ma ti samo inzistiraj da budu oba jer su blizanci. i nedaj se otkantat i vjerujem da ces uspjet.
Printable View
ma ti samo inzistiraj da budu oba jer su blizanci. i nedaj se otkantat i vjerujem da ces uspjet.
sorry, ali moram staviti :lol:.................pa njih nije diralo kaj je moje 4,5 mj. dijete bilo samo na cici, mogla sam je dojiti u vremenu posjeta i točka. Da ne kažem da je od njihovog mlijeka ( ili rižine sluzi u mlijeku ) dobila urtike. A da ne kažem da smo prilikom kompliciranijeg pikanja letili van brzinom munje................isto tako dvoje djece nije moglo biti u istoj prostoriji :roll: itd.itd.
ana- ja idem uskoro opet gore pa ću ti reći kako je prošlo. Iskreno se nadam da je nova šefica pedijatrije koja se zalaže da su pacijenti na prvom mjestu uspjela nešto promijeniti u njihovom stavu, ponašanju itd.itd.
moji se nakon dugo vremena raskašljali al baš ružno :-(. Imam osjećaj da nam niti inhalacije ne pomažu za ovakav kašalj, a možda bi bilo i gore da ih ne inhaliram. Danas uvodim ventolin................do sada sam bila uvjerena da idemo samo na bolje, s ventolinom mi se ruši ta slika.
ana- od kad su dečki na flixotidu, pitam radoznalosti radi
od 9 mjeseca života???
od 9,5mj na flixotidu,a od 7mj na Ventolinu,a na Singulair-u od 10mj
obadva istovremeno?
Ja danas zvala na Srebrnjak jer još nisam dobila odgovor o terminu ( a tražila ga prije mjesec i pol ), a gđa mi kaže da je to sasvim normalno i da zovem opet za mjesec ,dva ako ne dobijem odgovor:-o .Još ne mogu vjerovati u to, pa što se to događa s njima.Možda bi najbolje bilo tražiti drugog doktora u drugoj bolnici ...
da uzas :( ja se spremam nazvati iduci tjedan za klaicevu. uzasno me nervira sto smo tako dugo bez ikakve kontrole.
ja danas uspjela napokon dobit Klaićevu i dobila termin kad sam htjela
[QUOTE=ana-;1786732]draga kad vi idete gore /QUOTE]
s obzirom da imam paranoju kak i oni čitaju :lol: šaljem ti na pp, mada mislim da već jako dobro znaju koja sam 8-).
jeleNA koliko se ceka ?
Ja sam jučer dobila odgovor sa Srebrnjaka na email poslan 03.12. za naručivanje, da još uvijek nema termina za ljeto i jesen??!! Užas! To nikad nije bilo tako. Ja ne znam kaj se njima dešava. Jel ima neko iskustva sa Rebrom? Kak je tamo? Ljubaznost, čekaona, gužva...
Jel netko koristi ulje crnog kima? Ja sam naručila internetom crni kim Oshadhi, pa me zanima jel to ok i kak djec to uzimaju?
Ja doživjela još jedan šok danas, u ljekarnama nema singulair granula.Proizvođač ih povukao , bit će ga opet za nekih dva mjeseca navodno...
Ja sam ga isto prekjučer tražila i uspjela naći u nekoj privatnoj ljekarni zadnju kutijicu. Nitko mi nigdje nije znao reći kada će ga biti. Prestrašno! Sad bi trebalo pitati Milinovića neka ovo sve prokomentira!
[QUOTE=Nitica;1788070]Ja sam jučer dobila odgovor sa Srebrnjaka na email poslan 03.12. za naručivanje, da još uvijek nema termina za ljeto i jesen??!!
Pa jeste dobili termin ili i dalje trebate čekati ?
joj da se moze , to bi meni bilo savrseno , taman za moje blizance ;) ja ih zvAla i molila termin ranije zbog pogorsanja bolesti ali su me otkantali. budem zvala sutra da pitam. jel kod dr f. ?
jel kome poznato da se za laringitis dobija terapija singularom?
mi kada smo bili stalno s 3-4 godine u laringitisima, pa bronhitisima pa nosocurenjima, imali smo od r. terapiju singularom. singulair koliko sam skuzila rihtera se daje kod blazih oblika, kod virusno induciranih problema , bronhitisa a ide i kod alergija..tada je r. napisao da nema alergije i astme na nalaz.
ne znam za kaj je dao, ali napisao je na nalaz da nemaju ni astmu ni alergiju i dao singulair a prije toga mi je rekao da ne priznaje ni bronhoopstrukcije jer ih on osobno nije cuo.
novi smo na ovoj temi koja je preopširna da bi je pročitala cijelu, pa postavljam pitanje o kojem je možda već bilo riječi...
je li netko probao haloterapiju (slana soba) i koja su vaša iskustva?
Evo, i nama je planinski zrak godio. čak joj je i koža bila bolja, ali s povratkom doma, mislim da problemi polako počinu: Ne znam, cvate li već lijeska, ali je noćas dosta kašljala, čak mi je prvi put dala da joj nosim torbu u školu (po stepenicama). Nismo još počeli s flixotideom, ali očekujem to svaki čas.
Mi uzimamo ulje crnog kima (netko je pitao)- jednu kapsulu dnevno. I već sam pisala, da ne znam jel joj pomaže
cathy, na koliko tretmana ste bili? mi smo bili tek tri puta i ne vidim neko poboljšanje, pa se sve nadam da će nakon 8-10 puta biti bolje...
mi danas bili na testiranju za inhalacijske alergene. Sve negativno kod oba. Sutra smo na nutritivnim pa ćemo vidjeti i to.
