osuđivati za što? ne radiš ništa loše. :heart:
vjerujem da će sve biti ok.:love2:
p.s.dalje mučnine, i tvrd trbuh, uz kretanje bake od 90 godina. nedobog da čučnem ili se moram sagnuti.
još 12 tt do kraja. ići ću viličarem na porod.:-o
Printable View
Hvala drage moje. Javit cu vam sve novosti :*
Ayan pitala sam frendicu jednu... Pa kaze ja ne bih... Ionako ces roditi sto god da je u nalazu! Ali ja ne mislim tako! Moram misliti i na decke koji bi morali svoj zivot jednog dana podrediti ne daj Boze svojoj seki! Imam li ja pravo nekome iako svojoj djeci nametnuti nacin zivota, obveze do kraja zivota?? I to znajuci, svjesno! Jedno je kad ne znas! A sa druge strane, oni su sad divni, ali hoce li biti takvi i za 30god.? Ili Nakon 40god.,sto ja necu moc sebe umiti i oprat... A da znam da mi djete mora u dom ko zna kakav, kod koga.... :-(:cry:
Oo Boze daj mi snage!
Sanja ja sam mama koja je odabrala ne ići na nikakve testove i roditi bebu kakva god bude, a rizična sam i po godinama i po dijagnozama i po svem ostalom.nisam doživjela direktne osude, ali jesam da se niti jedan doktor nije potrudio objasniti što pretrage znače sa svim prednostima i rizicima, što to nosi nama kao budućim roditeljima, da ti ne velim kako je prvo pitanje kad dođem na pregled da li sam radila ovo i ono, i onda uredno pišu "trudnica odbija sve prenatalne testove". pa što vas briga?!
razumijem žene koje odluče suprotno, bez osude jer ja ne mislim isto. nisi loša žena, nisi ubojica, nisi sebična. ok?
ovo je tvoja beba, imaš pravo odlučiti za sebe da ćeš prekinuti trudnoću, raditi testove i da se ne možeš/ne želiš nositi s tim. sitnih duša će uvijek biti skup s osudama. vjerujem da prijateljica nije mislila ništa loše, ali nije njena stvar da ti ovo kaže, pa rodit ćeš i ona ne bi. baš ružno.
Sanjo, nadam se da ce ti vrijeme do pregleda sto brze proc i da ce pkazat da je sve u redu! :heart:
:ghug:
Mislim da cu se odjaviti sa neta.. Ne zelim unapred davati prognoze! Jer ovako samo citam po netu, a od toga nema koristi! Zaokupit cu se do utorka! A onda ce valjda od utorka biti brze cekajuci nalaz!
Sanjo, i bolje ne gledat puno po netu! Mene svaki put izludi! Javi nam se s dobrim vijestima poslije nalaza!
Ja se cula s doktoricom, kaze proteini ok, sedimenti ok, sve ok s urinom. :) a bas sam se bila prepala!
Jadro-dobre vijesti! Jupi!
Ajmo sad i Sanju čekati da nam isto donese dobre vijesti pa da se tipkamo tu još koji tjedan/mjesec.
Morate mene ispratiti na porod-nema bježanja sad :kbell:
Sanjo,drzi se!Sve ce biti super!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kad se beba rodi i krene navala ljudi koji bebu zele vidjeti...a moja ce se roditi na pocetku spice svih gripa i viroza,objasniti ljudima da mi ne dovode svoju djecicu kuci bez da ih uvrijedim?Jer nema goreg od bolesnog novorodenceta svog zastropanog koje ne moze jesti i spavati.Prosla sam to s princezom kad je imala dva tjedna,na antibiotiku je zavrsila...
Ceka me bitka kuci s tri skolarca,ali njih mogu izolirati na prvo kihanje...
Strah me je,a ne zelim ispasti bezobrazna,a znam da vecina ne misli na takve stvari...
Ja mislim na to-intenzivno! U sve 3 trudnoce.
