Stranica 44 od 65 PrviPrvi ... 34424344454654 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 3229

Tema: inseminacija

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam danas bila na drugoj folikulometriji i potvrdila jučer rečeno. Jedan folikul.....inseminacija u cetvrtak.
    Tina2701 baš me tješiš....hvala ti ))

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

poz cure...samo da vam svima zaželim sreću jer vidim da nas ima dosta koje smo u čekanju....

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, cure!
    Evo i mene, u pripremi za prvu IUI. U pon. sam na prvoj folikulometriji u prirodnom ciklusu, 8 d.c.
    Da li je ovdje još netko u prirodnom ciklusu? Pretpostavljam da nije bilo indikacija za terapiju klomifenom (redovan ciklus) pa je zato nisam ni dobila. Zaključujem li dobro?

Čitam puno i lovim konce, ali čini mi se da mi fale osnove...znači, dobar folikulić je onaj od 18 mm i veći, a debljina endometrija mora biti koliko?

Kakva je praksa u Rijeci? Da li se i na dan inseminacije radi UZV? Na folikulometije se ide svaki drugi dan?

Hvala!

Ja sam u prirodnom ciklusu, 3. IUI i nadam se trece sreca...danas mi je trebao biti menezes a ja evo hvatam se za slamcicu....i nadam se da nece ni doci. Na dan inseminacije, ujutro prvo napravis ultrazvuk, i ako dr. vidi da je to to, dragi ide u wc pozdraviti maloga i oko 11 sati ti startas....sretno draga
    Posljednje uređivanje od prskalica : 09.11.2011. at 23:12

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

evo cure da vam javim.....beta je 1.8.katastrofa.....znači da ćemo se još družit ovdje...a bila uvjerena da će bit 3.sreća...ništa, idemo u nove pobjede...

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj prskalica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam u prirodnom ciklusu, 3. IUI i nadam se trece sreca...danas mi je trebao biti menezes a ja evo hvatam se za slamcicu....i nadam se da nece ni doci. Na dan inseminacije, ujutro prvo napravis ultrazvuk, i ako dr. vidi da je to to, dragi ide u wc pozdraviti maloga i oko 11 sati ti startas....sretno draga
    Hvala ti! U međuvremenu sam obavila prvu IUI i bilo je točno tako kako si napisala. Sad napeto čekam uz Duphastone. Da li ste i vi, cure, dobile tu terapiju (kao, za održavanje trudnoće ako do nje dođe)?
    Posljednje uređivanje od phiphy : 10.11.2011. at 10:04

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

kojeg dana ciklusa pocinjete sa klomifenom i koliko se dnevno pije?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Klomifen se većinom pije od 3-7dc, ovisno dal 1x1, 2x1 ili 3x1.

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

jel netko zna štoje to KOH???

sretno ružo82...držim palčeve za visoku betu
    Posljednje uređivanje od malenab : 10.11.2011. at 12:58

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj malenab prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad čula, ali možda ima veze s ovim? http://en.wikipedia.org/wiki/KOH_test

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam danas obavila svoj drugi AIH....sad čekam....

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala ti! U međuvremenu sam obavila prvu IUI i bilo je točno tako kako si napisala. Sad napeto čekam uz Duphastone. Da li ste i vi, cure, dobile tu terapiju (kao, za održavanje trudnoće ako do nje dođe)?
    Ajde sretno....ja nisam niti jednom dobila nista......evo, i dalje moja slamcica spasa, jos nisam dobila, 1 dan kasni, jedan ali vrijedan

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj malenab prvotno napisa Vidi poruku

sretno ružo82...držim palčeve za visoku betu
    ...žene podvrgnute kontroliranoj ovarijskoj hiperstimulaciji (KOH) u svrhu liječenja neplodnosti.

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

kad ste vi otprilike dobile m poslije utrića??kasni mi već 4 dana....

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne brini...doći će.....meni je dosla 6 dan popodne..... i ja sam vec mislila sta je

malenab avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

jajnici me rasturaju...kičma me ubija...kad će viiiišeee.........

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A mene danas 3 dan nakon inseminacije muče grčevi...ne znam sta je to. Na prosloj inseminaciji mi nije bilo tako...bas me bole jajnici i sve dolje...ostra tupa bol......

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Strašna, i mene su dva dana mučili menstrual like grčevi, popila dva magnezija i prošlo. Za ostale bolove ti ne mogu pomoći, al suosjećam s tobom, mene sve bolilo u prošlom ciklusu...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Malenab ja sam prvi put dobila 4 dan,a drugi put 3 dan nakon prestanka uzimanja utrogestana..
    Strasna,sva 3 puta imala sam grceve nekoliko dana nakon inseminacije,ovaj put me jajnici isto rasturaju...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja opet muku mučim sa iščekivanjem. Nemogu shvatit kako mogu bit tako nedokazna...opet sam isla pravit testove...a znam da je prerano....samo se izbediram... U prošli četvrtak je bila inseminacija....ali ja jednostavno nemogu docekat 14 dana.
    Još uz sve to apsolutno nemam nikakvih simptoma (ovaj put cak ni onih umisljenih).
    Par dana mi je isla lagana sukrvica na nos.
    ali sve je to nista..

vrtirepka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Večer cure,evo ja sam u isčekivanju menst. pa krećem s folikumetrijama,možda i klomifenom i svojim prvim AIH-om..
    ne moram ni reći da sam uzbuđena što se napokon počelo bar nešto događati,,,iako imam predosjećaj da ću naglo bubnuti glavom o pod..
    trebam će mi par dana da se malo ušaltam tko, kada,gdje i zašto...stoga ne zamjerite
    da znam staviti vibre... stavila bih

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Strašna, fakat ti je prerano za testove, i 10. dpo je rano, a pogotovo 7. Znam da je teško ali probaj izdržati još malo... (Ima ti odbrojavanje na pdf Prije začeća gdje se ja odem izjadati, meni pomogne...)

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam danas radila test,tek toliko da smireno docekam nalaz bete koji vadim sutra, i negativan je..Sad vec znam sta me izgleda ceka,dr je rekla da ako ne uspiju 3 inseminacije idemo na IVF..

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj vrtirepka prvotno napisa Vidi poruku
    Večer cure,evo ja sam u isčekivanju menst. pa krećem s folikumetrijama,možda i klomifenom i svojim prvim AIH-om..
    ne moram ni reći da sam uzbuđena što se napokon počelo bar nešto događati,,,iako imam predosjećaj da ću naglo bubnuti glavom o pod..
    trebam će mi par dana da se malo ušaltam tko, kada,gdje i zašto...stoga ne zamjerite
    da znam staviti vibre... stavila bih
    kod kojeg dr???

dal se mi znamo?'mislim da da ak ti ime počinje sa slovom M...

vrtirepka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Da Tina...
    pa ne mogu tebe non stop gnjaviti (moš misliti,hehe) pa eto da malo tu imam nekog za priču,potporu i sve ostalo...

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj aska prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas radila test,tek toliko da smireno docekam nalaz bete koji vadim sutra, i negativan je..Sad vec znam sta me izgleda ceka,dr je rekla da ako ne uspiju 3 inseminacije idemo na IVF..
    Aska, zanima me tvoje vađenje bete...meni je rečeno da odem vaditi betu tek tjedan dana nakon očekivanog dana menstruacije. Znači, samo ako ne dobijem m. Čini mi se da kod tebe nije tako? Gdje si bila na AIH?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Phiphy, a jesi i dalje na duphastonima?
    Aska ~~~~~~~~~~~~~~ da beta bude ugodno iznenađenje!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni je dr rekla da vadim betu nakon 2 tjedna,to je danas..Uvijek sam tako vadila i pogreske nije bilo.Inace sam u postupku na Sv.Duhu!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Phiphy, a jesi i dalje na duphastonima?
    Da. M. bih trebala dobiti početkom sljedećeg tjedna, a ako ne dobijem, rečeno mi je da 28.11. odem na betu...Duphastone bih trebala piti do početka M. Ja sam u Rijeci na AIH. Zašto je razlika u Ri i Zagrebu po pitanju bete?
    Posljednje uređivanje od phiphy : 18.11.2011. at 09:34

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Citiraj vrtirepka prvotno napisa Vidi poruku
    Da Tina...
    pa ne mogu tebe non stop gnjaviti (moš misliti,hehe) pa eto da malo tu imam nekog za priču,potporu i sve ostalo...

