Stranica 43 od 92 PrviPrvi ... 33414243444553 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    obadva istovremeno?
    da obadva istovremeno.
    Daj mi recite jel se može kome ustupiti termin ili to oni odlučuju na srebrnjaku mi imamo 31.3. ali nejdemo jer smo dobili termin u vinogradskoj 1.2. ako može ustupamo ga

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj da se moze , to bi meni bilo savrseno , taman za moje blizance ja ih zvAla i molila termin ranije zbog pogorsanja bolesti ali su me otkantali. budem zvala sutra da pitam. jel kod dr f. ?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jel kome poznato da se za laringitis dobija terapija singularom?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi kada smo bili stalno s 3-4 godine u laringitisima, pa bronhitisima pa nosocurenjima, imali smo od r. terapiju singularom. singulair koliko sam skuzila rihtera se daje kod blazih oblika, kod virusno induciranih problema , bronhitisa a ide i kod alergija..tada je r. napisao da nema alergije i astme na nalaz.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 14.01.2011. at 08:30

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    mi kada smo bili stalno s 3-4 godine u laringitisima, pa bronhitisima pa nosocurenjima, imali smo od r. terapiju singularom. singulair koliko sam skuzila rihtera se daje kod blazih oblika, kod virusno induciranih problema , bronhitisa a ide i kod alergija..tada je r. napisao da nema alergije i astme na nalaz.

nisam baš shvatila..On je dao singular zbog bronhitisa?

Pitam jer je moj dobio singular za akutni laringitis..
    Nikako se mi dočepati pravih lijekova.
    Richter mi je rekao da singular nema veze s laringitisom

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam za kaj je dao, ali napisao je na nalaz da nemaju ni astmu ni alergiju i dao singulair a prije toga mi je rekao da ne priznaje ni bronhoopstrukcije jer ih on osobno nije cuo.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne znam za kaj je dao, ali napisao je na nalaz da nemaju ni astmu ni alergiju i dao singulair a prije toga mi je rekao da ne priznaje ni bronhoopstrukcije jer ih on osobno nije cuo.
    tak smo i mi dobili singular isti slučaj

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

novi smo na ovoj temi koja je preopširna da bi je pročitala cijelu, pa postavljam pitanje o kojem je možda već bilo riječi...

je li netko probao haloterapiju (slana soba) i koja su vaša iskustva?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, i nama je planinski zrak godio. čak joj je i koža bila bolja, ali s povratkom doma, mislim da problemi polako počinu: Ne znam, cvate li već lijeska, ali je noćas dosta kašljala, čak mi je prvi put dala da joj nosim torbu u školu (po stepenicama). Nismo još počeli s flixotideom, ali očekujem to svaki čas.

Mi uzimamo ulje crnog kima (netko je pitao)- jednu kapsulu dnevno. I već sam pisala, da ne znam jel joj pomaže

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj anilokin prvotno napisa Vidi poruku
    novi smo na ovoj temi koja je preopširna da bi je pročitala cijelu, pa postavljam pitanje o kojem je možda već bilo riječi...

Mi smo probali (alergija na pelud i stalno prisutan šlajm) ali nisam vidjela neku korist.

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

cathy, na koliko tretmana ste bili? mi smo bili tek tri puta i ne vidim neko poboljšanje, pa se sve nadam da će nakon 8-10 puta biti bolje...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi danas bili na testiranju za inhalacijske alergene. Sve negativno kod oba. Sutra smo na nutritivnim pa ćemo vidjeti i to.

Ono što ne mogu nikako shvatiti je slijedeće:

- svi smo naručeni u 11 sati , nemam pojma po kojem se redosljedu djeca prozivaju jer iako smo mi došli drugi ušli smo zadnji.

- djeca za testiranje ( koja moraju biti zdrava ) sjede u čekaonici sa djecom koja su došla na hitnu zbog bolesti . Za one koji ne znaju koliko je ona velika napisat ću da ima ukupno 9 stolica koje tvore slovo U. Ne postoji šansa da roditelji s djecom čekaju na hodniku bolnice jer se papiri ( uputnice ) ne mogu predati nikom drugom nego sestri koja zajedno s doktoricom dolazi u 11. Nakon testiranja djeca MORAJU 20 minuta SJEDITI ( čak je sestra digla roditelje da bi djeca s testiranja mogla sjediti ) u toj istoj čekaonici. Mi smo imali peh da smo sjedili između klinaca s temperaturom u baš lošem stanju . Stvarno ne kužim da se to ne može drugačije organizirati.

Inače, moram napisati da osoblje već dugo ( zapravo nikad ) nije bilo ovako ljubazno, klincima su sve objasnili i još ih i pohvalili. Sad stvarno vjerujem da čitaju forum . Nadam se da će pročitati i ove moje dvije primjedbe + da sutra neću opet ući zadnja jer mislim da mi je to kazna za jedan moj prigovor .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e samo radi tog razloga ja preferiram klaićevu, tam su ipak ordinacije malo razvodnjene

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj anilokin prvotno napisa Vidi poruku

mi ju nismo probali, ali znam ljude koji jesu. Svi se slažu da im je za vrijeme terapije bilo barem malo bolje, no problemi se vraćaju čim se s terapijom prekine. Mislim da je slana soba dobra, ali za onog tko ima mogučnosti ići kontinuirano, ili za one koji probleme imaju u određeno vrijeme godine pa idu samo taj period.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e samo radi tog razloga ja preferiram klaićevu, tam su ipak ordinacije malo razvodnjene

s tim se slažem, no tam pak zdrava i bolesna djeca zajedno sjede prilikom vađenja krvi.....čak i djeca s onkološkog odjela . Eto, u svakoj bolnici je nekaj drugo naopako.
    Sad će ispasti da vidim samo negativne stvari

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s tim se slažem, no tam pak zdrava i bolesna djeca zajedno sjede prilikom vađenja krvi.....čak i djeca s onkološkog odjela . Eto, u svakoj bolnici je nekaj drugo naopako.
    isuse tajchi pa koja je to bolnica u pitanju ??????? ovo je prestrasno srebrnjak nije, nije ni klaiceva, dakle vjerojatno vinogradska ili rebro , gukni da ih izbjegne tko moze.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pretpostavljam da je rijec o rebru
    mi smo nedavno tamo bili na pregledu (endokr., znaci skroz zdravi)
    cekali smo pola sata samo za upis, ali ajde to nego kad je dosla u red do jedna baba u gripi, jedva hoda od bolesti, kaslje i kise na sve strane, pa kad sam skuzila da taj hodnik nije samo za djecu nego je spojena hitna za odrasle.... nisam mogla vjerovati
    ne radi se o zgradi iz pretproslog stoljeca nego tek sredjenom krilu i da na takve stvari ne paze, da odvoje djecu od odraslih, pa ako nista bar da djeca ne gledaju bolesne koje prevoze po hodnicima, ne razumijem

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

isuse tajchi pa koja je to bolnica u pitanju ??????? ovo je prestrasno srebrnjak nije, nije ni klaiceva, dakle vjerojatno vinogradska ili rebro , gukni da ih izbjegne tko moze.

nažalost riječ je baš o Klaićevoj. Na prvom katu gdje je laboratorij za vađenje krvi ( kraj ortopedije ) krv se vadi svima, uključujući i teško bolesnoj djeci. Jedina dobra stvar je što ta djeca imaju prednost, ali bogme se i oni znaju načekati.........a koliko njima treba da se zaraze?
    Vjerojatno im nije ni ugodno slušati pitanja druge djece zašto imaju masku, nemaju kose itd.itd.
    Možda su u zadnjih par mjeseci to promjenili, no čisto sumnjam. Pa bilo je i po novinama. U Vinogradskoj se bolesnoj djeci krv vadi na hitnoj, zdravoj u ambulanti na 5. katu, a onkološki odjel pošto je totalno izdvojen pretpostavit ću da ima svoju ambulantu. Zato Vinogradska spaja zdravu djecu ( koja to moraju biti prilikom testiranja ) i bolesnu djecu koja su došla na hitnu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajmeee , nemogu vjerovat da to nemogu rijesiti drugacije. srebrnjak koji je mala bolnica ima laboratorije po vise soba , tj sestra dodje i vadi krv . to su mogli i u klaicevoj napraviti. jednu sobicu u koju bi dosla sestra k djetetu i izvadila krv a ne dijete u laboratorij, tu cak ne mislim na zdravu i bolesnu djecu da razdvaju ako bas nemogu. ali djeca s onkologije
    Posljednje uređivanje od lunahor : 18.01.2011. at 08:36

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarica, mi smo testiranje radili i na Srebrnjaku i na Rebru. Na Rebru je dijete nakon pricka ostalo sjediti u sobi u kojoj je test rađen i bila je potpuno sama. Odnosno ja sam bila s njom. Uopće nije bilo kontakata s drugom djecom. Tamo nije dobro raditi test samo iz razloga što nemaju puno onih bočica s alergenima (ne znam kako se to zove),

I ovo za klaićevu ne kužim, mi smo na Srebrnjaku odmah napravili i inhalatorne i nutritivne alrgene. Jedne na jednu, a druge na drugu ruku.

Mi idemo u slanu sobu. Ali sada dosta neredovito jer nemamo vremena. No, ja sam svakako mislila priogustiti odlaske, kako smetnje budu veće. Odnosno čim skužim da je lijeska počela cvasti.

Nama je i odlazak u planine bio pun pogodak. Em nije niti kašljucnula, em joj je koža bila OK, iako se već dugo u zagrebu svrbila (kod nas se problem s kožom javlja u istom periodu s astma napadima, odnosno nešto prije, kao najava).

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    I ovo za klaićevu ne kužim, mi smo na Srebrnjaku odmah napravili i inhalatorne i nutritivne alrgene. Jedne na jednu, a druge na drugu ruku.

mi testove radimo u Vinogradskoj. Ne znam zašto ne može sve u jednom danu, možda su premali, nemam pojma. Uglavnom, jučer je svaki dobio po 10 uboda na svaku ruku. Ubodi su išli do pregiba ( lakta ). Sjećam se da su prvi put ubodi išli skoro do pazuha i da je dr. rekla da na tom mjestu boli, ali se ne sjećam kakvi su tad bili alergeni.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam baš zato tražila da odmah naprave oboje. kad ju već gnjave, da ju izgnjave do kraja. Tada je, mislim, imala 4 godine. Pvri put nam se nije pokazala alergija na kikirika, drugi put je.

Sada je veća i sama zna reći što joj od hrane zasmeta (jabuka, smokva) - jedino joj slatko ne smeta. Ja si nekako mislim da bi se i prehranom mogli ublažiti simptomi, samo za to nemam snage. ova moja baš jako voli slatko, i kada bi se toga riješili, nekako si mislim da bi joj bilo bolje.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da sam prije znala i ja bih tražila sve u jednom danu, ne samo zbog njih već i zbog nas i našeg izostajanja s posla.
    Sad mi je sinulo da imam još jedan prigovor na organizaciju u bolnici . Kod nas su testiranja u 11 h što znači da roditelj ne može izostati samo ujutro ili popodne već praktički cijeli dan. Ako odem u 8 na posao, a u 11 moram biti u bolnici to znači da već u 9 krećem s posla da bih stigla njih pobrati i dovesti na vrijeme. Isto tako dok to završi i vratim ih doma na poslu ne mogu biti prije 3. Koma . i da je to samo slučaj kod testiranja i da je jednom godišnje ajde, no večina kontrola i pregleda je u neko takvo nemoguće vrijeme.
    I ne kužim zašto svi specijalisti rade od 9 ( nema šanse da su u 9 u ordinaciji ) pa do 13, eventualno 15 h . U popodnevnim satima rade gastroenterolog, dermatolog i oftamolog i to u Klaićevoj. Vjerojatno radi još netko, ali to su stvarno iznimke barem za ono što mi hodoćastimo.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Istina. Ja sam se posvađala sa školskom doktoricom- taj pregled je obavezan, znači nisam bila tamo zbog bolesti, nisu me htjeli naručiti popodne i onda kada sam ujutro izostala s posla, za rutinski pregled/pitanja sam čekala dok je ona pričala na telefon.

Mi smo prvo testiranje obavili u sklopu dnevne bolnice, a drugo na Rebru, nam je stvarno išlo brzo. Tada tamo nije bila navala, ili smo baš tako uletili

Specifični IgE uvijek radimo u Klaićevoj, i stvarno imam pohvale za njih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i na srebrnjaku stoje zdravi pored bolesnih

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    I ne kužim zašto svi specijalisti rade od 9 ( nema šanse da su u 9 u ordinaciji ) pa do 13, eventualno 15 h . U popodnevnim satima rade gastroenterolog, dermatolog i oftamolog i to u Klaićevoj. Vjerojatno radi još netko, ali to su stvarno iznimke barem za ono što mi hodoćastimo.
    ortoped, po novom i kardiolog sve u klaićevoj

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ortoped, po novom i kardiolog sve u klaićevoj

ovo su dobre informacije. Trebalo bi ispisati koji sve specijalisti rade popodne i to priljepiti na vrh same teme o zdravlju .-)

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas se problem s kožom javlja u istom periodu s astma napadima, odnosno nešto prije, kao najava).
    bome je tako do sada bilo i kod nas. l. se osula oko usta sitnim crvenim svrbljivim pristicima, koje s nicim nemogu povezat. nis novo niti drugacije.
    danas se uzasno osula oko usta, bas jako, sva je crvena, no kaslja za sada nema. nadam se da ipak niti nece. citala sam da bi koza trebala biti osuta kad je napad astme daleko, da neide skupa, al nama je bas islo par puta skupa. no to nije neurodermitis vec nitko ne zna sto. neki nepoznati osip, koji svrbi pa pocne i peci na kraju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne moja ne dobije osip. Njoj koža postane dermatitična i svrbi i to obično na pregibima ruku i nogu. Inače, kao beba nikada nije imala problema sa kožom, za razliku od brata joj

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

e sad kad smo kod osipa moja svako malo dobi par točkica po butu, zadnji put pred dva mjeseca i opet sad, dermička nam kaže da je to pod normalno kod atopičara. nešto naizgled ko vodene koze ili prištići (kod onih malo pubertetlija). jel i vaši klinci tak nekaj dobijaju?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da i moja zna dobiti prištiće po nogama, sada više nisam sigurna. Ali uglavnom , šta god bude, svrbi ju

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi oko usta bas jako., crveni pristici, prolaze za sada od acidosalus kreme od marinalaba, ima bijele tvrde pristice po nadlakticama, na laktovima, koljenima, a ispod koljena zna dobiti narocito ljeti crveni osip , svrbljiv toliko da se rane naprave. isto i na pregibima kukova i pregibu lakta s unutarnje str. to izgrebe do krvi..

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kad sam bila mala, kažu da sam stalno bila u osipu kao od kozica.
    Dlaka životinja mi je pravila taj osip.
    Moj miš nikada nije imao takvih problema.
    No dobio je sitan osip na breskve i GI sok od jabuke, senf.
    Zbog breskve i soka od jabuke je završio na Solu medrolu.
    Dajem mu samo Bio bio, alnatura i slične proizvode.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da javim da je testiranje prošlo super i da na ništa nisu reagirali ( tj. mali ima neku sitnu reakciju na orah, ali s obzirom da je ispod 3 mm to se niti ne bilježi ) . Ono na što nisu testirani, a bila sam uvjerena do budu je plijesan, ne znam kad se to testira i da li se testira kod klinaca.
    Jedino me brine što je Ige i dalje u nebesima, a kod malog je i neki pokazatelj astme nekoliko puta iznad dopuštenog pa je očito da na nešto jesu alergični. Već vidim da će zaključak opet biti da su nespecifične alergije. Pretpostavit ću da je utopija očekivati testiranje na aditive.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa koliko su alergena ispitali? Ja sam negdje imala popis sa Srebrnjaka na šta su nju testirali. Mogu pogledati imam li to još doma

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    pa koliko su alergena ispitali? Ja sam negdje imala popis sa Srebrnjaka na šta su nju testirali. Mogu pogledati imam li to još doma

inhalacijskih uboda je bilo ako se ne varam 20 od čega 2 optadaju na provjeru da li je test uspio. U ovim preostalim je bilo klasično: mačja dlaka, pseća, perje, trave, neko drveće, ali ni traga plijesi. Ajde ak ti se da pogledaj da li su njoj napravili taj test. Postoji mogućnost da se radi u kasnijoj dobi ili da ne spada pod ovakvo testiranje. Ja ću to moć saznati tek krajem 3 mj. ili da napišem već u 3 mj. s obzirom koliko se sada čeka na termin.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad mi je sinulo da mi je jedna stavka bila nepoznata ( još uvijek sam uvjerena da je to neko drvo ), možda je to neki naziv za plijesan ? Sutra ću je uguglat pa ću vidjeti.

No ti mi ipak možeš pogledati da li su je testirali na plijesan

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoću, hoću. Baš sam zato i uzela taj papir. Samo moram provjeriti imam li ga još.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi oko usta bas jako., crveni pristici, prolaze za sada od acidosalus kreme od marinalaba, ima bijele tvrde pristice po nadlakticama, na laktovima, koljenima, a ispod koljena zna dobiti narocito ljeti crveni osip , svrbljiv toliko da se rane naprave. isto i na pregibima kukova i pregibu lakta s unutarnje str. to izgrebe do krvi..

da nije oko usta od babyhalera? ovaj ljetni crveni osip ja još i danas znam dobiti kao rezultat alergije na vlastiti znoj, možeš si misliti kak izgledam ak kojim slučajem legnem na nešto gdje se prije toga netko preznojio.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije, uzimaju na "trubicu" aerochamber koji ide u usta a ne masku.
    tajchi nas na srebrnjaku testiraju na aditive svaki put, kao i plijesan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino me brine što je Ige i dalje u nebesima, a kod malog je i neki pokazatelj astme nekoliko puta iznad dopuštenog .
    kolki je ige?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo se testirali na Srebrnjaku i navodi se Cladosporium- plijesan?
    Ima 13 inhalacionih na spisku i 10 nutritivnih.
    Inhalacioni- histamin, pufer otopina, derm.pter., derm. farinae, dslake psa, mačke, pelud trava,
    artemisa vulgaris, ambrosia, breza, lijeska, alternaria i cladosporium.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Sad prebirem papire i vidim IgE-204, IgG-13,2,IgA- 0.88, IGm- 1,6.
    Jel to jako visoko s obzirom na dob?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam jel ste skužili ali singulara više nema za kupiti do proljeća, singular mini 4 g...idem sada zvati po ljekarnama možda netko ima stariju zalihu, nama treba još 1-2 paketa do kontrole u 3 mj..
    Posljednje uređivanje od ribice : 21.01.2011. at 08:59

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imam ja jednu kutiju mi ukunuli th!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolki je ige?
    muž je bio zadnji s njima, mislim da nalaz nismo dobili na ruke ( samo mu valjda rekli da je i dalje visok), moram pogledati doma. Inače, nalaz dobijem tek na prvom slijedećem pregledu, npr. u 5 mj. su im radili neke provjere iz krvi ( za ribu ), a nalaz sam dobila negdje u 10,11 mj. ( do tad sam preko tel. uspjela samo saznati da nisu na ništa reagirali ).
    Sad sam malo provrtila svoje stare poruke i vidim da je mala s 2,5 god. imala Ige 497, a stariji 461. Od tada su mjerili još 2 puta, ovo je ako se ne varam treći put, ali nemam pojma kolika su mjerenja onda bila ( čim nisam upamtila pretpostavit ću da nije bilo velikog skoka ).
    Posljednje uređivanje od tajchi73 : 21.01.2011. at 09:56

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tajči73, jktanov ti je već napisala inhalacione alergene

ovo su nutritivni: jaje, mlijeko, pšenično brašno, cerealije, kikiriki, piletina, tuna, oslić, riječna riba, limun i kivi

Na Srebrnjaku rade i testiranje na konzervanse, ali ga mi nismo radili. Po popisu koji imam, to su: acetil-salicilna kiselin, na-benzonat, glutaraldehid, limunska kiselina, na-glutamat i tartazin

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
    Sad prebirem papire i vidim IgE-204, IgG-13,2,IgA- 0.88, IGm- 1,6.
    Jel to jako visoko s obzirom na dob?

kolko vidim mali će uskoro 2 god. U gornjem postu sam napisala koliko je mala imala Ige s 2,5 god. Sad se ne mogu točno sjetiti zašto sam se tad preplašila, ali pretpostavit ću da je ona prije toga imala Ige u normali za svoju dob i onda samo odjednom veći nego sin koji ima dijagnozu astme i kojem je svaki put Ige rastao, ali nikad tak rapidno. Tad su mi pojasnili čemu služi taj Ige, ali ja to više nisam u mogućnosti sročiti, a da ima ikakve veze s tim. Navodno se oko Ige-a mi roditelji ne bi trebali zamarati ( a daj se probaj ne zamarat ), doktorima je veći pokazatelj nešto drugo što valjda upućuje na astmu.
    I da, moji se već duže vode da imaju nespecifične alergije.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

od inhalacijskih smo radili sve što je napisala jkitanov ( kak si samo došla na ideju za ovaj nick - neću napisati kak sam ga uspjela upamtiti ) osim Cladosporium, a to su gljivice. Stvarno mi nije jasno zašto se djecu uporno testira na stvari na koje nikad ili duže vrijeme nisu pokazali alergiju, a ne testira se na ono na što roditelji imaju dokazanu alergiju. Ja npr. imam najaču alergiju na gljivice, a svekrva na aditive, a pošto se tak sve pripisuje nasljeđu ( tak je bar kod nas ) ne kužim zašto ih se ne testira ciljano. Možda naša bolnica nema te alergene

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ige upucuje na alergije a ne na astmu, no alergija + disni problemi tj bronhitisi jesu astma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •