2009- gospodin seljak koji misli da će od Like napraviti medicinski turizam i njegov primitivni zakon
    2010- prvi odlazak u Prag-Pronatal, borba sa administracijom pola godine

Danas imam 45 godina. Nakon postupka u Pronatal klinici u Pragu na 19 dnt beta je 5450.

Ovo opet pišem zbog onih koje posustaju. U mojoj priči ostalo je jako malo majčinskih osjećaja.
    Postoji samo borba i fanatična želja za uspjehom. Ali ovo nije samo moja borba, ova beta nije uspjeh
    samo moj. Nikome ne cvatu ruže nakon teške dijagnoze. U groznoj smo situaciji, i osim nas samih
    nitko neće pomoći.

Mardešić Tonko je veliki stručnjak, i to nisam sporila, jer se ne bi godinu dana borila za postupak u
    Pronatalu, ali što sam prošla, sa hrvatskom administracijom, česima i njihovom pohlepom da zarade na smještaju, isčekivanjima da me pozovu
    skoro tri mjeseca...nisam vjerovala u uspjeh. Mardešić osobno me zaustavio da ne odustanem jer sam od stresa prokrvarila kada sam konačno došla do klinike.
    Pronatal je fenomenalan, ali doći do tamo, e to je več druga pjesma.
    Ne odustaje se zbog doktora i samog postupka. Odustaje se jer nas ko pseta vozaju uokolo bez zrna
    samilosti dok se borimo za pravo na liječenje. Cure odustaju jer im je muka od novih papira, uputnica, kredita, objašnjavanja
    sa mužem, slušanja trudnica i njihove euforije, ispitivanja okoline jesi li-nisi li... To pije snagu i iscrpljuje.
    Ma da mi je ležati godinama na klinici kao što je Pronatal, pa stimulirati,
    usklađivati cikluse,ali biti u bolnici, kao pravi pacijent, a ne hodati uokolo ko ukleti holandez.

Mare popišala sam se na vražji plus!
    Draga simicv cestitam od

Moj put je jako slican tvom 90 sam pocela obilazit doktore

-1991 totalno neprohodni jajovodi i priraslice

1992
    laparoskopija pa laparotomija (ciscenje jajovoda i priraslica) nakon 6mjeseci tempirani odnosa nista
    ponovo se zatvorili moji joajovodi ili ih nisu ni otvorili
    -1994 stavljena na listu za IVF ali moram sama nabavit sve lijekove to kosta oko 3000 maraka njemackih a mi jedva prezivljavamo od mjeseca do mjeseca muz ostao bez posla
    -1996 odlazimo iz HR u nadi da sta prije zaradimo novce za IVf
    -1997 mi je dijagnosticiran karcinom kosti na ruci sami moramo platit kemo terapije jer osiguranje koje smo tek uzeli ne pokriva pacijente koji nemaju bas neke sanse za prezivit a tek smo bili uzeli osiguranje.
    -ulazimo u velike dugove da bi poplacali privatne doktore silne CT skenove ,treba nam par godina da se oporavimo ali ja sam ziva i to je najvaznije.
    -1998 moj ginekolog veli da su kemo terapije unistile moje jajnike i da sam u menopauzi tako nista od majcinstva budi sretna da si ziva veli mi.
    -i ja mislim pa upravu je on.prolazi par godina i cujem za donirane jajne stanice pa mislim mogla bi to probat
    -ali brzo shvatam da je to jako skupo i da moramo stedit dugo da bi to probali
    -2005 konacno imamo ptrebne novce za pokusaj ali nista
    -ponovo stednja par godina 2009 novi pokusaj opet nista.
    -2010pronalazim ovaj forum i tu dosta toga naucim.
    -dogovorim se sa muzem da probamo jos jednom
    -ali moram nac kliniku koja je najbolja mislila sam ic u Spaniju Grcku njih jako hvale na engleskim forumima i klinika u ST.Petesburgu u Rusiji je jako dobra.
    - moja svekrva se razboljeva u ljeto 2010 i mi neplaniramo idemo za Hr tako se odlucimo poc na konsultacije u PFC muz ostavlja spermu.
    -I bili smo zadovoljni razgovorom i pristupom i cijenom do sad smo placali puno vise.
    -2011 februar ja sama dolazim sa juga Afrike sa +45C na -10C u Prag i mislim sad kad me gripa uhvati nista od transfera
    -ostajem 7 dana vracaju 3 mrvice teglim prtljagu sama po aerodromima.
    -kad sam popisala plus nakon 22god pokusavanja nisam vjerovala da se to more meni dogodit nakon svega sta sam prosla
    -za 3 tjedna idem na carski rez zbog mojih godina 44 su mi i ugledacu moju bebu (sina) nakon toliko godina cekanja,godina stednje i odricanja,potrosenih na 10-tine tisuca eura i vjere da cu i ja jednom biti majka
    -nije mi zao nicega jer sam uspjela na kraju a da nisam vjerovatno bi mi mi bilo jako tesko.
    -drage moje zelim vam da uspijete sve prije ili kasnije

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pretorija
    Posljednje uređivanje od Sela : 19.10.2011. at 18:03

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

simicv, potekle mi suze, čestitam!!!!!!
    potekle i kad je pretorija javila betu, i kad je prekjučer jedna cura javila betu u svom 1. IVF-u (draga ježić),i na još puno njih... ne ulazim čiji je tata jači niti slušam savjete, svako ima svoj put........
    simicv, neka vražjeg napokon testa, napokon, nakon tolikog čekanja.............

