Draga mislim da neće biti druge nego pokupiti svoje krpice i u drugu kliniku.
Printable View
Draga mislim da neće biti druge nego pokupiti svoje krpice i u drugu kliniku.
Ovo potpisujem.
Šiški, znaš što ti je činiti............................
Ranije sam pisala o vrlo slabim, najslabijim u HR rezultatima MPO postupaka upravo na Vuk Vrhovcu, ne samo zbog rigoroznog diržanja i interpretiranja zakona od strane dr. A i biologa nego zbog i dalje - sorry cure - "nepostojanja" uhodane i iskusne ekipe na Vuku. Nažalost se sve to obistinilo, a što činiti? Mijenjati kliniku po meni je kratkoročno jedino rješenje za vas kao pacijente........................
Dugoročno? Stand up and fight for your right, ustanite i recite svom liječniku, biologu što vas muči, pitajte za uspješnost zamrznutih j.s., pitajte za upsješnost IVF-a od kada je Lučinger i Lana otišli, pitajte za rezultate, pitajte cure oko vas koje su s vama u postupku i generalno se priključite borbi protiv ovoga zakona, after all, radi se o vašem zdravlju, o vašoj budućnosti, o vašoj djeci.........
čitam vas i ne mogu vjerovat kaj se tam događa, jel ikako kad dođe do postupka moguče reči da ne želiš zamrzavanje js?
inače, mući me nekaj drugo, vi se bolje razumijete
21.1.sam bila na vv vadit hormone, nalaz su rekli da će doći kući i da će pisat kad sam naručena na deksametazonski test, e sad, već je prošlo 3 i pol tjedna i nalaza nema, jel moguče da još nisu poslali il se zagubilo negdje putem transporta?
mi smo od 4.mj na vv-u i još se nismo nikud pomakli, stalno neki novi problemi :(
beilana nazovi ih i pita di su nalazi
cure taman dok sam postala poruku došao poštar s nalazima, pisala sam na prije začeća, a moram se i tu pohvaliti, prolaktin uz jednu tabletu dnevno pao sa 1140 na 17, prelazim na samo pola tablete skačem od sreče, i još k tome lh sa 13 pao na 8, fsh 6.5-s obzirom da imam pcos to je za mene jako lijepa vijest
ValaMala jesi bila danas, je li pao dogovor?
Cure, gore sam od prije 10, završila sam u 14:30!
Evo prvo lijepih vijesti za sve nas na VV. Danas je u čekaonici bilo plača i smijeha i vikanja. Od 5 cura koje su čekale betu, 4 trudnoće! Sve ogromne bete. Jučer od tri čekalice, tri trudnoće! Pričaju mi cure koje su gore na folikulometrijama da je tako skoro svaki dan! Baš sam sretna, trebale ste to vidjeti!
Što se mene tiče, od danas sam opet 5 dana na klomifenima 2x1, a u subotu 1. folikulometrija. Ako sve bude ok i folikuli ne puknu, ići ćemo na IVF.
Ono što me skroz obeshrabrilo, ma zapravo, ubilo u pojam je taj moj nesretni cerviks. Već sam pisala da je pun zavijutaka, kao slalom i dr. je rekao da ćemo pokušati proći kroz njega i prije transfera. Danas su on i doktorica prvo 15 min uz ultrazvuk pokušavali i nikako. Onda su me poslali van da pijem vode i napunim skroz mjehur, pa smo na kraju išli u salu i tamo su mi jedva jedvice na kraju uspjeli proći do maternice.
Nekako vjerujem da u ovom prošlom IVF-u j.s. nikada nije ni došla do moje maternice. Transfer je rađen bez ultrazvuka i vjerojatno su je ispustili negdje u bespućima cerviksa. Pretužna sam i dr. je rekao da nam je transfer najslabija karika u lancu i da za neki postotak težek transfer svakako smanjuje uspješnost cijele priče. A da i ne pričam o tome koliko je ovo danas sve bilo bolno i teško...
Dobro, sad sam se ispucala, moram prestati s crnjakom, krenuti piti te klomifenčiće i nadati se najboljem. Pusa svima
Vala jedva sam te dočekala. Znači bila je gužva. Baš si me obradovala zbog ovih trudnica. Ipak ima nekog pomaka. To je prelijepa vijest 4 trudnoće od 5. Nadam se da ćemo i mi popraviti prosjek. Ne brini za cerviks. Ako ti prošli put i nisu uspjeli ubaciti js, ovaj put će sigurno. I ne vidim razlog da se ne uhvati. Kako piješ klomifene? 2 zajedno ili jedan ujutro jedan na večer.
To su super vijesti za VV!!
Vala, super što odmah krećeš u novi postupak, zapravo nisi imala nit priliku biti žalosna zbog negat. bete. hrabro samo:shykiss:
Pijem jedan ujutro, jedan navečer. Ne znam otkuda nekima ideja o lošoj uspješnosti na VV, doktoru se samo slike ultrazvukova gomilaju na zidu, a trudnoća koliko želiš, svaki dan po nekoliko, baš mi je to potvrdio i dr. Kniewald danas...
Ma, malo me nekako spustilo to s mojim cerviksom, no uskoro ću doći k sebi i idemo lijepo dalje...
Al stvarno, na forumu nema ni jedne trudnice
Znam, Eva ne mogu ti opisati koliko nade je bilo danas gore u čekaonici, ti parovi koji su uspjeli, doktor koji je izljubio te curke kad im je objavio betu, pa onda svi mi ostali koji smo bili sretni kao da se nama to događa... Prekrasno je vidjeti toliko trudnoća, osobito kada se stalno piše kako je tim neuhodan, doktori mladi, neiskusni itd. Meni se čini da ovaj tim ima ogroman uspjeh i to govorim iz ovoga što sam vidjela svojim očima. Mislim, cure su ulazile i izlazile jedna po jedna plačući i grleći muževe, ma predivno, neopisivo... I, zamislite, baš na Valentinovo!
Molila bi cure koje znaju broj dr. Kniewalda da mi ga pošalju na pp. Hvala unaprijed.
nana šaljem
Hvala ValaMala.
Eto ja sam otišla oko 9:20 pa nisam vidjela tu sreću. Jest da mi je dr. rekao kada sam unšla na pregled da se stanje poboljšalo što se tiće trudnoća da ih u zadnje vrijeme ima kada se uveo red. A ja pitam za trudnoće iz odmrznutih js, e tih je malo i jako male šanse. Super, jer i sama mislim da u srijedu neće biti moj transver. Možda se čudo neko dogodi i bude, ali neka ima bilo kakvih i to je super.
kad je najbolje da dođem an pregled u koliko sati ,odnosno kad zavrsavaju punkcije i transferi
trebam u petak pa ću vidit jer šmizlu ostavljam kod frendice
Joj opet smo došli u fazu guranja problema i činjenica pod tepih.. (i svi se trebamo klanjati i vikati živio VV!!!!)
Vidim da cure nisu skužile u čemu je problem !!!! nadam se da i nećete morati osjetiti blagodati ovoga debilnog zakona na svojoj koži..
Mislim da bi bilo još više uspješnosti i trudnoća da dr. punktira i naše folikule i oplodi u postupcima sa zamrznutim js.. Jer REALNO to je i jedina nada da takav postupak uspije (s obzirom na metode zamrzavanja i odmrzavanja jajnih stanica na VV)..
Ja osobno ne znam kako ću skupiti snage za novi postupak.. ovo me ubilo..(znam da ću opet imati više od 2 js i da će višak zamrznuti i da ću opet prolaziti kroz isti cirkus kao i sad..i ljuti me zašto se zamrzavaju js lošije kvalitete koje stvarno nemaju nikakve šanse)
Šiškice, žao mi je što ti je teško i nadam se da ćeš skupiti snage za novu borbu.:love2: Svi smo ovdje u više-manje istim cipelama i mislim da se razumijemo
Ovo što sam napisala o VV nije bilo u svrhu klanjanja ili izvikivanja pohvala, nego mi je jednostavno bilo prekrasno vidjeti toliko trudnoća i to mi daje nade u moje postupke, a tako i svima onima koji su gore. To je sve. Prekrasno mi je čuti za bilo koju mpo trudnoću, u bilo kojoj klinici, a kamoli ne u onoj gdje se i sama liječim...
Nitko ne gura činjenice i probleme pod tepih, sve što je pisano ranije stoji, zakon je sranje, cijela priča sa zamrzavanjem i ostalo. Nadam se da će se to uskoro promijeniti jer je doista srednji vijek.
Još jednom velike čestitke hrpi novih mama na VV i vibrice svim trudilicama da uskoro postanu trudnice!:zaljubljen:
Na žalost ispada da je to žrtva koju moramo svjesno odraditi kad smo već odabrali liječenje u hrvatskim državnim klinikama. Bar dok se zakon kada i ako promijeni.
