simicv prvotno napisa
Moj je put bio dug i krvav.
Mnoge cure koje su mi bile frendice na ovom forumu, zauvijek su odustale.
1986-upala mjehura prelazi u upalu jajnika
1992- dijagnoza karcinoma grlića maternice, konizacija
1996- prvi znaci bračne neplodnosti
1998- dijagnoza neprogodnih jajovoda obostrano
1999- prvi IVF na VV-neuspjeh
2000- ponovno VV-neuspjeh
2001- Crkva i mambo jumbo sa njeniom glupostima o kojekakvim čudima i demonizmu IVF-a- neuspjeh
2002- refleksološka terapija u Mađarskoj- trošenje para
2006- Šimunić uklanja oba adneksa, pokušaj IVF klinika- ništa
2007- Maribor- ništa
2008- Bauman i Sveti Duh-prazna obećanja i gubitak vremena
2009- gospodin seljak koji misli da će od Like napraviti medicinski turizam i njegov primitivni zakon
2010- prvi odlazak u Prag-Pronatal, borba sa administracijom pola godine
Danas imam 45 godina. Nakon postupka u Pronatal klinici u Pragu na 19 dnt beta je 5450.
Ovo opet pišem zbog onih koje posustaju. U mojoj priči ostalo je jako malo majčinskih osjećaja.
Postoji samo borba i fanatična želja za uspjehom. Ali ovo nije samo moja borba, ova beta nije uspjeh
samo moj. Nikome ne cvatu ruže nakon teške dijagnoze. U groznoj smo situaciji, i osim nas samih
nitko neće pomoći.
Mardešić Tonko je veliki stručnjak, i to nisam sporila, jer se ne bi godinu dana borila za postupak u
Pronatalu, ali što sam prošla, sa hrvatskom administracijom, česima i njihovom pohlepom da zarade na smještaju, isčekivanjima da me pozovu
skoro tri mjeseca...nisam vjerovala u uspjeh. Mardešić osobno me zaustavio da ne odustanem jer sam od stresa prokrvarila kada sam konačno došla do klinike.
Pronatal je fenomenalan, ali doći do tamo, e to je več druga pjesma.
Ne odustaje se zbog doktora i samog postupka. Odustaje se jer nas ko pseta vozaju uokolo bez zrna
samilosti dok se borimo za pravo na liječenje. Cure odustaju jer im je muka od novih papira, uputnica, kredita, objašnjavanja
sa mužem, slušanja trudnica i njihove euforije, ispitivanja okoline jesi li-nisi li... To pije snagu i iscrpljuje.
Ma da mi je ležati godinama na klinici kao što je Pronatal, pa stimulirati,
usklađivati cikluse,ali biti u bolnici, kao pravi pacijent, a ne hodati uokolo ko ukleti holandez.
Mare popišala sam se na vražji plus!