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pretorija ~~~~~~~~~~~~~~ za caarski carski

simicv ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nastavak priče

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo da se i ja pridružim čestitkama svim novim trudnicama. Evo mi krečemo isto u naš prvi IVF postupak u 11. mjesecu.

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

simicv,potpuno te razumijem svašta je iza nas ja se borim 9 godina i vjerujem da svaka od nas ima priču.
    Puno je teških trenutaka i isčekivanja,razočaranja.....
    U svakom slučaju drago mi je da ti je uspjelo sada se samo čuvaj i pozitiva molim te.
    Moji folikulići rastu i vjerujem da smo za vikend u pragu.
    Pusa svima.

kockica1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

simicv iskrene cestitke za tvoj uspijeh,puno mi je zao zbog tvoje proslosti,i zelim da ti da sa tvojom mrvicom svu bol zaboravi. sva cast za ovaj tekst i hrabrosti koju si prosla,sto nisi odustala.
    iskrene cestitke ostalim curama,s novim pozitivnim betama

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

simicv, cestitke!!!! i tebi i pretoriji naklon do poda...

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno Prag

Evo i ja dobila odgovor iz Praga i sad imam pitanja!?Predložili su nam ivf+pgd.Na što ja i suprug nebi pristali jer ja želim samo donaciju i ne smeta me što dijete neće biti 100%moje.E sada da li ja smijem odbit njihov prijedlog i ići čemo preko hzzo e kaj sada ak oni i njima predlože ovaj postupak a ne donaciju?Jer ja nemam više snage za isprobavanje i uzaludno iškevanje.Nije donacija isto sigurna ali ak se desi trudnoća onda makar znam da če dijete biti zdravo eto pa vas pitam smije li se ignorirati njihov prijedlog? Jučer smo poslali u hzzo papire i polako se spremamo prema Pragu pa nas je sada ovo zb unilo!hvala

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

naravno da je krajnja odluka vaša...klinika samo sugestira ali vi odlučujete...
    sretno ma kako odlučili...

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj valiana prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i ja dobila odgovor iz Praga i sad imam pitanja!?Predložili su nam ivf+pgd.Na što ja i suprug nebi pristali jer ja želim samo donaciju i ne smeta me što dijete neće biti 100%moje.E sada da li ja smijem odbit njihov prijedlog i ići čemo preko hzzo e kaj sada ak oni i njima predlože ovaj postupak a ne donaciju?Jer ja nemam više snage za isprobavanje i uzaludno iškevanje.Nije donacija isto sigurna ali ak se desi trudnoća onda makar znam da če dijete biti zdravo eto pa vas pitam smije li se ignorirati njihov prijedlog? Jučer smo poslali u hzzo papire i polako se spremamo prema Pragu pa nas je sada ovo zb unilo!hvala
    Valiana što se tiče HZZO-a, nemaš brige - neće ti predložiti PGD. Ja sam išla na PGD i pokušavala dobiti uputnicu HZZO-a za liječenje u inozemstvo, ali mi je rečeno da nema šanse - preskup postupak i prenovi (kod nas ga još smatraju eksperimentalnim). Dakle, što se toga tiče si mirna. MEni su rekli da će me prije poslati na donaciju (kod nas spermatozoida), nego na pgd, makar je genetičar naveo da postoje šanse da zdravo dijete (dakle - nisu svi plivači nositelji translokacije, ali se ne zna koliko ih je niti koji su).
    S druge strane, ne znam zašto rezoniraš da će sa doniranom js znati da će dijete biti zdravo, a a pgd-om ne? Pa upravo pgd radi dijagnostiku kojom se tranferira samo potpunoo zdravi zametak. Evo, ja sam ti hodajuća reklama uspješnog pgd/icsi postupka (naravno, ima na žalost i puno cura koje nisu uspjele - da ne bi ispalo da je ovo čudotvorna metoda...) .
    U svakom slučaju, izbor metode liječenja je na tebi, dakle ako se vi odlučite na donaciju umjesto pgd-a, sigurna sam da dr. s time neće imati problema.
    Sretno što god izabrali!
    Posljednje uređivanje od patuljchica : 20.10.2011. at 14:45

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sretan put Olea i nek ovaj puta bude bingo!!!

olea77 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala Sela nadam se i ja da ce biti.
    Za one koje neznaju sutra letimo u nas najljepsi grad.
    Pozdrav svima,

Bubzi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Simicv isplatilo se i od srca čestitam! Pretorija za skori i dugoželjeni susret s bebicom

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Kao što sam i sama pročitala PGD ne pokriva hzzo no neznam ni koliko dođe a za vas mi je stvarno jako drago da je sve super prošlo.Ja sam problemtična zdravlja jedan bubreg policistični jajnici i ne želim svoje zdravlje uništavat u nešto u što ne vjerujem.Jer ja sam prirodnim putem ostala trudna 4 puta i završilo kiretažom.Tako da jedino vjerujem u donaciju jer to je za sada provjeren postupak a i za mene najpogodniji.Hvala ti na odgovoru jer me zanimalo da li smijem ja ipak odlučit jer i sama znam kad se suprostaviš mišljenju od vrsnog stručnjaka onda si u nemilosti.Sretno i u8živajte

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

draga olea, sretan put i sretno sve ostalo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •