Koja je svrha grill tostera? Može li se s njima raditi još nešto osim toplih sendviča?
Printable View
Koja je svrha grill tostera? Može li se s njima raditi još nešto osim toplih sendviča?
Naravno
Koji je razlog kuhanja voća po sat vremena da bi napravili džem? Treba li taj postupak ubiti neke patogene, ili da okus bude bolji, ili što? Radim džem od mušmule. :)
Razlog je ukuhati ga dovoljno da se snizi konc vode i povisi konc secera u njemu cime se mogucnost kvarenja smanjuje.
Ja sam imala grill toster i osim šta je radio dobre sendviče, za ostalo je bio fail. Jednom sam čak spekla ribe na njemu, odljepljivala sam ih u komadima, haha
Ja pecem pljeskavice i snicle na naglo. Nema problema kod pecenja.
Ja to onda ne bi kuhala sat i više za namazati palačinke bilo bi dosta i izgleda kašice
Ako si mislia potrositi kroz par dana nije bilo potrebe kuhati toliko dugo. Toliko dugo se kuha veca kolicina koja ce mjesecima i godinama stajati na polici u spajzi.
Moram priznati da ja ne bi kuhala uopće pol kila mušmula,radije bi to frisko dala decu ali bi nagledavala dok jedu
Bih i ja, ali ne žele.
Onda si trebala samo smiksati u kasicu i tak ponuditi po palacinkama ili ako su kako mekane samo ih zdrobiti s vilicom i opet natrackati.nego za ima me jesu li opće hteli i to od mušmula jest?
Kak da miksam kad ima koštice? Nisu tak šteli. Mala je radila face dok sam čistila.
Onda to radiš poskrivečki ili noću dok deca spiju.
Je morala si očistiti prije to svakak
:lool:
:coffee: Nije morala gledati dok čistim. Što bi bilo da sam raščinjala pile.
Ma nisam to rekla ,ja većinu stvari radim noću napose pekmez,jer mi tak više psše
Negdje sam tu na forumu pročitala da natko koristi ocat u kojem se namakao ružmarin.
Imam zalihu domaćeg jabučnog octa pa bi malo eksperimentirala s aromatiziranjem. Na netu mi je prvo izbacio recepte po kojima se kuha ocat, to mi se neda.
Ima netko provjerene recepte?
Ja sam to napisala. Moji ne vole obične octove (vinski, alkoholni), a jabučni samo ako je aromatiziran. Ništa ja to ne kuham. U litrenu bocu jabučnog octa (obično domaćeg, kad kolega donese svoj) uvalim grančicu svježeg ružmarina iz maminog cvjetnjaka, duljine ne više od 10 cm. Naravno, operem ružmarin u vodi prije ulaganja u bocu. Gledam samo da je vršak mekan, tj. da nema puno drvenastih dijelova. Za cca 3 tjedna je spremno za upotrebu. Ne vadim dok se ocat ne potroši. Nikakva filozofija.... Probaj!
Radim neke limun keksice bez jajeta? Moze li to bit?
Ide maslo, secer, 60ml soka od limuna, brasno i gustin
Hoceli se to sastaviti bez jajeta?
Hoće. Ja puno keksa radim bez jaja.
Posto sam vec bi krenula ja stavila jaje. I ok je. Drugi put probam bez
kad pečem šnicle, faširance i sl u rostfraj tavi, obavezno mi se zaljepe, tj moram ih odmah odljepljivati od tavice i okretati
zastoooo? zivcira me to
teflonska tava nema taj problem
Pa razlika u materijalu. Na teflon se nista ne lijepi. Na ostalo se lijepi manje vise.
Hm ja sve radim na zeljezu, ali mozda moras pricekati da s dobro zapece pa tek onda okretati? Hocu reci mozda okreces prerano. Tako je meni, ako se nije stvorila korica nece se dati lijepo okrenuti.
Slažem se sa sasom, mislim da prerano okrećeš. Kad se dovoljno zapeče s jedne strane, samo se pusti od podloge.
Što da radim sa svježim brusnicama koje su trpke? U čemu da ih utopim da to ne osjetim?
Možda limunov sok?
Mrzim kisele i trpke okuse.
Skuhaj pa napravi chia puding
Mogu pokušati. Tnx.
Ja bih napravila rakiju s medom :mrgreen: šteta brusnica kako god. Bar dio bih ostavila da dozriju još malo pa ih grickala povremeno.
Na koji način je najbolje pripremiti svinjske krmenadle, da ne ispadnu suuuuuuuuhi i tvrdi?
narezati, naglo ih prepeci pa podliti s vodom i pokriti da se usafta
Trebala bih dekorirati slasticu, odnosno ispisati čitko slovima u crvenom sirupu, ili crvenoj kremi, a sada kako to i čime? Imaju li tuljci u trgovinama nastavak sa sitnom rupicom kroz koju ide tek tanka linija?
Imas za kupiti slasticarske vrecice na kojima sama rezes vrh. U slucaju nuzde mozes koristiti i obicnu vrecicu za zamrzavanje koja je skroz ravna na dnu. Vecina ih na dnu ima kao neku faldu pa dobijes 2 rupice, a to ne valja.
Ili kupis onu grdu boju u tubi.
imaš i one tubice za crtanje i pisanje od Dr. Oetker ili slično, mislim da je s tim najlakše ako nema toga puno, ovo https://www.konzum.hr/klik/images/pr...jpg?1479717792
Fala vam! :heart: