Ajde sretno....ja nisam niti jednom dobila nista......evo, i dalje moja slamcica spasa, jos nisam dobila, 1 dan kasni, jedan ali vrijedan :)
Printable View
kad ste vi otprilike dobile m poslije utrića??kasni mi već 4 dana....
Ne brini...doći će.....meni je dosla 6 dan popodne..... i ja sam vec mislila sta je
jajnici me rasturaju...kičma me ubija...kad će viiiišeee.........
A mene danas 3 dan nakon inseminacije muče grčevi...ne znam sta je to. Na prosloj inseminaciji mi nije bilo tako...bas me bole jajnici i sve dolje...ostra tupa bol......
Strašna, i mene su dva dana mučili menstrual like grčevi, popila dva magnezija i prošlo. Za ostale bolove ti ne mogu pomoći, al suosjećam s tobom, mene sve bolilo u prošlom ciklusu...:love2:
Malenab ja sam prvi put dobila 4 dan,a drugi put 3 dan nakon prestanka uzimanja utrogestana..
Strasna,sva 3 puta imala sam grceve nekoliko dana nakon inseminacije,ovaj put me jajnici isto rasturaju...
Ja opet muku mučim sa iščekivanjem. Nemogu shvatit kako mogu bit tako nedokazna...opet sam isla pravit testove...a znam da je prerano....samo se izbediram... U prošli četvrtak je bila inseminacija....ali ja jednostavno nemogu docekat 14 dana.
Još uz sve to apsolutno nemam nikakvih simptoma (ovaj put cak ni onih umisljenih).
Par dana mi je isla lagana sukrvica na nos.
ali sve je to nista.. :(
Večer cure,evo ja sam u isčekivanju menst. pa krećem s folikumetrijama,možda i klomifenom i svojim prvim AIH-om..
ne moram ni reći da sam uzbuđena što se napokon počelo bar nešto događati,,,iako imam predosjećaj da ću naglo bubnuti glavom o pod.. 8-)
trebam će mi par dana da se malo ušaltam tko, kada,gdje i zašto...stoga ne zamjerite
da znam staviti vibre... stavila bih
Strašna, fakat ti je prerano za testove, i 10. dpo je rano, a pogotovo 7. Znam da je teško ali probaj izdržati još malo... (Ima ti odbrojavanje na pdf Prije začeća gdje se ja odem izjadati, meni pomogne...)
Ja sam danas radila test,tek toliko da smireno docekam nalaz bete koji vadim sutra, i negativan je..Sad vec znam sta me izgleda ceka,dr je rekla da ako ne uspiju 3 inseminacije idemo na IVF..
Da Tina...:-)
pa ne mogu tebe non stop gnjaviti (moš misliti,hehe) pa eto da malo tu imam nekog za priču,potporu i sve ostalo...
Phiphy, a jesi i dalje na duphastonima?
Aska ~~~~~~~~~~~~~~ da beta bude ugodno iznenađenje!
Meni je dr rekla da vadim betu nakon 2 tjedna,to je danas..Uvijek sam tako vadila i pogreske nije bilo.Inace sam u postupku na Sv.Duhu!
Nda, Rijeka inače voli kasnije bete, mada neke od nas ne prokrvare dok su na progesteronu, tako da mi je to malo nejasno!?
Ja sam mišljenja da je i za biokemijsku bolje znati nego ne znati.
Ja ju isto vadim 14 dpo, ako je - prestajem sa utrićima i čekam m, u suprotnom :-D
Slazem se s macom! Mj
Slazem se s macom! Moj nalaz danas potvrdio jucerasnji test,beta 0,1.
Aska, jako mi je žao :love2:
Želim vam puno sreće u ivf-u, da što prije dođeš do postupka i pozitivne bete (može i pozitivna beta bez postupka, dapače! )
nemoj prestajati ukoliko betu nisi napravila.... ja sam napravila test 13. dpo i bio je negativan. Nakon 7 dana ipak je bio pozitivan tako da ... radije izvadi betu danas.