Da. M. bih trebala dobiti početkom sljedećeg tjedna, a ako ne dobijem, rečeno mi je da 28.11. odem na betu...Duphastone bih trebala piti do početka M. Ja sam u Rijeci na AIH. Zašto je razlika u Ri i Zagrebu po pitanju bete?
    ..mislim da su cure pisale da se izbjegnu nadanja i tugovanja ako bi se radilo o biokemijskoj trudnoći...kao bolje da se za nju ni ne zna...

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nda, Rijeka inače voli kasnije bete, mada neke od nas ne prokrvare dok su na progesteronu, tako da mi je to malo nejasno!?
    Ja sam mišljenja da je i za biokemijsku bolje znati nego ne znati.
    Ja ju isto vadim 14 dpo, ako je - prestajem sa utrićima i čekam m, u suprotnom

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Slazem se s macom! Mj

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Slazem se s macom! Moj nalaz danas potvrdio jucerasnji test,beta 0,1.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Aska, jako mi je žao
    Želim vam puno sreće u ivf-u, da što prije dođeš do postupka i pozitivne bete (može i pozitivna beta bez postupka, dapače! )

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Nda, Rijeka inače voli kasnije bete, mada neke od nas ne prokrvare dok su na progesteronu, tako da mi je to malo nejasno!?
    Ja sam mišljenja da je i za biokemijsku bolje znati nego ne znati.
    Ja ju isto vadim 14 dpo, ako je - prestajem sa utrićima i čekam m, u suprotnom
    I ja bih radije voljela znati. No što je, tu je.
    Za vikend mi je bio 13-ti dpo, napravila sam test, negativan k'o kuća pa sam prestala s Duphastonima...

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

nemoj prestajati ukoliko betu nisi napravila.... ja sam napravila test 13. dpo i bio je negativan. Nakon 7 dana ipak je bio pozitivan tako da ... radije izvadi betu danas.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj nea0902 prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj prestajati ukoliko betu nisi napravila.... ja sam napravila test 13. dpo i bio je negativan. Nakon 7 dana ipak je bio pozitivan tako da ... radije izvadi betu danas.
    Stvarno? Uh...

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

da i to sam radila u srijedu u 23.45h a 14. dan je bio četvrtak ... ne želim ti davati lažne nade ali ti kažem da sam istu stvar napravila i prestala s Utrogestanima i javila svom dr.-u i on mi je reka da čekam M i opet ispočetka. Nakon što 5 dana nisam dobila pitala sam ga može li biti od Utrogestana on je reka da može ali da ponovim test. I prvi i drugi i treći test - svi su redom bili pozitivni. Od srca se nadam da će i tebi biti isti ishod

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala ti, nea0902, na napisanom iskustvu! Svakakvih situacija ima pa je škola za sljedeći put: strpiti se malo duže s testićem . Betu mogu vaditi tek sutra ako uspijem dobiti uputnicu (nemam uputnicu jer u Rijeci betu vade tek nakon 7 dana od očekivane m. pa mi je plan bio jedini mogući: ako dobijem m. onda idem po uputnice za novi AIH, ako ne dobijem onda idem po uputnicu za betu). A do sutra možda procurim pa su sve dvojbe riješene.

