Leukociti su ti neznatno povišeni. Opusti se trudničice![]()
Krvna slika u trudnoći nije ista kao van trudnoće. Neka ta odstupanja su zapravo očekivana i normalna. Leukociti da su povišeni, hematokrit i hemoglobin sniženi...
A prepostavljam da ce me takav ritam uhvatit zadnji mjesec sigurno.
Treba mi dugo dok se namjestim i zaspem al jednom kad zaspem, ni makac. Jedan period sam se budila i zbog grčeva u nogama al evo i to je prestalo.
pijem ferum lek (željezo) tako da je i valjda s tim sve u redu.
al evo preko dana i noci sve skupa odspavam nekih 10ak sati a nekad i više. Dobro mi dođe jer se onda manje gubim po kući
A i nije mi jasno to za mokrenje, imala sam jedan period oko 14og tjedna, al evo sad u 30om ništa. Beba je velika i ljepo se okrenula al ne osijecam nikakav pritisak ni vecu potrebu za mokrenjem.
peony ja sam unazad dva tjedna na kapsulama feferola . Stanje nije kriticno samo da jos malo ojacamio, a i mislim da je moj razlog niski zlak i to kaj moje tijelo osjeca da nam dolazi juzina1
Mene osobno nebrine to sa spavanjem, čak naprotiv uživam heheh (dok mogu )
gubim se spavam i pisem i pola toga napisem krivo, nemojte zamjeriti! I ja cu iskoristi ovih mjesec dana za spavanje jer onda nam slijede slatke muke!
Ma samo odmaraj i uzivaj (koliko možeš) u ovo još malo sto odbrojavaš
Ja sam se napokon odlučila na 4d uzv idem idući tjedan, ehhh ko će dočekati![]()
Lili...gin je rekao da ipak za razinu leukocita 15,4 treba za svaki slučaj provjeriti da se nije stvorila neka upalica...trebam vaditi crp i urinokulturu ukoliko crp neće biti dobar. nebi inače oko tih leukocita brinula.
no uglavnom i da je nešto, ne može biti ne znam što...zima je upale su učestale![]()
Least, da te ne uplaši - i crp će ti vjerojatno biti povišen. Moj ide do 15 cijelu trudnoću. Doktor me par puta slao vaditi da vidi jel se drži. Kaže da je neka upala tek kad pređe 2 ili 3 puta veće razine od toga
evo i mene sa svojim strepnjama. prije tjedan dana sam doznala da sam opet T. neplanirano. imama preveć godina. uglavnom, vadila sam betu sad u petak 31. 1. i jučer dobila rezultat: 1526. to mi se čini dosta malo, s obzirom da je s prethodno dvoje djece iznosila preko 6000, odnosno preko 7000 u tim tjednima. ne znam kad je bila O, možda je manja trudnoća, provjerit ću još jednom sutra, da vidim raste li pravilno. eto, samo da vam se tu malo izjadam i podijelim zabrinutost...
Posljednje uređivanje od Franny : 04.02.2014. at 11:06
Franny čestitam, i pusti godine sad...
Koji dan ti je nakon ovulacije, ako si uopće pratila to?
Vrci...tnx, neću se plašiti![]()
Kad stigne, napravim urinokulturu još jednom, a ostalo kaj sad pričekat ću za prođe ovo zimogrozno i promjenjivo vrijeme
Da, to je bitno - da je na pregledu sve ok, da ti je urinokultura dobra, i da se ti ok osjećaš![]()
hvala Least. ma kakvo praćenje ovulacije?? ovo je bilo totalno neplanirano. mislila sam da sam gotova s reprodukcijom. kad se ova beba rodi ja ću biti 42, a MM 44
prastari bapci. nismo se pazili zbog niza okolnosti zbog kojih smo jako teško došli do prethodno dvoje djece (sina smo radili godinu i pol, a kćer čak 4 godine!), ali smo imali odnose ili odmah nakon M ili malo prije dolaska slijedeće, tako da nas je ova T full iznenadila. pitanje kad je uopće i bila ta O.
Franny,sto se tice bete,meni je u drugoj trudnoci bila 3puta veca nego u prvoj,na isti dan nakon ovulacije tako da to nema veze. najvaznije je da sutra bude dupla.
I čestitam !
hvala, mravak. ma da, to sam si i ja tak posložila. ako vidim neki normalni rast, smirit ću se jer tko fakat zna kad mi je bila O. ali kad sam vidla jučer te brojke, malo sam se razočarala i prestrašila...
Joj da...uh sad se pregledima sve više veselim, bebica je već veća pa svaki puta vidim nešto novo. Ovo s krvi su nepotrebne panike, ali nije na odmet sve provjeriti na vrijeme, osobito kad ti sam ginekolog to preporuči. No slažem se, puno je gorih strepnji, situacija, dijagnoza, ali o njima ne smijemo misliti jer kad to krene gdje je kraj.
E da bila sam na pregledu za fetalno srce, krajem prošlog tjedna, 19+4 sam bila tad. dr kaže da ne vidi ništa sumnjivo i da dođem na pregled s 34 tjedna. baš sam bila vesela kad mi je pustio to srčeko live, iako drugo ništa nisam vidjela i dr je šutio dobrih 15ak min i pregledavao (a ja žmirila ili gledala u drugu stranu u oblake)
Franny i ja se slažem s Mravak...naime i sama kažeš pitanje je kada je bila ta ovulacija i teško ju je pratiti samo prema zadnjoj ovulaciji. Glavno da sutra bude dupla, odnosno meni je moj gin rekao da se mora povećati najmanje za 66% u dva dana. ja sam vadila 3 puta, jednom se uduplala, a slijedeća za oko 70-80%, tak nešto.
Koliko god da je trenutno iznenađujuće i možda ti se čini neplanirano, vjerujem da kad se sve posloži, ni godine neće biti bitne...eto kad se čovjek opusti, onda sve ide![]()
Least, ja sam do kraja "mrzila" kad je doktor detaljno gledao mozak ili srce - jer on nabaci facu, proučava, gleda, ide u detalje - pa mi uvijek bilo u glavi "jel nešto ne štima". A on samo bio koncentriran
Joj da dobro mi je poznat taj osjećaj, ali sam se pripremila poznajući sebe, da ne očekujem ništa, baš ništa od informacija do trenutka dok sondu ne makne od trbuščića. I fokusirala sam se na žmirenje i gledanje krajolika, uglavnom dimnjaka bolničkog centra (nije baš nešto). Ali imao je naljepnice snjegovića na prozoru..bar nešto.
ma samo nek je on nama koncentiran. Maleni se micao dosta, pa ne znam kako uspiju uopće takvo malo srce ispregledati, svaka im čast.
na pregled sam išla najviše zbog onog svoj biokemijskog rizika koji me kopkao, iako tih 19-20 tj još uvijek je srčeko maleno...ali zato kuca ko veliko kad ga pusti haha.
Bok
Vidim da ste pisale oko lupkanja, ja sam skoro 19tt osjetila sam par puta neko lupkanje, ali ne često i ne svaki dan, a isčekujem stalno.. ovo mi prva trudnoća-.
Tiaa...osjetit ćeš, meni nije svaki dan jednak. a i kažu da ovisi o bebici kakva je, ali i o tvojoj građi. Možda te lupne, a da ni ne primjetiš jer misliš da su crijeva i tako to.
kažu da je špekec dobra izolacija..haha
pa to ti je to, ja bar ne osjetim čiste udarce, osjetim udarac, ali kad bi stavila ruku ne baš uvijek da se pod rukom osjeti. i primjećujem da se više osjeti nakon papice.
Franny, čestitke na trudnoći!!
Nego, vi trudnice u visokoj trudnoći, jedno pitanje. Da li još vozite? Danas me isprepadao susjed kada sam ulazila u auto pitanjem ''nećeš valjda voziti''. Ja onako zbunjena ''pa hoću, super se osjećam i vozim oprezno'', ali sam se malo zamislila.Nije da vozim neke velike ture, onako za obaviti sitnice. Ali se čisto pitam, da li bih trebala prestati voziti i kada? Danas sam 36+4.
vozimo ja sam danas 34 tt i moram priznati da mi je sve teze zbog trbuha pogotovo u raskritju kad moram gledati da li idem lijevo ili desno pa se moram nagnuti, a posteju mi i problem stepenice zivim na drugome katu pogoto kad idem dolje, osjecam pritisak.
Vozim i ja, doduše u 30om tjednu sam. Al frendica mije vozila do 2 dana prije poroda. Ako možeš i nije ti previše stresno, zašto ne![]()
joj, Peony, već si 36 + 4?? kak to brzo ide...
kad vidim u potpisu tvoju betu na 5+0, opet se zabrinem, auhhh. nemrem dočekati sutra. sorry na davežu.
mislim da smo zato tu, da davimo jedna drugu...oraspoložimo i tako to![]()
Evo ja sam baš bila sad autom u dućanuA 37+6 sam danas
Uglavnom ne vozim puno, samo kad moram - zato jer nismo uzeli zimske gume. Ne idem do Zagreba, samo po svom mjestu. I nije mi problem, jedino malac ne voli kad sjedim pa me onda jako udara
Al mislim da mi je to zadnja vožnja sad bila
Franny, stvarno se nemoj brinuti. Sjećam se još sa odbrojavanja da su cure imale stvarno različite vrijednosti bete, mislim da je Broculla imala iznimno visoku, netko drugi nižu, i danas sve imaju svoje smotuljke u rukama. Čak se sjećam da je netko iznio teoriju da se kod jako visokih beta radi o curicama, a kod nižih o dečkima. Nemam pojma da li je netko testirao tu teoriju.U svakom slučaju, bitno je da se dupla i vidjet ćeš sutra da je sve u najboljem redu.
Znači, vozim se do daljnjeg.....![]()
Posljednje uređivanje od Peony : 04.02.2014. at 16:33
Peony, vidiš fora teorijaMislim, ne znam kako bi to imalo veze, ali eto ja sam imala malu betu i dečko je
![]()
ja vozim bez ikakvog problema (37+5)
isto kao i Vrci, malac malo podivlja kad sjednem, očito ga malo stisnem ili nešto,
čak sam odrađivala i neke jače BH kontrakcije u autu u vožnjiali me to ne sprečava da i dalje vozim
nisam vozila sad kad je bio led i snijeg, isto zbog guma, ali što se mene tiče, mogu i do poroda (ali, valjda neću morati do bolnice na sam porod)
Posljednje uređivanje od rahela : 04.02.2014. at 16:51
Evo nije mi danas zadnje, i sutra idem u vožnjuAli nisu to duge relacije, pa nije problem
I ja imam decka, a imala sam nizu razinu bete
Meni su stepenice najgori neprijatelj. Mogu hodati, mogu plesati, mogu vježbati, ali stepenice mrzim.
A što se tiče vožnje. Ja ne vozim, mene voze![]()
Mi smo 34+2 i vozimo se normalno! U drugoj trudnoći sam vozila do zadnjeg dana, došla dan prije poroda sama autom u bolnicu! A što se tiče stepenica - potpisujem!!! Treći kat bez lifta... nikad krajaaaaaaa![]()
jutro curke....
ja sam 20 tjedana pa su mi stepenice grrr....ne kao vama u visokoj trudnoći, no mogu misliti kako vam je.
Ja isto vozim!! Ne puno, jer je auto većinom u mm-a, ali vozim. Iako volim kad mene voze, mogu malo poleći sjedalo pa me ne pritišće naprijed.
A stepenice, ne znam jel mi teže gore il dolje![]()
Ja Sam na petom katu bez lifta svaki dan po par puta ,nista mi jos ne smeta.jucer bila na pregledu u bolnici jer smo 36 +1 bebac ima 2500g i za dva tj na kontrolu,evo ostalih mjera bpd 91,femur 65 ,af I 14,abd 30 neznam sta to znaci pa molim pomoc ko zna lp ,,,
Oho, moja cura je na 34+2 imala oko 2400g!
Što se tiče ostalih mjera: bpd je biparijetalni dijametar, u prijevodu razmak između dvije tjemene kosti. 91 bi bio kao da je beba oko tjedan dana starija. Femur je bedrena kost i dužina 65 je kao da je beba stara oko 34tt, jesi li dobro napisala da abd je 30? Afi je indeks plodove vode, i dobar ti je.
Sve te mjere za bebu su procjena i mogu puno odskakati, i do dva tjedna. Bitno je da beba kontinuirano raste i da su protoci pupčane u redu i onda beba dobiva sve što joj treba.
Ako ćemo o beti i spolu,sin je imao u istom tjednu i danu 6280, a kći 7150. Međutim,ovoj bebici izgleda nije suđeno da bude s nama :'(. Beta je premala: 3040, a mislim da bi trebala biti barem 6000 i nešto...
Ja sam isto kasno osjetila lupkanje, tek nakon 20. tjedna, ali meni je to jer mi je i u 1. i sad u 2. trudnoći posteljica sprijeda.
Franny, ako sam dobro shvatila ona beta od 1526 je od 31.01, a današnja (05.02.) 3040? Da, to je predugo za duplanje. A jesi se čula s gin? Što on kaže? Hoćeš još ponavljati betu ili ćeš na UZV? Koliko si točno tjedana danas?
Ma nemam pojma ni koji sam tt.full mi mozak ne radi.da li 5+ nekaj ili 6+ nekaj.na poslu sam pa nemrem pogledat u ticker prek moba...do ginicke nisam ni mislila ici prije 8.tt jer mi u prosloj t nije nis vidjela sa 6+3.vidla se samo gestacijska pa me htjela kiretirati.zvat cu ju sutra da vidim kad me moze primiti.
franny, možda najbolje da odeš na pregled, pa makar i da se vidi barem gestacijska, bit ćeš svakako mirnija.
A što se tiče godina, pogledaj moj potpis, a ove godine navršavam 40. ALi uopće se ne osjećam tako.
Kažu da me svako djete pomladi, pa ću valjda nakon ovih blizanki opet imati 25
A i kod mene ovulacija svake prestupne, i ako pazili smo i sl, ali kad hoće -onda je to to, i kod mene još u duplo....![]()
AndrejaMa, pa čestitam tiii <3. predobro!!
mah, glede godina, ja sam C. rodila 10ak dana prije mojeg 40. a ovo dijete, ako se kojim slučajem krene duplat kak se spada, rodila bum par dana prije 42. metuzalemka. ni ja se ne osjećam starom, ali pitaj me sa 60 i kusur kad bum imala tinejđere i fakultetlije
.
hjooj, što se ja bavim nebulozimi mislima. a sve zato jer još ne mogu prihvatiti činjenicu da nekaj s bebicom ne štima. ja sam krv vadila u petak 31. 1., ali su ju oni tek analizirali u ponedjeljak 3. 2. e sad, jel ta krv kojim slučajem možda "živa" pa može nekak bez mojeg tijela poduplavati taj hormon?mislim, znam da ne može, da je npr i uzorak star 10 dana da bi pokazao razinu hormona uzetu na taj određeni dan. ali lijepo bi bilo kad bi se ta beta prek vikenda mogla sama nekak poduplati u peruvetici pa da je u pon bila 1526, a danas 3014. ee, to bi već bilo puno bliže normalinijem...
znaaam, bolje da se odjavim i ne trabunjam više...
Naravno da pomladi. Ja sam živi dokaz
A beta između 1200 i 6000 treba do 96 sati da se podupla, a veća od 6000 četiri dana i više. Franny pp.