nešto ima![]()
Marguarite Duras - Ljubavnik. Da se podsjetim. Gledala me s police u knjižnici.
Slightly off, jucer smo E. i ja obavile novogodisnji shopping na lokalnom sajmu knjiga. Dosle doma s hrpetinom (sto za nas, sto za poklone), bas smo se izgustale.![]()
Od novoprocitanog, prijavljujem:
Sophie Kinsella, "Wedding Night"
Madeleine Wickham AKA Sophie Kinsella, "The Tennis Party" .
Oboje prikladno za kisni vikend (nist' vise od toga).
dugo nisam virnula na temu, pa eto, da nešto i napišem. Brodeckov izvještaj je jedna od rijetkih knjiga koja me zaista dirnula. Zadnje što sam pročitala je ljetni hit Ruka koja je prva držala moju i moram priznati da sam se ugodno iznenadila (rijetko mi se svide hitovi), nije kao ova prva, ali nije me ostavila ravnodušnom. sutra je vraćam i uzimam nešto od vaših preporuka.
Alice Munro: Previše sreće, odlična.
Biografija J.K.Rowling, meni zanimljiva jer sam uživala čitati Harry Potter-a, između ostalog opisano kako je dobila ideju za likove (zamjerka je što ima šamparskih grešaka i što je naglasak na tome kako je zaradila novac )
Pročitala Crvendaća i Nemezu- Jo Nesbo, sad čitam treću, Đavolja zvijezda. Pisalo se o njima, preporuke i od mene
pročitala sam Otmjenost ježa, meni je predobra
našla sam se pomalo u oba glavna lika
sad čitam Big Fish Daniela Wallacea, po kojoj je Tim Burton snimio meni genijalan film
S McGregorom?
Ja malo pustila one rasne i rodne problemepa uzela Francusku suitu. Kako je dobra! Pisana je da se bas lako cita, iako tematika i vrijeme radnje nije laganini.
Za vikend sam procitala prvi dio.
Posljednje uređivanje od Anci : 11.11.2013. at 10:33
Sad i ti pati skupa s nama što nikad nije uspjela završiti roman![]()
S.J. Watson: Prije nego što zaspim - psihološki triler, prvih 50-tak str. i nije baš nešto, ali prema kraju ne možeš ispustiti knjigu iz ruku
Trenutno citam Sue Townsend, Adrian Mole: The Cappuccino Years. Sretna k'o Peppa Pigsto sam ju nasla na engleskom (i zao mi sto nemaju The Prostrate Years ni na engleskom ni na talijanskom, bas sam ju stavila na wish listu).
Nego, imate li nekakvih knjiznih zelja i planova za citanje preko BiNG praznika?
Pocela sam razmisljati o tome sto bih preko praznika zeljela procitati i mentalno si sastavljati listu... Zasad su mi na pameti Solar, Cloud Atlas i Otmjenost jeza (ali mislim priremiti jos toga) ....
Vi?
Posljednje uređivanje od Elly : 16.11.2013. at 17:33
Nesto debelo sto ne stignem ovako
Atlas oblaka
Zivot i sudbina
Mozda Tolstoja
GO imam, doduse, samo tjedan dana![]()
Posljednje uređivanje od Anci : 16.11.2013. at 17:46
nemam go, ali nadam se da cu do kraja godine procitati Calvina, Ako jedne noci... i Munro, Previse srece.
Za BiNG i u dane koji slijede čitam obično knjige koje sam dobila za rođendan
Nema veze s godišnjim, ove godine ga ionako neće biti, ali s čitanjem to nema veze. Za knjige se uvijek nađe vremena.
Kako vojnik popravlja gramofon meni je bila bas bas dobra ako ti se dopadne ta potrazi i Tigrova zena by tea obreht ( nisam sigurna da li je prevedena na hr ja imam beogradsko izdanje a naknadno je sarajevski bybook izdao istu knjigu) ja mislim da cu pisati djeda mrazu da mi donese nesto od Alice Munro
ja sam pročitala Francusku suitu i oduševljena sam! pročitala sam dodatke i kao ni Angie, ne mogu prežaliti što nije uspjela dovršiti što je zamislila
unatoč priči koja prati ovo djelo (stradavanje u koncentracijskom logoru, pronalazak rukopisa), nevjerojatno je s kojom se lakoćom čita!
sad čitam vojnovića, čefure. prost je, ali odličan!
nikako poceti citati Korekcije kako se spada
procitam 5 strana, pa onda 5 dana nista
pa opet 5 strana, pa do vikenda nista...
nije me "ponijela"
da li da ustrajem?
zao mi je odustati, jer mi je Sloboda bila fenomenalna
Ni mene Korekcije nisu "ponijele", a u Slobodi sam baš uživala.