Da li si, kad si otkrila da si ipak trudna, nastavila s nekom terapijom progesterona?
    Posljednje uređivanje od phiphy : 21.11.2011. at 09:49

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da, Utrogestan mislim do 16. tjedna ili 12. nisam ti 100% sigurna uz to sam pila i Folnu

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

E, super...malo me muči to što mi je dr. rekla da pijem duphaston (isto progesteron) do m. (ako ne dođe, ne bi bilo prekida), a ja se pravila pametna pa odlučila da ako test bude negativan neću više piti. Tako da ću sad, ako se ispostavi da ipak jesam u drugom stanju, imat prekid pijenja progesterona. No, vidim da je i kod tebe tako bilo pa me to tješi. Tebi još malo ostalo do dana D! Sretno!!!

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bok cure,

Evo i ja se spremam na prvu inseminaciju.......idiopati (spermiogram, papa, brisevi, HSG, hormoni - sve ok).......inseminacija će bit u prirodnom ciklusu......nego, zanima me da li za inseminaciju isto treba obaviti sve one pretrage - na AIDS pa krvna grupa i tako redom?? jer meni je doc samo rekao da trebamo obavit pravno i psihološko savjetovanje......pa reko bolje da provjerim sad nego dok bude kasno pa da propustimo ciklus.....

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ne znam na kojoj si bolnici, ali na vv trebaš skupiti sve papire i nalaze da bi mogla u postupak.
    Možda negdje možeš donijeti i naknadno, a možda ti je doktor zaboravio napomenuti. Probaj se raspitati kod sestara ili nazovi doktora.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

U Vinogradskoj sam......da, moguće da mi je doc zaboravio napomenuti......idem pitati i tamo na temi o potpomognutoj u vinogradskoj......a sutra onda zovem......

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Phiphy želim ti sretan ishod da ja još malo brojim i jos ne vjerujem
    BillieJean ja nisam trebala za Aih nista od toga ali sam isla u privatnu kliniku. Ne znam kakva je praksa u bolnicama.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj BillieJean prvotno napisa Vidi poruku
    U Vinogradskoj sam......da, moguće da mi je doc zaboravio napomenuti......idem pitati i tamo na temi o potpomognutoj u vinogradskoj......a sutra onda zovem......
    Koliko sam ja skužila, za ući u bilo koju vrstu MPO treba prikupiti sve nalaze, ne samo savjetovanje obaviti.
    Evo, meni jučer stigla m., tako da su sve dvojbe riješene. Od sljedećeg tjedna opet folikulometrije...

dagnja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bok svima! Već duže vrijeme pratim razne teme na ovom forumu i najčešće svratim ovdje budući da sam i sama u postupku inseminacije. Iza mene su dvije neuspješne u prirodnom postupku, iduća će biti stimulirana. Zanima me koliko su na vas utjecale Ovitrelle (one koje su ih primale)? Ja sam zadnji put imala sve simptome trudnoće, a budući da to nije bio slučaj puno toga pripisujem upravo njima.

magnolija13 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Evo i mene po prvi put...pročitala sam vaše odgovore, ali mi je i dalje enigma što je to štoperica?? Može li mi netko pojasniti..od srijede krećem na ultrazvuk kako bi pratili hoće li napokon neki folikul narasti ili...
    koliko često ću morati na uzv?
    Hvala na odgovorima unaprijed.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Na UZV ćeš, u pravilu, morati svaki drugi dan od 8. dc. Kako folikul bude rastao, tako će te za dalje upućivati dr. Ne znam u kojoj si bolnici, u Rijeci je praksa, kako se dan D bliži, da te ujutro doktor pogleda UZV-om i procjeni da li će upravo taj dan biti inseminacija, ako da, partner daje spermiće i u 10 i pol počnu akcije, a ako nije spremno, dolaziš opet, vjerojatno sljedeći dan...

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nije mi više dalo editirati poruku, pa evo nastavak - štoperica se daje kad folikulići narastu do određene veličine. Nakon štoperice očekuje se ovaulcija u sljedećih 36 - 38 sati te se planira inseminacija nekoliko sati prije isteka tog roka.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Štoperica je injekcija hcg hormona koja imitira prirodni lh skok koji prethodi ovulacija, potiče sazrijevanje jajne/ih stanica i njihovo pravovremeno otpuštanje (što je bitno radi tempiranja postupaka).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •