Nemam još bebu asmatičara (nadam se da ovo koje dolazi neće biti) ali sam i sama bila asmatičar. I sretna šta sam bila, nisam više. Kako mi je majka pričala tešku astmu sam imala od rođenja. Kasnije po sjećanju se sjećam užasnih trenutaka. Non stop sam bila u bolnici na inhalaciji, pa i po nekoliko dana. i tako punih 16-17 godina. Testirana sam na alrgene ali zbog njih uopće nisam imala alergiju, tako da vas to ne zavara. Male pumpice uopće mi nisu pomagale. No majka mi je doktorica pa je to uveliko olakšalo stvar. Koristila sam inhalator kod kuće koji možete vidjeti u bolnicama. U najgorim slučajevima mi je doma davala inekcije. Nikako me nije puštala vani kad sam imala astmu, nego bi ugrijala ručnih i električni grijač (kao malu deku) i stavljala na prsa i blizu srca da bi mi olakšalo bol. I mogu reć' da sam sretna šta sma imala u mladosti tu bolest jer postoji velika mogućnost da bude sve u redu pa oko 15-16 godine dijete dobije. Moja astma je trajala do 16-17 godine i nakon puberteta totalno nestala. Sad i po najsušem zraku, orkanskoj buri, uz svakodnevnu konzumaciju cigareta je ne dobijem. :)