Ja zabranim dolazak. Budem malo bezobrazna. Dakako, bude uvijek onih koji dodju nenajavljeno. I onda moram sutit i pustit ih unutra i shizit sva zajapurena u licu. I nikad necu shvatiti taj debilni mentalitet gdje se trci rodilji u kucu cim dodje iz rodilista!
Moja svekrva je ogledni primjerak. Dosla mi u rodiliste! Hoce sama bebu obuci-sreca med.sestra nije dala. Ćopila as i iznosi bebu iz rodilista, mene ostavila 3m iza-ja ne mogu ni hodat, kamoli trcat za njom od epiziotomije! Ne znam jel mi bok rekla uopce kad je u sobu usla i zgrabila dijete. A to mi je prva kcer bila, moje prvo dijete..moju mamu je gurnula sa strane u hodnik i otisla sama s bebom u auto. Ja iza nje šestaram i placem. Usla u stan prva, vadi bebu. Valjda bi ju i podojila psmtr da nisam dreknula u suzama da mi da moje dijete!
Ista ta babetina-kad moram tako reci-sad dolazi u goste sa svjezom manikurom i frizurom, i dalje nenajavljeno, da djeci cijelu jednu kinder cokoladu i jada se kako ne zna koji bi si stan u Zg prije renovirala i kako bi si isla opet atlas namjestat jer ju eto nesto pokocilo.
I cijela muzeva strana je takva neobazriva, neupucena, zatucana, sto bebi graha i batak turaju u usta s 3 mjeseca, postavljaju je na noge s 4 mjeseca i...majko sveta jesam se sad uzrujala...
Koje je ono bilo pocetno pitanje?
:evil:
Nemas se zasto brinuti sto ce drugi reci. Valjda imaju toliko u glavi da znaju da ne dolaze ako su bolesni i dovode djecu ako su iti prehladjeni.
Ja sam svim svojima najavila da mi ne dolaze prva 2-3 tjedna (nadam se da nece i duze) i da im ne pada na pamet doci s prehladom. Pa ljutili se ili ne uopce me nije briga. Meni je moje dijete najbitnije, a ne da li ce se netko naljutiti. Ma nek se ljuti cijela Hrvatska na mene ;-)
Zar nam netko danas nije trebao na pregled???
Zaista, zene, ja sam se toliko nadekirala da sam dobila sracku, iscurio mi iscjedak kolicine jutarnje šolje kafe i dobila sam kontrakcije :D
Sad kad za 2 sata budem klecala uz krevet:
-hu hu hi hi bem ti svekrvu hu hu hi hi
:D
Eto mi recept za porod:sjeti se svekrve!
Sad mi je jasno zasto bi pjeske odsetala iz rodilista kuci...
Ja sam pocela pisati stvari koje mi idu na zivce kod ljudi, pocevsi od svojih roditelja, pogotovo tate koji smatra da sve najbolje zna, koji sebe smatra nepogresivim, koji drugim ljudima pokusava "odgojiti" djecu, koji inace poslove radi pedantno (a meni jucer sje..o navlaku bebcovog madraca).... i onda sam se toliko uzrujala da sam izbrisala sve. A da ne govorim o savjetima drugih sto oko poroda, oko robice, pelena, vlaznih maramica, kremica, kupki, hranjenja...... muka mi je od svega i sad me zeludac boli koliko sam se uzrujala.
Svi znaju sve najbolje,a kad treba uskociti onda nikog nigdje...
Sad me zove mama pol sata prije roditeljskog od male da ipak ne moze jer su je zvali u zajednicu makedonaca,a to je ipak vaznije...
A MM je na roditeljskom najstarijem...tako sam ljuta
Isuse kak mi moze biti zlo od kuhanog mesa i krumpira? Lezim s lavorom i zelim da me nema.
Nije mi se dogodilo da netko dodje nenajavljen. Kad se mala rodila jasno sam dala do znanja da prva 3 mj.ne zelim nikoga u posjete. Kad bi i nazvali rekla sam da dođu drugi puta i da ne dovode djecu.
O bezobrazluku svekrve i svekra necu jer cu i ja dobiti sracku.toliko zlobe,primitivizma i zadrtosti u zivotu nisam srela.fuj.
Nemam pardona ako netko ne postuje mene i moj zivot.prije jesam ali onda sam skuzila da zivce nisam nasla na cesti.ako ti ne postujes mene necu niti ja tebe pa bio ti dragi bog.
Ljudi su bezobrazni i idu za tim da ces sutjeti osobito ako su stariji pa ti mogu da budem prosta srat o svemu.e da ne bi.tam su ti vrata.
Bmaric ti blagoslovljena zeno bez svekrve.☺
Imate pravo i ja cu svima reci tako,a tko se uvrijedi taj mi ni ne treba doci...
A kad preskocim veliki obiteljski bozicni rucak kod sveki...drzavni neprijatelj br1
bmaric-svekrvaless trudnice-zaista, blagoslovljena li si! :D
Ayan-pomaze li mineralna? Cola? pivo?
Milenche-mozda tvoja upravo ćakula s mojom kod zubara...a ne, cekaj, cekaj, mislim da je moja u Italiji..ili u Brazilu..ne znam. Bitno da je dalekoooooo
Ayan-ja zivim na krekerima, maslacu i mjehuricima iz gaziranog :D nije neka gozba, ali rjesava zelucane tegobe. Doduse, uletio mi tanjur graha danas-sa svjesnim rizikom sam ga slistila!
Milenche-lako za te koji zovu da bi dosli. Problem su ovi sto banu na vrata samo. Za te jos ne znam lijeka
A kak' ću kad mi prvo zvone na interfon dole. A ne znam tko je dok se ne javim.
Ili da se vadim na one fore:
-tko je?
-svekrva je.dovela sam svoju frizerku i masera.
-nema nikod kod kuce. To smo samo mi, kokosi...kokoda...
Ajde malo off topica-ispricavam se na tome-ali moze li preporuka neke dobre, lagane, aseksualne, antibloody i drugfree komedije? Treba mi nesto takvo nakon spike o svekrvi. Nesto kao bogovi su pali na tjeme..ili duplex..ili frka s dick i jane
Za te koji banu na vrata bez najave ja vec odavno "lijecim" na nacin da uopce ne otvaram vrata. I kad mi kazu da su dolazili, kazem: "Cula sam da netko zvoni, ali mi se nije dalo otvarati. Da sam znala da si/ste ti/vi, bila bi otvorila. Najbolje me nazovi sljedeci put prije nego sto dodjes, tako da znam da si ti."
I onda kad drugi put nazove, a ja nemam volje, ili se ne javim ili kazem da moram negdje ili da imam goste.
I tako ih ja godinama lijecim :-)
Probala mineralnu,kolu,sprajt,guranje prsta u usta i nis.stoji u grlu i ni makac.
Koliko su vam bliski ti ljudi koji dođu nenajavljeno? Meni su odmah dosli jedino roditelji i braca. Ostalo sam po njima ili kad bi me netko nazvao razglasila da mi ne dolaze.
Milenche susjecam. nejdem na ruckove. Mm moze s malom jer joj necu braniti dedu i baku, ali sam rekla kad cujem da pred njom govore protiv mene onda nece ni nju vidit. Svejedno sto god napravila nikad necu biti dovoljno dobra za njih. Samo zato jer im ne podilazim i ne dam da mi komandiraju.
Ja sam jednom rekla svekrvi da je musava :mrgreen:
Znam, imam muda ko vjeverica, ali to mi je bio jedan od boljih trenutaka u zivotu
Ihihihihi
Hu hu hi hi
Evo mene s pregleda! U 2 tjedna se nistavnije pogorsalo, cerviks smeksan,uloziv za vrh prsta i kaze da ne moram vise strogo mirpvati, da vjeruje da ce cerviks izdrzati, samo da ne dizem nista tesko i da vise odmaram! Spas! Odma planiram opiturati sobu i ići u lesninu po novi kauc dok se nalaz ne promijeni :) Idem sad citati sta sam preskocila!
Superiska nalazi, Lola!
Uloziv cervix je normalna pojava drugorotki/viserotki-sve sam vise uvjerena u to.
Kad ti je iduci pregled?