:cekam:
Printable View
Evo ja sam baš bila sad autom u dućanu :) A 37+6 sam danas
Uglavnom ne vozim puno, samo kad moram - zato jer nismo uzeli zimske gume. Ne idem do Zagreba, samo po svom mjestu. I nije mi problem, jedino malac ne voli kad sjedim pa me onda jako udara
Al mislim da mi je to zadnja vožnja sad bila
Franny, stvarno se nemoj brinuti. Sjećam se još sa odbrojavanja da su cure imale stvarno različite vrijednosti bete, mislim da je Broculla imala iznimno visoku, netko drugi nižu, i danas sve imaju svoje smotuljke u rukama. Čak se sjećam da je netko iznio teoriju da se kod jako visokih beta radi o curicama, a kod nižih o dečkima. Nemam pojma da li je netko testirao tu teoriju.:neznam: U svakom slučaju, bitno je da se dupla i vidjet ćeš sutra da je sve u najboljem redu.
Znači, vozim se do daljnjeg.....:yes:
Peony, vidiš fora teorija :) Mislim, ne znam kako bi to imalo veze, ali eto ja sam imala malu betu i dečko je 8-)
ja vozim bez ikakvog problema (37+5)
isto kao i Vrci, malac malo podivlja kad sjednem, očito ga malo stisnem ili nešto,
čak sam odrađivala i neke jače BH kontrakcije u autu u vožnji :mrgreen: ali me to ne sprečava da i dalje vozim
nisam vozila sad kad je bio led i snijeg, isto zbog guma, ali što se mene tiče, mogu i do poroda (ali, valjda neću morati do bolnice na sam porod:lol: )
Evo nije mi danas zadnje, i sutra idem u vožnju :) Ali nisu to duge relacije, pa nije problem
I ja imam decka, a imala sam nizu razinu bete
Meni su stepenice najgori neprijatelj. Mogu hodati, mogu plesati, mogu vježbati, ali stepenice mrzim.
A što se tiče vožnje. Ja ne vozim, mene voze :oops:
Mi smo 34+2 i vozimo se normalno! U drugoj trudnoći sam vozila do zadnjeg dana, došla dan prije poroda sama autom u bolnicu! A što se tiče stepenica - potpisujem!!! Treći kat bez lifta... nikad krajaaaaaaa:cupakosu:
jutro curke....
ja sam 20 tjedana pa su mi stepenice grrr....ne kao vama u visokoj trudnoći, no mogu misliti kako vam je.
Ja isto vozim!! Ne puno, jer je auto većinom u mm-a, ali vozim. Iako volim kad mene voze, mogu malo poleći sjedalo pa me ne pritišće naprijed. :lol:
A stepenice, ne znam jel mi teže gore il dolje :-P
Ja Sam na petom katu bez lifta svaki dan po par puta ,nista mi jos ne smeta.jucer bila na pregledu u bolnici jer smo 36 +1 bebac ima 2500g i za dva tj na kontrolu,evo ostalih mjera bpd 91,femur 65 ,af I 14,abd 30 neznam sta to znaci pa molim pomoc ko zna lp ,,,
Oho, moja cura je na 34+2 imala oko 2400g! :njam:
Što se tiče ostalih mjera: bpd je biparijetalni dijametar, u prijevodu razmak između dvije tjemene kosti. 91 bi bio kao da je beba oko tjedan dana starija. Femur je bedrena kost i dužina 65 je kao da je beba stara oko 34tt, jesi li dobro napisala da abd je 30? Afi je indeks plodove vode, i dobar ti je.
Sve te mjere za bebu su procjena i mogu puno odskakati, i do dva tjedna. Bitno je da beba kontinuirano raste i da su protoci pupčane u redu i onda beba dobiva sve što joj treba.
Ako ćemo o beti i spolu,sin je imao u istom tjednu i danu 6280, a kći 7150. Međutim,ovoj bebici izgleda nije suđeno da bude s nama :'(. Beta je premala: 3040, a mislim da bi trebala biti barem 6000 i nešto...
Ja sam isto kasno osjetila lupkanje, tek nakon 20. tjedna, ali meni je to jer mi je i u 1. i sad u 2. trudnoći posteljica sprijeda.
Franny, ako sam dobro shvatila ona beta od 1526 je od 31.01, a današnja (05.02.) 3040? Da, to je predugo za duplanje. A jesi se čula s gin? Što on kaže? Hoćeš još ponavljati betu ili ćeš na UZV? Koliko si točno tjedana danas?
Ma nemam pojma ni koji sam tt.full mi mozak ne radi.da li 5+ nekaj ili 6+ nekaj.na poslu sam pa nemrem pogledat u ticker prek moba...do ginicke nisam ni mislila ici prije 8.tt jer mi u prosloj t nije nis vidjela sa 6+3.vidla se samo gestacijska pa me htjela kiretirati.zvat cu ju sutra da vidim kad me moze primiti.
franny, možda najbolje da odeš na pregled, pa makar i da se vidi barem gestacijska, bit ćeš svakako mirnija.
A što se tiče godina, pogledaj moj potpis, a ove godine navršavam 40. ALi uopće se ne osjećam tako.