Meni su Korekcije odlična knjiga, samo nemoj očekivati Slobodu... Probaj ustrajati, bit će lakše kad upoznaš likove.
Ja čitam, ponukana silnim pohvalama na nekoj sličnoj temi, Kiklopa.
a lijepo sam ja rekla da ne čitate Slobodu prije Korekcija![]()
ne slušaj je () , emily
knjiga je dobra
ne na isti način kao Sloboda, koja je puno univerzalnija, i po tematici i po likovima
Korekcije su onako, malo pomaknuta knjiga
Korekcije su, meni osobno, znatno bolje nego Sloboda, ali to sam vec 100 puta napisala. Nakon Srednjeg spola, citam Previse srece, Alice Munro obara s nogu.
I meni su Korekcije bolje, i čitam Previše sreće, ali me ne obara s nogu![]()
i ja sam odustala od korekcija nakon (možda) dvoznamenkastog broja stranica. malog dvoznamenkastog, u svakom slučaju.
možda se vratim, ne bi bilo prvi put da me nešto oduševi. možda nam jednostavno nije bio dobar tajming :D
previše sreće- meni je bilo ok, no nisu me sve priče oborile :D
oborila me prva, dimensions- to sam već pisala. no priča previše sreće mi je bila bezveze
mojca, mislila sam da se zezaš s prijevodom vojnovića. ne znam zašto, no nisam ni pomislilla da piše na slovenskom :D
da, prevedena je, provjerila:
prijevod: Jagna Pogačnik, Anita Peti-Stantić![]()
Pa kako? Mene su Duboke jame totalno dokrajcile. A i Lice, osobito jer i sama imam dijete sa birthmarkom.
jel netko čitao ovo: http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=4214
Salaminski vojnici, španjolski je pisac, Javier Cercas
to sam posudila u knjižnici, sljedeća mi je po redu
Pa depresivna, tjeskobna priča, svakako, a i dobro napisana, ali nije da me oborila s nogu. Pročitala sam tek prve dve.
Nisam čitala, ali od istog autora preporučujem ovu: http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=7538
Jako dobro!
Trenutačno čitam A song of ice and fire, prvu knjigu, namjeravam ih pročitati sve, navukla sam se na Game of Thrones.
Ali usporedno ću i Lars Keplera, Svjedoka vatre (osvojila knjigu na nagradnoj igri)
Tanja_b, i tu sam odmah posudila kad je vec bila na policipa planiram svakako procitati obje. Super da ti je super
![]()
što se tiče priča Alice Munro, mene puno više pogađaju one u kojima se (naizgled) nije ništa dramatično dogodilo
ono promašene prilike/promašeni životi spika
i da, njezine knjige mi definitivno spadaju u one koje treba kupiti i imati doma
Meni su Korekcije bolje napisana knjiga, ali Sloboda mi je draža. U Korekcijama su likovi antipatični, ne možeš naći jednog koji ti bude OK. I stalno imaš dojam da se ni samom Franzenu ne sviđaju. Walter i Patty rade svakakva s.anja, ali ipak ih zavoliš, navijaš za njih.
Ali svakako su Korekcije discipliniranije, njih je utjerao u sve okvire romana kakav se danas traži, a u Slobodi se prelilo na sve straneSkoro k'o Rushdie.
Citam Jose Carlos Somoza, "Spilja ideja" - preporuka ovdje s foruma.
Zasad mi je dost' zanimljivo - anticki krimic![]()
Na gore danom linku pise- no IMHO, ne bih isla tako daleko."Kritičari su ga proglasili prvim dostojnim nasljednikom "Imena ruže"."
Margot Berwin: Devet cvjetova žudnje - zanimljiva priča o mitskom mjestu i putu koji jedna žena mora prijeći kako bi našla sebe
Sarah Rayner: U jednom trenu, jednog jutra - meni osobno jako interesantna knjiga, u jednom trenu život se naglo mjenja svim likovima ovog romana
Ajd još nekako Denise (mada i ona u tom svom intimnom neredu napravi puno nereda drugima). Ali drugi... Ajme!
Jučer vidim u izlogu da je izašao novi Zusak i novi Zafron![]()