Šiškice, ima tu i drugih stvari osim što Vuk baca ili ne upotrebljava j.s. iz prirodnog ciklusa u sekundarnom IVF-u ili u IVF-u s odmrznutim j.s., a to je među ostalim da se j.s. na Vuku zamrzavaju slow freezing metodom koja je za kvalitetu j.s. i uspješno odmrzavanje kobna.......... Druge klinike to čine vitrifikacijom i očito ipak nešto uspješnije.............. bar više cura dođe do transfera. Zašto je to tako, e i to pitajte kao što sam rekla doktore gore.
ValaMala, pozitiva je dobra, dobrodošla i prijeko potrebna no isto tako treba imati na umu da je Vuk ipak s najlošijim rezultatima ikada............... kad će se to i kako poboljšati.. eh to će vrijeme pokazati. Mnoge ovdje se javljaju u postupke, objavljenih trundoća s Vuka na ovome topicu mislim da je tek dvije od odlaska Lane i Lučingera..................
Ja se uistinu nadam da će krenuti, da je krenulo, no zato ipak treba proći malo više vremena nego 4 mjeseca.
U svakom slučaju sretno svima...................... a Pirica.....:love2: i držim fige za dalje.
Cure, dajte, ako vas nešto i muči u postupcima, u bolnicama, pitajte doktore, pa čak i samozatajnog dr. A, pitajte biologa, pitajte koliki je postotak trudnoća na Vuku iz IVF-a/ICSI-a od broja započetih postupaka.............. neće vam glavu otkinuti.................
Pitam ga uvijek apsolutno sve što me interesira. Ne kužim ljude koji se boje doktora i dopuste da izađu van bez svih informacija. Na koncu radi se o mojem tijelu i ne dolazi u obzir da budem u neznanju u vezi ičega. Na ovom topiku piše svega nekoliko cura koje su sada na VV u postupcima, a gore je svakodnevno prestrašna gužva.
Vala Mala i nove cure nemaju pojma kakva je "BILA" gužva na VV..
Ovo sad , kad je najveća gužva, je 1/4 onoga što je prije bilo..
Na kraju krajeva tko nije tada bio gore i neće nikada ni shvatiti o čemu pričamo..
Ja sam gore od lipnja prošle godine i bila sam pacijentica dr. L. No, bilo kako bilo, nostalgiju na stranu, cure, sretno vam u klinikama koje ste odabrale
U koliko sati dr. pacijenticama koje su radile nalaz na VV objavljuje betu? Kad treba doći gore?
Ja sam išla u pola 12, a ove cure je zvao negdje iza 11. Mislim da to ide ovako - obavi što ima u sali, pa zove unutra prvo cure s punkcije, pa one s transfera, a onda idu bete.
Da, ali onda je već novi zakon debelo bio ma snazi i ove sad gužve nemaju veze sa gužvama od prije 4 godine kad sam ja krenula gore.
Neki dan sam pročitala kako je netko napisao da je bila baš gužva jer su bile 4-5 punkcija i isto toliko transfera. Cure moje u dobra stara vremena kada je bilo ispod 12 punkcija sestre su rekle npr Ah, danas samo 10, a isto toliko transfera i još barem 5-6 AIH.
Stara ekipa zna o čemu pišem.
Šiškice :bye: javi se ;-)
gore sam u petak a "stara" sam ...nadam se da nije guzva ...samo iskreno danas sam s frendicom i smizlom bila u vinogradskoj u podne i bile su 2 pacjentice
Vala Mala ti ideš na AIH ?
Ne, ovo prošli ciklus je trebao biti aih, ali sam reagirala na klomifene s 4-5 folikula, pa smo ipak išli na ivf. Sada sam opet na klomifenima i ako nakon štoperice ne popucaju folikuli ići ćemo opet na ivf. Sad u subotu mi je 1.folikulometrija, pa ću znati više. Pošto dosta dobro reagiram na klomifene, dr. ne želi na punu stimulaciju
Ovaj put su me lupili klomifeni jače nego ikad, imam valunge kao žena u menopauzi. :-S Samo se nadam da se dolje nešto dobro događa...
Curke, čekalice bete, kako ste? Vibram za ogromne brojčice!
Svim ostalima veliki zagrljaj i puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.....