Ono što ne mogu nikako shvatiti je slijedeće:
- svi smo naručeni u 11 sati :-o, nemam pojma po kojem se redosljedu djeca prozivaju jer iako smo mi došli drugi ušli smo zadnji.
- djeca za testiranje ( koja moraju biti zdrava ) sjede u čekaonici sa djecom koja su došla na hitnu zbog bolesti :-o. Za one koji ne znaju koliko je ona velika napisat ću da ima ukupno 9 stolica koje tvore slovo U. Ne postoji šansa da roditelji s djecom čekaju na hodniku bolnice jer se papiri ( uputnice ) ne mogu predati nikom drugom nego sestri koja zajedno s doktoricom dolazi u 11. Nakon testiranja djeca MORAJU 20 minuta SJEDITI ( čak je sestra digla roditelje da bi djeca s testiranja mogla sjediti ) u toj istoj čekaonici. Mi smo imali peh da smo sjedili između klinaca s temperaturom u baš lošem stanju :-x. Stvarno ne kužim da se to ne može drugačije organizirati.
Inače, moram napisati da osoblje već dugo ( zapravo nikad ) nije bilo ovako ljubazno, klincima su sve objasnili i još ih i pohvalili. Sad stvarno vjerujem da čitaju forum :mrgreen:. Nadam se da će pročitati i ove moje dvije primjedbe + da sutra neću opet ući zadnja jer mislim da mi je to kazna za jedan moj prigovor 8-).
e samo radi tog razloga ja preferiram klaićevu, tam su ipak ordinacije malo razvodnjene
mi ju nismo probali, ali znam ljude koji jesu. Svi se slažu da im je za vrijeme terapije bilo barem malo bolje, no problemi se vraćaju čim se s terapijom prekine. Mislim da je slana soba dobra, ali za onog tko ima mogučnosti ići kontinuirano, ili za one koji probleme imaju u određeno vrijeme godine pa idu samo taj period.
isuse tajchi pa koja je to bolnica u pitanju ??????? ovo je prestrasno :( srebrnjak nije, nije ni klaiceva, dakle vjerojatno vinogradska ili rebro , gukni da ih izbjegne tko moze.Citiraj:
s tim se slažem, no tam pak zdrava i bolesna djeca zajedno sjede prilikom vađenja krvi.....čak i djeca s onkološkog odjela . Eto, u svakoj bolnici je nekaj drugo naopako.
pretpostavljam da je rijec o rebru
mi smo nedavno tamo bili na pregledu (endokr., znaci skroz zdravi)
cekali smo pola sata samo za upis, ali ajde to nego kad je dosla u red do jedna baba u gripi, jedva hoda od bolesti, kaslje i kise na sve strane, pa kad sam skuzila da taj hodnik nije samo za djecu nego je spojena hitna za odrasle.... nisam mogla vjerovati
ne radi se o zgradi iz pretproslog stoljeca nego tek sredjenom krilu i da na takve stvari ne paze, da odvoje djecu od odraslih, pa ako nista bar da djeca ne gledaju bolesne koje prevoze po hodnicima, ne razumijem
nažalost riječ je baš o Klaićevoj. Na prvom katu gdje je laboratorij za vađenje krvi ( kraj ortopedije ) krv se vadi svima, uključujući i teško bolesnoj djeci. Jedina dobra stvar je što ta djeca imaju prednost, ali bogme se i oni znaju načekati.........a koliko njima treba da se zaraze?
Vjerojatno im nije ni ugodno slušati pitanja druge djece zašto imaju masku, nemaju kose itd.itd.
Možda su u zadnjih par mjeseci to promjenili, no čisto sumnjam. Pa bilo je i po novinama. U Vinogradskoj se bolesnoj djeci krv vadi na hitnoj, zdravoj u ambulanti na 5. katu, a onkološki odjel pošto je totalno izdvojen pretpostavit ću da ima svoju ambulantu. Zato Vinogradska spaja zdravu djecu ( koja to moraju biti prilikom testiranja ) i bolesnu djecu koja su došla na hitnu.
:-oajmeee , nemogu vjerovat da to nemogu rijesiti drugacije. srebrnjak koji je mala bolnica ima laboratorije po vise soba , tj sestra dodje i vadi krv . to su mogli i u klaicevoj napraviti. jednu sobicu u koju bi dosla sestra k djetetu i izvadila krv a ne dijete u laboratorij, tu cak ne mislim na zdravu i bolesnu djecu da razdvaju ako bas nemogu. ali djeca s onkologije:evil::cry::evil:
Ivarica, mi smo testiranje radili i na Srebrnjaku i na Rebru. Na Rebru je dijete nakon pricka ostalo sjediti u sobi u kojoj je test rađen i bila je potpuno sama. Odnosno ja sam bila s njom. Uopće nije bilo kontakata s drugom djecom. Tamo nije dobro raditi test samo iz razloga što nemaju puno onih bočica s alergenima (ne znam kako se to zove),
I ovo za klaićevu ne kužim, mi smo na Srebrnjaku odmah napravili i inhalatorne i nutritivne alrgene. Jedne na jednu, a druge na drugu ruku.
Mi idemo u slanu sobu. Ali sada dosta neredovito jer nemamo vremena. No, ja sam svakako mislila priogustiti odlaske, kako smetnje budu veće. Odnosno čim skužim da je lijeska počela cvasti.
Nama je i odlazak u planine bio pun pogodak. Em nije niti kašljucnula, em joj je koža bila OK, iako se već dugo u zagrebu svrbila (kod nas se problem s kožom javlja u istom periodu s astma napadima, odnosno nešto prije, kao najava).