Meni su Korekcije odlična knjiga, samo nemoj očekivati Slobodu... Probaj ustrajati, bit će lakše kad upoznaš likove.
Printable View
Meni su Korekcije odlična knjiga, samo nemoj očekivati Slobodu... Probaj ustrajati, bit će lakše kad upoznaš likove.
Ja čitam, ponukana silnim pohvalama na nekoj sličnoj temi, Kiklopa.
a lijepo sam ja rekla da ne čitate Slobodu prije Korekcija :nope:
ne slušaj je (:-P) , emily
knjiga je dobra
ne na isti način kao Sloboda, koja je puno univerzalnija, i po tematici i po likovima
Korekcije su onako, malo pomaknuta knjiga
Korekcije su, meni osobno, znatno bolje nego Sloboda, ali to sam vec 100 puta napisala. Nakon Srednjeg spola, citam Previse srece, Alice Munro obara s nogu.
I meni su Korekcije bolje, i čitam Previše sreće, ali me ne obara s nogu :mrgreen:
:lool:
i ja sam odustala od korekcija nakon (možda :mrgreen:) dvoznamenkastog broja stranica. malog dvoznamenkastog, u svakom slučaju.
možda se vratim, ne bi bilo prvi put da me nešto oduševi. možda nam jednostavno nije bio dobar tajming :D
previše sreće- meni je bilo ok, no nisu me sve priče oborile :D
oborila me prva, dimensions- to sam već pisala. no priča previše sreće mi je bila bezveze :lool:
mojca, mislila sam da se zezaš s prijevodom vojnovića. ne znam zašto, no nisam ni pomislilla da piše na slovenskom :D
da, prevedena je, provjerila:
prijevod: Jagna Pogačnik, Anita Peti-Stantić :mrgreen:
Pa kako? Mene su Duboke jame totalno dokrajcile. A i Lice, osobito jer i sama imam dijete sa birthmarkom.
Mene su Dimenzije utjeskobile.
jel netko čitao ovo: http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=4214
Salaminski vojnici, španjolski je pisac, Javier Cercas
to sam posudila u knjižnici, sljedeća mi je po redu
Pa depresivna, tjeskobna priča, svakako, a i dobro napisana, ali nije da me oborila s nogu. Pročitala sam tek prve dve.
Nisam čitala, ali od istog autora preporučujem ovu: http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=7538
Jako dobro!
Trenutačno čitam A song of ice and fire, prvu knjigu, namjeravam ih pročitati sve, navukla sam se na Game of Thrones.
Ali usporedno ću i Lars Keplera, Svjedoka vatre (osvojila knjigu na nagradnoj igri :mrgreen: )
Tanja_b, i tu sam odmah posudila kad je vec bila na polici :mrgreen: pa planiram svakako procitati obje. Super da ti je super :)
Mani Gotovac: Fališ mi
što se tiče priča Alice Munro, mene puno više pogađaju one u kojima se (naizgled) nije ništa dramatično dogodilo
ono promašene prilike/promašeni životi spika
i da, njezine knjige mi definitivno spadaju u one koje treba kupiti i imati doma
Meni su Korekcije bolje napisana knjiga, ali Sloboda mi je draža. U Korekcijama su likovi antipatični, ne možeš naći jednog koji ti bude OK. I stalno imaš dojam da se ni samom Franzenu ne sviđaju. Walter i Patty rade svakakva s.anja, ali ipak ih zavoliš, navijaš za njih.
Ali svakako su Korekcije discipliniranije, njih je utjerao u sve okvire romana kakav se danas traži, a u Slobodi se prelilo na sve strane :-) Skoro k'o Rushdie.
Citam Jose Carlos Somoza, "Spilja ideja" - preporuka ovdje s foruma.
Zasad mi je dost' zanimljivo - anticki krimic :)
Na gore danom linku pise- no IMHO, ne bih isla tako daleko.Citiraj:
"Kritičari su ga proglasili prvim dostojnim nasljednikom "Imena ruže"."
Margot Berwin: Devet cvjetova žudnje - zanimljiva priča o mitskom mjestu i putu koji jedna žena mora prijeći kako bi našla sebe
Sarah Rayner: U jednom trenu, jednog jutra - meni osobno jako interesantna knjiga, u jednom trenu život se naglo mjenja svim likovima ovog romana
Ajd još nekako Denise (mada i ona u tom svom intimnom neredu napravi puno nereda drugima). Ali drugi... Ajme!
Jučer vidim u izlogu da je izašao novi Zusak i novi Zafron :-D
Amy Chua - Majka uspjeha
Nazalost nema je ovdje :/ no stavila sam ju na wish listu, hvala na preporuci!
Ja cekam... i cekam... od srpnja! da mi stigne zadnji dio zadnje objavljene knjige - A Dance with Dragons - moram procitati jos zadnju trecinu (ovdje su pojedinacne knjige razdvajali na po jos dvije ili tri). Sad vidim da sam prva na redu, nadam se da ce mi doci prije pocetka BiNG. :cekam:
Za ljubitelje J.K. Rowling, ove godine je izasla njena knjiga "The Coockoo's Calling" pod pseudonimom Robert Galbraith . To je prva iz serije, druga ce biti izdana 2014., a navodno ce ih biti jos u seriji.
Kritike su vrlo dobre (stavljam ju na wish listu). :)
ja preporučujem Salaminske vojnike Javiera Cercasa: http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=4214
već sam linkala, al' može još jednom, just in case :mrgreen:
riječ je o priči, istinitoj, iz španjolskog građanskog rata
sastoji se od tri dijela. nemojte odustati na drugom dijelu :mrgreen: (prilično je "biografski" i možda malo naporan za pratiti, no cercas se sasvim lijepo izvuče u trećem dijelu.
morala sam malo i guglati i popuniti neke rupe koje imam iz povijesti :D
ovo mi je prva knjiga ovog autora, malo je reći da mi je izvrstan. sad već čitam njegovu drugu, Brzinu svjetlosti.
Tanja, slazem se, odlicna je Brzina svjetlosti. No, meni osobno je za mrvicu bolji onaj prvi, Salaminski vojnici.
Sad citam nesto debelo :lool:
Glasovi Pamana http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=8576
Jel netko citao?
I ovdje se radnja provlaci kroz spanjolski rat pa do danas. Prati me taj rat :lool:
Čitam, skoro završavam Viljevo, nastavak Drenja.
Ovi su romani osvježenje u hrvatskoj književnosti, žanrovski triler-horor-SF. Drenje mi se jako svidjelo, sve je u atmosferi, vrlo jeziv ugođaj, taman kako treba biti u hororu - sve je u nagovještajima.
I Viljevo me je prikovalo, samo ga ima malo, jučer sam počela i već sam pri kraju. Možda je ipak malo premisteriozno, ili ja nisam dovoljno intelignentna da polovim sve detalje priče. Ili prelijena.
Viljevo i nije pravi nastavak Drenja, već su samo povezani mjestom i jednim likom.
Znam da ću jedva dočekati sljedeći njegov roman.
Naručit ću si Psihologiju gomile u knjižnici.
To je ova knjiga: http://katalog.kgz.hr/pagesResults/b...02565#lokacije
Ratko Cvetnić mi je pravo otkriće :-D
Ja i dalje derem po hrvatskim piscima.
Pročitala Pavičićeve Ovce od gipsa, svidjele su mi se kao i Crvenkapica.
Zatim po prvi put staru Bilježnicu Robija K. i Osmog povjerenika.
Sve redom odlično.