da :) i to sam radila u srijedu u 23.45h a 14. dan je bio četvrtak ... ne želim ti davati lažne nade ali ti kažem da sam istu stvar napravila i prestala s Utrogestanima i javila svom dr.-u i on mi je reka da čekam M i opet ispočetka. Nakon što 5 dana nisam dobila pitala sam ga može li biti od Utrogestana on je reka da može ali da ponovim test. I prvi i drugi i treći test - svi su redom bili pozitivni. Od srca se nadam da će i tebi biti isti ishod :)
Hvala ti, nea0902, na napisanom iskustvu! Svakakvih situacija ima pa je škola za sljedeći put: strpiti se malo duže s testićem :) . Betu mogu vaditi tek sutra ako uspijem dobiti uputnicu (nemam uputnicu jer u Rijeci betu vade tek nakon 7 dana od očekivane m. pa mi je plan bio jedini mogući: ako dobijem m. onda idem po uputnice za novi AIH, ako ne dobijem onda idem po uputnicu za betu). A do sutra možda procurim pa su sve dvojbe riješene.
Da li si, kad si otkrila da si ipak trudna, nastavila s nekom terapijom progesterona?
Da, Utrogestan mislim do 16. tjedna ili 12. nisam ti 100% sigurna :) uz to sam pila i Folnu
E, super...malo me muči to što mi je dr. rekla da pijem duphaston (isto progesteron) do m. (ako ne dođe, ne bi bilo prekida), a ja se pravila pametna pa odlučila da ako test bude negativan neću više piti. Tako da ću sad, ako se ispostavi da ipak jesam u drugom stanju, imat prekid pijenja progesterona. No, vidim da je i kod tebe tako bilo pa me to tješi. Tebi još malo ostalo do dana D! Sretno!!!
Bok cure,
Evo i ja se spremam na prvu inseminaciju.......idiopati (spermiogram, papa, brisevi, HSG, hormoni - sve ok).......inseminacija će bit u prirodnom ciklusu......nego, zanima me da li za inseminaciju isto treba obaviti sve one pretrage - na AIDS pa krvna grupa i tako redom?? jer meni je doc samo rekao da trebamo obavit pravno i psihološko savjetovanje......pa reko bolje da provjerim sad nego dok bude kasno pa da propustimo ciklus.....
Ne znam na kojoj si bolnici, ali na vv trebaš skupiti sve papire i nalaze da bi mogla u postupak.
Možda negdje možeš donijeti i naknadno, a možda ti je doktor zaboravio napomenuti. Probaj se raspitati kod sestara ili nazovi doktora.
U Vinogradskoj sam......da, moguće da mi je doc zaboravio napomenuti......idem pitati i tamo na temi o potpomognutoj u vinogradskoj......a sutra onda zovem......
Phiphy želim ti sretan ishod :) da ja još malo brojim i jos ne vjerujem :)
BillieJean ja nisam trebala za Aih nista od toga ali sam isla u privatnu kliniku. Ne znam kakva je praksa u bolnicama.
Bok svima! Već duže vrijeme pratim razne teme na ovom forumu i najčešće svratim ovdje budući da sam i sama u postupku inseminacije. Iza mene su dvije neuspješne u prirodnom postupku, iduća će biti stimulirana. Zanima me koliko su na vas utjecale Ovitrelle (one koje su ih primale)? Ja sam zadnji put imala sve simptome trudnoće, a budući da to nije bio slučaj puno toga pripisujem upravo njima.
Evo i mene po prvi put...pročitala sam vaše odgovore, ali mi je i dalje enigma što je to štoperica?? Može li mi netko pojasniti..od srijede krećem na ultrazvuk kako bi pratili hoće li napokon neki folikul narasti ili...
koliko često ću morati na uzv?
Hvala na odgovorima unaprijed.:-)
Na UZV ćeš, u pravilu, morati svaki drugi dan od 8. dc. Kako folikul bude rastao, tako će te za dalje upućivati dr. Ne znam u kojoj si bolnici, u Rijeci je praksa, kako se dan D bliži, da te ujutro doktor pogleda UZV-om i procjeni da li će upravo taj dan biti inseminacija, ako da, partner daje spermiće i u 10 i pol počnu akcije, a ako nije spremno, dolaziš opet, vjerojatno sljedeći dan...
Nije mi više dalo editirati poruku, pa evo nastavak - štoperica se daje kad folikulići narastu do određene veličine. Nakon štoperice očekuje se ovaulcija u sljedećih 36 - 38 sati te se planira inseminacija nekoliko sati prije isteka tog roka.
Štoperica je injekcija hcg hormona koja imitira prirodni lh skok koji prethodi ovulacija, potiče sazrijevanje jajne/ih stanica i njihovo pravovremeno otpuštanje (što je bitno radi tempiranja postupaka).