Kažu da me svako djete pomladi, pa ću valjda nakon ovih blizanki opet imati 25 8-)
A i kod mene ovulacija svake prestupne, i ako pazili smo i sl, ali kad hoće -onda je to to, i kod mene još u duplo....:lol:
AndrejaMa, pa čestitam tiii <3. predobro!!
mah, glede godina, ja sam C. rodila 10ak dana prije mojeg 40 :P. a ovo dijete, ako se kojim slučajem krene duplat kak se spada, rodila bum par dana prije 42. metuzalemka. ni ja se ne osjećam starom, ali pitaj me sa 60 i kusur kad bum imala tinejđere i fakultetlije :P.
hjooj, što se ja bavim nebulozimi mislima. a sve zato jer još ne mogu prihvatiti činjenicu da nekaj s bebicom ne štima. ja sam krv vadila u petak 31. 1., ali su ju oni tek analizirali u ponedjeljak 3. 2. e sad, jel ta krv kojim slučajem možda "živa" pa može nekak bez mojeg tijela poduplavati taj hormon? :P mislim, znam da ne može, da je npr i uzorak star 10 dana da bi pokazao razinu hormona uzetu na taj određeni dan. ali lijepo bi bilo kad bi se ta beta prek vikenda mogla sama nekak poduplati u peruvetici pa da je u pon bila 1526, a danas 3014. ee, to bi već bilo puno bliže normalinijem...
znaaam, bolje da se odjavim i ne trabunjam više...
Naravno da pomladi. Ja sam živi dokaz :)
A beta između 1200 i 6000 treba do 96 sati da se podupla, a veća od 6000 četiri dana i više. Franny pp :heart:.
franny ne zelim ti da iz svega ispadne pozitivna situacija!
Moji leukociti su cijelu trudnocu poviseni, uk mi je u redu kao i brisevi!
Franny ma to snupi opet ima tipfelere
Vecim betama treba duze da se poduplaju
Iako, bilo bi dobro da je nesto veca
Ne ostaje ti nista drugo nego ono sto niti jedna od nas ne voli - cekati i vidjeti sto ce biti
Drzim palceve!
da. moja se priča skoro pa u sekundu poklapa s pričom od prije 2 godine. od datuma ZM pa sve do činjenice da mi je ginićka na skijanju ko i onomad i da tek u pondjeljak mogu nazvati radi dogovora za pregled...
hvala cure, neću vas više daviti. idem sabrat misli.
:*
Sta znaci oznaka abd ,,'
Mene danas pece trbuh I boli me dole kod prepona, nikako se namjestiit,,,,
:lol:
Znam da nije smiješno, ali stvarno se nisam mogla suzdržati. Nemojte zamjeriti.
Franny, a da odeš još jednom vaditi betu sutra? Mislim, ako ne možeš do gin još par dana, sutrašnja beta bi ti mogla biti dobar orijentir što očekivati, čisto da te čekanje ne izludi. U svakom slučaju :fige: za pozitivan scenarij. Drži se!
franny uz tebe smo draga :) mooja beta je isto bila niska, i napisala sam ti 66% ti treba rasti u dva dana. koliko sam ja upućena isto mislim da dok je manja raste sporije.
snupi rekla si da si i ti s povišenim leukocitima...koliko otprilike?
pazite ovo...prošli četvrtak leukociti 15,4 (ref do 9,7), granulociti neutrofilni 73 (ref do 72), crp tad nisam vadila. onda novi nalaz zbog crp-a leukociti 16,5 (ref do 9,7), granulociti neutrofilni 82 (ref do 72), crp 4,5 (ref. <5)...leukociti rastu crp ok...čekam briseve grla i nora i novu urinokulturu (premda zadnja rađena 24.2)
ali osjećam se super :)
sorri franyy krivo sam napisala!
ne znam stanje ali mi pise da su poviseni jer mjere svaki put trakicom umocenom u urin i stalno govore da su pozitivni i ja se super osjecam. Ali postala sam zaboravna i pocinjem pisati krive izjave, franny jos jedan put zao mi je kaj sam krivo napisala!
a ti govoriš o mokraći, aj o krvi. mokraća je dosada bila ok.
a ovo za franny...sigurna sam da je svatko od nas shavtio što želiš reći. ja čak ono ne nisam ni pročitala u prvoj verziiji :)
vidis da sam smusena i ja , moj leukociti u urinu su pozitivni a ti pitaj zakaj su ti ovi krvni poviseni? Bas me interesira.
Nisu ni leukociti u krvi problem, ako crp nije previsok. Tako su meni rekli
danas mi ovce nisu doma pa se odjavljujem sa foruma za danas!:-)
snupi, kao što i vrci kaže, nisu problem povišeni, ali do neke mjere. moj gin kaže 15, s tim da mu ja zaista vjerujem. čekam pon i pregled pa ću vam znati više prenijeti za svaki idući sličan upit.
meni je crp ok 4.5, ne znam, ne vidim paniku, ali ajde da pričekam još tu urinokulturicu i briseve grla/nosa....dalje ne znam kaj bi moglo biti, osim da je to moja reakcija na trudnoću.
potpis!! i ja sam prv opročitala pozitivnu rečenicu, a onda sam uočila onaj"ne" :P. snupi :hug: :*, ne uzimam ti za zlo nikaj, i meni je danas trenutno neki ludi dan, nisam znala da li da se smijem kad sam to pročitala ili da se rascmoljim od hrpetine hormona koji me peru...tako da oprosti ti meni, ako sam te rastužila komentarom ili bacila u bed :*.
moja ginićka se vraća u pon. sa zimovanja pa ju tek onda mogu zvati...nisam pametna da li da sutra opet vadim betu ili da odem na privatni UZV (još je sve malo i sitno, možda se bude vidjela tek gv), a još je daleko do plaće :P. privat biišla na UZV jer svojoj ginićkoj baš više i ne vjerujem nakon zadnje T. vađenje bete je jeftinija opcija, možda ipak odem još jednom...