hitno mi treba informacija da si neke poslovne stvari mogu uskladiti pa plz pomagaj.. sinoć sam posala al nitko ne reagira:-)
koji dan ciklusa bude aspiracija? tnxxx ko kućaaaa
Printable View
hitno mi treba informacija da si neke poslovne stvari mogu uskladiti pa plz pomagaj.. sinoć sam posala al nitko ne reagira:-)
koji dan ciklusa bude aspiracija? tnxxx ko kućaaaa
Vuki, ja nisam stručnjak za IVF, ali pogledaj link, možda pomogne
http://forum.roda.hr/threads/31890-E...embriotransfer
Vuki, na to pitanje je nemoguce precizno odgovoriti, sve ovisi kako reagiras na stimulaciju.
hvalaaaaaaa! ja sam zabrijala da je folikulometrija 9dc tek prva od njih xy i da je aspiracija tek nakon 14dc NIKAKO ne prije.. onda sam negdje pročitala da je moguće da je i 11dc pa me zanimalo da li je istina ili... Za vikend sam trebala na poslovni put ali sam upravo sve odgodilila je je očito moguće da mi aspiracija bude u sub ili ned..
Ujutro ću biti pametnija nakon folikulometrije. Važno da sam odkazala put! a opet mi bilo bed da otkažrm ako nema šanse da asp bude u sub ili ned----zato tolika žurba oko odgovora!
još jednom tnx ko kuća!
ne znam kako vi ali ja sam toliko umorna i ošamućena od te terapije da se trenutno ne mogu sa kreveta pomaknuti. nadam se da je to normalno i da to spada pod čari IVFa:-)
ma nitko ne zna kako rade te statistika, odoka najvjerojatnije
evo bas sinoc na dnevniku kazu - prosle godine je ostvareno 30 trudnoca iz zamrznutih js, a trudnocu racunaju kad je beta 100 pa nadalje, sto znaci da i moja trudnoca usla u tu brojku 30, a trajala je samo 7 dana
koja glupost - prava statistika bi trebala biti po meni da je od x postupaka rodjeno y žive i zdrave djece
Poštovana,
u skladu s propisima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (nastavno: HZZO), ne postoji nikakvo ograničenje što se tiče samog IVF postupka i isti tereti sredstva HZZO-a ako se koristi na uputnicu HZZO-a u ugovornim zdravstvenim ustanovama.
Ograničenje postoji jedino kada se radi o pojedinim lijekovima (menopur i gonal).
Isti lijekove se odobravaju do šest pokušaja, a nakon svakog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih šest pokušaja, na teret HZZO-a.
S poštovanjem,
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje
moje pitannje se odnosilo na štopericu u prirodnom, eto, crno na bijelo
Je, ali gle, opet se nije izjasnila konkretno za štopericu već za sam postupak IVF. Kao da izbjegava konkretan odgovor!
U svakom slučaju, Pirica,:naklon:!
vuki, ja ti imam punkciju 11, ev 12 dc, tako da ti je sve to individualno.
Vuki meni je punkcija oba 2 puta bila 13-ti dan,a prošli put su mi i 12-ti dan,tj dan prije aspiracije punktirali jedan jajnik jer sam dobila hiperstimulaciju tako da radije ne idi nigdje,a ako te uhvati vikend kao mene radit če ti dežurni doktor,meni je barem tako bolje ispalo jer je on vidio kakva je situacija i predložio drugu metodu iako je moja doktrice htjela prekinut i napravit pauzu u postupku.
izjasnila se napisala je da se ograničenje odnosi na gonal i menopur
dalje sam joj napisala da pojedine klinike u prirodnjaku naplačuju štopericu pod izgovorom da ako je ne naplate taj postupak ulazi u onih 6 i da ne znam čija je nadležnost da isto istraži.
odgovorila je da će isto istražit i javiti mi se.
e sad meni se to nije dogodilo i svojim imenom i prezimenom (koje sam btw u mailu napisala) ne mogu to tvrdit, e sad je na vama cure da im pišete i tražite razlog ujedno se nadam da ste u momentu kad ste plačale štopericu tražile račun za istu
Ja negdje procitala da nakon svake trudnoce se ima pravo na jos 6 postupaka( ma kako trudnoca zavrsila)...
znaci imala sam krivo.:-x
pirica, svaka ti čast, doista! Ako ove cure i nemaju račune, može se vidjeti da su potpisale da su primile taj Ovitrelle i da im je to uračunato u postupak. Apsolutno ima da im se taj postupak briše, sramota!
Ja sam uvijek kupovala u ljekarni, pa niš od toga. Nisu ga računale u onih 6, a bogami ni naplatile u klinici. Sad znam, pa ću izviditi situaciju kad budem na folikulometriji.
pirica hvala ... Ma ja zovem i samo jedan prebacuje na drugoga i nitko ništa ne zna... Dali mi neki broj na koji se nitko ne javlja.. Ali sada znamo :) :)
Snekice kad ti krećeš???
trebala bi za vikend, ako me nešto ne iznenadi (što se volim nadati nemogućem...)
Koliko sam ja shvatila, one čak i ne naplaćuju štopericu nego je daju besplatno pacijenticama uz istovremeno upisivanje u tekicu da se to broji kao jedan od šest pokušaja na teret HZZO-a??
Nek me isprave cure ako sam u krivu...
evo kopipejstam još jednom post od Ježića:
Cure, ja vam mogu reći za svoje iskustvo. Kad sam dogovarala termin za AIH, sestra mi je iz ladice izvadila Ovitrelle i rekla da ga mogu kupiti iči uzeti kod njih. Rekla mi je da ako ga uzmem kod njih to se onda računa kao jedan od onih 6 postupaka. Zbunjena i zatečena ja sam uzela kutiju, još sam se tamo morala potpisati u neku bilježnicu i sestra mi je rekla "Znači, imate pravo na još 5." Naravno, tek sam kasnije saznala koja je razlika u cijeni lijekova za AIH i IVF npr. Sad mi je žao, jer još čekam betu i ne znam jel moj AIH upalio ili ne. Eto, tek toliko.
Točno tako, upisala sam se u običnu malu A5 tekicu. Čak nema ni nikakvog službenog dokumenta za to, ni kompjutora. Zanima me, kako oni zapravo prate tu statistiku; tko je ispucao koliko postupaka? Što ako se ja npr. premjestim u neku drugu bolnicu? Hoće li ih sestra možda zvrcnut telefonom da im izdiktira moje potrošene šanse?:lol:
Zapravo je to sve presmješno!
andream, točno isto i kod mene se dogodilo. Dakle, na pregledu kod doktorice nam je predloženo da prvo probamo s AIH. Ja pitam, jel to ulazi onda u onih 6 postupaka... doc. odgovara: Ne. Javim se sestrama na šalteru da me zapišu za AIH, one mi objasne da klomifene moram sama kupiti, uz napomenu da su u bosni jeftiniji i da si ih nabavim tamo, jer eto, takva je situacija i cure se snalaze kako znaju. Nakon 2. folikulometrije, doc. kaže za dva dana je štoperica. Javiti se sestri da vam otvori košuljicu. Javljam se sestri, pita me je li mi ovo prvi postupak. Kažem da je. Ona mi govori kako nije to ništa strašno, kako ću lijepo dobiti štopericu, da samo dođem u 10h kod njih, da sam dan iza slobodna i da onda dođem sa suprugom u 7 ujutro. Za to vrijeme iz ladice vadi ovitrelle, piše one sve podatke u košuljicu i zamoli me da se potpišem u tekicu da sam preuzela štopericu (ni riječi o tome da mi to ide u 1/6 postupaka). Dolazim ja sa MM nakon dva dana, javljam se sestri (nekoj drugoj) i ona gleda moje papire i kaže: a, vi ste uzali naše lijekove, dakle imate još 5 postupaka. Ja kažem: nisam ja nikakve lijekove uzela, ja sam u AIH i dobila sam samo štopericu. Ona: pa to vam se jednako računa, to smo vam rekli. Ja tražim sestru od dan prije i kažem joj kako mi je ova sad rekla da sam iskoristila jedan postupak, i da me na to nitko NIJE upozorio. Sestra: ma ja to svima objasnim, ne znam kako vama nisam. Ali imate još 5 pokušaja, a možda uspije sad od prve... Ja: A, ne, ja hoću kupiti tu štopericu ili vama platiti. Ona: provjerit ćemo kod administratora je li već sproveo vaš postupak. Zove administratora i kaže: ok, idite kupiti štopericu pa ju nama vratite. MM trči u apoteku i vraća se sa ovitrellom. Ovu sestru ne možemo nigdje nači (zapravo nikoga na odjelu) i onda nailazi neka druga sestra i pita što čekamo. Nakon objašnjenja uzima od mene ovitrell i na njega piše naše prezime.
I to je to, nitko nam kasnije nije ništa rekao za postupke. Idući ovitrelle smo odmah rekli da sami kupujemo. I ja sam biser bacila račune...
Sorry na dužem postu, ali samo sam htjela pojasniti što i kako se nama dogodilo.
cure, čitam i ne mogu vjerovati. svakako pišite odmah na mail ministarstva, Pirica je stavila tekst a tamo imate i mail, pod Naša prava od HZZO-a.
krivo sam napisala, pišite na mail HZZO-a, ali stavite na znanje i Ministarstvu, ovo treba prijaviti! Da se ne događa da cure koje nisu na forumu i ne znaju ništa o lijekovima i postupcima zbog toga plate na kraju uistinu skupu cijenu ovakvog "liječenja".
Eh, sad mene zapravo zanima još i nešto drugo. Može li onda npr. soc. ginić napisati recept za štopericu (Ovitrelle konkretno) u stimuliranom postupku, i ako može, dal i to onda ide u onih 6? Tko vodi onda tu statistiku?
andream, ovakva je stvar. Po svemu sudeći u Petrovoj bi morali kao što rade na nekim drugim klinikama, štopericu normalno davati kod aih-a i prirodnih ivf-ova i ne računati je u postupak.
Oni ti međutim daju jednu od dvije opcije:
1. da si sama kupiš u ljekarni ovitrelle i tada se to ne računa kao 1 od 6 postupaka
2. da ti oni daju štopericu, potpišeš da si primila od njih i tada ti odlazi 1 od 6
Po svemu onome što je pirica istražila i njihovim odgovorima ispada da bilo koje hcg injekcije ne bi trebale spadati u ove postupke. Ne znam ima li veze što oni daju taj ovitrelle, a mi na VV npr. dobivamo brevactid i ne računaju ga nikada u postupak, nego nam ga normalno daju. Zapravo me sve ovo iznimno zbunjuje i ljuti, ako već imamo taj usrani zakon, bar da su dosljedni posvuda, a ne da ispada da ga svatko šarlatanski primijenjuje kako mu dođe... :-(
Evo više ne znam stvarno što da kažem. Čitam postove, googlam, gledam HZZO listu lijekova i pitam se tko je tu lud? Ukucala sam Gonal i Menopur na listu i tamo za njih piše, citiram "Do šest pokušaja stimulacije, a nakon svakog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih 6 pokušaja". A na listi za Ovitrelle piše "Po preporuci specijalista ginekologa ili endokrinologa".
Dalje citiram iz piricinog odgovora koji je dobila iz HZZO: u skladu s propisima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (nastavno: HZZO), ne postoji nikakvo ograničenje što se tiče samog IVF postupka i isti tereti sredstva HZZO-a ako se koristi na uputnicu HZZO-a u ugovornim zdravstvenim ustanovama.
Ograničenje postoji jedino kada se radi o pojedinim lijekovima (menopur i gonal).
Na koje postupke se to odnosi? Samo IVF, ili i AIH? Sutra stvarno zovem HZZO?
Možda se nismo razumijele. Za klomifen mi je napisala recept, jest da ga nisam mogla dobiti nego sam kupila uvozni. A Ovitrelle su mi "dali" u bolnici i fino ga uračunali u postupak.
I hoću! daj me pliz podsjeti, na koji točno mail?
pa dobro je li ja pišem ruski pa me ne razumiješ
za Ovitrell se žali HZZO-u, dolje na temi naša prava od HZZO-a nađi moj post imaš mail od žene na HZZO-u i mail od Zore Lažete iz ministarstva, žali se jer ti si oštećena, Ovitrell se ne smije računat, ako se nitko neće žalit onda oni neće reagirat