Očito je ovaj pekač u Lidlu novog tipa i sa više mogućnosti, jer naš ne može peći kruh od 1200 gr!
Printable View
Očito je ovaj pekač u Lidlu novog tipa i sa više mogućnosti, jer naš ne može peći kruh od 1200 gr!
Sigurno da je noviji, ali isto tako sigurno ne vrijedi tih 100 kn više. Ali dobro, šta je tu je.
Inače, pogledala sam ga malo detaljnije, peče do 1250g, ima 12 programa (normal, rahlo, puno zrno, ekspres, tijesto, rezanci, pekmez, kolači..., iiiii hm, ne znam, nisam zapamtila. Knjižica je podeblja, moram to sve pročitati. Ali izgleda kao svemirski brod.
Kupljen je u novom Lidlu na Savici.
Kakav ispadne pekmez iz tog pekača? Kako se čisti nakon toga? (Vrlo sam blizu odluke kupiti taj svemirski brod :mrgreen:.
Može li raditi i tijesto za pitu (primjerice za pitu od sira ili jabuka)?
Ja imam taj pekac vec par mjeseci, kupljen na akciji od prosli puta.
Stvarno je savrsen, takodjer i recepti za kruh su fenomenalni, samo obrati paznju da su svi recepti pisani za kruh od 1000gr a ne 1250 pa se mora paziti na postavke kod pokretanja programa.
Od kada ga imam nijedno tijesto nisam mjesila rucno :mrgreen:
Kada radim dizana tijesta onda koristim program 6, tjesto za pizzu iz njegove knjizice je prefenomenalno :yes:
Radila sam i tijesto za tanke kore, a kako se ono ne dize onda njega radim na programu 5 (brzi) jer odmah pocne mjesati i mijesa konstantno 15-ak minuta, tocno koliko mi i treba.
Ako treba jos mjesati upalim opet na jos 15 minuta.
Kada dodje do djela da bi palio grijace samo ga iskljucim, izvadim tijesto, namazem uljem i dalje s njim radim normalno.
Marmeladu nisam jos radila jer mi nije trebala :-P ali sigurna sam da bi to obavio savrseno kao i sve ostalo ;)
Da li netko ima madrac iz Lidla? Ovakav?
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-51BA6291-8C731923/lidl_hr/hs.xsl/index_24105.htm
Ja nemam pojma o madracima, znam samo da kostaju puno novaca (osim izgleda ovog) i da me kicma uzasno boli cim spavam doma u krevetu (a kad spavam na kaucu ne) i pocela sam kriviti 10 godina star madrac pa razmisljam probati kupiti ovaj ali bih prethodno rado cula ako je netko vec kupio i kakav je dojam.
(iako mi je malo blesavo kupovati madrac u Lidlu u biti sam zadovoljna s ostalim kucanskim stvarima koje sam tamo kupila pa sam pocela razmisljati i o ovome...)
Laura, radi tijesto za pitu, odlično ispadne. A što se marmelade tiče, ispadne divna - kad sam radila od jagoda klinci su pojeli teglicu u dva dana. Od marelica se isto rasprodala načisto. Radila sam i od smokava, a i skuhala sam dozu paradajza kad sam imala malo viška. Opere se lako. Ja namočim, pustim sat-dva, lagano spužvicom pređem i gotovo.
Ifigenija, hvala!
Kupila sam jučer pekač (prošla pola grada dak sam našla Lidl u kojem ga još ima - Savica). Već se peče drugi kruh. Prvi ispao mljac!
Uskoro ću probat marmeladu i to prhko tijesto.
Imam na viksi. Prije toga smo imali feder madrac (sa čepićastim oprugama :lol:) i ovaj je difinitivni napredak. Malo je tvrđi nego što se meni sviđa, ali ako ti paše tvrdasti madrac koji se ne ljulja - to je to.
Dobiješ ga zapakiranog u frulicu tako da u transportu u tom jednom smjeru zauzima jako malo mjesta. Nema teorecke šamse vratit ga natrag u taj oblik frulice kad ga jednom pustiš na slobodu.
A i ja sam ga kupila za vikendicu, prije mjesec-dva kad je bila ona velika rasprodaja u Rijeci. OK je ( meni su dobre stvari iz Lidla), ali čini mi se da je ovako po punoj cijeni preskup za ono što jest. Navlaka se lako skida i pere- stane u perilicu jer se odvoje obje strane. Moja je već i osušena.
Možda bude na sniženju koje počinje od 16.1.
Evo, bit će, ali piše 140, a ne 160 cm. I moj je 140 cm.
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-....xsl/24115.htm
Ponukana današnjim hvaljenjem Lidlovog Silvercrest pekača otišla sam ga i ja danas kupiti i bome obišla par dućana dok sam ga uhvatila (u Prečkom ima još jedan)! I onda dođem doma, hoću ga isprobat i vidim :eeekkk: nema metlica unutra. Noćna mora! Ipak, sve se super završilo jer sam zvala onaj njihov besplatni tel., pa su u dućanu u Prečkom našli te metlice i čekale su me na blagajni.
Kruhić je već ispečen i hladi se, 1000 g, prekrasan!!! ;)
Gledala sam jucer ali jos nisam kupila. To sto je tvrdji mi je ok - ja sam se bojala da nije premekan. Ali me muci sljedeci problem - na krevetu nemamo klasicne podnice nego je sperploca, a na uputama za madrac pise da ga treba redovito provjetravati i okretati. E sad - to vjerojatno pise na svim madracima, ovaj nas sadasnji (ukomirani) je s oprugama, nismo to nikada radili i nije bilo problema s vlagom. Ali se bojim da bi sa spuzvom mozda moglo biti vise problema zbog nedovoljnog prozracivanja... S druge strane, ne znam gdje bi navukao vlagu jer je u stanu suho a s gornje strane je ionako ona nepromociva plahta... Sad opet razmisljam da ga odem kupiti danas jer me jutros opet boli kicma...
Kod mene je na šperploči i OK je. Razmišljao sam šperu zamijeniti nekakvim normalnim letvicama jer dvoje spavamo na istom madracu i istoj podnici pa nam nekakve sexy podnice s gibljivim letvicama ne pomažu. To ljuljanje nam je išlo na živce kod feder madraca.
Kada kupuješ madrace, uvijek uz informacije od čega su, koliki su, da ne kažem i koliko su, stoji za koju su podlogu namijenjeni. Moja je majka kupila nove pjenaste madrace identične kao moje jer je bila preoduševljena udobnošću, ali kad ih je postavila shvatila je da to nema veze s onim što je očekivala, jer je ona imala ploču ispod njih i bilo je kao da spavaš na kamenu. Onda sam je nagovorila da kupi podnice (ništa sexy, čisti prosjek, a možda i ispod) i stvar se drastično promijenila. Ne bi vjerovala da nisam probala 8-)
Ma super, ali samo ako jedna osoba spava na jednoj podnici. Za mene bi rješenje bilo na takav madrac zveknut prostirku od memorijske pjene za udobnost. Vjerojatno i budem.
Skrećem s teme ali zakačila sam se na ovo.
Prostirka od memorijske pjene - da li je to isto što i nadmadrac? Na netu nadmadrace od memorijske pjene nisam našla ispod 700 kuna. Treba mi za more za kauče na razvlačenje dimenzija 180x160. Ako znaš link ili info za nešto što nije tako skupo, lijepo bih molila.
Hvala, morat ću to odraditi do ljeta.
U Jysku su bili dosta skupi kad sam zadnji puta gledala. Jedino ako se pojavi kakva akcija.
OT, moj svemirski brod iz Lidla jučer ispekao marmeladu od naranača, danas umijesio tijesto za quiche :-D.
Ja sam na kraju odustala... uplasilo me to sto nemam podnice, a ne baca mi se 750kn na neuspio projekt. Izgleda da cu ipak morati iskesirati 2kkn a neki zicani madrac...
Čekaj, a što ti je problem otići u bilo koji dućan s prodajom letvica i piljenjem po mjeri i zamijeniti šperu s najobičnijim letvicama?
Pa evo imam emmezetin katalog, i tamo je podnica najjeftinija 160*200 ca. 560kn. To je vec 1.300 kn za madrac (koji nisam ni isprobala) i letvice koje mozda nece pasati jer krevet nije standardni (kupovni) vec ga je radio neki majstor. Pa mozda zahtijeva letvice po mjeri a te su vjerojatno jos skuplje - i onda dolazim blizu cijene nekog novog zicanog madraca koji makar mogu isprobati u ducanu kakav je i znam da ce pasati na krevet...
Eh da, a ona bas za madrace od PU pjene je 900 kn
Ma obične letvice, ne od 900 kn.
Ima netko možda novi katalog?
Treba mi info od kad budu u ponudi zakrpe za odjeću...
Cars, winni pooh i sl....
Vidjela sam neki dan u letku da bude, al smo ga bacili.....
Skokni na njihovu stranicu! Nije baš potpuno pregledna kad prvi put pogledaš, ima makarsvakakve sličice i čudnu terminologiju ... akcija ... ponuda ... od sada ... od onda ... ali za par minuta će ti sve biti jasno.
od idućeg ponedjeljka (23.) http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=24209
znam da ima u mulleru, al tamo je jedna od 15-20kn nadalje...
A tu je set 16,99kn...
to su one za peglu? meni su se sve nakon par pranja odlijepile. nisu bile iz lidla, odustala sam od tog, a rupa na svakim drugim hlačama :-x
da, na peglu....
Ja sam prvo peglom zaljepila, a zatim je mama još mašinom prešila preko rubova.....
Zna li netko kakve su im lignje?